Ali Kılıç 35.5
Çılgın Fixieci (fren yok, vites yok, kural yok)
- Tepki
- 3.860
- İsim
- Ali Kılıç
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Fixed Gear
@Ali Kılıç 35.5 , pandemik süreçte bu konu başlığının önemini bir kez daha anladık ama anlayana...
Albert Einstein'ın çok sevdiğim bir sözü vardır. "İki şey sonsuzdur. Birincisi evren, ikincisi insanoğlunun aptallığı. Ancak birincisinden emin değilim." Buna benzer bir sözdü. Eksik ya da yanlış hatırlıyor olabilirim. Doğrusunu bilen düzeltsin. İçerik ana fikir olarak böyleydi muhtemelen.
Bu bağlamda düşünecek olursak salgın süreci son bulduğunda insanoğlu bu konu başlığı altında anlatılan her şeyi kısa bir süre içinde unutup eski yaşamına geri dönecek ve ölçüsüzce tüketmeye devam edecek. Bakın şimdi küçük bir anımı paylaşayım sizlerle
Lisede ateist bir felsefe hocamız vardı. Derste dünyadaki en vahşi hayvan hangisidir diye bize sormuştu. Biz de klasik yanıtlar vererek aslan, timsah, sırtlan falan demiştik. Ben bal porsuğu demiştim. Şöyle bi ilginç ilginç bakmıştı bana. Ama kulak asmadı pek. İşine baktı. Hiçbiriniz bilemediniz, dünyanın en vahşi hayvanı insandır dedi. Sınıf şok! Aristo mantığına göre bu önermeyi kanıtlayan argümanlar bulun demişti sonra. Bizim sınıftaki dangozlar dersin felsefe olduğunu unutup tenefüste hocayı müdüre şikayet etmeye gitmişti. Hammadde bu işte. Bu malzeme ile bu kadar olur.
Anlamadılar, anlamıyorlar, anlamayacaklar, anlamazlar...
Dünyadaki en tehlikeli cehalet, örgütlü cehalettir.
Neyse..