Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Arabayı ihtiyar büyük blok dizelden, benzinli standard aile arabasına değiştirdim.
Karbon ayak izim 2.71'den 2.50'ye düştü !

Arabadan vazgeçmek şart

Scudo
Sabah kahvaltısında demleyip termosa doldurduğum çayı şu an bile (19.25) yudumlayabiliyorum. Tavsiye ederim. Hem dışarıya boş yere bardak başı iki üç lira vermeyerek tasarruf ediyorsunuz hem de evde gereksiz yere defalarca çay demlemeye ya da soğuyan çayı ısıtmak için tüpgaz harcamıyorsunuz.

1994-1998 yıllları arasında greenpeace gemilerinde çalıştım artic sunrise- mv sirius gemilerinde her TR ye geldiklerinde gönüllü olarak katıldım. Hep bir şeyler okuyarak -o zaman internet bu kadar gelişmemişti bilgiye ulaşamıyorduk- o zamandan bu zamana çevreci gruplarla ilgili görüşlerim de değişti artık toplumların bilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Her şey çok hızlı oldu mesela o zamanlar su kirlenmesini anlatırken bu kadar hızlı olmasını beklemiyorduk. Dünyayı beklenenden çok çok aha hızlı tüketiyoruz ancak acilen bir şeyler yapmak lazım artık
toplumlar derken, evde önlem alalım derken...Mesela, kimle evlendiğiniz o kadar önemli ki? sen spor yapar karbonhidrat almamaya çalışırsın hatun "kek yaptım" der yesen dert yemesen 5km daha koşman lazım. oturur bilgilendirmeye çalışırısın "maden suyu ile soda farkını videoda izlemek sitersin "survivor izlemek ister" ..
o yüzden hatunlarda biter aga...olay hatunlarda biter toplumu onlar yönlendirir sen onları yönlendiremiyorsun. 50 yaşlarına gelip hastalanmaya başlayana kadar laf anlatamazsın. Okuyan merak eden aydın, zeki olanlar başka önce eğitim ve devlet politikası ile şekillenir her şey.

@yusufkaraca

Ben bunları değil de stanley'nin 1.3 litrelik olanını kullanıyorum. Akşama kadar istediğim kadar çay içebiliyorum bu sayede. Biraz büyük ama günü de ancak bu çıkarıyor. Kahvaltıda bile çayı demleyip hemen termosa boşaltıyoruz ki çayı ısıtmak için tüpgaz harcamayalım.20160527_123003.jpg

@emrahozkan önerdiğiniz kitabı aldım. Öneri için teşekkürler. Artı bir de Marksist Ekoloji üzerine uzman biri, Foster'in kitabını aldım. Uzun zamandır kendisini takip ediyordum.
IMG_20170418_132317.JPG

Dosyalar

• IMG_20170418_132317.JPG
    IMG_20170418_132317.JPG
    85,8 KB · Okunma: 5
@Ahmetgitar nasıl alabildiniz o kitabı acaba? ben de internet sitelerinden tarif edildiği gibi alışverişi yaptım ama parayı yolladığımla kalmış durumdayım :ckskc:
küçük işletmeymiş, para kazansınlar diye idefixten almayım dedim, şimdi bekleyiş
neyse, az önce ulaştım da adreslerini aldım, gidip bir ara teslim alacağım :-/

@gercek umurcan Ankara'da Evrensel Kitabevi'nde vardı, bugün aldım.
Sağolsunlar her kitap için hiç sormadan yüzde 15 indirim de yapıyorlar.
Bir de ODTÜ Tiyatro Günleri için üç tane de bilet aldım ücretsiz.
Ankaralı dostlar ücretsiz bilet ve yüzde 15 indirimli kitap temini oradan yapabilirler.
Duyurmuş olayım...

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Arkadaşlar şöyle bir site varmış. Gerçek zamanlı dünya istatislikleri diye geçiyor. Ormanların ne kadar azaldığı, tüketilen yenilenebilir ve yenilenemez kaynaklar, içilen sigara sayısı, kömürün bitmesine kalan gün sayısı, su tüketim miktarı, suya ulaşamayan insan sayısı, dünyadaki aç insan sayısı, abd'nin obeziteye ve kilo kaybetmeye harcadığı paralar gibi bilgiler mevcut. Tabi ki de bunlar istatistiktir ki bana kalırsa bunlardan daha fazla malesef.
(link)

Fişleri kullanmadığım zamanlarda prizlerden çekmek sonuçlarını vermeye devam ediyor.

Bu ayki elektrik faturası: Az Tüketim. :)

6527479194af89b9f82775692d621d34.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@gercek umurcan

Ahmet Bey, ben de ekoloji ve marksizm ilişkisi üzerine kitap ararken, rastlamış ve almayı düşünüyordum J.B. Foster'ın kitabını. Henüz almadım ama, gözatma imkanınız oldu mu, tavsiye eder misiniz siz de? (Ve diğer kitap (sürdürülebilir yaşam rehberi) için de yorum alabilirim.)

@Ahmetgitar ben de az önce Marksist Ekoloji'nin yanında Metin Yeğin'in "Kent-Komün Ekoloji" kitabını da sipariş verdim. Metin Yeğin'i belgesellerinden tanıyorum, sıradışı bir adam. Geldiğinde ve okuduğumda daha ayrıntılı bilgi yazabilirim buraya.

Kitabın tanıtım yazısı:
"Neoliberalizmin mekâna, kente ve topyekûn coğrafyaya hücumu, “mekân-kimlik-ekoloji” eksenli bir siyaseti ve mücadeleyi de zorunlu kılıyor. Kentlerin kalbine doğru süren bu hücumla eş zamanlı olarak, kırda da benzer bir talan yaşanıyor. Yoksul halk yığınları, kentlerde kent dışına sürülürken kırda bu durum toprağından sürülme olarak gerçekleşiyor. Yerinden edilmeye ve belleksizleştirmeye karşı “kenti yeniden icat edebilme” hakkı ise tüm güncelliğini koruyor ve kendi kentlerimizi yapmak artık uzak bir hayal olmaktan çıkıyor. Kapitalist kent hegemonyasına karşı alternatifler dünyanın birçok yerinde filizlenirken radikal katılımcı bir demokrasiyle şekillenen, cinsiyet özgürlükçü, ekolojik bir kentin inşası hemen yanı başımızda yükseliyor. İçinde gerçekleşen “devrim” ise bu “yeni” kentin tüm dünya haklarına hediyesi"

Dosyalar

• 0000000652092-1.jpg
    0000000652092-1.jpg
    41,4 KB · Okunma: 8
Bu da o konuda çok beğendiğim bir çalışma. Adı da "(link)", son derece doğru bir isimlendirme. Bize bunca şeyi sunan doğaya yaptıklarımıza ihanet denmez de ne denir (mallık da denebilir düşününce de).

Sanatçı : Mario Sanchez Nevado
Diğer İşleri : (link)

betrayal-mario-sanchez-nevado.jpg

Geri