Tavsiye etmem, 2020 Ekim ayında almıştım Mavic Air 2 yi çok çok az uçabildim.
1- Sivil havacılık ve yerel kolluktan , tarih ve bölge belirterek izinli uçmanız gerekiyor, izin almanız çok çok zor. Hobi için değecek bir süreç değil.
2-Yakalandığınızda drone u teslim etseniz bile cezayı ödemeye yetmiyor. Hani anahtarı bırakmak da kurtarmıyor
3-Kaçak göçek uçuyorsunuz, o yüzden bir yerlerde saklanıp kaldırıp indirmek zorundasınız. Stresi bir yana bir süre sonra o da sıkıyor. İnsanımız ihbarcılığı da çok sever, drone u gören jandarmayı polisi arıyor. Şöyle bisiklete binip takip özelliğini falan kullanmak için çok ıssız yerlere gitmeniz lazım.
Satmaya kıyamadım duruyor öyle çantasında, en son tarladaki damla sulama sistemindeki boru patlaklarını tespit için kullanmayı düşünüyoruz. Traktör sokunca kalkan toz ağaçlara mahsule zarar veriyor, yaya gezmek de mümkün değil, sanırım sonunda bir işe yarayacak
Ek olarak bir de İlter var. Bunu gidip alakalı alakasız bir sürü yere yerleştirdiler.
(link)
Birkaç modda çalışıyor.
İlk çıktığında, fake gps verisi ile cihazların yerini saptırıyordu(GPS Spoofing). Drone acil durumda eve dönüş moduna geçince Esenboğa'daki fake konumundan, ayarlanan kalkış noktasına doğru seyre başlıyordu.
Bataryanın bittiği yerde otomatik iniş yapıyor tabi ama nereye indiğini bulmanız imkansız. Kaza kırım loglarında GPS yanlış kayıtlı olduğundan uygulamadaki dronumu bul da bir işe yaramıyordu.
Boğazdaki gemiler Esenboğa havalimanı kırsallarında geziyor görünüyordu
Şimdi onu düzeltmişler, karada giden gemi görmüyorum uzun süredir
Doğrudan indirme, kumanda ile bağlantıyı kesme vs gibi farklı çalışma modları da eklemişler.
Keşan'ın köyünde bile müdahale ile karşılaştığım oldu.