Scudo Sports

Bisiklet fiyatları artıyor mu? (%20 Vergi)

Bisiklet, yalnızca bisiklet değildir. Bisiklet bağımsızlık ve özgürlüktür. Sağlıklı düşünme ve kafanın açılmasıdır.
Bisiklet adalettir, yalnızca kendi hakkına razı olmaktır; çünkü bisiklette pedalı siz çevirirsiniz ve dayısı olan da kendi çevirmek zorundadır.
Bisiklet, gerçekten de yalnızca bisiklet değildir.
Bunun farkında olan ve köle ruhlu vatandaşlar isteyenler, elbette bisiklete düşman olacaklardır.
Bu düşmanlığı da bisiklete olan erişimin zorlaştırılması yoluyla yapacaklardır.
Bisiklet yolları yapmaları ya da bisiklet dağıtmaları, sadece bu düşmanlığı kamufle etmeye yarayan şeylerdir.

Scudo
Yamaha yarın motor fiyatlarını arttıracakmış.Peki bisikletlere yarın mı zam uygulanacak mı bilgisi olan var mı?

2018 yılında bisiklet fiyatlarında artış olacağı söyleniyor. Yüzde kaç olur bilmiyorum ama tahminen 200-300 TL'lik bir artış olabilir..

@Ramadan Ş. Yakında bisiklet için yıllık vergi çıkartırlar

@etkiliadam eşşeklerin aklına karpuz kabuğunu sokmayın böyle fikir vermiş oluyorsunuz dediğin gibi bir yıllık vergi gelirse eğer buraya yazarak not düşüyorum suçlusu bu kişidir kendisini bulup bir güzel eşşek sudan gelinceye kadar dövmek müstehaktır :) :) :)

• Beğen
Tepkiler: etkiliadam
Hangi politikaya istinaden?! Bisiklet, bırakın ilave vergiyi, ilave teşvik kapsamında olması gereken bir ürün bana kalırsa.

Üreticiler ile müşterileri olmak haricinde hiç bir ilişkim yok, ama belirtmeden edemeyecceğim, bu vergilendirme rejimine istinaden, yurtdışından parça ithal ederek yerli üretim/montaj yapan firmalar bu işten zararlı çıkacaktır. AB'den gelen ürünlere bir ilave vergi yokken, parçaları aldığın uzak doğulu ülkelerden gelenlere vergi var. Hem vatandaşa hem de gerçekten yabancı rakipleriyle boy ölçüşebilir durumdaki yerli firmalara da atılmış büyük bir kazık.

Hangi ürün çok ithal ediliyorsa "bu çok gidiyor, 3-5 vergi de buna koyalım" şeklinde gümrük politikası izlenmesi üzücü, sinirlendirici ve maalesef utanç verici.

Benim bir sorum olacak yurtdışı sitesinden 1100 dolara bisiklet aldık diyelim %18 miş sanırım vergisi ürünü yurtdışından aldığımız için dolar üzeri bu ürün gümrüğe gelince 1100 doların %20 220 dolar yapıyormuş 220 doları o günkü kura göre çevirip mi ekliyorlar vergi fiyatını ?

Dün baktım da Bianchi bisikletlere zam gelmiş galiba. (sadece yol bisikletlerine baktım)

@Ilter Elmas

Sanki biraz fırsattan istifade olmuş gibi geldi. İlgili kararı okuduğum kadarıyla, AB'den gelen bisikletlere ilave bir vergi artışı yok. Kur da görece düşük durumda. Veya Bianchi'ler AB'den gelmiyor mu acaba?

EDIT: Düzeltme, anladığım kadarıyla montajını/üretimini Türkiye'de yapıyormuş. Parçalar AB dışından geliyorsa, durum anlaşılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
2016
XE20R5.jpg

2017
Ma90AM.jpg

2018
5Gpg65.jpg

2023
Qp1aOj.jpg

2043
bLQr7m.jpg

Bisiklete vergi gelir diyenler maliye mi çalışıyorsunuz. Lutfen engin fikirlerinız sizde kalsın. Diye diye vergi gelecek

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Sonunda söyleye söyleye bi vergi getirteceksiniz bisiklete extra vergi

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
bisikletsiz kaldım ölüyorum. alma aşamasındayım ne vergisi yahu, çıkarın aradan karpuz kabuğunu.

Aklıma bu videoyu getirdi:

Vergiler bir yana, ABD'nin TR'ye vize vermeyi durdurmasından sonra dolar da, euro da fırladı. Hatta sterlin bile fırladı. Böyle giderse yeni bisiklet almak hayal olabilir hatta ileride memlekete ithalat akışı bile durabilir. O yüzden herkes elindeki bisikleti ve parasını koruma altına alsın bence.

Ben satıyorum ilgilenen mesaj atsın surly lth marka alan karlı olur cidden giderek pahalanıyor bilgisayar toplamam gerekiyor o yüzden satıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

PTV de almasınlar(!) ;)

Geri