Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Merhaba, foruma özellikle bu başlık için katıldım. Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla ilişkiler alanında doktora tezi hazırlıyorum. Tezim tüketimini gönüllü ve bilinçli şekilde azaltan, sade yaşayan kişiler ile ilgili. Bu hususta tüketimini önemli ve bilinçli ölçüde azaltan kişilerle görüşme yapmam gerekli. Bu başlık altında da çokça tartışıldığını gördüm. Bu konuda yardımcı olabileceğinizi umuyorum. Nasıl iletişime geçeceğimi bilemediğim için buradan yazıyorum, kusura bakmayın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Özgür

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
Merhaba, foruma özellikle bu başlık için katıldım. Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla ilişkiler alanında doktora tezi hazırlıyorum. Tezim tüketimini gönüllü ve bilinçli şekilde azaltan, sade yaşayan kişiler ile ilgili. Bu hususta tüketimini önemli ve bilinçli ölçüde azaltan kişilerle görüşme yapmam gerekli. Bu başlık altında da çokça tartışıldığını gördüm. Bu konuda yardımcı olabileceğinizi umuyorum. Nasıl iletişime geçeceğimi bilemediğim için buradan yazıyorum, kusura bakmayın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Özgür
Tam yerine geldin. Bisikletseverlerin önemli bir kesimi bilinçli bir tercih ile tüketimlerine gem vuran yurttaşlardır. Hani yokluktan zorunlu olarak bisiklete binenlerimiz de vardır ama bisiklet fıtratı gereği bir süre sonra insanı daha az ile yetinmeye sevk eder. Anket gibi bir şey söz konusu ise özelden yazarsanız bende bir beş on dakikamı ayırırım.

Özgür
Geçtiğimiz günlerde de bir arkadaş anket paylaşmıştı. 50 küsur soruluk.

Tam yerine geldin. Bisikletseverlerin önemli bir kesimi bilinçli bir tercih ile tüketimlerine gem vuran yurttaşlardır. Hani yokluktan zorunlu olarak bisiklete binenlerimiz de vardır ama bisiklet fıtratı gereği bir süre sonra insanı daha az ile yetinmeye sevk eder. Anket gibi bir şey söz konusu ise özelden yazarsanız bende bir beş on dakikamı ayırırım.
Merhaba, ilk aşama olarak derinlemesine görüşme yapmam gerekiyor. Ancak daha sonra anket uygulamam da olacak. Görüşmeler de ortalama 45 dk 1 saat arası sürüyor.

diy ciler toplanın bakalım.
aklımda iki tip çanta var biri ryanair hand bag uyumlu 40x25x20 ölçülerinde yani iç hacmi max 20 litre. oldukça güzel bir tasarımı var.
(link)
ikincisi ise efsane bir şey körük sistemiyle boyu büyüyüp 55x40x20 oluyor ki bu da çoğu hava yolu firmasında kabin bagajı ölçüsü
(link)
ikinci ürünü üretmek belki zor olabilir ancak birinci ürün hakkında fikriniz nedir ? kumaşını alırsak nereye yaptırabiliriz ? 150 lira civarına kurtarır mı?
maalesef ki türkiye ye gönderimleri yok bir iki ufak değişimle burada diktirebilsek süper olur.
ucuz olanı 25 sterlin diğeri 35
200 ve 270 lira yani.

Bisiklet ışıkları malum zaruri ihtiyaclarimizdan bende kendi capimda elimden geldigince pilsiz calisan ozellikle solar sarj ozellikli aydinlatma aparatlarini tercih etmeye calisiyorum... onun dışında alisveris posetlerini cop poseti olarak kullaniyorum kagit ve kartonlari balkonda bir kutuda biriktirip kagit toplayan arkadaslara veriyorum .. elimizden gelen simdilik bunlar

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Merhaba, geçen gün Netflixin yaptığı bir belgesel gördüm Gıda Suçları adında .Merak edenler olursa gıda üzerinden oynanan oyunlar ,tüketim olayını açıklıyorlar .Gıda bizler için çok önemli bir konu eskiden saf olan tohumlarımız kirletiliyor ,genetiği değiştiriliyor ya da kısırlaştırılıyor.Sadece tohumlar da değil hayvanlar da etkileniyor.Soner Yalçın ın Saklı Seçilmişler kitabı da bu konuyu çok güzel irdeliyor.Kitap daha önce de paylaşılmıştı ,hatırlatma olsun diye paylaşıyorum.Okunulması gereken kaynaklardan ,değişen gıda ile insan sağlığı,çevre hiç olmadığı kadar etkileniyor maalesef.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
15 sene önceydi 1 litre yağın( kullanılmış, kızartma v.s) 1 milyon ton kaynak suyunu zehirlediğini öğrenince kafayı yemiştim , o gündür bugündür yağ dökülmez evimde , yağı kavanozlara süzer toplayan yerlere veririm ve kalan yağı hanım havlu peçeteyle tava yada tencereyi güzel bir şekilde siler , doğaya karışmasın diye elimizden geleni yapıyoruz velhasılı kelam , birde bu dünyanın öte tarafı var malum herkes kirlettiğinin hesabını verecek Allah'a , canımız bize nasıl emanetse bu doğada emanet

birde bu dünyanın öte tarafı var malum herkes kirlettiğinin hesabını verecek Allah'a , canımız bize nasıl emanetse bu doğada emanet
sn.Necmeddin;inancınızı belli etmeden konuyla ilgili düşüncelerinizi belirtemiyor musunuz?
O var,bu var filan..Ne gerek var?!

