Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Çok yazık ki bilimsel bir araştırma 5-6 yılda belki düzelebilir diyor....
Daha geçen sene yunusların dans ettiği denizimiz, bir daha eski günlere dönebilecek mi acaba?
(link)
Ağabey bunlar 5-6 yılda ancak üstünü temizleyebilir. Deniz SOS vermiş daha bekliyorlar. Alttaki doğal habitatın kendine gelmesi daha uzun yıllar alacaktır.:acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:

Scudo
Kapatıldığı söylenen santraller zehir saçarak çalışıyor...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız niye var?
(link)

Tabelada yazan bakanlık ve geldiğimiz durum...
(link)

Başka bir bakanlık da bakmaya devam ediyor...
(link)

• Kızgın
Tepkiler: seko35.50
Müsilaj neden şimdi çıktı? Karaparanın kiri, suyüzüne vuruyor da ondan...

Küresel bisiklet ve parça sıkıntısı, WorldTour ekiplerini ekipman konusunda tutumlu olmaya zorluyor...

(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Amsterdam'da yaşayan bisikletli bir hanımefendiyi takip ediyorum. Geçen bisikletinin aynakol yaprağı yamulmuş sanırım. Kendisi tamir ile ilgili tüm yolları denedi olmadı, yalnızca yaprak değişimini denedi olmadı. Çıkma parça aradı baktı o da olmuyor neyse bu ay zincir değiştirdim önümüzdeki ay bakarım dedi gitti.
Hayır bisiklete öyle seyrekte binmiyor baya baya hayatının içinde bisiklet. Marketten pazara işe bisikletle gidip geliyor.
Demem o ki bu kadın muhtemelen sıfır bir aynakolu değil sıfır bir bisikleti rahatlıkla ödeyerek alabilecek durumda. Ama mesele bu değil.
Tutumlu olmak, dünya kaynaklarını idareli kullanmak fikri bir konu.

Amsterdam'da yaşayan bisikletli bir hanımefendiyi takip ediyorum. Geçen bisikletinin aynakol yaprağı yamulmuş sanırım. Kendisi tamir ile ilgili tüm yolları denedi olmadı, yalnızca yaprak değişimini denedi olmadı. Çıkma parça aradı baktı o da olmuyor neyse bu ay zincir değiştirdim önümüzdeki ay bakarım dedi gitti.
Hayır bisiklete öyle seyrekte binmiyor baya baya hayatının içinde bisiklet. Marketten pazara işe bisikletle gidip geliyor.
Demem o ki bu kadın muhtemelen sıfır bir aynakolu değil sıfır bir bisikleti rahatlıkla ödeyerek alabilecek durumda. Ama mesele bu değil.
Tutumlu olmak, dünya kaynaklarını idareli kullanmak fikri bir konu.
Kısadan hisse,aşırı tüketen bir topluluk olduk biz ülkecek,parası olan toplumda tüketmek kolay ama bizim gibi parası çok değersizleşen toplumlarda tüketimin daha dikkatli ve temkinli yapılması gerekiyorken aksine onlar daha temkinli biz daha çok tüketiyoruz,ya adamın arabaya acil ihtiyacı olmamasına rağmen aylar öncesinden 150 200 bin lira kaparo vererek girdiği araç sırası ve kur farkından dolayı aracın fiyatına yansıtılarak rakamı yükseltmesi ve alıcının buna ses çıkarmaması tepki göstermemesi inanılır gibi değil! Ödediği ötv arabanın fiyatından yüksek!Adam sanki ölmüş arabasızlıktan yahu! Bayinin umrunda değil ister al ister alma zaten sen almasan başkası alacak diyor!
En büyük problemimiz üretememek,bunun tabiki kişilerle ilgisi olmayan yönetimsel bir çok faktörü var ülkemizde mesela özkaynak sıkıntısı veya bir takım bürokratik engeller çıkabiliyor karşınıza,dediğiniz gibi o kadın çok rahat sıfır bir bisiklet alabilecek durumdadır muhtemelen ama yaptığı hareket,toplumdaki en küçük birey olarak sadece bir insanın yapması gerekeni yapmış biraz tutumlu davranmış,aşırı tüketim insanı otomatikman tembelliğe ve boşvermişliğe sevk ediyor kendimden biliyorum,belkide rahatlıkla yapabilecek olduğunuz bir işi sırf hazırcılığa alıştığınız için yapmaya üşeniyor ve tamirciye yaptırarak maddi kayba uğruyorsunuz,diceksiniz ki herkes bir arızayı kendi yapmaya kalkarsa tamirciler servisler taşmı yiyecek :D tabiki ufak defek arızalardan bahsediyorum.Tesisatçı evdeki rezarvuar takımını değiştirmeye 350 tl isteyince benim kafadaki ampul yandı,noluyo lan deyip 160tlye kendim hallettim 90tl cepte:harika:

arabaya acil ihtiyacı olmamasına rağmen aylar öncesinden 150 200 bin lira kaparo vererek girdiği araç sırası ve kur farkından dolayı aracın fiyatına yansıtılarak rakamı yükseltmesi ve alıcının buna ses çıkarmaması tepki göstermemesi inanılır gibi değil
Geçenlerde Honda bayisinde adamın biriyle röportaj yapıyorlar.Adam yaklaşık 450 bin liralık bir Civic alacak.Elinde de 2015 model 90 bin kmde yeni sayılabilecek civic varmış.Onu satıp üzerine 200 bin küsur lira koyup yine Civic alacak.İnanın şaka gibi.Bu belirsizlik ortamında, bu faizlerle.
Adama arkadaşları sorunca ne diyecek ki acaba .Arabamı yeniledim.Peki ne aldın 60 ay yemeyip içmeyip 300 bin ödeyeceğim Civic'in laciverdini :ssrtcbya:
Edit: Cümlenin sonunu sildim.Bir tek @Hami Bulut hemşehrim gördü. :D

Şu an içinde bulunduğumuz krizden ancak minimal yaşamayı öğrenmiş olan kişiler yarasız çıkar. Minimal yaşam bizim insanımıza her ne kadar ters olsa da mecbur öğrenecekler başka yolu yok.

Geçenlerde Honda bayisinde adamın biriyle röportaj yapıyorlar.Adam yaklaşık 450 bin liralık bir Civic alacak.Elinde de 2015 model 90 bin kmde yeni sayılabilecek civic varmış.Onu satıp üzerine 200 bin küsur lira koyup yine Civic alacak.İnanın şaka gibi.Bu belirsizlik ortamında, bu faizlerle.
Adama arkadaşları sorunca ne diyecek ki acaba .Arabamı yeniledim.Peki ne aldın 60 ay yemeyip içmeyip 300 bin ödeyeceğim Civic'in laciverdini :ssrtcbya:
Edit: Cümlenin sonunu sildim.Bir tek @Hami Bulut hemşehrim gördü. :D
Yememiş içmemişler bayide sıraya girmiş adamlar yahu!

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
500 metre yürümeye üşenip arabayla giden sonra da ikinci şeride veya kaldırıma park eden bir milletiz biz. Bu ülkede araba her şeydir.

Tutumlu olmak, cebinden çıkanı azaltmak değil, israf edilen dünya kaynağını azaltmaktır aslında. Ama ülkede bu bilinç yok.
- En başta metal geri dönüşümü yok mesela, oysaki metal en kıymetli cevherdir, elde etmek için bir sürü emek sarfedilir. Biz ne yapıyoruz, işi biten metali "çöplük" denen yerlere yollayıp orada organik atıkların içinde kaderine terk ediyoruz. Yolda yürürken yere atılmış pul, civata, somun görsem alırım, o civatayı yapmak için endüstriyel tesis kuruluyor, yani o civata da un, su, hava gibi bir "nimet" aslında. Onu rahat rahat çöpe atamamalıyız.
- Plastiğin doğa için neden yanlış olduğu yeteri kadar anlatılmıyor. Petrolden üretildiği için, diğer bütün petrol ürünleri gibi karsinojen. Bunun dışında, geri dönüştürülemediği için, plastiği eritip şekil almasını sağlayan enerji, tamamen çöpe attığımız, karşılığını almadığımız bir enerji oluyor. Sırf sen 1 lt kola aldığında yanında da 1 kg cam şişe taşıma diye. Cam şişenin kırılmaması için dikkat göstermeye gerek kalmasın diye.
- Satın alınan yeni "her" ürün, cinsi ne olursa olsun, enerji ve materyal israfıdır. İki dişi yamuldu diye çekiçle düzeltmeyip yenisini aldığın aynakol yaprağı da, artık sert dönüyo diye içini açıp sorunu düzeltmeye üşendiğin ve yenisini aldığın pedal da, yıllarca giymekten dolayı sıkıldığın ve yenisini aldığım mont da...
- En acıklısı da, bu enerji ve kaynak israfını, üreten ve dışarı satan ekonomisi güçlü ülkeler değil de, üretmeyen ve dışarı bağımlı, ayrıca kontrolsüzce üreyen, gittikçe fakirleşen ülkelerin insanı yapıyor.

