Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet desteğiyle en hızlı kilo verme yöntemleriniz

@Kerim Hakan proteinden kasıt direk ham proteinden bahsediyorum içerik önemli deği zaten sizin hesapta şaşar. Bu günün Etinde 25 gr protein biraz hayal hatta biraz fazla pişirdiğinizde oda azalır.
Ben suplement hesabında olan saf protein den bahsetmiyorum tabağa protein niyetine koyduğunuz etten bahsesiyorum spor şartlarında 400 gr ete kadar çıkılabilir günlük. Yağ dan hiç korkmayın yağ fazlası arıtılabilen tek şey. Dışkı içinde bulunan tek besin. Dışkının kahverenği yağın vücüt salgılarıyla renk değiştirmesinden kaynaklanır. Fazla yağ kan değerlerini bozar ana genel olarak birikme eğiliminde değildir. Vücüt yağlarınınızın %90 ı karbonhidrat kaynaklıdır.
Suplement konusunda 6 ay önce olumlu düşünüyordum ama artık olumlu düşünmüyorum hormonal dengeyi etkileyen bazı protein çeşitlerini saf ve bol olarak almak geri dönüşü olmayan hormonal sıkıntı yaratabilir.

Scudo
Hormon ve vücudun iç dinamiklerinin en önemlisi olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu kabul ediyorum. O zaman uyku saatleri ve düzenini ilk sıraya , stresi ise ikinci sıraya yerlestiriyorum. Daha sonra zayıflamak yada kilo almak ,dayanıklılığı arttırmak , hasta olmamak yada çabuk iyileşmek , kramplari engellemek,........ için yeme içmede ufak değişiklikler yapılabilir.

@Zekeriya Çab ham proteinden kastınız et ve süt ürünleri sanırım( hayvansal gıdalar )

Ancak üstte de belirttiğim gibi kırmızı yada beyaz et ve/veya yumurta gibi protein açısından zengin besinler aynı zamanda yağ, korbonhidrat gibi temel besinler ve bir çok vitamin, tuz vb kompleks parçalardan oluşmakta.
Hatta badem ceviz gibi kalorisi yüksek protein ve karbonhidrat dengeli kuru yemişler faydalı olsa bile yağ açısından zengin ürünlerdir...

Uç bir örnekle konuya bakış açımı netleştirmek isterim;
Vücut geliştirme performansı yapan bir sporcu düşünelim, yoğun antreman için gerekli olan yüksek kaloriyi, hem kalori açısından zengin hem de protein-karbonhidrat-yağ dengeli besinler ile sağlamak durumundadır. (Önemli bir paket CİPS 700 kaloridir ancak önemli kısmı bitkisel yağdır)
Bu sporcu kas gelişimini sağlayabilmek adına doğal protein kaynaklarına yüklendikçe (kas gelişimi için protein tek ana kaynak) Kaçınılmaz olarak fazladan da karbonhidrat ve yağ tüketecek ve fazladan tüketilenler yağlanmasına da neden olacaktır.
Bu nedenle vücutçular genelde önce kütle arttırıcı çalışmalar yapıp hedeflenen genel kütleye ulaşıp sonrasında defination denilen yağ yakım çalışmaları ile (fitting) podyuma hazırlanırlar...
Kütle çalışmasında doğal yollarla beslenme ile bellirli bir noktadan öteye gidilememektedir. Örneklemek gerekirse protein hesabına göre günde 200-300 gram protein almak durumunda olan prof seviyesindeki bir sporcu bunu doğal yollarla alamamaktadır...
Bu aşamada protein tozu ve diğer yan ürünler devreye girmek durumundadır...

Konu çok farklı noktaya gitti daha fazla dağıtmak istemem...
Sonuçta ben de doğal besinler ile beslenme tarafındayım...
Kalori hesabının konunun özü olduğunu düşünüyorum.
Kalori tablosu titizlikle hesaplanmalı ve ürünlerin protein-karbonhidrat-yağ dengesi gözetilerek tüketilmeli...

@Kerim Hakan podyum ayrı bir şey o zorlama sadece fit olmak asıl amaç. Zaten ağır sporda hacimi korumak için suplement şart ama normal hayatta belirli bir tempoda vücüdün başa çıkabildiği seviyede gereksiz risk.

• Beğen
Tepkiler: Kerim Hakan
Konu dışına çıkabilir ancak kas yıkımı nedir tam olarak? Nasıl engellenir kısaca? Çok sevinirdim, cevap alırsam buna.Yoksa 'google' beni bekler. :D

@darkdream Daha net olamazdı.O zaman bu konuda kendimde sıkıntı görmedim.Teşekkür ederim. :srnsml: Başka bir sorun var.Ben bisiklet ile 71 den 65 e düştüm.Ancak ne olursa göbek çevresi yağı gidemiyorum.Azalıyor ancak ne zaman eğilsem göbek katlanıyor.110 kadans şeklinde 6 set interval yaparak bir sürü kalori yakıyorum.Ancak genel azalma var sadece.Göbek az gidiyor.Günlük 50 mekik de kurtaramadı aylardır.Ne önerirsiniz, öneriniz varsa?

Çok zayıfım.. kilo almak istiyorum ama sanırım bisiklet buna engel:(dalga geçmiyorum haa :krsn:

@I am the Uptown R. Kadans önemli değil, kalp ritmin önemli. Ayrıca göbek yağı mekikle erimez. Erkeğin yağ depoları göbektedir, bunu eritmek için ideal kilonun bile atlına inip, yağ oranını minimuma çekmelisin. İnan bana o yağlardan kurtulmak için sırt-bacak-göğüs gibi büyük kas gruplarını çalıştırman daha iyi olur. Yine kas hücrelerini yenilemen için bol protein tüketmeni öneririm.

Yaklaşık 3 aydır düzenli olarak bisiklet sürüyorum.
Günde 15-20 km. arası.
bunun yanında hemen hemen her gün 1-2 adet bira tüketiyorum.
lakin abur cubur ve şekeri tamamen kestim.
dışarıdan döner-kebap-lahmacun tarzı yiyecekleri çok tüketiyorum.
sürüşten geldikten sonra sek quark ( sade ) ve 1 adet muz yiyorum akşamları bu şekilde geçiyor.
şu an tam 8 kilo eksiğim var 3 ay öncesine kadar.
dışarıdan yemeyi kesip birada içmesem 12-13 kilo rahat verirdim herhalde.
bir de sürüşe çıkmadan yarım saat önce sade nescafe içiyorum. ( az bir şey süt tozu ile. ) spora başlamadan içince yağ yakımını hızlandırıyormuş sanırsam net bir bilgimde yok ama kendime adet edindim. :)

KAS YIKIMI ; en genel tanımla, kalori açığının mevcut glikojen depoları yetersiz kaldığı durumda, kasların yakılarak enerjiye çevrilmesi durumudur...
Performans sırasında vücudumuz öncelikle kaslarda ve karaciğerde depolanmış olan glikojeni yakarak enerji sağlar, performansın süresi uzadıkça depolar boşalır bu aşamada dışarıdan ( genellikle karbonhidrat ağırlıklı) enerji takviyesi gereklidir. Gereken ilave enerji kaynağı sağlanmaz ve performansa devam edilirse vücut kolay enerji deposu olan kasları yakmaya başlayacaktır...
Bu durum yoğun antreman programlarında gerekli dinlenmenin yapılmadığı ve/veya hatalı diyet uygulamalarında görülebilir...

Örnek vermek gerekirse vücut geliştirme yapan sporcular aynı kas guruplarına haftada max 3 kez direnç uygulamakta kalan günlerde söz konusu kas guruplarını dinlendirmektedirler...

Kardiyo yapan sporcular için de genellikle gün aşırı performans önerilmektedir.Aynı şekilde kardiyo performasta kas yıkımının önüne geçebilmek için bireyin genel performans durumuna göre antreman süresi belirlemek gereklidir...

Kas yıkımı genellikle çok katı yoğun kilo verme programlarında yanlış diyet ve kas gurupları için gerekli çalışmanın yapılmadığı durumlarda oluşmaktadır...
Bu aşamada Nette bilindik bir bodyduilding sitesinden alıntı yapmak faydalı olacak

"Fitness hedefleri arasında en bilinenleri şunlardır:
1) (kiloluyken) zayıflamak (kas kütlesi kaybını dikkate almaksızın),
2) (zayıfken) kilo almak (ne kadar yağlanacağını dikkate almaksızın),
3) (zayıfken) yağsız kaslanmak,
4) (kiloluyken) hem kas yapıp hem de yağ yakmak.
Birçok sıradan antrenör için müşterilerini 1 ve 2. hedefe ulaştırmak kolaydır ancak müşterinin beklentisi
3 ya da 4. başlıktansa iyi bir antrenörle kötü bir antrenörü kolayca birbirinden ayırırsınız.
Birçok antrenör 3 ve 4. başlıkta başarısız olur, biraz iyi olanlar 3. başlığın altından kalkabilirken
yalnızca gerçekten iyi eğitmenler 4. başlık dahil tüm bu başlıklarda sizi hedefinize ulaştırabilir."

Görüldüğü üzere kilo verirken kas kaybını önlemek dahası kaslanmak sadece amatörler için değil, prof.lar içinde oldukça zor bir sınav...
Bu aşamada DİYET performastan daha da önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor...

Diyet daha açıkçası doğru beslenme ise tam bir bilim dalı.
Çeşitli bodybuilding sitelerinde, kas yakmadan yağ yakma veya yağ yakarken kaslanma tipi çalışmalarda önceliğin kalori açığı oluşturmak olduğu öngörülüyor.
Bu aşamada gereken kalori açığı %10 olarak hesaplanmakta fazlasının kas yıkımının önüne geçemeyeceği öngörülmekte...
Sonrasında genel olarak PROTEİN KARBONHİDRAT YAĞ dengeli beslenme ki burada yağdan fakir karbonhidrat ve protein zengin beslenme önerilemekte. Ayrıca vitamin ve mineral dengesi de göz önünde bulundurulmalı...
Bu aşamada bireyin kendine has ( genetik, sağlık durumu, yaş, kilo, spor geçmişi vb ) özellikleri diyete etki eden diğer önemli faktörler...

