Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN şu eski arabaların egzoz konusunda haklısın, hele eski dizeller. bizde çok eski mercedes oldu, hepsini hem manen hem konfor olarak çok severdim ama açıkçası egzozları mahfediyor ortalığı. lpg nin yakılmasında ortaya çıkan gazların emisyon ölçüleri kötü değil aslında ama neticede fosil yakıt maalesef. sağlık ve acil yardım ekipleri dışında büyük motorlu araçların üretilmesi durudurulsa nasıl olur :) (malesef ben de uzun süre büyük motorlu araç kullandım)

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Bu konuyu takip etmemek için ne yapabilirim ? Yani her yeni mesaj geldiğinde anasayfada görmemek için ?

@Harbi Bisikletci Sayfanın sağ üst kısmında mavi bir konu izlemesini durdur butonu var.

@mavi albatros
Oraya gelene kadar birkaç fırın ekmeğimiz var. Bireysel çözümler bile yayılmamış hatta tepki çekerken büyük toplumsal hareketler beklemek yersiz olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
neyse ki nostalji , büyük motorlu araçlar sevdamızdan vazgeçtik, keşke hiç binmeseydik o araçlara ne yapalım. belki belediyeler eski araçlarını kullanmaktan vazgeçerler, siz de farkediyor musunuz ? resmi plakalı eski dizel kamyon ve makinaların dumanını..

Ben de büyük blok dizel makinadan vazgeçip, ufak benzinli makinaya geçtim.
Sahildeki binlerce denizyıldızını geri atmaya çalışan adam misali, en azından kendi adıma çevresel etkimi, karbon ayak izimi bir nebze olsun azalttım.
Geçtiğimiz günlerde Volvo'dan açıklama gelmişti artık dizel motorlu araç üretmeyeceğine dair, göreceğiz tutabilecekler mi bu sözü.

Ben bu başlığı seviyorum, büyük bir çevreci faaliyet tetiklemiyor, etkisi az da olsa yeni şeyler öğreniyorum zaman zaman bu yaşımda.

@gercek umurcan

@BerkEvren
Bu konunun başlarında zararsız kimyasallarla kendi yaptığım çamaşır ve bulaşık deterjanı paylaşımım var. Uzun zaman oldu halen memnuniyetle kullanıyoruz. Cam bardaklar o deterjan reklamlarındaki gibi parlamıyor ama bardağı makineden alıp gönül rahatlığıyla su içebiliyoruz. Deterjan kokmuyor.
Ekleme: 528 nolu mesajda bahsetmişim bulaşık makinesi deterjanından.

Adı Baran arkadaşları ona Einstein diyor. Adam kendini ahahhuhuh:D:D:Dahahah:D:D:D şeklinde ifade etmiş birde nasıl bir özgüvense kalkmış bize troll demiş, vay arkadaş. Sizin oraların suyuna kloru fazlamı kaçırıyorlar hacım bu ne kafadır yahu. Öyle troll falan ince ince laf çarptıracaksak söyleyin bilelim, hazırlığımızı ona göre yapalım. Konuyu nasıl sahiplenmiş, nasıl benimsemiş hayretler içerisindeyim al eve götür bari çok sevdiysen. Adamı sanki bağlamışlar buraya oku lan demişler. Neyse bir ergenin feryatları diyelim geçelim.

Gelelim asıl konumuza, araç meselesine. Amerikalıların bir dönem nasıl zorunlu olarak çevreci olduklarına. Bildiğiniz gibi adamlar küçük hacimli motor üretmiyorlar. Üretmemişler demek daha doğru olur ta ki 1973 petrol krizine kadar. Muazzam bir petrol kıtlığı ile birlikte eldeki stoklarda alarm vermeye başlayınca olan otomotiv sektörüne olmuş. Peki sektör için bu krizden çıkış noktası ne olmuş? Daha düşük hacimli motorlar daha küçük arabalar. Yani Amerikalılar istemeden de olsa çevreci olmuşlar. Tahminen pazarlaması "daha temiz çevre için" olmuştur. Yanlış hatırlamıyorsam "Who Killed the Electric Car?" isimli belgeselde anlatılıyordu, yanılıyor da olabilirim. İnsan beşer, kuldur şaşar. Meraklısı göz atabilir, anlattığım kısım yoksa bile en azından güzel bir belgesel izlemiş olur.

(link)

Platformun düzeyini düşürmemeye özen gösterelim lütfen.Bildirmler geldikçe incir çekirdeğine eziyet eden ego ve korteks didişmelerini okumak istemiyorum.
Damla Su coca cola nın ve artezyen suyunu ozonlayıp şişeliyorlar.Nestle de Erikli Su da aynı şeyi yapmaya başladı.Su tüketiminin arttığı yaz aylarında dikkat edelim.

@cazci

Hocam güzel uyarı ancak benim bildiğim kadarıyla 2015 yılında Nestlé ye satılmıştı. Ki aslında çok da fark etmez.

Nestlé dediğimiz şirket de sattığı her ürün ile bizi sinsice tahtalı köye bir adım daha yaklaştırmakta uzmanlaşmış bir firma. İnanmıyorsanız içindekilere bakmanız yeterli.

Bknz. Sporcu beslenmesi diye yediğimiz mısır gevrekleri,
kahvesini içtiğimiz nescafe gold, 3 ü1 arada ve türevleri,
Her türlü tatlısı (çikolata, şeker...)

Yapay tatlandırıcılar, türlü türlü koruyucular ve daha nice saçma sapan katkı maddeleri ile dolu.

"who killed the electric car " çok ilgimi çekti izlesene.com da sadece 345 kişi izlemiş. Kötü adamlar yine istediklerini gerçekleştirmiş.@abbott teşekkürler

Bu arada saatlerdir uğraşıyor ama bu belgeseli izleyemiyorum. Çalışan bir link varsa biri atsın izleyelim. Yeri gelmişken Google hesabı ile Android tabanlı tabletimde hesaba giriş yapmadığım için YouTube u kullanmama izin verilmiyor. Yani Android tabletten YouTube izleyemiyorum ne adilik değil mi?

Diz üstü bilgisayarda aynı durum yok.

Evet bazı firmaların nasıl tüm pazarı ele geçirip ardından sağlıksız yiyecekler sattığını biliyorduk hepimiz. Ama bu fotoğraf işlerin ne kadar vahim olduğunu gösteren bir tablo oldu benim için resmen. Sadece 10 firmanın (2 si Türkiye de pek yayılmamıș) nasıl bütün süpermarket raflarını ele geçirdiğini görün.

Behind-the-brands-illusion-of-choice-graphic-2048x1351.jpg

Bu firmalar arasından Mars (Snickers, Twix ve M&M bunundur) geçen sene bir dava sonucunda ürünlerinin içerdiği yoğun şeker, yağ ve tuz oranları sebebiyle fazla tüketiminin zararlı olduğunu, 3 günde bir yenmesini doğru olacağını söylemek zorunda kalmıştı. Bu sadece işlerin görünen yüzü.

Aynı firmaların sabun, şampuan, deterjan ve diğer kimyevi temizlik ürünleri ürettiğini de unutmayınız. Bknz.
Unilever => Dove, Signal, Axe, Domestos, Cif........

Bence sağlığınız için bunlardan uzak durun.

@Çağdaş78 daha önceki sayfalarda diş m acunlarında kullanılan tehlikeli kimyasallar adında bir yazı vardı bir göz at dostum istersen
(link)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Işıklar Gazisi

Supermarket raflarınin belli başlı markalarca doldurulması için markaların büyük ve şeytanî planlar yapmalarına gerek yok açıkçası. Tüm dünyada, perakende sektöründe konsolidasyon var.

(link)

Bunun sebebi de rekabetçi serbest piyasa sisteminde "winner-takes-all" (kazanan her şeyi alir) düzeninin mevcudiyeti. Tıpkı gerçek hayatin her alanında olduğu gibi.

Sermaye büyüdükçe, piyasada kullanabildigi kaldıraç boyutlari ve türleri artiyor. Dağdan aşağı bırakılan kar topunun mütemadiyen büyümesi misali, sürekli hakimiyetini artırıyor.

(link)

Bunun önüne geçmek, belli ölçüde mümkün. Fakat birey ve toplum seviyesinde bir bilinç ve kültür gerektiriyor. Sadece fiyat odaklı tüketim tercih edildiği sürece, markaların market tezgahlarıni ele geçirmek için ayrıca plan program yapmalarına gerek kalmıyor. Sermaye ve pazarlama güçlerini kullanmalari yeterli oluyor.

Herkes ve her ülke ne yazık ki sadece kendi çevresine sahip çıkıyor. Çıkıyor da filmi geriye sardığınızda ozon deliklerinin her nedense neden New York'un tepesinde baca inşaa ettiğini kimse sorgulamıyor. Dahası, utanmazlık malum, hem ulusal ve hemde U.Arası markaya dönüştüğü içinde başta ABD olmak üzere hemen potansiyel yeni ozon deliklerinin altında kalan ülkelerden çok muhteşem çevreci kuruluşlar çıkıyor. 4 sene önce Meksika körfezinde BP olmadık bir skandala imza attı. Körfezdeki petrol kuyusundan orta ölçekli bir petrol rezervi kadar petrol körfeze aktı. Ne mi oldu? Hemen hemen hiç bir şey, körfezde hala kuşlar uçmaz, balıklar yüzmez....Sözde temizlik devam etse de BP ödemeyi taahhüt ettiği 6 milyar doları ESKİ KOLONİSİ olması nedeniyle ödememek için bin takla atıyor. Artık ne yazık ki gelişmişlik ve çevre bir arada yürütülebilen şeyler değil, haaa şimdi soracaksınız iyi de neden gelişmiş ülkelerde bu jargona milyar dolarlar yatıyor? Nedeni şu, çünkü o bir kısım milyar dolarların altında da yeni endüstriler var. Mesela TESLA gibi. Ne ürettiği malum, elektrikli araba. Emisyon DEĞERLERİNE bakıyorsunuz, maazallah almış başını gidiyor. Bu noktada bu ne perhiz bu ne lahana diye sorma hakkınız da yok ne yazık ki. Gelelim bu ülkeye..Hala geç değil. Çünkü bu ülkede endüstri henüz çevreyi katletmedi(Kocaeli gibi yerleri saymaz isek). Ne mi yapılıyor? Şu ! Abilerin izinden yürümek için ZEYTİNLİKLER hedefte. Ben bunu şuna benzetiyorum, ilk okul mezunu bir vatandaşa zoraki OXFORD dayatmaya..Neden mi? Çünkü bu ve benzer yasaları dayatanların arkasında ne vizyon ve nede nosyon göremediğim için...

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
@BerkEvren

geçen gün (link) sitesine denk geldim, henüz denemedim ama güzele benziyor. alternatif olabilir size

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Boran Selçuk

Cok guzel anlatmissiniz ellerinize saglik, bu yazdiklarinizin altina imzami atarim zaten bunlari anlayanlar ve hayatini sekillendirenlerle anlamayanlar belli olmakta da simdi sakinin derim amerikaya, buyuk kurumsal firmalara laf atmissiniz, gardinizi alin "ne diyosun sen a b d soyle cevreci, bp nin inovasyon calismalarindan haberin var mi?" gibi viziltilara hazirlikli olun.

Diyecek bir şey bulamıyorum. İnsan ölümlü değildi de bize mi haber vermediler? Ne istediniz o güzel canlılardan adiler!122002 dosyayı görüntüle

Arkadaslar Ankara'da parkların icine baz istasyonları kuruluyor. Yerlesim yerlerinin icerisinde olan bu baz istasyonlari insan sagligi acisindan çok zararlı. Bir de saklamak için parkın ismini yazıp totem görünümü verilmiş.
122190 dosyayı görüntüle

Geri