Scudo Sports

Bisiklet dışında nelerle uğraşıyoruz?

@FoldingRider
Ben de balıkçılıkla uğraşıyorum. LRF’yle nerde tutuyorsunuz? Aldım ama Türkiyeçde daha hiç tutmadım.

Scudo
@Yavuz Onat
Lrf marmara denizinde jig ve silikon ile avlanıyorum avrupa yakasında Levrek mırmır istavrit ispari iskorpit avladım. Tatlı suda ise perch aldım keyifli hobi

tuzlu su akvaryumu(deniz akvaryumu) mercan büyütmek ve deniz balıklarına bakmak acemice deniz suyu kimyası ile uğraşmak

@Adem Tırpancı Bu spor için nereden başlamalıyım üstadım. Erzurumluyum memlekette dağdan inmek istemezdim. Bu Tutku çok farklı bir şey. İnsan kendini özgür hissediyor. Bu konuda yardımcı olabilir misin ?

Ben de dağ bayır gezerim, bulduğum yerde kamp yaparım. El yapımı bıçak yaparım, deri ile türlü eşya, alet ( saat kordonu, cüzdan, kılıf vs. ) ve piskilet sürerim.

@1911
Tabii ki kardeşim, öncelikle şunu söylemeliyim ki çok pahalı bir spor. Başlangıç olarak hangi türde yapacağına karar vermelisin. İlk olarak yaz ve kış dağcılığı diye 2'ye ayırmak lazım. Birbiri arasındaki malzeme konusu da oldukça farklı ve kış malzemeleri daha pahalı. Bunun yanında kaya tırmanışı, buz tırmanışı, spor tırmanış veya minimum ekipmanla hızlı bir şekilde yapılan alpin stil tırmanışlar şeklinde sınıflayabiliriz. Tavsiyem yaz dağcılığı ile başlaman yönünde. Erzurum'da bu konuyla ilgili birçok doğa sporları kulüpleri mevcut bildiğim kadarıyla. Onlarla irtibat kurup doğa yürüyüşleriyle başlayabilirsin. Tecrübe kazandıkça bir tık daha yukarı gidebilirsin. Bu konuda gerçekten ciddiysen de federasyonun eğitim kamplarına katılmanı, eğitimlerini federasyon aracılığıyla almanı tavsiye ederim. Federasyon eğitimlerine katılabilmen için de federasyon tarafından tescillenmiş bir dağcılık kulübünün sporcusu olman gerek. Eğitim başvuruları sporcunun kulübü tarafından yapılıyor çünkü. Ferdî olarak katılmak da mümkün ancak eğitimlerin fiyatlandırması farklı oluyor bu kez de. Ferdî sporcular eğitim başına daha fazla ücret ödüyor.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Bisiklet aslında gerçekten hobim değildi, dişimi tırnağıma takarak ham bacaklarımı çalıştırmak için hergün yokuşları tırmanarak ve civarlarda daha önce hiç geçmediğim yerleri ve sokakları geçerek ufaktan bisiklet macerama başlamıştım. Aslında bisiklet beni gerçekten her yere götürecek bir araç olduğunu hissettirene dek kendimde pek anlam bulamadığım bir boşluk vardı, bana kazandırdığı istek, arzu ve karar pompalaması olmadan muhtemelen çok küçükken olduğum harika zihni külliyen kaybedebilirdim. Neyse efenim fazla uzatmadan kendi hobilerimi ve ara sıra yaptığım uğraşlarımdan bahsetmek elbette hoşuma gider.

Şöyle ki elektronik aygıtlar, mekanik araçlar, maketler, çizim programları, kısacası tasarım ve teknolojiye dair herşeyle fırsat buldukça ilgilenmekle meşgul olurum. Tabii bilgisayar beni içine sürüklediği için bu yeteneklerimi ve potansiyellerimi sınırlıyormuşum :D geçen haftalarda bilgisayar ve telefon ile hiç işim olmadığı bir günde ps2'yi tamir etmiş, yıllardır tozlanmaya bırakılmış maketimi temizleyip devam etmeye hazır hale getirmiş, rc helikopterimin parçalarını onarmıştım. Daha sonrasına legolarla uğraşmaya dalmışım ki kendime tripod yapmıştım, sadece dikey olarak telefonu tutabildiği için pek verimli bir tasarıma sahip değil.
tripod.jpg
Elbette o gün bu kadarıyla yetinmemiş, evdeki herşeyi karıştırarak kendime kurban edecek alet edavat aramaya koyulmuş ve düzenimi bir günde baştan aşağı değiştirmiştim. Aslında bu huylarım 10 yaşından sonra kayboldu sanıyordum. Meğersem büyüdükçe gelişen ve farklılaşan çevrem ve hayatım yüzündenmiş. Bazı şeylerden feragat edince, kaybedecek bir şey ortada kalmadığında insanın asıl potansiyeli kendini gösterebiliyor. o_O

@Adem Tırpancı çok sağol üstadım, vakit ayırıp yardımcı olduğun için teşekkür ediyorum. Memleket Erzurum ama ben İstanbul’dayım. Memlekete sık sık gittiğim için öyle söyledim. Bir ayağım orada ✋?

@srtkmc Vay be.... Ellerinize sağlık:harika:Şu gerçekçi çizim videolarını izliyorum da karman çorman gözükürken süper bir iş çıkıyor ortaya.:harika::ssrtcbya:
Ben de deneyeceğim öyle çizmeyi:kedicik:

• Beğen
Tepkiler: srtkmc
Evde boş boş otururum eğer köydeysem (akçakoca sahil yolu) koşu yada yürüyüş yaparım yada can sıtıntısından durduk yer bisikletin heryerini kurcalar temizler takarım felan

Bende gitar çalıyorum 5 ay önce başladım kursa gitmeye zamanım olmadıgı için internetten video izleyip çalışarak öğrendim öyle en zor flamenko şarkıları çalamıyorum yada fingerstyle şarkılarda biraz zorlanıyorum ama yinede ortamda hava atmam gerekirse yetiyor ? her gitaristten istenilen Akdeniz akşamlarını çalabiliyorum ya herkes inanıyor :krnz:

@Bisiklet sever 93
Size şu arkadaşı izlemenizi tavsiye ederim :):harika:

@Emre Yönlüer

Adam çok güzel çalmış aslında bende iron Maiden hastasıyım ama yeteneklerim yada öğrendiğim şeyler çalmama yetmiyor ama bir kaç heavy metal parça olmasa bile Metallica nothing else maters master of pupets unforgiven ve fead to black in ilk baştaki introlarını çalabiliyorum ama gitarım klasik gitar olduğu için pek iyi duyulmuyor heavy metal şarkılar

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Geri