Şimdi benim kafamı kurcalayan ve canımı sıkan bazı durumlar var. Sizin mesajınızı alıntılayarak yazıyorum ama canımı sıkan ve tepki gösterdiğim şeyler yazdığınız için değil, o konuları dile getirebilmeme vesile olacak bir içerik olduğu için alıntıladım yanlış anlamanızı istemem.
Öncelikle 250 milyon yıl mevzusu küçüklüğümüzden beri öğretilen ama maalesef amacından bir miktar sapmış bir bilgiye dayanıyor. Nedir o, bundan 150- 250 milyon yıl önce yaşamış olan dinozorlar ölür, toprak altında fosilleri petrole dönüşür. Doğru mu doğru ancak yeterli değil, yani sadece dinozorların fosillerini yakıt olarak kullanmaya kalksak 3-5 sene içinde falan tüketmiş olurduk muhtemelen. Teorik olarak fosil yakıt kaynakları dünyadaki ilk canlının ölümünden itibaren oluşmaya başlamış olabilir, uygun şartlar altında belirli bir zaman geçirmiş bir zamanlar canlı olan bu organizma bugün belki de bir petrol yatağı olmuş olabilir
O yüzden dünya üzerinde yaşam tarihi kadar uzun bir süre boyunca tabiat toprak altına karbon stoklamaktadır diyebiliriz.
Diğer bir konu, "bilindiği kadarıyla" mevcut stoklar ve yataklar bize dünya üzerinde 100-150 yıl yetebilecek gibi görünüyor. Herkes biliminsanı olduğu için günümüzde bu mevcut stokla ilgili "113 yıl 215 gün", "128 yıl 97 gün 12 saat" falan gibi nokta atışlar da yapılıyor ama şöyle ortahalli bir jeoloğa gidip sorduğunuzda alacağınız cevap "mevcut stokla ilgili net bir bilgim yok, bilinmeyenleri de tahmin etmek mümkün değil" gibisinden bir cevap almanız kuvvetle muhtemel olacaktır. Elbette bilim dünyasında da çeşitli çalışmalar var bilinmeyen stokların tespitine yönelik ancak yine de net bir durum söz konusu değil. Bunun yanında, ben de bi kaç milyon yıla yüksek oktanlı bir benzine dönüşmek için tüm imkanlarımla bedenime gerekli yatırımları yapıyorum, eğer herkes bu bilinçle yaşarsa fosil yakıtlarımız tükenmeyecektir
Ben dünyada insanlığın sonu için daha karamsar öngörülere sahibim. Örneğin bir gün evde otururken haberimiz bile olmadan bir yerlerde yaşanan bir nükleer felaket sebebiyle "ölüyoruz" diye bile düşünemeden ölüp gideceğiz, veya ne bileyim birileri bi bomba, vs. geliştirirken bir şeyler ters gidecek ve bir kaç gün/hafta içinde dünyadaki tüm canlılığın sonunu getirecek bir felakete yol açacak, veya saçma sapan bir savaş yüzünden 2-3 tane atom, 2-3 tane de hidrojen bombasını sallayacak birileri yine işte 3 vakte kadar mezarımız bile olmadan olduğumuz yerde göçüp gideceğiz, vs. vs...
Benzinle ilgili de şöyle bir durum gözlemliyorum hem kendime hem de etrafımdaki benzer hayat şartları ve gelir seviyelerinde olduğum kişilerde; kazandığım para dövize döndürmeye değecek miktarda değil, elimde tutsam önümüzdeki aya varla yok arasında bir seviyeye düşüyor değeri, haliyle bugün var bugün yiyelim, yarına allah kerim havasındayız