sn.Necmeddin;inancınızı belli etmeden konuyla ilgili düşüncelerinizi belirtemiyor musunuz?
O var,bu var filan..Ne gerek var?!
triban benim gördüğüm ve görebildiğim çerçeve bu , nasıl düşünüyorsam , nasıl hissediyorsam öyle yazıyorum :harika:

@gercek umurcan forumda çevreci paylaşımların az olması sebebiyle seni tebrik ediyorum öncelikle. ayakkabı tabanı, plastik üretiminin en büyük kollarından biri. o sebeple, ömrümü mümkün olduğu kadar az ayakkabıyla tamamlamak için, ayakkabı alırken parasına bakmadan direkt ömrünü gözeterek alıyorum. mesela, rahat olduğu için tercih edilen, süngerimsi tabanı yanlara yapıştırmayla tutturulmuş New Balance tipi ayakkabıları, veya Converse tipi kumaş ayakkabı almıyorum çünkü ömürleri az. tabanı yanlara kalın iplikle dikilerek tutturulmuş spor ayakkabılar en uzun ömürlü olanlar. eğer tabanı sert gelirse, kartondan veya jelden tabanlık kullanıldığında sorun olmaktan çıkıyor.

ayrıca ayakkabıyı gerekmeyen yerde giymeyerek de tasarrufa gitmek gerekiyor ki ayakkabı mümkün olduğu kadar geç çöpe çıksın. ben gerekmedikçe ayakkabı giymeyip eva malzemeden terlik (kışları crocs, yazları bantlı) giyiyorum. şu an kullandığımı 3 yıldır çarşı pazar gezmesinde giyiyorum daha bir yerinden yırtılmadı.

@can_celik üstad görünüyor ki sizden öğrenecegimiz şeyler var. Daha çok bu konuda görmek isterim sizi. Ayrıca son mesajınızda konuyu daha fazla örneklendirirseniz sevinirim. Giydiginiz terlikleri mesela.

@Türko
altı üstü çakma crocs yahu... :) siyah pantolon varsa farkedilmiyor bile terlik olduğu.
akinelbella-crocs-terlik_min.jpg

ama terlik de plastik sonuçta... o sebeple yekpare olması gerekiyor, uzun ömür bakımından. parmak arası seksiliğine veda :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Merhabalar;
Bu başlığı yeni gördüm ve gerçekten çok etkilendim. Düşünce ve eylemlenizin tutarlı olması çok takdir edilesi. Üstelik böyle bir platformun bisikletçiler tarafından oluşturulması da ayrı bir güzel ve anlamlı. Ben de sürekli kendimi eleştiriyorum bu konuda. Piyasa ve tüketime dayalı sistem tarafından sürekli tüket tüket tüket daha yenisini al daha güzelini al en iyisi sende olsun,yeni şeyler satın al sürekli bir telkine maruz bırakılıyoruz. Son zamanlarda ihtiyacım olmasa bile bir şeyler satın aldığmı farkettim.Yeni,güzel bir şey satın almak için bahaneler uyduruyordum. İhtiyacımı gidermek için değil de bir boşluğu dolduruyormuşum gibi hissediyorum. Sanki güzel ve yeni bir şey aldığımda hayatımdaki sıkıcı,üzücü,olumsuz ve monoton şeyler,hayatımın ve kendimin görmek istemediğim yanları ortadan kalkacakmış gibi hissediyorum. Sanki aldığım şey beni daha iyi bir noktaya getirecek,tatmib sağlayacak gibi. Lakin hiç öyle olmuyor,olmadı. Bu anlamsız,gereksiz ve tabiri caizse “zehirli” tüketim alışkanlığıma son vermek,daha natural bir insan olmak istiyorum.Bu dünyadan çekip gittiğimde ardımda bir dağ kadar çer çöp bırakmak istemiyorum. Doymak bilmeyen şımarık çocuklar haline gelmiş topluma kapılmak yerine bireysel olarak kendi alışkanlıklarımı yönlendirmek istiyorum. Lakin nereden başlayacağım konusunda en ufak bir fikrim yok. Ne yapmalı,nasıl yapmalı,fikir edinmek,bir vizyon geliştirmek,bu fikri eyleme geçirmek ve hayatımın mümkün olan her aşamasına tatbik etmek için ne yapmalıyım hiçbir fikrim yok. Ne önerirsiniz bana? Tavsiyeleriniz nelerdir? Manifesto tadındaki başlığın ilk gönderisini okudum. Bunun dışında bana önerebileceğiniz rehber niteliğinde olan kaynaklar var mı?

Ne önerirsiniz bana? Tavsiyeleriniz nelerdir? Manifesto tadındaki başlığın ilk gönderisini okudum. Bunun dışında bana önerebileceğiniz rehber niteliğinde olan kaynaklar var mı?
Birkaç güzel kaynak bırakayım;
(link)

(link)

(link)

Yav ben bu konuyu neden daha önce görmedim?
O derece tüketim karşıtı biriyim ki bisiklette vites ve fren tüketmiyorum.
Tam benlik konu...
Moliere beni tanısaydı Harpagon karakterini yazmak zorunda kalmazdı.

Geri