Merhabalar;
Bu başlığı yeni gördüm ve gerçekten çok etkilendim. Düşünce ve eylemlenizin tutarlı olması çok takdir edilesi. Üstelik böyle bir platformun bisikletçiler tarafından oluşturulması da ayrı bir güzel ve anlamlı. Ben de sürekli kendimi eleştiriyorum bu konuda. Piyasa ve tüketime dayalı sistem tarafından sürekli tüket tüket tüket daha yenisini al daha güzelini al en iyisi sende olsun,yeni şeyler satın al sürekli bir telkine maruz bırakılıyoruz. Son zamanlarda ihtiyacım olmasa bile bir şeyler satın aldığmı farkettim.Yeni,güzel bir şey satın almak için bahaneler uyduruyordum. İhtiyacımı gidermek için değil de bir boşluğu dolduruyormuşum gibi hissediyorum. Sanki güzel ve yeni bir şey aldığımda hayatımdaki sıkıcı,üzücü,olumsuz ve monoton şeyler,hayatımın ve kendimin görmek istemediğim yanları ortadan kalkacakmış gibi hissediyorum. Sanki aldığım şey beni daha iyi bir noktaya getirecek,tatmib sağlayacak gibi. Lakin hiç öyle olmuyor,olmadı. Bu anlamsız,gereksiz ve tabiri caizse “zehirli” tüketim alışkanlığıma son vermek,daha natural bir insan olmak istiyorum.Bu dünyadan çekip gittiğimde ardımda bir dağ kadar çer çöp bırakmak istemiyorum. Doymak bilmeyen şımarık çocuklar haline gelmiş topluma kapılmak yerine bireysel olarak kendi alışkanlıklarımı yönlendirmek istiyorum. Lakin nereden başlayacağım konusunda en ufak bir fikrim yok. Ne yapmalı,nasıl yapmalı,fikir edinmek,bir vizyon geliştirmek,bu fikri eyleme geçirmek ve hayatımın mümkün olan her aşamasına tatbik etmek için ne yapmalıyım hiçbir fikrim yok. Ne önerirsiniz bana? Tavsiyeleriniz nelerdir? Manifesto tadındaki başlığın ilk gönderisini okudum. Bunun dışında bana önerebileceğiniz rehber niteliğinde olan kaynaklar var mı?