Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Çantası/Heybe

@Süleyman Özgün

Bn de istanbul da yaşıyorum nisan başı gibi ufak gibi trakya turu yapacağım da onun için sordum.Vallahi bn daha yeni bisiklet aldım ve ortlieb waterproof öanta düşünüyorum yine de siz tercihinizi mevsim şartlarına göre yaparsınız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
1-2 Günlük kamp için 1 ufak sırt çantası yeterlidir. Onuda bisiklet bagajınıza iple bile bağlasanız yeterli olacaktır. Bagajın üstüne çadır ve diğer tarafına uyku tulumu bağlar dengeli bir yükleme yapmış olursunuz.
Çanta veya heybe alacaksanız büyük alın uzun turlar için kullanın, kısa günübirlik turlar için fazla masrafa girmemiş olursunuz hem.

Herhalde normal 1 veya 2 kişilik çadır taşımayacaksınız eğer öyle olsaydı port bagaj çantalarına rahatlıkla sığıyorlar.
Siz normal 2 adet heybe alırsınız. Aradaki alana çadırı yatırıp bagaj ipleri ile montelersiniz.
Sem çanta var fiyat performansı yüksek çantalardır. 60 litrelik modelinin üzerinde ek bir çanta var oraya sığar o büyük çadır ve de uyku tulumu
Onun dışında ortileb vaude dünyaca ünlü markalardır ve de çadır uyku tulumu vesayre için özel çantaları vardır

@mesutaktas

103f53cc32c8ac8be9db72c980e2f026.png

Bn bunun gibi bişi alacağım, çünkü kasmadan yavaş yavaş geze geze bi trakya-kuzey ege turu planlıyorum inşallah

Decathkondaki 80 liralik çadırlar 2 kişilik olan,Mat,uyku tulumu veya battanıye,Şişme yatak ve yastık,giyim, ocak malzemeleri.

bunlar ve birkaç şey daha var @mesutaktas hocam sizin çantanın üstüne çadır mat felan koyuluyormu?

@Süleyman Özgün illaki koyulur ama arkadaslarin tavsiye ettikleri modeller gibi islevsel olmaz. Bence siz diger arkadaslarin tavsiyesine uyun. Bendeki bu canta sizin niyet ve maksadiniza tam olarak hizmet etmez bence

Bende arka heybe olarak aşağıdaki ürünü almak istiyorum.Bu ürünü inceleyen veye kullanan varmı dır?

(link)

Ayrıca ön tarafa da pahalı olmayan hesaplı sağ ve sol çantalar almak istiyorum.Bu konuda da tavsiyeleriniz olursa sevinirim.

@ilhami35
(link)

Bu çantaları hem önde hem de heybe niyetine arka bagajda kullanabilirsiniz ben öyle yapiyorum. Çok kolay çıkarılabilir olmaları onları kullanışlı yapıyor. Heybe türünde olanlarıysa bağlayıp sökmek zorunda kalıyorsunuz.

@Cemil Dada
Bu bagaj daha çok günlük turlar için ideal
Çünkü hem belli bir seviyeden sonra su geçiriyor hemde taşıma kapasitesine 7 kg denilmiş.
Asıl bagaj değil de öne 3 5 öteberi koymak için ideal olabilir

Hem kaliteli hem de ucuz, kalitesiz (kumaş vb.) heybe kullandığım için bence ortlieb veya vaude heybe almalısınız. Bir kere alırsınız ömürlük olur. Hem kullanışlı, sizi diğer heybeler gibi yarı yolda bırakmaz. Fiyatı pahalı olabilir ama inanın fazlasıyla değer. Kaliteli heybe konforlu sorunsuz bir tur yapmanızı sağlar.

@ogeday13

@ogeday
Sizde hangisi var acaba ve hacimleri (takım olarak) kaç litre?

@Gazdeğilbilekgücü

Ortlieb Back-Roller Classic 40 LT kullanıyorum. Zaten tek satılmaz çift satılır.
bike-components.de almıştım. Türkiye'de fiyatlar yüksek, gerçi kur artışından sonra pek bir fark kalmadı. Türkiye'den almak isterseniz bisiklet gezgininden alın derim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Cemil Dada
Kullanışlı çantaya benziyorlar,ancak alt taraflarında herhangi bir sabitleme aparadı görünmüyor.Yolda kanat çırpmasın sonra :)

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
@Hastateker
Evet öyle büyükçe bir bagaj yaratamayabilirsiniz bunlardan, o kadar yüklü bir tur hiç yapmadım. Yüklenmeyi asgari seviyede tutarak çıkılacak turlarda işe yarar.

@ilhami35
Kanatlanıp savrulacak kadar uyduruk değil:huhuu:
Bagaja asılan kancanın bulunduğu sırt kısmı içten plastik bir plakayla güçlendirilmiş, o yüzden o sırt düz duruyor ve yük de o sırtı yerçekimiyle içe (aynı zamanda tekere) doğru itiyor.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
sadece sağ sol heybe alıp bagajın ortasınada çadır mat vs. bağlıcam. böyle mi yapmam lazım?

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Eklediğim görseldeki gibi bir heybe daha uygun olacaktır.( bende bu tarz bir heybe kullanıyorum )Üst kısmı bir çok malzeme konulabiliyor.Üst kısmı sırt cantası olarak kullanılabiliyor.Sem çantada buna benzer heybeler var.Kullanıcıları genel anlamda memnun.

vaude-karakorum-pannier-black-anthracite-side-mounted-stock.jpg

@Süleyman Özgün

@Süleyman Özgün
Tur için yanınıza alacaklarınızın çokluğuna bağlı biraz da. Yemeğinizi de kendiniz yapacaksanız @ekren gökhan ın önerdiği türden bir arka heybe daha uygun olur. Kamp malzemelerinizin ne olacağını planladığınızda uygun heybe de belli olur.

Geri