Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@trabzonlu ozan
İnternetimi bölüşüyorum ve bölüşmeye devam edeceğim. Varsın TTNet sahibi Araplar 7 yıldızlı değil de 6 yıldızlı otellerde alem yapsınlar. Ama yazık di mi onlara :(

Scudo
Adil kullanim kotasi tam da bunun icin var. Eger kotayi doldurmuyorsaniz ya da dolunca sizin icin sikinti olmuyorsa istediginiz gibi paylasin. Legal degil ama tespiti de mumkun degil. Kablosuz olarak dagitilan intrneti tespit edemezler. Etseler de sikinti olmaz. Ama kablo ile dagitirsaniz sorun olabilir. Sozlesmelerde veeilen hizmetin yalnizca verilen adreste kullanilmasi ile ilgili maddeler var.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
hepiniz çok güzelsiniz, kalbiniz pırıl pırıl, düşündükleriniz ve uyguladıklarınız, uygulayacaklarınız birbirinden kıymetli ve anlamlı, aranızda olmak bu platformda bu konuları da okuyabilmek, tartışabilmek inanın insanı anlık dahi olsa mutlu etmeye fazlasıyla yetiyor, amaç ve hayallerinizin hakkınızda hayırlı olanları ile bir hayat geçirmenizi dilerim kıymetli forumdaşlar.

@trabzonlu ozan
Merhaba,
öncelikle hiç kaçak elektirik kullanmamış, hiç korsan kitap almamış, hiç hırsızlık yapmamış birisi olarak legal olup olmama durumuna
fazla değer atfedilmesine karşı olduğumu belirtmek isterim.
Düzen içerisinde neyin legal olup olmadığı maalesef insanların kültüre, eğlenceye, sanata, sağlığa vb ulaşma hakkına bakılarak değil
kapitalistlerin kar marjı düşünülerek belirleniyor.

Şöyle ki korsan kitap almak ve basmak legal değil. Peki asgari ücretin 1300 lira olduğu bir ülkede bir kitabın 30 lira olması sonucu kitaba ulaşım hakkı legal yollara göre belirlenecekse fakir insanın kültürden ayrı kalması sonucuyla nasıl başedebileceğiz? Fakir adamın kitapla işi mi olur dersek her şey kolaylaşır ama kültür herkesin hakkı ise ya kitap fiyatlarını herkesin alabileceği bir noktaya çekeceğiz ya da maddi durumu olmayan insanların korsan kitap edinmesine hırsızlık gözüyle bakmayacağız.
Aynısını kaçak elektirik kullanımı için de söyleyebiliriz. Dediğim gibi asla kaçak elektirik kullanmadım, kullanmam da. Evimin ısınma giderlerini karşılayacak durumum var. Ama bu duruma sahip olmayan milyonların bir elektirik sobası ile ısınmasında, bunun da benim bütçemden de kesilen kaçak elektirik kullanımıyla yapmasında benim için sakınca yok.
İnsanlara sınırsız internet satıp peşine de adil kullanım kotası gibi bir "hırsızlığı" yapan sistemin karşısında ben neden internetimi paylaşmayayım?
Çocukluğumuzda izleme hakkımız olan futbolun birileri tarafından sermayeye devredilip, zenginin izlemesine sunulması sonucu insanların kaçak şekilde internet üzerinden maç izlemesine de karşı değilim.

Elma mevzusuna gelelim, hatta buna yiyecek diyerek genelleyelim. İnsanların gelir adaletsizliğindeki olağanüstü çarpıklık sebebiyle aç bırakıldığı bir ülkede yiyecek için hırsızlık yapılmasına karşı değilim.
Benim sorunum karnı açken hırsızlık yapan insanla değil, herkesin karnını doyurabileceği kaynaklara sahip olan dünyada birilerini açlığa mahkum eden sistemle.

Selamlar...

Bence 12 ay yada 24 ay kullanim sozu verdirme anlasmasida adil degil tamamen emmektir insanlarin kanini. Yazimda dedigim gbi " insanlarin kanini emmmeye yeminli , kont adnan sempatikliginde kont drakulalarin oldugu bir dunyadayiz "

İnsanoğlu çok garip, kendi bedenine bile sahip değil iken mal mülk sahibi olmaya kalkıyor. Herşeyin sahibi Yaradan iken malı mülkü sahiplenmek Yaradana ortak olmak yani şirk koşmaktır.

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag
@Togursamsun
Her şeyin sahibi yaradan olması neyi değiştiriyor? Birisi gelip bisikletinizi alsın, polise gidin bisikletim çalındı diye, polis de senin değil ki Allah'ın, yaradana şirk mi koşuyorsun desin.
Ne güzel bir dünya.

@Ahmetgitar
Ben yazın bile buzdolabı çalıştırmıyorum. marketten 1-2 alıp tüketiyorum. pazar devreye girince öncelikle pazar esnafı ile papaz olmak gerekiyor. misal yarım kilo kabak satmak istemiyor. Ben de 2 kilo alıp 1 hafta yemek istemiyorum. bazı ürünlerde pazar illa ki mantıklı.

@vela2016
Eğer komşunuz güvenilir ise elbette ama çocuk cinselliği meraklısı ise-ki ülkemiz dünyada ilk 20 içinde- uyuşturucu vb şeyleri internetten arayıp buluyorsa ve internet sizin üzerinize ise başınız belaya girer 3-5 kuruş için.

@Togursamsun
Yaradan kez etmeyin yani stoklamayın demiş. ihtiyacınızdan fazlası size haram buyurmuş. paylaşmayı emretmiş. bu konular hassas cidden ama zekat malın 40ta biri değil mesela. eğer size rızkı malı mülkü kendinden veren Allah ise ihtiyacınızdan fazlasını ihtiyacı olanla buluşturmakla yükümlüsünüz.

Bu arada kapanmış ama açılmamış bir konu var Euro: 3.01 - dolar: 2.18 kapatılırken açılacak denmişti ama açılmadı.
@Anonim 'den rica edelim bir gözden geçirsin konuyu, açılsa iyi olur. Ekonomi olarak güzel tartışma dönüyordu.

Bu arada OPEC bugün yaptığı toplantıda petrol üretimine kısıtlama getirdi. Ve petrolün varili birkaç saat içerisinde yüzde 10 civarında arttı ki daha da artacak gibi görünüyor.
Devlet ucuz petrolü pahalıya satardı, şimdi ise ucuz petrol devri bitiyor. Petrole ciddi zam kapıda diyelim.

@Ahmetgitar
5 lira algısı 3 sene evvel denediği için benzin 6 lira olmadan kimse ses etmez gibi geliyor bana. yüzde 20 zam gelmiş ham petrole. hayırlısı

@Ahmetgitar benim dediğim dünyada kimse senin bisikletini çalmaz. Buna ihtiyaç duymaz. Anlaşılan size çok itopik gelmiş

Her seyi niye dine bagliyoruz anlayamiyorum. İnanan var inanmayan var. Herkes sizin inandiginiz Allah'a inanmak zorunda degil ve inanmayan da cok var, cevremden biliyorum. Din yerine mantiga dayali soylemler gelistirmek herkes üzerinde cok daha etkili oluyor inanin...

Dolar doludizgin. rekora doymuyor

@Togursamsun
Evet ortadoğulu ve asyalı göçmenler gelene kadar kanada sizin dediğiniz gibiymiş. ütopya değil gerçek. yaşlı bir ingilizce hocamız anlatmıştı. bakkala girersin bakkal Bir yere gitmiştir . ihtiyacı olan için dükkan açıktır ve kasanın orda tezgahın üzerinde senden önceki müşterinin aldığına ait para durur. Sen de alacağın şeyin parasını bırakır çıkarsın. Ne güzelmiş kanada. sanırım Hristiyan bir ülke.

Bu platformun kapanmasini istemem ama Inanc konusunda yine didismeler basladi. Insallah olmaz. Inanc meselesi evet kisisel bir durum, evet Kul ile Hak Teala arasinda, evet herkes ozgur iradesiyle secer yada secmez. Ama alemleri bu kadar kusursuz yaradan Allah Teala kullarina en akilci ve en mantikli yasam bicimini zaten sunmustur. Insanlar uysa insanlar bilse kendi faydasina ama cogu bilmez ve duymaz. Lutfen islama saldirir nitelikte yorumlar yapmayalim. Inanan arkadaslarimizda digerlerine saldirgan tavirlar gostermesin. Dinimizde cimrilikte aşırı savurganlikta yasaktir zaten. Buna muhalefet edecek biri var ise bence mantiktan bahsetmesin

Dolar Euro, hepsi uçuyor.
Bisikletlerimizi daha uzun süre kullanmak için bakım önerileri yapmak lazım.
Benden çok daha bilgili arkadaşlar olduğunu biliyorum.
Bakım önerilerine ihtiyaç duyuyoruz.
:)

Arkadaşlar bu platform dini paylaşım platformu değil. Bir anda gelip de her şey Allah'ındır aksini iddia eden şirk koşar gibi gereksiz ve yersiz cümle etmeye gerek yok.
Platforumun amacı da zaten bu değil. Ayrıca kendi adıma söylemem gerekirse alakalı alakasız bir anda bir düşünceyi dine bağlama gereği duyanların iletilerinden sıkılıyorum.
Gereği var mı?

Bir bisiklet alıyor bir üyemiz, tanıtım yapıyor. Gidip o bisiklet Allah'ın ne diye benim diyorsun şirk koşuyorsun dersek forum forumluktan çıkar.
Rica ediyorum bu tip paylaşımlar yapmayalım. Hatta ben de dahil, bunu polemik konusu da yapmayalım. Direkt ölü taklidi yapsak da olur, o zaman yine susuyorlar.
Selamlar, sevgiler...

