İnecekler arabadan yavaş yavaş. Az sabır hele. Evvela motora binecekler. Sonra bisiklete.Bişiycik olmaz sıçmaya bile arabayla giden bir milletten bahsediyoruz.Bırakmazlar arabayı.En son aç kalıp yiyemeyip sıçamayınca belki.
İşyerimdeki çalışanlarla benzin mazot muhabbeti açıldı.Adamlara bisikletin ekonomik faydalarından bahsediyorum.İşe bisikletle gelin filan diyorum.Adamlar üç kuruşluk beyinleriyle benimle dalga geçiyorlar, yok deli mi bilmemne mi etmişte bisiklete binecekmişlerde .Ne diyem dedim size piştiyse bana taştı.Altta kalanın canı çıksın,sürünün demekten fazlası gelmiyor.Zorla dedirttiriyorlar
Venezuela ve zimbabve. Bir izleyin başlarından geçenleri. Sonraki aşamayı yazayım. Sabit gelirli emekliler, intihar etmiş. Bizde olmaz. Islam inancında intihar günahtır. Zimbabvede hırsızlık neredeyse hiç olmamış. Geceleri elektrikler kesilmesine rağmen üstelik. Biz de elektrik kesilmez. Rusya üzülür yoksa. İnsanlar paraları ile yatırım yapmış. En temel yatırım araçları, otomobil, motosiklet, televizyon, beyaz eşya. Ülkeye giren ithal ürün olmayınca ihtiyaç olan bu nesneler yatırım aracı olmuş. Bizde olmaz. Çünkü üretimi var ama bilhassa insanımız (evlenmeli mı eğlenmeli mı konu başlığına bakın ) yeni ürünü çok sever bizde ikinci ele rağbet yoktur. Hatta sözümüz bile var eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı diye.
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: