Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Ahmet bey en pratik olanları çam ve meşedir.ama şahsen erik kaysı vb meyve çekirdeklerini ormanlık alanlarda diğer ağaçların gölgesinde kalmayacak şekilde dikiyorum.bu şekilde erik yemişliğim vardır :islik:

Bu arada öğretmen olduğunuzu düşünüyorum.yanlışsam kusuruma bakmayın .ben tohum kalem projesini araştırmanızı isterim.ben uyguladım ve çok güzel sonuçlar aldım.ama çiçek değil ağaç olan projeyi kastediyorum.araştırınca farkı göreceksiniz.

(link) Reklama girmezse inceleyin derim

Scudo
Ben bir tuketim canavariyim
Ihtiyacim olan olmayan ne varsa alirim:)
Ricardo Quaresma nin dedigi gibi "oldugum kisiyi seviyorum" :)

@haldun31 evet öğretmenim. Tohumlu kalem ürününü sanırım bir gazete haberinde görmüştüm.
Japonya'da mıydı tam hatırlamıyorum. Evet bence oldukça güzel :)

@Ahmetgitar
Yok ahmet bey türkiyedede artık yaygın satışı var.ben bunun okullarda sorumluluk projesi olarak uygulandığını biliyorum.bu arada sebze dikme zamanı yaklaşıyor haberiniz olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@Oonnaayy o konuda bizim okul iyidir. Okulun çardağı bile var. Ayrıca kampüsümüzde tavuk,köpek, ne ararsanız onlarda var
Tohumlu kalemi devlet bile dağıtıyor.

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
@Aloha

Temenni değil efendim, bizzat evimizdeki uygulamadan bahsediyorum. Kaç aile yapabilir bilmem ancak ben bir çekirdeği bir avuç toprağa ekebiliyorum. Zor olmuyor. Bu konuda milli eğitime güvenecek kadar kıymetsiz değil benim çocuğum. Aile örneğinden daha somut adım mı olur?

Gerilla bahçıvanlığını bu sene deneyeceğim, zamanı geldi artık ekim başlayabilir :) kavun ve salatalık ile deneyeceğim hem de :D :D geçen seneden kalma tohumlarım hazır.

Kenevir konusunda dediklerinizde çok haklısınız ancak o işin arkasında çok fazla siyasi engel var. Uzun vadede de yasal olacağını sanmıyorum. Umarım endüstriyel kullanım alanında bir hamle gelir.

bugün okulumuzda engelli gençlerimizle beraber diktiğimiz(çiçekli ağaçlar diyor onlar ) erik,kiraz,şeftali ağaçlarımızın ilk tomurcukları çıktı.seneye mahsül alacağız.dikerken 3 yaşında fide almıştık.ilk meyveler ağaca güç versin diye olgunlaşmadan toplanacak.eğer mahsül almaya başlarsak okulumuz yol kenarında. çocuklarım burdan geçen bisikletçi abilerine ikram edeceklerini söylüyorlar bilginize :)

• Beğen
Biz para yok harcamayalım diyoruz ama meaşallah forum üyelerinin variyeti yerinde. 10 15 bin liralık tarmaklar sukulturalar havada uçuşuyor mahmutpaşa işporta tezgahlarındaki sezon sonu deri ceketler gibi havada kapışılıyor. Millet yorumlara bu iyi ateş eder yazıyor ne ateş etmesi yahu roketin ucuna bağlı daramalı gibi tarıyya tarıyya gider bunlar.
25d39a38d6836466eaeada8ed917066b.jpg

Organik gübre yapımı konusunu araştırıyorum.

İlk olarak yumurta kabuğunun yüzde 95 kalsiyum olduğunu öğrendim.
Yumurta kabuğunu atmayıp biriktirmek, ardından bu kabuğu iyice toz haline getirecek kadar ezmek ve toprağa yedirmek süper bir gübre etkisi göstererek toprağı besliyormuş.

Nette başka tarifler de var ama sanırım en kolay olanı bu.

Yumurta kabuğunun yanında bira şişelerinin dibinde kalan biraları sulandırıp döküyoruz biz evde. Bira ve yumurtayla beslenen bitkiler devasa boyutlara ulaşıyor :)
(Artık biraları en az bir gece bekletmek ve iyice sulandırmak lazım tabi)

Minimalizm akımıda tüketim karşıtıdır. Ancak bunu her alanda yapmanızı ister.

@Ahmetgitar yumurta kabuklarını güneşte iyice kurutursanız içindeki zardan da kurtulmuş olursunuz. Ayrıca kahve telvesi de kullanabilirsiniz. Kahve içmeyi seviyordunuz yanlış hatırlamıyorsam.

• Beğen
Bu başlık altında özen gösterebildiğim tek husus olan ofisteki aletlerin giderken fişlerini prizden çekmeyi yapabiliyorum sadece.

Birkaç ay 20-25₺ bandında gelen elektrik faturası bu ay yine az tüketim geldi.

En azından bunu görmek bile sevindirici. Zira elektrik başlı başına bir milli servet unsuru.

b6c0cea8bcdc549c1b71f3df2a13a0e2.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tebrikler SerhatAtan
Ben evde türlü tedbirler almama rağmen faturayı 50 liranın altına indiremedim.
Sürekli çalışan sadece buzdolabı var, B sınıfı olması tüketimimi bu seviyeye çeker mi bilmiyorum.

Kıyafet almama politikam aynen devam ediyor, yırtılan pantolonum yamanamayacak durumda olduğundan yenisini almak mecburiyetinde kaldım.
Bunun dışında alışverişim olmadı.

Şişelerim birikince biramı evde yapacağım, balkonu da ufak çaplı bahçeye döndürme planım var.

@Ahmetgitar
O eldivenler dikkatten kaçmadı yalnız Meşeyi çok derine gömmeyin .gerisini kendi halleder kolay gelsin

@SerhatAtan gerçekten tebrik ederim

@Ahmetgitar
Hocam benim ev sahibime çok benziyorsunuz :D

Bahçeniz çok güzelmiş bu arada büyüdüklerinde de görmek isterim.

Tohum ekmenin zorluğundan yakınanlar olmuştu. Toprak herşeyi sizin yerinize yapıyor. Sadece çöpe atmak yerine toprağa ekmeyi deneyin yeter.

Yediğim mürdüm eriklerinin çekirdeklerini buzdolabında bekletiyordum. Ocak ayında ektim. Neredeyse hepsi karşılık vermiş:
murdum.jpg

Aynı şekilde kayısı çekirdeğinin şu anki durumu:
kayisi.jpg

Sokakta beğendiğim bir çam ağacının tohumlarını koparıp cebime koymuştum. Aylar sonra ekme fırsatım oldu. Şu anki durumları:
cam.jpg

Ben özellikle fide almak yerine böyle kendim bir ağaç oluşumuna sebep olmak istiyorum. Daha çok hoşuma gidiyor. Sonra sağa sola dikiyorum, hediye ediyorum vs. Cevizler çıkınca aşı da deneyeceğim. Önemli olan dünyadaki ağaç sayısına katkımız olsun :)

@serdarsezgin hocam ben de özellikle gördüğüm kozalakları dikmek istiyorum ama nasıl dikileceğini bilmiyorum. kozalağı direk saksıya mı ekiyorsunuz yoksa bir şekilde kozalaktaki tohumu mu çıkarıyorsunuz?

Geri