Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@abbot Selamlar, bu başlıkta yaptığınız yorumlardan dolayı konuyu sevmediğiniz algısı oluştu. Başlangıçta bu sayfadaki kişiler hep kişisel olarak çevre kirletmeyi azaltma amacındaki kişilerdi. Sonra bir anda sizin ters köşe yorumlarınız çıktı ortaya. Dolayısıyla size karşı da bir negatif yaklaşım olduğunu yazılanlardan anlıyorum. Gerçekten sevdiğinizden ben de emin değildim ta ki siz özellikle seviyorum diyene kadar :)

Scudo
@serdarsezgin

Sevdiğim kısmı organik domates nasıl üretilir kısmı değil. Genel olarak bu düşüncenin ne kadar uygulanabildiği, diğer düşünceler, karşıt fikirler, dünyayı ne kadar kurtardığı veya kurtarabileceği. Yoksa çevreyi sevmeyen daş olsun, seviyoruz. :harika:

@Ahmetgitar arkadaşımızı gören var mı? Ciddi ciddi korkmaya başladım. Kapitalist düzenin semizlenmiş patronları yeni bir uyanış hareketinin fitilinin yakılmış olduğunu görerek ona zarar vermiş olabilir.
Eğer buralardaysa ses versin, değilse evini bilen bir arkadaş kapısını tık tıklasın.

@ykaya
Yanlış hatırlamıyorsam bir ara Karadeniz taraflarındaydı, sonra İzmir'de gezdi bir süre. Şuan yine Ankara'da olmalı.
Strava hesabını başkası kullanmıyorsa tabi. :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@ykaya gercekten nerelerde bu Ahmet meraktayiz

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Tüketim konusunda genelde kıyafet,eşya,yiyecek vs. konuşuyoruz fakat en müsrif kullandığımız şeyi unutuyoruz ZAMANI! Geçen telefonuma QualityTime uygulamasını yükledim.Telefonu kaç saat kullandığınızı ve hangi uygulamaları en çok kullandığınızı gösteriyor.Telefonda oyun bile yüklemeyen ben günde 3 saate yakın akıllı telefon kullandığımı öğrendim!Linkini verdiğim arkadaş ise günde 2 saat piano çalışarak bu hale gelmiş.Halimiz içler açısı! Bu sadece telefon için peki tv ve bilgisayarı da işin içine katarsak işte o zaman israfın boyutu giderek katlanıyor.Bu konuda neler yapabiliriz?Çözüm önerileriniz nelerdir?

@ykaya merhabalar. Yok iyiyim. Birkaç ay önce babamı kaybettim. Bu durum beni biraz uzaklaştırdı bazı şeylerden, kayıp yaşayanlar beni anlayacaktır, yaşamayana da Allah yaşatmasın diyorum. Öncesinde de forumda yazmayı zaten azaltmış, hatta bırakmıştım. Ama mücadeleye, ekolojik ve organik yaşama aynen devam. @07yusuf arkadaşımın dediği gibi, uzun turlar da yaptım yaz mevsimi süresince. Trabzon'dan başlayıp memleketim Artvin ve bazı yaylalarını dolaştım. Yüksek rakımlara tırmanmak, göl kenarlarında çadırda kalmak huzur vericiydi. Çok zorlu ama duygusal bir gezi oldu benim için. Bir anda yok olmak yerine merak edenler için birkaç satır olarak bunları yazmak istedim. Bundan sonra önümde yoğun bir süreç var, bir daha ne zaman foruma gireceğimi bilemiyorum.
Yazan çizen, fikir ve bilgi paylaşan, merak eden etmeyen herkese selam ve sevgiler olsun...

19959412_10156091158439881_7626392429845423001_n.jpg

@Ahmetgitar ah be dostum bir olumsuzluk olduğunu sezmiştim.Acını paylaşıyoruz...
Turunun hikayesini ve fotoları en kısa sürede bekliyoruz.Forumda senin yolunu gözleyen çok kişi var,görüşmek dileğiyle..

