@ulas
Şimdi gerçekçi olalım, bu anket için 2.000 oy kullanılmasını beklemek tamamen ütopik bir yaklaşım. Evet, bisikletforumda 50.000+ üye olabilir ama bunların kaç tanesi gerçek anlamda "aktif üye" diyebileceğimiz gruba giriyor da bu potansiyeli sağlasın? Ha söz konusu 2.000 oy toplanır toplanmasına ama bu süreç oldukça uzun bir periyoda yayılır (ben bunun için en iyi ihtimalle 6 ay dyorum) ve imzaların tamamlanmasını beklerken, oy kullanarak beklemede olanları da soğutmuş olursunuz.
Totalde 2.000 oy yerine; mesela "Herhangi bir forma 500 oy aldığı takdirde, anket sona erer ve 500 oy alan forma birinci kabul edilir" gibi bir düzenlemeye gitmeniz çok daha sağlıklı olacak. Teknik olarak böyle bir şey mümkün değilse buna alternatif olarak "Anket X tarihinde sona erecektir, o tarihte en fazla oyu alan forma birinci kabul edilir" dersiniz ve bu süreç için 2-3 haftalık bir zaman dilimi kestirirsiniz olur biter.
Havalar düzelmeye başlamışken ve pek çok kişi yeni bir sezona yeni forma ile girmenin hevesiyle forma alma hazırlığı yaparken, ciddi ciddi 2.000 oy sayısı beklemek o adamlara büyük bir haksızlık olacaktır.
Hadi ben de bir soru sorayım, dün akşam saat 22:00-23:00 arası oy kullandığımda, oylamaya katılan 160. kişiydim ve 2.000 oy kotasının yanında devede kulak bile kalmıyor. Diyelim ki bu bekleme süreci beni sıktı ve haliyle BF forması almaktan vaz geçtim. Bu durumda benim oyum ne olacak? Geçerli sayılmaya devam mı edecek? Çünkü ankette "kullandığın oyu geri çek" tarzı bir şey göremedim. Geçerli sayılacaksa (benim seçtiğim forma birinci olsa da olmasa da) ben o formayı almayacağım için oyumun, anketin gidişatını etkilemesi ne derece doğru? Belki de ben oyumu geri çekince eksilen o miktarı, anketin genelindeki oy dağılımı etkileyecek ve benim yerime oy kullanacak kişi, kafa kafaya giden bir mücadeleyi belirleyecek.
Madem 2.000 oy gibi çok yüksek bir sınır belirlemişsiniz bu tür, insanların vaz geçmesi ve vaz geçenlerin oylarının akıbeti gibi konuları da düşünmeniz lazım.