Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@TuTKuN

Hocam 350 BIN TL ne demek ya, ben ilk okuyusumda bogazim dügümlendi resmen.

Ama kadin gram utanma duygusu yok

En ironi olanida bunun gibi ünlü israfçi kisiler instagram vb hesaplarinda kimsesiz çocuklar üzerinden prim yapiyorlar.

TASARRUF GÜNCELI:

Yaklasik 1,5 yil önce 71 kiloydum 7-8 ayda 19 kilo alarak 90 kiloya kadar çiktim.

Kalan 7-8 aydada spor+düzenli beslenmeyle vücudumda gram sarkma olmadan 17 kilo vererek 73 kiloya düstüm.

Kilomdan yaptigim tasarrufla bisikletim üzerinde yaklasik olarak %15-%20 performans artisi yakaladim :D

Ideal kiloma 2 kilo kaldi, göbegimi yedim bisikletimle :D

Kolay gelsin.

Scudo
@Godzilla hocam kilo nasıl alıyonuz ya ? Bünyeden kaynaklı demekki

@TuTKuN

Hocam 1,5 yil öncesine kadar hiç hareketsiz kalmadim, kesinlikle spor yapardim. Taki kilo alma zamanina kadar, sporu birakmak zorunda kaldim. Sporu birakinca abur cubur + seker içerikli gidalar + gece yemek yemeye basladim.

Üzerimdeki stresi atmak için kendimi yemege veriyordum, haliylede kilo almaya basladim.
Bu hizli kilo almaya vücudum dayanamadi ve vücudumun hertarafinda çatlaklar olustu.

Daha sonra özgüven falan kalmadi bende, sinirlendim ve diyete basladim. Diyet+spor suan sonuç mükemmel. Çatlaklarda kapandi.

Kilo iyi birsey degil, bence kilo almayin :D

@TuTKuN

Sen şeytana uy hocam :) Bak benim köyüm, yurdum, toprağım yok. Kaldım İstanbul'da. Aklım hep sağda solda. Hayallerime doğru bir adım atabilirsem buradan tüm sevincimi paylaşacağım. (Hayalim yeşil bir coğrafyada en az bir dönüm arsa içerisinde müstakil bir evimin olması)

Arada şurada takılmak lazım ya yerimizi alalım :)

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Merhabalar,
5 yıl kadar önce dolapları düzenlerken hiç giymediğim, içeri tıkıştırdığım kıyafetler olduğunu gördüm. Kabaca fiyat hesaplaması yaptığımda 2 aylık kadar masrafımı çöpe attığımı fark ettim. Sadece kıyafet değil, gereksiz yaptığım harcamalar olduğunu da gördüm. o günden beridir her mevsimi 3-5 parça kıyafet ile geçirmeye çalışıyorum.Yaklaşık 5 yıldır aynı montu, 6 yıldır aynı botu kullanıyorum ve bu tarz durumların hiçbir eksikliğini hissetmiyorum.Tam tersine, boşa harcamadığım parayı, ailem, dostlarım ile yiyerek(!) daha mutlu günler geçiriyorum. Bu forumda, bu tarz sosyal fayda sağlayacak konuların olması beni ayrıca mutlu ediyor. Bu aralar tek sıkıntım nostalji arabamın biraz fazla yakması, onu da birkaç yıl içerisinde elektrik motorlu hale getirtebilirsem, değme keyfime..

Geçen yıl bir kaç film izlemiş ve bir panele katılmıştım.Bu yıl da zaman ayırıp katlımcı olmaya çalışacağım.
"Sürdürülebilir Yaşam" duyarlılığı çocuklarımız için çok önemli,artık bıçak kemiğe dayandı..

@Ahmetgitar
paylaşım için teşekkürler
Gösterimlerden birkaç tanesine katılmayı düşünüyorum.
Forumdan katılacak olursa haberleşebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bu konuda ki fikirlerim-uygulamalarım:
-en büyük tasarrufu zamandan yaparsak kazanırız, zamanı boşa harcamamaya özen gösteririm.
-ne kadar az harcamak amaç olsa da gerekirse yerel üreticilerden 1-2 fazla vererek almak gerekir (yerel üretici vestel vb değil, sütçü Hasan Amca vb.dir)
-çakma veya korsan yerine alternatif ve ederi ucuz(kendisi değil) ürünlere yönelirim (microsoft office yerine işimde ashampoo office kullanıyorum-kampanyadan 3 kullanıcı 39 tl edere aldım)..
-makul bir sürede kendi yapabileceğim işler için bir profesyonelden yardım almam; küçük çaplı tamiratları kendim yaparım, yapabilecek olsam da çok uzun zaman alacak işlere girmem.
-tamir olmayacak şekilde bozulan bir ürünü atmam ,zamanı geldiğinde üzerinden parça sökerek yararlanırım...
-artık kullanmayacağım ve atılması da uygun olmayacak nesneleri ihtiyaç sahiplerine verip ekonomik ömrüne katkı yaparım.
-çöpleri ayrıştırıp dışarı atarım-hurdacıların bir çırpıda almasını sağlarım.
-mesela marka bir tişörte 50 tl vermek yerine 15 tlden (eli yüzü düzgün) 3 tişört alıp daha uzun süre değiştirip değiştirip giyerim......

herkese selam.....

Asgari ücret Nisan ayından bu güne dolar bazında 125 dolar azalmış, alım gücünde korkunç bir düşüş var. Konumuz bisiklet ve bisikletteki fiyat artışı bile kış mevsimi gelmesine rağmen yüzde 15 civarında.
Herhalde çevreci olan da olmayan da tüketim konusunda mecbur kemer sıkıyor gibi.

yarışlara girecem,130 km durmadan pedal basacam (son söz biryerden tanıdık geldi ama) vb amaçlar olmadıktan sonra mahalle bisikletçisi osman amcadan alınacak 100tl ederinde "ben kefilim yeğenim, 6 ay garantili" klasmanında bir 2.el bisiklet bakkala, çarşıya ve genel kullanıma çok bile...gerisi sadece tüketim çılgınlığı, 3000tl telefon alıp sadece konuşup-mesajlaşan ve telefonun fiyatını şişiren özelliklerini kullanmayan ve bilmeyen genel kalabalıktan başka bir fark yok.bu tourney yaramaz derken tourney dile gelip " bu adam mı beni kullanacak , la yok mu daha iyisi" dese...

iyi akşamlar

@appendix

Dostum bence kazın ayağı tam olarak öyle değil. Şöyleki 4000 tl lik ayfonun kafede kur yapmak için masaya konulan bmw anahtarı, parliment sigara, zippo çakmak dörtlüsü dışında bir getirisi yoktur. Fekat bisiklet ne pahada olursa olsun getirisi bazen paha biçilmezdir. 10 binlik diyebileceğin bir bisikletin yılda 7 bin km yol yaptığını düşünürsek, 100 kmde ortalama 7 litre benzin yakan bir aracın muadili olarak 2500 tl getirisi olacaktır diğer vergisi aldısını saymadan. Bu bisiklet 4 yılda bu haliyle kendini amorti eder. Sağlıklı bir hayatta cabası.

@mehmetsunu , dikkat edersen çarşı -pazar dolaşan, haftasonu 10-20 km yapan ve küçük işler için ve sınırlı zamanlarda kullananlar için bu tanımlamayı kullandım...ayrıca hizmet bisikleti-market bisikleti alıp f/p de nirvanaya ulaşan birçok insan tanıyorum; köyden ilçeye gelip arka bagaja taktığı kasaya alışverişini koyup tekrar köy yollarına düşen-karbon yol bisikleti versen beğenmez,çünkü bagajı yok ve eğilmek lazım...

@appendix

Seni anlıyorum dostum tabiki öyle. Ben zaten limitten bir örnek verdim. Yoksa iki yıl önce 2500 tl ye aldığım bisiklet çarşıda, pazarda, işte, yarışta, havada karada her koşulda yeter.

@Ahmetgitar
keşke 250 dolar azalsa... keşke ayın sonunu getiremeseler... keşke üç çocuk yapıp, beş kişilik aile olarak bir öğünde 1 ekmeği bölüşüp karınlarını doyuracak duruma gelseler, hem de yanında soğan bile olmadan... belki o zaman bir şeyler değişir.
değişir mi ki?

@vela2016 tepkinizi anlıyor ve kesinlikle hak veriyorum.
Acımasız olsa da hak verme sebebim, kısa vadeli krizlerin ileri zamanlar için kurtarıcı olabileceğine inanmam.
Tüm dünyada dolar düşerken biz aldığımız ucuz doların keyfini Türk parası değer kazandı kandırmacasıyla harcadık durduk.
Bu değirmenin suyu nereden geliyor, sürekli borçlanıyoruz diyenleri vatan haini ilan ettik.
Elbette bu balon patlamalıydı.

Eğitime dayanan, üretimle sonuçlanan, katma değer üreten ekonominin temellerinin atılması için balon ekonomisinin bitmesi gerekiyordu.
Bir yalanla yaşamak yetti.

Biz bu süreçte dişimizi sıkıp fırtınanın dinmesini bekleyelim.
Çok kişi işsiz kalır, çok iş yeri batar ama öylelikle doğruyu buluruz.
Sadece konuyu saptımadan son söz olarak, bu krizin bu güne kadar yaşanılan en yıkıcı kriz olacağını tahmin ettiğimi söylemek olacak.

Kapital sistemde 10 yılda bir kriz yaratılır.2001 krizinden sonra millet nasıl yanlış ata oynadıysa bu krizden sonrada aynısı olacak.Emekciler fakirleşirken kapital sermayenin Türkiye baronları semirecek.Ahmet hocam kurtuluş krizlerde değil akletmekte (akletmeyen toplumların üzerine pislik yağar)

Geri