Mayısın başından bu yana sadece 500 küsur km yol ile (diyet miyet yok)

Dosyalar

• IMG_20190802_194932.jpg
    IMG_20190802_194932.jpg
    757,5 KB · Okunma: 398
  • IMG_20190802_194241.jpg
    IMG_20190802_194241.jpg
    678,9 KB · Okunma: 388
Selamlar bir konu hakkında sizlere fikir danışacağım.
Kilo olarak 89-91 arası gidip geliyorum fakat giydiğim formalar artık bana bol olmaya başladı, tartıya bakıyorum kilom aynı fakat formalar bol geliyor bunun sebebi nedir?

yağ yakıp kaslanmışsın

Vey be kilolara bak. Arkadaşlar sizin çoğunuz bırakın fazla veya aşırı kiloyu bildiğiniz fitsiniz. Yok mu şöyle gerçek bir tosun bu işin üstesinden gelmiş. Nasıl motive oldu zorlandığı anları nasıl aştı temposunu nasıl ayarladı ne kadar sürede alışkanlık haline getirdi. Bizi aydınlatsın umut olsun.

Vey be kilolara bak. Arkadaşlar sizin çoğunuz bırakın fazla veya aşırı kiloyu bildiğiniz fitsiniz. Yok mu şöyle gerçek bir tosun bu işin üstesinden gelmiş. Nasıl motive oldu zorlandığı anları nasıl aştı temposunu nasıl ayarladı ne kadar sürede alışkanlık haline getirdi. Bizi aydınlatsın umut olsun.
:)
bu sadece bisiklet ile olacak bir iş değil. doğru beslenip, doğru yaşamak gerekiyor. bir de gerçekten bisikleti hayatının ortasına, uyumak gibi, yemek gibi bir alışkanlık haline dönüştürmen gerekiyor.

2020 ocakta 183 cm boyumla, 94-95 kiloları gördüm. planlı ve bilinçli şekilde antrenmanları mı ve yaşam şeklini de değiştirerek şuan 77-78 kiloyum.

arkadaşlarında dediği gibi kiloya takılmadan bel bölgesine bakarak gelişimini takip edebilirsin. ilk başlarda regular fit XL ile başlamıştım. sonra regular fit L'ye döndü. sonrasında yavaş yavaş şuan sanırım recefit formaya girebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: mdonertas
  • Hahaha
Tepkiler: mazot
@okidoki Kimdi bu okidoki tanıdık geliyor derken... Forumda beni en çok güldüren mesajın sahibi olduğunu hatırladım. Nisan-Mayıs arası aktif olan Bisiklet sayesinde kaç kilo verdiniz? başlığından. Mesaj buydu :

Ne güzel ya.. Kilolara bak. 70'ler 80'ler 75'dim 68 oldum falan. 105 kiloyum 105! Boy 1.70 Behey behey! Gnam gnam yiyorum. Her gören de o kadar bisiklet sürüyorsun bu ne hal der. Gerçi biraz kalıbım var güreş falan yapmıştım kısa bir dönem ama bıngıl bıngılız. Arkadaşlar değil miyiz? Korkmayın konuşun şişman bisikletçiler. Biliyorum orada bir yerlerdesiniz. Rastlaşıyoruz hep yollarda. Daracık formalarla ne haldeyiz ya der gibi bakıyoruz birbirimize yalan mı!! Ne zaman vericez! Forumun yarısı lisanslı sporcu. Eziyorlar bizi :agla: Yemeyelim artık şu katmeri pideyi falan.

Geçen yaz azmedip 10 kilo verdim. Nasıl verdim, günde 1 öğün yedim. Onda da bütün günün acısını çıkarır şekilde değil tabi. Yattığında yine aç olacak şekilde. Kola + cipsi haftada 1'e indirmiştim. Sonrasında 5'ini geri aldım.

• Beğen
Tepkiler: kallone ve MakRo
150 kilo dan 90 kiloya düştüm 2,5 sene içerisinde sadece yürüyüş yaparak ve düzgün beslenerek.
5-6XL dan L-XL a düştüm.

Şimdi ise 85 e düşmek istiyorum lakin kilo vermem epey zorlaştı.

• Beğen
Tepkiler: mashadow
150 kilo dan 90 kiloya düştüm 2,5 sene içerisinde sadece yürüyüş yaparak ve düzgün beslenerek.
5-6XL dan L-XL a düştüm.

Şimdi ise 85 e düşmek istiyorum lakin kilo vermem epey zorlaştı.
Beslenme konusunda sıkıntınız olmadığına göre antrenman şeklini değiştirebilirsiniz.
Tabi diğer yandan kas hacminizde artış varsa haliyle bu da kilo yapar.
Benim önerim interval yapmanızdır.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri