Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet fiyatları artıyor mu? (%20 Vergi)

Türkiye'de piyasa gerçekten berbat durumda. Hoş, bu aralar zaten param yok ama eğer olsaydı ve üst seviye bir bisiklet alacak olsaydım, kesinlikle yurtdışına gider, oradan alıp gelirdim. Yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği gibi, orta seviyede bir yol bisikleti TR'de 10.000 lira ise, yurtdışında aynı bisikleti belki 6.000 liraya alacaksın. Git-gel yol parası ve konaklamayı da dahil etsen, yine TR fiyatına erişmiyor. Üstelik gidip 1-2 gün gezmiş oluyorsun. Bu aşırı miktardaki anlamsız zamlar ve vergiler, insanı kendi ülkesinden soğutuyor.

Scudo
avrupa ülkeleri gibi teknolojimiz yok, tarım ve hayvancılıkla ekonomiyi kurtarmaya çalışıyoruz ama onu da beceremiyoruz, buğdayı rusya, ukrayna dan, hayvanı avustralya dan ithal ediyoruz. nasıl dönecek bu çark, elbette yüksek vergilerle

Yabancı fiyatları artarken yerlilerde boş durmuyor ki onlarda arttırıyor madem öyle yerliye tavan fiyat koy bakalım ne olacak. Tüketmeyin diyen arkadaşlar bir kez geldiğimiz dünyada bir arabamız bir bisikletimiz olmasın mı? Sizin zırt pırt değiştiriyor dediginiz kesime gelen hiç bir vergi koymuyor zaten parayı basıyor onlar. Ben simdi yeni işe girmişim hayata atılmışım otomatik vites güzel küçük bir araba alayım diyorum ama giriş segment olmuş 80bin lira. Bunun yolu tüketmemek değil çünkü benim araba ihtiyacım varsa gerekirse 30 yıl çalışıp yine parasını verip alacağım arabayı. Mesele bunlara ses çıkarmak oyu verirken düşünüp taşınıp vermek. Arabalara yapılan zamda tüm halk sokağa dökülse bak bakalım nasıl geri alacaklar ama bizim halk ancak haline şükrediyor ben niye araba alamıyorum demiyor da o adam niye her sene araba değiştiriyor diyor.

@oys14
Ben arabanız bisikletiniz olmasın demiyorum, sırtımızdan geçinmelerine izin vermeyelim diyorum. hemen herkesin arabaya ihtiyacı vardır ama 6000 liraya da araba var 6464464 liraya da var. Tabi maddi durumunuz el veriyorsa alın kullanın, lafım yok fakat bizim insanımız sizin de yazdığınız gibi saçma sapan bir araba için 30 yıl çalışıyor, borç ödüyor. Oyumuzu zaten düşünerek veriyoruz ve halkın vergilere tepki vermediğini bildiğimiz için tüketmeyelim diyoruz. Konuyu biraz daha derinleştirirdim fakat ucu siyasi partilere kaymaya başlardı, benim de hiç tartışasım yok.

@kuladı
O durum öyle eğil hocam. Buğday tarlalarını 10 km öteden geçen otoban için imara açan bir yönetmelik olduğu sürece bu ülkede ne tarım, ne hayvancılık, ne de teknoloji gelişir. Gelişme değil yok olur, ki oluyor. Bu şekilde köyler de yok oluyor.En yakından kendi köyümde görüyorum. Geçen biçildiğine şahit olduğum tarlalara bina temeli atılıyor. Bu iş böyle olmaz, yürümez.

Bi 2023 gelsin de bordan bisiklet ihraç ederiz. Durum dengelenir, sıkıntı yok. Biraz sabredin :snzdglsn:

@dodurgalı_06 malesef hocam, şehirler büyümeye başladı, eskiden şehrin dışında kalan tarım arazileri şimdi inşaatlarla dolmaya başladı, bu gidişat hiç iyi değil. teknolojide dışa bağımlıydık, bu gidişle gıdayı da dışarıya bağımlı hale getireceğiz

@kuladı hocam, zaten öyleyiz, farklı mıyız? Çoğu yiyecek gıdayı dışarıdan alıyoruz. Sebze meyvenin bile önemli bir kısmı ithal. Yerliler de aslen yerli değil. Sebzelerin yaklaşık tamamının tohumu (ki bu tohumları yetiştirdiğinizde bir daha tohum vermiyor, tekrar tohuma para harcamamız için) dışarıdan.

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
sadece bisiklet mi yoksa aksesuarlar dahil mi ?

@Nurullah.534

Düzgün bir çift lastik 200 TL olmuş, sanki kamyon lastiği değiştiriyoruz.

Şu konuyu düzgünce anlatırmısınız ? Bisiklet fiyatlarına zam gelecekmi gelmeyecekmi ? Gelecekse ne zaman geleceği bellimi ?

Her zaman geliyor zaten arkadaşım . Geçen sene 3000 olan bisiklet şimdi 4000-4500 civarında . Daha ne kadar gelecek . Bari araba fiyatında olsun da kimse alıp binmesin. Hem sağlıklı yaşamak da neymiş , bizim ne haddimize .

@ismail_32
Ne sağlığı hocam? İşin sağlığı mı kaldı?
Millet karnını zor doyuruyor artık.

6bin liralık araba 656382 liralık araba arasında güvenlik farkı var aynı şey değil. Doğanla Volvo bir mi yani şimdi? Kimse gidip Ferrari için kasmıyor kendini en fazla Bmw Mercedes alır ki onlar Dünyada lüks sınıfına giren araçlar değil Öyle modelleri var ama çoğu modeli orta sınıf araba. Ama bizim ülkede lükse giriyor.

Geliyor ve fiyatlar artıyor evet. Tüm rulmanlı parçalar ve geliş yerlerine göre değişse de coğunluguna geliyor, geldi, gelecek

Bisikletforumda otomobil üzerinden argümanlar pek ufuk açıcı olmuyor.Eğer kas gücü ile ulaşım ve spor odaklı bir yaşam tarzınız yoksa,gelişmiş ülkelerin yücelttiği bisiklet kültürünü yaygınlaştırmamız kolay değil.Belki uzun vadede e-bisiklet yaygınlaşacak..
Sonuçta fosil yakıta karşı güçlü bir alternatif olan iki teker,büyük bir pazar olacak.Haliyle vergi ve zamlar da buna paralel artacaktır...
Bizim yapmamız gereken; kollektif tepkilerle olan bitene seyirci kalmadan,gelecekte bisiklete erişim ve kullanım konusunda birlik olabilmek.

Fuji' nin sitesi :agla: benim gözlemlediğim kadarıyla. Mart ayından bu yana fiyatlar yaklaşık 500 tl civarı arttı. Üzerine birde gümrük vergisi :snzdglsn:

Tehlikenin farkında mısınız!

gWBJJL.jpg

@kapluj İşin kötüsü, bisiklet fiyatlarının arttığını görenlerin bazıları ikinci el fiyatlarını da arttırıyorlar.

Avrupa bizi gısganıyor yav

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Geri