@mariokaldato

Şimdi kaldırato seni severim iyi adamsın hoş adamsın lakin herşeyin sahibinin yaratan olması en sofunun bile malı mülkü (bizim oralarda milk derler) istiflediği gerçeğini değiştirmiyor. Açıkcası ben şairin yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar dediği gibi bu tiplerden çok korkarım. Çünkü bu tiplerin dili çatallı gelir, zehirli gelir, riyakar gelir. Çün bu mugalataları yapanların hiç birini şimdiye kadar bir lokma bir hırka ile iktifa ettiğini görmedim. mesele inançlar meselesi asla değildir. Mesele lafla verir aleme dürlü nizamaaaaaaat bin seyyie bulunur kendi hanesindeeee türü riyakarlardır, içi başka dışı başkalardır, gözleri fel fecir okuyanlardır. Ha bana göre en sütten çıkmış ak kaşık bizleriz. Kimseyede cevher satmıyoruz. Şu dünya yıkılsa altında bir salkım üzümüm kalmaz. Sözü bize ana sütümüz gibi helala türkçemizi bağışlayan yunus emre ile bitirmek istiyorum.

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Bir gönülü yaptın ise
Er eteğin tuttun ise
Bir kez hayır ettin ise
Binde bir ise az değil

Yol odur ki doğru vara
Göz odur ki Hak'kı göre
Er odur alçakta dura
Yüceden bakan göz değil

Erden sana nazar ola
İçin dışın pür nur ola
Beli kurtulmuştan ola
Şol kişi kim gammaz değil

Yunus bu sözleri çatar
Sanki balı yağa katar
Halka matahların satar
Yükü gevherdir tuz değil

@Ahmetgitar Abi nasıl oluyor ? Yaşamıyormusun evde ? Aklım almadı bir türlü . Solar sistem mi var acaba ?

@mehmetsunu
Tamamen haklisin Mehmet Sunu ( farkndaysan ismini dogru yazdim )
Ama bu forumdaki su durumdanda acaip rahatsizim. ; Birileri "Allah"deyince hemen bi kaynama oluyor. Bi geriim muzigi basliyor ( jaws muzigi turunden ) adam cok guzel , mantikli bsey soylese yada sunsa Allah dedigi icin ayarsiz hakaretlere maruz kaliyor . ama bi baskasi konusmasina " freud derki " : marks derki " " danild tramp derki " diye baslasa hc bi sorun olmuyor .Nedir yani bu bi damla sudan yaratilmus kulcuklarin havasi egosu nedir abi?

@mariokaldato çünkü Marks'ın bir sözü paylaşıldığında karşı taraf bunu yanlışlayabilir, demokratik bir tartışma olur. Ancak Allah dendiği zaman buna karşı bir fikir yürüttüğünüzde ipler kopma noktasına gelir. O sebeple alakasız mevzular için olayı dine bağlamak sakıncalıdır. Gereksiz yere kalpler insanlar kırılır.
Sebebi budur.

Ayrıca her şeyin sahibi Allah'ındır aksini söyleyen şirk koymaktadır diyenler bisikletlerini bana verebilirler. Sahiplenip şirk koşmayalım :)
Ama ben kendi bisikletlerimin sahibi olduğum yani dolaylı olarak şirk koştuğum için bunu yapmaktan otomatikman muafım.
Hadi görelim bisikletleri :)

Ha bir de geçenlerde yazdığım bir tur yazısında bisikleti yavaş yavaş sürerken doğaya, çiçeklere böceklere bir anda yanımdan tesadüfen geçen arıdan bahsetmiştim falan.
Bir üye atıldı:

Ahmet bey arı asla tesadüf geçmez, tesadüf diye bir şey yoktur, herşey Allah'tandır. Bilmiyorum siz ateist misiniz vb diye.

Upuzun yazıdaki tesadüf yazısına takılmış adam.
Ha dur şimdi aklıma geldi. Geçen bisiklet alıp paylaşmıştı. Senin değil ki Allah'ın o cyclocross yoksa şirk mi koşuyorsun diyeyim.
Aman neyse ya. Saçma oluyor işte böyle bir anda konuları dine bağlamak.

@Ahmetgitar
@mariokaldato
@ozgurgokalp
adam ne yapsın? inanıyor , inanan adam tabiki de dine bağlayacak dostum yaşam dediğimiz şey inanan için dinden ibarettir çünkü, nasıl mantıkçı herşeyi mantıkta çözüyorsa o da öyle yapıyor...empati kurmak hoşgörülü olmak okadar da zor olmamalı aslında değil mi? İnanan için her işin başı Bismillah' tır yani işin özü, içinde Allah (c.c) muhabbeti olmayan muhabbetler boş ve vesveseye pek meyillidir, gerçek inanan için Allah (c.c) muhabbeti olan her mevzu küfür ve diğerlerinden beri dir yani, bu kadar basit.

@Ahmetgitar

şurada ince bir noktayı atlıyoruz sanki Ahmet hocam; Marks vs. zaten tartışmaya açık ve tartışıldıkça genişleyen,gelişen bir felsefe atıyor ortaya, yani heranlamda reform lara açık, lakin dini (İslam) neyini tartışacaksınız ? ya inanıyoruzdur ya da inanmıyoruzdur, yani Allah (c.c) tartışılacak değil de anlaşılacak, tanınmaya çaba gösterilecek, emirlerini anlayıp uyulacak yaratıcı dır zaten.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri