Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet forum ve sonrası...

En çok ilginizi çeken konu nedir?

• Bisiklet Mekaniği

• Marka-Model Deneyimleri

• Gezi-Tur Paylaşımları

• Günün Fotoğrafı

• Market-Ikinci el

• Fırsat Reyonu

• Sağlık-Beslenme

• Bisiklet Yarışları

• Forum Bilgelerinin Yazıları

• Güncel Konular

• Toplam katılım
    575
Evet kendinizi madara edecek yorumlar yazmamissiniz.
- Bisikleti götüren şey aslında ne teknik, ne de sürücüdür bence.
Aceba bisikleti götüren nedir kendiniz bile bilmiyorsunuz ki cevap da veremediniz.

- Tabiki bisiklet gider, ama elektrikli bi fixed vites kendi başına bile gider hatta 50 kph yapar teoride.
Yahu eletirikli bi Fixed vites nedir ve kendi basina nasi gidiyor? Ha unutmadan 50 kph nedir? Bunun da cevebini bilmediginizi ve kafadan sallama bir sey yazdiginizi düsünüyorum.

- O zaman bisikleti bisiklet yapan zaten kadro + ekipmandır. Ona göre düşünürseniz, ne kadar donanımlı bir bisikletsiniz var ise o kadar gider ve tamiri ile ilgilenirsiniz.
Size bisikleti kondisyonmu yoksa gercekten ekipmanmi götürü diye sordum bunada cevap yok.

- Raleigh misallerinden bi tane full karbon XTR + deore + 500W destekli boyası olmayan, sadece karbonfiber gibi görünen bi alet çekerim altıma-
Inanin XTR donanimli bisiklette deore ne alaka onu anlamadim. Nasil olsa bunu hesabiniz dolu olsa alacaksiniz ki dolu hesabi olan kisi XTR donanimli bisikletine deore taktirmaz. Birde nerden duydunuz bilmiyorum ama eletrikli bisiklet sadece watt ile degil onun birde NM olayi var onuda dikkate almak lazim.

- fiyatlar 4000 quid
Quid nedir ya buna gercekten bir aciklamaniz varmi, quid yoksa ingilterenin yeni para birimi oldu da bizim mi haberimiz yok?

Bunlarada cevabiniz olmsadigini saniyorum. Gercekten benim düsüncem sizin bisikletten zerre kadar anladiginiz falan yok. Sadece burada kendinizi madara ediyorsunuz gibi geldi bana.

Hadi simdi bunlara cevap verinde madara olmayin. hepsini gectim en azindan Fixed vitese ve Quid olayina bir cevap verin.

Forumda bunlardan çok daha abidik kubidik yorumlar var, destan yazmak istemedigimden kısa tutmaktayım.

İsterseniz yol açık bütün gün oturup fixed gear, 1x11 Deore, XT, vs hangisi nasıl gider?

Şahsi harakette bulundunuz gelip her yorum üzerine. Quid, pound'dur. 1 pound 1 quid eder yani 1 Sterling.

Raleigh'deki para birimi oldugu gibi Dünya'nın su bazında dönen para birimidir, hatta sizin elinizdeki o bisikletler quid sayesinde elinize gelir.

Dünya deniz yolu böyle döner, daha zorlamak istemiyorum...

-

Edit: Deore + XTR lı full suspension var. O kadar üst segmentte bile gelişiyor öyle olaylar. Adamlar atolye bazında yapıyorlar bu aletleri, fabrikasyon degil. İngilitere böyle üst segment çalışan neresinden baksanız en az 5 tane marka var sizin duyup duymadıgınız.

Bu bir gerçek. O markalar vardı zaten hep, bisiklet piyasası düşünce otomatikman ortaya çıkıyorlar. Neden? Çünkü kimse gönülden çöp bisiklete binmek istemiyor. 4000 sterling'e gelen bi özel yapım İngiliz full suspension MTB > bilgisiniz bisikletlerin %95'inden iyi şu an.

Scudo
Forumda bunlardan çok daha abidik kubidik yorumlar var, destan yazmak istemedigimden kısa tutmaktayım.

İsterseniz yol açık bütün gün oturup fixed gear, 1x11 Deore, XT, vs hangisi nasıl gider?

Şahsi harakette bulundunuz gelip her yorum üzerine. Quid, pound'dur. 1 pound 1 quid eder yani 1 Sterling.

Raleigh'deki para birimi oldugu gibi Dünya'nın su bazında dönen para birimidir, hatta sizin elinizdeki o bisikletler quid sayesinde elinize gelir.

-

Edit: Deore + XTR lı full suspension var. O kadar üst segmentte bile gelişiyor öyle olaylar. Adamlar atolye bazında yapıyorlar bu aletleri, fabrikasyon degil. İngilitere böyle üst segment çalışan neresinden baksanız en az 5 tane marka var sizin duyup duymadıgınız.

Bu bir gerçek. O markalar vardı zaten hep, bisiklet piyasası düşünce otomatikman ortaya çıkıyorlar. Neden? Çünkü kimse gönülden çöp bisiklete binmek istemiyor. 4000 sterling'e gelen bi özel yapım İngiliz full suspension MTB > bilgisiniz bisikletlerin %95'inden iyi şu an.
Grup set vs konusunda bence cevap verirken önce kime cevap verdiğinize bir bakın. Emin olun @Murat Cömez bu konularda sizden daha bilgilidir. Burda bir çok kişinin sahip olmak/kullanmak istediği bisikletleri kendisi koleksiyon olsun diye atölyesinin duvarına asıyor, sizde kalkmışınız ona duymadığı marka, deore ve XTR komponentlerden bahsediyorsunuz 😂

-

Neyse ben sizinle Fixed Gear, 1x11 Deore, XT vs tartismak istemiyorum. Iyiki bi Raleigh, Quid, XT vs... ögrenmissiniz google den ama birde okurken quidin sadece pound icin gecerli olmadigini da okusaydiniz. Mesela gida sektöründe ne anlama gelir yada Pound degilde pound para birimin de ne anlama geliyor. Burada cok bilmislik taslamadan onlarida okuyup anlasaydiniz.
Siz Bana kalirsa Forumun Trollü ve kale alinacak adam degilsiniz.

@Semih Cavdar
Bosver Semih, bunlar kim tarafindan foruma kayit oluyor ve ortaligi karistirmaya calisan troller bilmiyoruz ama bir gercek varsa forumda 1-2 hafta kalisra kalir ondan sonra daha buralara ugramaz. Yani tipik günlük yada 1 soruluk üyeler gib, bunlari kale bile almamak lazim, bunlar daha ne konustuklarini bilmeyen google ustalari.

Küfür etmem, bisikletcile saygım sonsuzdur, ama siz gelip bana XTR koyan adam Deore setin yanına onu bunu takmaz diyemezsiniz. Yazdıklarınız mantık dışı.

BOM'a bakılır, o İngiltere'deki atolyeden gene Tayvan yapımı bi şey çıkartmamak için.

O tarz bir bisiklette, önemli olan 4000 quid ödediginiz ne XTR'dır, ne de deore. Özel kesim karbon + elektrik motorudur.

Eger böyle çakma bilgilerle dalga geçecekseniz kendinizi madara ediyorsunuz...

hemde kesin bisiklet cahilliginiz ile.

Küfür etmem, bisikletcile saygım sonsuzdur, ama siz gelip bana XTR koyan adam Deore setin yanına onu bunu takmaz diyemezsiniz. Yazdıklarınız mantık dışı.

BOM'a bakılır, o İngiltere'deki atolyeden gene Tayvan yapımı bi şey çıkartmamak için.

O tarz bir bisiklette, önemli olan 4000 quid ödediginiz ne XTR'dır, ne de deore. Özel kesim karbon + elektrik motorudur.

Küfür etmezmis, madem söyledin et hadi adamsan edersin.
Ya bi defol git be lan degsik, sen kimsin de sana madara olacagim. Senin gibiler cok geldi gitdi buaraya, biraz türkce yazmasini okumasini anlamasini ögren türkce katili.
Googleden bir kac yabanci kelimeler ezberlemissin, gelmis burada bilirmis gibi hava atiyorsun. Ben bile senden daha iyi yaziyor anliyor ve konusuyorum türkceyi.
Diger yazdigin konuya bi bak bakalim kim madara oluyormus, daha dogrusu rezil oluyormus.

4000 pound özel kesim karbon E-Bike mis, lan sen nerede yasiyorsun Allah askina ya? 4000Pounda bildigin orta seviye karbon e-Bike alirsin ancak.Daha bisikletin ne oldugun bilmeyen googleci.

Sen ve senin gibiler biraz adam olasa ingiltere bugun senden bisiklet alir senin TL ni konusurdu ama bu kafalar türkiye de oldukca malesef ingiltere senin parani degi de malesef somaliya yakinda sana ve senin ülkene aciyacak. Senin gibi trollere, Senin gibilere söylüyorum, lan degsikler adam olun adam, su forumdaki kisilerden biraz bir seyler ögrenin, yazdim ama senin gibiler bu forumda olmadigi icin sen okur ve onlara söylerin. Onlar üye olmadigi icin bu yazdigimi göremezler.

Ne uzattın be arkadaşım ! Yeter da bunaltma bizi. Bisikletin içinden geçmiş insanlara burada ahkam kesmen seni komik duruma düşürüyor.
Bunlara gerek yok.Sana civatasın diyen de yok.O yüzden bilgi birikimin varsa yazarsın ,yanlışsa düzeltenlere saygı duymalısın.Forum neticesinde
bilgi paylaşım yeridir.Bu kadar kasmana gerek yok.Asıl cahillik senin gösterdiğin davranış.Kusura bakma incittiysem.

Bu kadar saf olabileceğinize inanmak istemiyorum. Uzun uzun açıklamalar, tecrübe yarıştırmalar vs.

Apaçık provoke etmek için abone olmuş, eğleniyor. Siz de çanak tutuyorsunuz.

#Basengeligeç

Apaçık provoke etmek için abone olmuş, eğleniyor. Siz de çanak tutuyorsunuz.
Bas engeli geç ile olmaz. Bu şuna benziyor. Reelde, gereksiz bağıra çağıra konuşan insanları uyardığımda "sen de kulaklık tak" diyenlere benziyor bu durum. (Balkonların dipdibe olduğu yazlığın bir klasiği bu olay). Biz kulaklık takmıycaz. Onlar ortak ortamlarda sınırını, adabını bilecek. Böyle hesaplara burada alan tanınmaması lazım. Dediğin gibi, kasıtlı trollük amacıyla açılmış hesap olduğu besbelli.

Hesabı uçurdukları için yönetime teşekkür ediyorum.

Bas engeli geç ile olmaz. Bu şuna benziyor. Reelde, gereksiz bağıra çağıra konuşan insanları uyardığımda "sen de kulaklık tak" diyenlere benziyor bu durum. (Balkonların dipdibe olduğu yazlığın bir klasiği bu olay). Biz kulaklık takmıycaz. Onlar ortak ortamlarda sınırını, adabını bilecek. Böyle hesaplara burada alan tanınmaması lazım. Dediğin gibi, kasıtlı trollük amacıyla açılmış hesap olduğu besbelli.

Hesabı uçurdukları için yönetime teşekkür ediyorum.

Net bir şekilde olur ve hayır benzemiyor. Sen benzediğini düşünmek istemiş ve öyle yorumlamışsın. Ironilerde olduğu gibi, benzetme de başarısız olmuş.

Onun için laf yarıştırılmaz , yönetime şikayet edersin sorun çözülür ki, çözülmüş. Adamın tatiminine mesaj atarak destek olduğun için değil , şikayet ettiğin için çözülmüş. Yoksa siz yükseldikçe, adam zevkin doruklarına çıkıyordu burada.

Her neyse ben bildiğim yoldan devam edeyim, kendi tavsiyesini uygulamayan, tutarsız bir profil oluşturmasam iyi olur.

Memlekette adab-ı muaşeret, saygı, hürmet ve terbiye o kadar ayaklar altında ki, ortalıkta adam diye dolaşan budaklı kütükleri yontup kereste yapmaya motorlu testerenin benzini yetmez.

Üstelik bu her yaş ve meslek grubunda salgın halinde. Zombi filmlerinde yayılan virüs gibi sanki bir hödüklük virüsü topluma yayılmış. Eğitimli (sadece öğrenim görmüş değil), kibar ve saygılı insanlar kuytu köşelerde hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Bu örnekte görüldüğü üzere bisiklet kullanıyor olmak da hödüklüğe çare değil maalesef.

Net bir şekilde olur ve hayır benzemiyor. Sen benzediğini düşünmek istemiş ve öyle yorumlamışsın. Ironilerde olduğu gibi, benzetme de başarısız olmuş.
Sen #Basengeligeç yazınca, engellemenin yeterli olduğunu düşündüğünü düşünmüşüm ve ne kadar büyük hata yapmışım. Trol hesapların yaptırıma uğraması/silinmesi gibi şeylerden bahseden ifaden olmamasına rağmen silinmesi gerektiğini düşündüğünü telepatik yöntemlerle anlamam gerekiyodu haklısın.

(İş bu ifade ironi içermektedir).

Ona çözüm olarak reddit gibi eşitçil ortamlar önerilebilir. r/bisiklet gibi bir subreddit yoktur belki fakat bir ask reddit bölümü var, ilginç bir soru sorduğunuzda baya yorum geliyor, tertipçilik falan sözkonusu bile olmuyor. reddit'e ben üye bile olmadan otomatik kullanıcı adı verdi. youtube'ta da eşitçil ortam var 15 yıldır üye yeni üye ile eşit.

Enflasyon 2022'de şaha kalktığında Youtube'ta muhalefet kanallardan MoonStar TV enflasyon 2025'a dek sürecek demiş kimse inanmamıştı. Ne yazık ki gerçekleşiyor. Yerel seçim sonrası dolar 31'den 50'ye cıkar herkes diyor, bir videoda 100TL olacak denildiğini bile gördüm. Bu durumda 2024'te de %100 düzeyinde enflasyon sürer.

"onore etmek" değil miydi o?
Onura etmek diye yazmışım , uyardığınız için sağolun. Yaşadığım yörede bu kelimeyi bu şekilde kullanıyoruz bazen. Onurlandırdınız demek istemiştim. Fransızca honnuer kelimesinden geliyormuş onur. Bak arkadaş şu işe yav. Fransız diye etiketliyecekler mi beni yoksa ticketlayacaklar mı göreceğiz! :) Onur hakkında napsak (ne yapsak) fransıza gidiyor ya.
Onura etmek yerine bizi yüce ettiniz (halk arasında kullanılan şekli "Yüceltmek")deseydim daha bir IşıklıTürkçe olurdu ve daha doğru olurdu.
@Cemal Ç. sadece Fransızca takılan sen değilsin gardaşım.:harika:
@Scott_Bisikletli yordun beni gardaşım. Bundan sonra kullandığım kelimelerin Türkçe olmasına daha dikkat edeceğim.

Enflasyon için denecek bir söz kalmadı.Ya gerek te yok.:harika:
Forumdaki Canlar , sevgi ve esenlik içinde bol pedallı günleriniz olsun.

Dip not: Işıklı Türkçe tabirimhakkında
Işıklı (Orta Asya ve Uygur bölgesi), Yahşi ( Azerbeycan, İran,Güney Azerbeycan, Ardahan ,Iğdır), Yahışıhlı (Erzurum,Kars,Erzincan yöresi ve Doğu Anadolu), Yahışıglı (Orta Anadolu da yaygın kullanılır.), Yakışıklı (İstanbul ve İstanbul beyefendisi gibi oldu).
Işıklı kelimesi eli yüzü güzel, yıldız gibi parlayan ve olduğu ortamda dikkati üzerine çeken erkekler için kullanılan bir sıfattır. Ha bugün kedileri öyle bir süslüyorlar ki , erkek kedilere bile yakışıklı deniliyor.:)

Ne uzattın be arkadaşım ! Yeter da bunaltma bizi. Bisikletin içinden geçmiş insanlara burada ahkam kesmen seni komik duruma düşürüyor.
Bunlara gerek yok.Sana civatasın diyen de yok.O yüzden bilgi birikimin varsa yazarsın ,yanlışsa düzeltenlere saygı duymalısın.Forum neticesinde
bilgi paylaşım yeridir.Bu kadar kasmana gerek yok.Asıl cahillik senin gösterdiğin davranış.Kusura bakma incittiysem.

Haklısınız, günümüzde her tarz bisiklet var, troll'lamaya girdi sohpet çünkü 3 yıldır şahsi bisiklet sahibi degilim.

İster inanın ister inanmayın fuel cell ile çalışan bisiklet bile yaptılar, hidrojen.

Benim söyledigim ne kadar troll bile olsa dogrulugu var. Buradakiler Giant biniyor olabilir ki kimseye sövmek istemem zaten bisikletine göre. O İngiliz tarz bi bisikleti Türkiye yollarında görememenizin sebepleri var. Ülkeye giren her bisiklet, gri market olmasa bile yasal oldugunu düşünmüyorum zaten. Gönül ister yasal yolla getirilmiş bir Merida fakat bende halen şahsi dogru düzgün gidecek bi bisiklet arayışındayım.

• Hahaha
Tepkiler: phrygian
Forumda herkese sordum
Yolda gördüğüm her bıyıklıya sen O musun diye sordum
Pencereyi açtım ve bağırdım neredesin
Reisin eniştesine bile soracaktım.

Forumdakileri mimleyip mimleyip duruyordu. Yoksa içimize sızan ajan mıydı
Yoksa kasedi mi çıktı

Nerede bu bıyıklı Polyana @necmeddin

@cazci Cem Abi, ben geldim diye mi kaçtı?

Yok en son balıkçılık konusunda bir göründü, sonra herkesi beğenip kayboldu..
Magnus Cort bıyığını maviye boyayınca bunalıma girmiş olabilir...

Yok en son balıkçılık konusunda bir göründü, sonra herkesi beğenip kayboldu..
Magnus Cort bıyığını maviye boyayınca bunalıma girmiş olabilir...
Abi galiba buldum ben O'nu. Şarkıcı Ayçanın peşine takılmış bıyıklı necmeddin

Bu mesajı 40 yaşıma girdiğim gün atmıştım
"Bisiklet Forum üye sayısı 100 binden fazla.Bugün hali hazırda 40 yaşımı doldurdum. 100 bin imza toplayın beni cumhurbaşkanı adayı olarak gösterin. (Eskiden 100 bin imza yeterli idi, şimdi ne oldu bilmiyorum)

Milletvekili seçilebilme yeterliliğine sahibim.
4 yıllık üniversite(lisans) diplomam da var. İsteyene şakkadanak gösteririm.Daha ötesi var mı. Diploma gösteremeyen bile var.:snzdglsn: Ekonomiden anlarım. En azından bundan daha beter yapmam.
'Verin yetkiyi, görün eben*zi" diyesim geldi bir anda içimden.

Bu mesajı da seçimlerden önce atmıştım.

"-40 yaşındayım
-4 yıllık lisans mezunuyum. Mühendisim. (Reyiz bile gösteremiyor dört yıllık diplomasını :snzdglsn: )
-Seçme seçilme yeterliliğine sahibim.

Cumhurbaşkanı seçilirsem Yapacaklarım
Herkese kilitli pedal, beleş.
Artık yokuş çıkmak yok, hep iniş olacak.
Kafa rüzgarı yok, hep kuyruk rüzgarı olacak(hem gelirken hem de giderken)
Kısacası verin yetkiyi görün ebenizi. Ebeniz ile görüştüreceğim anlamında."

Ama siz ne yaptınız, gittiniz oyunuzu Reyiz ile Kılıjdara verdiniz. Şimdi mutlu musunuz?
Ondan sonra bisiklet kültürü bu ülkede niye yok. Olmaz tabi, seçmediniz beni imza bile atmadınız. Fırsat ayağımıza gelmişti.
Ha bi kere de sarayda ben otursaydım,sarayda kaybolmayayım diye pusulam bile hazırdı. Ha benim de g*tüm Mercedes göreydi. Manda sütü, Medine hurması ben de yiyeydim.Dişlerimi bileylemiştim.
Farkettim ki sizden olmucak.

Bisiklet dünyası derya deniz imiş ben nereden bileyim bu kadar şeyin içine düşeceğimi:ssrtcbya:

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Bu mesajı 40 yaşıma girdiğim gün atmıştım
"Bisiklet Forum üye sayısı 100 binden fazla.Bugün hali hazırda 40 yaşımı doldurdum. 100 bin imza toplayın beni cumhurbaşkanı adayı olarak gösterin. (Eskiden 100 bin imza yeterli idi, şimdi ne oldu bilmiyorum)

Milletvekili seçilebilme yeterliliğine sahibim.
4 yıllık üniversite(lisans) diplomam da var. İsteyene şakkadanak gösteririm.Daha ötesi var mı. Diploma gösteremeyen bile var.:snzdglsn: Ekonomiden anlarım. En azından bundan daha beter yapmam.
'Verin yetkiyi, görün eben*zi" diyesim geldi bir anda içimden.

Bu mesajı da seçimlerden önce atmıştım.

"-40 yaşındayım
-4 yıllık lisans mezunuyum. Mühendisim. (Reyiz bile gösteremiyor dört yıllık diplomasını :snzdglsn: )
-Seçme seçilme yeterliliğine sahibim.

Cumhurbaşkanı seçilirsem Yapacaklarım
Herkese kilitli pedal, beleş.
Artık yokuş çıkmak yok, hep iniş olacak.
Kafa rüzgarı yok, hep kuyruk rüzgarı olacak(hem gelirken hem de giderken)
Kısacası verin yetkiyi görün ebenizi. Ebeniz ile görüştüreceğim anlamında."

Ama siz ne yaptınız, gittiniz oyunuzu Reyiz ile Kılıjdara verdiniz. Şimdi mutlu musunuz?
Ondan sonra bisiklet kültürü bu ülkede niye yok. Olmaz tabi, seçmediniz beni imza bile atmadınız. Fırsat ayağımıza gelmişti.
Ha bi kere de sarayda ben otursaydım,sarayda kaybolmayayım diye pusulam bile hazırdı. Ha benim de g*tüm Mercedes göreydi. Manda sütü, Medine hurması ben de yiyeydim.Dişlerimi bileylemiştim.
Farkettim ki sizden olmucak.
ustad , seni gordugumume cok sevindim , ozlemisim. benim oyum sana net. 🙏 💪

Geri