Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum forması

Bence alıexpress o kadarda gömmeyelim ya. Eminim çok kötü ürünleri vardır ama çokta güzel ürünler var. Baselayer ve askılı tayt aldım daravie marka inanılmaz beğendim ve çok çok kaliteli.

• Beğen
Tepkiler: enzo ve Ali Eren
Scudo
Bence alıexpress o kadarda gömmeyelim ya. Eminim çok kötü ürünleri vardır ama çokta güzel ürünler var. Baselayer ve askılı tayt aldım daravie marka inanılmaz beğendim ve çok çok kaliteli.
Tabii ki aliexpress'de çok kaliteli ürünler var ancak bu ürünlerin fiyatları sora'nın jordanred'in üzerinde.

iki örnek veriyorum, pahalı olanı kullanmadım, ucuz olanı kullandım. Ucuz olanın sipariş sayısı 789, puanı 4.9/5

(link)

Bu ise 3200 siparişte 4,8/5 puan almış.

(link)

Puanlamalar fiyat/performans doğrultusunda yapıldığı için ucuz ve daha kalitesiz olduğunu düşündüğüm ürünün puanı daha yüksek.

Bu iki ürünün kalitesi mutlaka aynı değildir. Pek tabii ki çinliler de kaliteli ürün kullanıyorlardır ancak Türkiye'den pahalı olanı almanın hiç bir mantığı yok.

Son olarak şunu eklemek istiyorum kesin belirtmek istiyorum,

Soranın regular forması, aynı fiyat bandında aliexpressteki bütün formalardan iyidir.

Soranın kullandığı kumaşlar İtalya'dan geliyor. Ve kumaşlar sağlık açısından zararsız. Boyası insan vücuduna zarar vermiyor. Fakat Aliexp.deki formaların
kumaşları kaliteli değil , ondan öncesi boyalar kimyasalları vücuda zarar verecek nitelikte. Terlediğinizde boya ile temasa geçen vücudunuz o zehirli yapıdaki
boyayı emiyor. İleride deri kanseri vs gibi şeyler olmanız mümkün. Bu tarz formaları 1 saatten uzun giymemek gerekiyor. Bu konu ile ilgili ciddi videolar izledim.
O yüzden Aliexp.deki hiç bir formayı ne Sora , ne Jordanred ile kıyaslamayın. Görünüşte formalar harika fakat içerik bakımından zararlılar. Saygılar....

Forma tasarımını bilmem ama Boost+ la eşdeğer, sadece tasarım olarak farklı ve farklı renk seçenekleri ile bir forma yapılırsa kesinlikle alırım. Farklı renk seçeneğinden kastım sık tercih edilen, beyaz mavi ve kırmızı gibi. Şahsen kırmızı olmayan hiçbir formayı giymem(tasarımı önemsiz kırmızı olsun yeter) :)

Son aldığım forma. Kırmızı beyaz. Harika bir forma.Henüz gelmedi.Bir inceleme videosu çekeceğim.
Team sky formalarım ve diğer formaları karşılaştıracağım.
boost-bisiklet-formasi-00292_600x.jpg

polka-dot-1024x1024.jpg
2015'te ki formanın tarzında bir şey yapılabilir mi? Puantiyelerin rengi olarak forumun mavi rengi olsa, bu formada ki gibi de yakası olsa aslında çok hoş olur diye düşünüyorum.

Yerli malı bir tshirte 300 küsür lira para veremem :D istediği kadar indirsin kaldırsın... Döviz möviz demeyin, döviz artışları öncesi de pahalıydı fiyatlar hatırladığım kadarıyla. Aliexpresste tonla proteam formaları var 20 dolara kapına geliyor, tamam orjinalleri gibi üst düzey değil ama şahsen benim aldıklarım beni hep memnun etti bugüne kadar, öyle aşırı bir fark göremedim çok pahalı ürünlerle.
Kişisel memnuniyet farklı birşey yani tamamen kişisel bu nedenle aliexpress ürünlerinden memnun kalmanıza yorum yapamam. Ancak, çok pahalı ürünler ile arasında fark göremedim derken hangi ürünler bunlar? Santini, castelli, rapha vb gibi dünyaca tanınmış ve kendisini kanıtlamış firmaların ürünleri ile karşılaştırdınız mı?

• Beğen
Tepkiler: enzo
Arkadaşlar, yerli kaliteli ürünler varken yurt dışını düşünmeye gerek yok bence, bir çok marka var,
Örneğin; Kipeo, Jordanred, Sora ve sair
Üçünü de kullandım, ikisini grup olarak yaptırdık Jordanred ve Kipeo yu daha çok beğendim açıkçası

Kişisel memnuniyet farklı birşey yani tamamen kişisel bu nedenle aliexpress ürünlerinden memnun kalmanıza yorum yapamam. Ancak, çok pahalı ürünler ile arasında fark göremedim derken hangi ürünler bunlar? Santini, castelli, rapha vb gibi dünyaca tanınmış ve kendisini kanıtlamış firmaların ürünleri ile karşılaştırdınız mı?

Şöyle anlatayım, örneğin markalar futbol formalarında taraftar forması, bir üst forma ve direkt futbolcuların giydiği formayı farklı kumaş ve kalitede üretiyor, direkt futbolcu formasıyla da, bir alt seviye formayla da halısahada maç yaptım, "benim için" öyle süper bir fark olmadı, hissettirmedi;
aynı şeyi bisiklette de aliexpress forması(castelli diye satılan) ve 2014'te indirimden 40 euroya aldığım Castelli forma üzerinden kıyasladım kullanırken, onda da aynı hissiyatı yaşadım, tabii ki orijinalin duruşu bile bambaşka ama burada etken sanıyorum benim ortalama 30-50 km'lik sürüşler yapıyor olmamdan kaynaklı olarak o detay farkı hissedemiyorum.