@Ahmetgitar Başınız sağolsun, yaşanmadan bilinecek bir şey değil ancak çok üzüldüm. Hayat böyle acı sürprizlerle karşılaştırabiliyor insanı. Çok geçmiş olsun annenizin yanında bulunun bol bol destek olun. Size daha çok ihtiyaç duyacaktır.

bu foruma yeni üye oldum bu konuyu bir üye önerdi enfes bir konu olnuş en baştan okuyorum içimdeki duygulara olmak istediğim insanı yazmışsınız resmen

@Ahmetgitar başınız sağolsun. umarım çok uzak kalmazsınız buralara.

@M.Oonnaayy , telefonun vakit çalması konusunda katlıyorum size. iş yerinde elimizden düşmemesi, eve gelince elde kalma alışkanlığı vs.
özelliklede çocuk alışmasın diye eve gelince eşimle telefonu belli bir yere kaldırıp sadece birini açık bırakıyoruz. yaknda iş yeri dışnda bilgisayarı kullanmayaıda bırakacaz. her türlü net işi mesaide başlayıp mesaide bitsin.
2 hafta önce deneme olsun diye tv yi evden gönderdik, bakalım ne olacak.

QuickMemo+_2017-10-11-02-04-34.png QuickMemo+_2017-10-11-02-04-55.png
Biz bir litre daha az yakıt tüketmek için şekilden şekile girerken terbiyesizin yaptığına bak.320.000 litre nedir yahu! Görgüsüzlükte son nokta. Aslında emek verilmeden kazanılan paranın ne kadar da kolay harcanabildiginin de bir göstergesi.

@ykaya Hocam Sorsan Müslümanım Der. Yukarıdaki gemisini satsa zaten Afrikadaka açlık sorunu kalmaz, bu parayla Afrikadaki fakirliğin ne demek olduğunu bilen insanlara yardım olarak kullansa çok ciddi bir faydası olur insanlığa.
Ama nerde?

Geçende bir tane şeyh rihanna ile takılıyordu, parayı görünce din, iman, millet ne varsa satan insanlardan birisi daha işte. Zaten sahip oldukları petrolü savaş yıllarında devletimizi satarak elde ettiklerini de bildiğimiz bir devletin vatandaşı, farklı birşey beklenemez zaten.

Yapmayın arkadaşlar olur o kadar; sonuçta itibardan tasarruf olmaz:)

Screenshot_2017-10-11-14-38-43.png
Bizim de bi farkımız yok açıkçası körfezdeki emirliklerden. Yeşile düşman,kadına düşman,ilim ve tekniğe düşman.Tek farkımız petrolsüz bir arap devleti olmamız. Olsun bizde petrol yok ama ondan daha kazançlı olan ağır vergilerimiz var dimi?

@M.Oonnaayy Hocam yukarıda bahsettiğim birkaç tane malum arap ülkesiyle bizi aynı kefeye koyma lütfen. Çünkü hakaret sayılır bize.

Başlık altında tüketim karşıtlığı ve çevreci çözümler / uygulanabilir yöntemler sınırında kalalım arkadaşlar. Saraya / Orta doğuya girdimi konu sonu gelmiyor biliyorsunuz. Güzelim konuyu kitletmeyelim.

Bu arada; Bu başlık altında daha önce Green Clean organik temizleyicilerden bahsetmiştik. Nihayet ürün yelpazesi genişledi, bulaşık deterjanı (Ki zincir dahil bisikleti bununla temizliyorum / mazot - wd40 vb sürmüyorum bisiklete) dışında çamaşır deterjanı ve ağır yağ çözücüsü de çıktı. Bir çok deterjan özellikle elimde alerji yapıyordu. Bundan kurtulmak iyi oldu. Normal deterjanın 4'te 1'i kadar kullanmanız yetiyor. Hem çevreye hem cebe iyi gelen ürünleri var.

(link)
(link)

Geri