Tutumlu olmak, cebinden çıkanı azaltmak değil, israf edilen dünya kaynağını azaltmaktır aslında. Ama ülkede bu bilinç yok.
- En başta metal geri dönüşümü yok mesela, oysaki metal en kıymetli cevherdir, elde etmek için bir sürü emek sarfedilir. Biz ne yapıyoruz, işi biten metali "çöplük" denen yerlere yollayıp orada organik atıkların içinde kaderine terk ediyoruz. Yolda yürürken yere atılmış pul, civata, somun görsem alırım, o civatayı yapmak için endüstriyel tesis kuruluyor, yani o civata da un, su, hava gibi bir "nimet" aslında. Onu rahat rahat çöpe atamamalıyız.
- Plastiğin doğa için neden yanlış olduğu yeteri kadar anlatılmıyor. Petrolden üretildiği için, diğer bütün petrol ürünleri gibi karsinojen. Bunun dışında, geri dönüştürülemediği için, plastiği eritip şekil almasını sağlayan enerji, tamamen çöpe attığımız, karşılığını almadığımız bir enerji oluyor. Sırf sen 1 lt kola aldığında yanında da 1 kg cam şişe taşıma diye. Cam şişenin kırılmaması için dikkat göstermeye gerek kalmasın diye.
- Satın alınan yeni "her" ürün, cinsi ne olursa olsun, enerji ve materyal israfıdır. İki dişi yamuldu diye çekiçle düzeltmeyip yenisini aldığın aynakol yaprağı da, artık sert dönüyo diye içini açıp sorunu düzeltmeye üşendiğin ve yenisini aldığın pedal da, yıllarca giymekten dolayı sıkıldığın ve yenisini aldığım mont da...
- En acıklısı da, bu enerji ve kaynak israfını, üreten ve dışarı satan ekonomisi güçlü ülkeler değil de, üretmeyen ve dışarı bağımlı, ayrıca kontrolsüzce üreyen, gittikçe fakirleşen ülkelerin insanı yapıyor.
++++

Çevreci ve alternatif bir kask denemesi..
(link)
Şerefsizim benim aklıma gelmişti. "Bu kasklar kafamızda mantar gibi görünüyor. Direkt mantarı kafamıza koysak kasklardan daha az garip olurdu." Kimseyi söylemediydim.

Dolar fırladı, akaryakit tarihinde görulmemiş zamlara maruz kaldı. Bakıyorum trafikte bir azalma yok, araç fiyatlarında düşüş yok, arabayı biraz dikkatli kullanayım az yaksın diyen gene yok. Acaba akaryakıt kaç olunca bu millet gereksiz araç kullanımını bırakacak merak ediyorum.
Zamdan önce benzin alırken satış elamanı diyor "zam geldikten sonra daha çok satiyoruz"🤔

Şu an içinde bulunduğumuz krizden ancak minimal yaşamayı öğrenmiş olan kişiler yarasız çıkar. Minimal yaşam bizim insanımıza her ne kadar ters olsa da mecbur öğrenecekler başka yolu yok.
Bu bir fırsat işte.
Dolar fırladı, akaryakit tarihinde görulmemiş zamlara maruz kaldı. Bakıyorum trafikte bir azalma yok, araç fiyatlarında düşüş yok, arabayı biraz dikkatli kullanayım az yaksın diyen gene yok. Acaba akaryakıt kaç olunca bu millet gereksiz araç kullanımını bırakacak merak ediyorum.
Zamdan önce benzin alırken satış elamanı diyor "zam geldikten sonra daha çok satiyoruz"🤔
Ölmeyecek miyiz, bana ne ben binerim mantığı. Benzin 1.5 usd karşılığı olsun yollar Covid sessizliğine bürünür. Bu gün için 24 lira yarın sen de 40lira/litre. Malum çok oynak kerata.

Ölmeyecek miyiz, bana ne ben binerim mantığı. Benzin 1.5 usd karşılığı olsun yollar Covid sessizliğine bürünür.

Bişiycik olmaz sıçmaya bile arabayla giden bir milletten bahsediyoruz.Bırakmazlar arabayı.En son aç kalıp yiyemeyip sıçamayınca belki.

İşyerimdeki çalışanlarla benzin mazot muhabbeti açıldı.Adamlara bisikletin ekonomik faydalarından bahsediyorum.İşe bisikletle gelin filan diyorum.Adamlar üç kuruşluk beyinleriyle benimle dalga geçiyorlar, yok deli mi bilmemne mi etmişte bisiklete binecekmişlerde .Ne diyem dedim size piştiyse bana taştı.Altta kalanın canı çıksın,sürünün demekten fazlası gelmiyor.Zorla dedirttiriyorlar

Son düzenleme:
Geri