Son aldığım formam 2016'dan bu arada, mesajım sonrasında arkadaşlar da birçok farklı detay ilettiler, açıkçası merak da uyandırmadı değil bu formalar :D

Son aldığım formam 2016'dan bu arada, mesajım sonrasında arkadaşlar da birçok farklı detay ilettiler, açıkçası merak da uyandırmadı değil bu formalar :D
Soranın o yıllardaki formasını kullanıyosanız arada baya fark var, kumaşı olsun kesimi olsun bir üst kaliteye geçmiş gibi hissettim ben. Özellikle kullanılan en düşük kalite pad bile iyileştirilmiş.

Çok güzel bir fikir yine kısır bir tartışmaya dönüştü. Keşke tasarım işinden anlayan arkadaşlar bi el atsa sonra bir anket yapılsa da, fikir gerçeğe dönüşse ama zor görünüyor.

Çok güzel bir fikir yine kısır bir tartışmaya dönüştü. Keşke tasarım işinden anlayan arkadaşlar bi el atsa sonra bir anket yapılsa da, fikir gerçeğe dönüşse ama zor görünüyor.
bence sora kendisi bir tasarım yaparak buna bir çözüm getirebilir. farklı renk seçeneği ve üzerine bahsedilen indirim olursa bir çok kullanıcıya hitap eder. Foruma özel atıyorum 100 adet şu tasarımda şu renklerde bir forma yaptık forum kullanıcılarına da özel olarak bu fiyata veriyoruz denirse ancak o şekilde olacak sanırım bu iş.

@Veto8 kardeşimizden Girayhan Bey'le iletişime geçip forum üyelerine tüm ürünler için %30 indirim istemesini bekliyoruz.

Giray eskiden foruma da üyeydi, katılım gösteriyordu. Ya kullanıcı adını değiştirdi, ya da yoğunluktan forumu bıraktı.

@Veto8 kardeşimizden Girayhan Bey'le iletişime geçip forum üyelerine tüm ürünler için %30 indirim istemesini bekliyoruz.

Giray eskiden foruma da üyeydi, katılım gösteriyordu. Ya kullanıcı adını değiştirdi, ya da yoğunluktan forumu bıraktı.
Keşke olsa tabi de böyle bir şeyin gerçekten olabileceğini düşünüyor musunuz? Ben şahsen olmaz, yapmazlar diye düşünüyorum.
Bunun yerine olabilecek/gerçekleştirilebilecek şeyler istesek daha iyi olmaz mı?

Ben Sora'nın bu teklifini iyi niyetle sunulan bir öneri olarak görüyorum. Bunun üstüne daha fazlasını ben şahsen isteyemem. Ama daha önceden dediğim gibi benim Sora ile bir bağlantım falan yok. Sadece müşterileri olarak mail attım. İletişime açık bir firma. Eğer görüşmek isteyen varsa maillere hemen cevap veriyorlar, İnstagram'da da aktifler diye biliyorum.

Sora tekstil olarak forumda devam ediyor.

İsteyenin bir yüzü kara. 😀 En azından dar bir ürün grubuna indirim verirse forum için, herkes çok sevinecek ve bol bol alışveriş yapacaktır.

Sora ile başlayan kullanıcı adı bulamadım, yoksa bir menşın atacaktım 😁

Henüz %15 indirimi yeni yaptılar. %30 indirim istemek hoş olmaz bence. Zaten @Veto8 'e yazdıkları mailde normalde indirim olayından pek hoşlanmadıklarini yazmışlar. Üstlerine gitmeyelim bence. Yoksa indirim isteme muhabbeti hiç bitmez. Sonra indirim yapmayınca da firma kötü olur. Foruma özel tasarım konusunda çalışmaları var sanırım. Bekleyelim bir şey çıkar umarım.

Firmanın böyle bir düşünce gelip durumu iletmesi güzel bir düşünce. Bana göre bisiklet forumla özleşecek bir forma olacaksa forumun adı ve logosu kullanılmalı tabi böyle bir durumda telif, reklam illa ki bir bedel çıkıyor olsa gerek ki ki bunlar olmadan bir tasarım istenmiş. Tasarım olarak genel olarak bisiklet camiasında tutulan formalardan örnek olarak bir kaç forma hazırlanır misal içinden bir tanesi seçilir ana hat o kalır kişiye göre belirlenen renk aralıklarından seçme hakkı tanınır galiba jordanred firmasındaki tasarım olayı öyleydi. (ben bakmayalı onlarda değiştirmiş) Ama (link) buradaki gibi bir ana kalıp üzere 3-4-5 neyse belirli renk izin verilen bir tasarım olabilir.

2014 yılında forumda konusu açılıp forumun logo ve ismi geçen forma yapılmış. Site üzerindeki görselleri silinmiş olsa da forum donanım haber'de hala aktif olarak görselleri duruyordu.
Bisiklet forum resmi forması
(link) @Abdülkadir Ergin abi ikinci mesaj görselindeki sen misin? Nedense sende bu formadan var diye aklımda kaldı.

Keza bir dönem İnterrail BicycleRail forması yapılmıştı aklımda kaldığı kadarı ile grili bordo renkli bir formaydı hatta forumda birisinin üzerinde görmüştüm.

Dosyalar

• bisiklet forum forması.JPG
    bisiklet forum forması.JPG
    60,2 KB · Okunma: 72
  • bisiklet forum forması1.JPG
    bisiklet forum forması1.JPG
    19,5 KB · Okunma: 75
  • bisiklet forum forması2.JPG
    bisiklet forum forması2.JPG
    20,3 KB · Okunma: 69
Geri