@trabzonlu ozan merhaba, iyi ki uğradınız. Öncelikle eleştirilerinize tamamen hak veriyorum ancak tümden yapmaya çalıştıklarımızı bir tarafa atmadan.
Konu başlıklarınıza teker teker cevap vereyim,
Çevrecilik elbette sadece ağaç dikmek değil, orman talanına karşı duruş göstermek demektir. Ağaçlar kesiliyor diye dikmemek değil, dikmek ve çevreci politikaların da yanında olmak daha doğru diye düşünüyorum.
Çelikten üretmeyi ilk kez sizden duydum-zaten yeniyim bu işlerde. Katkınız için teşekkürler, nette çokça yazı ve video var. Bu akşam sıkı bir araştırmaya gireceğim.
Gelelim benim eşsiz sütüme
Bu da birkaç aydır yaptığımız bir şey, annemlerin mahallesinde güvenilir bir sütçü yok. Orada AOÇ Satış mağazasından yoğurt sütü alıyoruz. Ancak benim ve kız arkadaşımın yaşadığı mahallelerde çok güvenilir birer sütçü var. İkisi de yıllardır bu bölgelerde nam salmış, kendi ineklerinden süt temin eden kişiler. Tanımadığımız yerlerden süt almamak konusunda hemfikiriz.
Sebze meyve atıkları da elbette toprağa abartılı olmayacak şekilde yerleştirilmeli. Son yaptığım şey 150 metre karelik bahçeye 10 tane yumurta kabuğu atmaktı. Yani abartmak diye bir şey söz konusu değil.
Bu hafta yoğunluk var, haftaya kompost için bir düzenek yapıp atıkları belirli bir oranda toplayıp oraya atacağım. Aylar içerisinde oluşacak gübreyi aile, akraba, eş dost bahçesinde kullanacağım. Amaç örnek olsun, keyifli bir paylaşım yapalım.
Bunlar başlangıç ama. Adım adım; belki zaman içerisinde adım adım ekim, dikim ve hayvancılık üzerine yeni şeyler öğrenir, evimi şehir merkezinden uzaklara taşır bahçeli bir çiftlik evinde inek, tavuk, kedi ve hasatı bekleyen ekimlerimle hayatı geçiririm
Sık sık uğrayın...
@Ahmet Bilge Kaan AKIN benim rekor 22 lira. Senin evde kaçak olmasın? İnsanlarla tokalaşırken çıt çıt diye elektrik çarpıyorsa belli ki kaçak vardır