Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet genel bakım ve temizliği nasıl yapılır?

Gazyağı ile temizliyorum zinciri.Sonrası bulaşık detarjanı ile yıkıyorum köpür köpür köpürtüyorum 😁 Durulama ve kurulamadan sonra
tekrar gaz yağı ile yumuşak bir bez vasıtası ile tüm kadroyu parlatıyorum.Misss ler gibi oluyor.Yıllardır hep böyle yaptım hiç bir sıkıntısını görmedim
bu tarz bir temizliğin.Terapi gibi yeminle şu iş :koptum:
ben sadece bulaşık deterjanı ile temizliyorum zinciri, mavi zincir temizleme aleti var içine biraz bulaşık deterjanı biraz su. 3-4 kere yapıyorum. bide spreyli şekilde diğer yerlere sıkıp fırçalıyorum. gayet yeterli geliyor. güzel oluyor.

Scudo
Merhabalar, gördüğünüz üzere eğlenirken bisikletimi böyle bir hale getirdim. İlk başta su ve ile yıkayacaktım fakat benzin istasyonları hava ve su basılan istasyonlardan su borularını sökmüşler. Ben bisikletimi odamda saklıyorum ve bu çamurlar bana büyük dert oluyor. Sizce bisikletimi nasıl temizleyebilirim ? Küvete sokup yıkamaya kada düşmüş durumdayım fakat bisikletimin paslanmasından korkuyorum.

Dosyalar

• IMG_20231217_183923.jpg
    IMG_20231217_183923.jpg
    139,4 KB · Okunma: 55
  • IMG_20231217_183903.jpg
    IMG_20231217_183903.jpg
    122,6 KB · Okunma: 54
  • IMG_20231217_183850.jpg
    IMG_20231217_183850.jpg
    160,7 KB · Okunma: 52
  • IMG_20231217_183807.jpg
    IMG_20231217_183807.jpg
    138,5 KB · Okunma: 50
Merhabalar, gördüğünüz üzere eğlenirken bisikletimi böyle bir hale getirdim. İlk başta su ve ile yıkayacaktım fakat benzin istasyonları hava ve su basılan istasyonlardan su borularını sökmüşler. Ben bisikletimi odamda saklıyorum ve bu çamurlar bana büyük dert oluyor. Sizce bisikletimi nasıl temizleyebilirim ? Küvete sokup yıkamaya kada düşmüş durumdayım fakat bisikletimin paslanmasından korkuyorum.
Kirlenmek güzeldir diye reklam var. Bisikleti keyifle sürüp iyice kirletmişsiniz.
Kovaya su doldurup bahçede yol kenarında yıkanmayacak kadar çamurlu.
Bence benzinlikte jetonlu yıkama anca paklar.
ama onlar da çok yüksek basınç var. Mümkün olduğunca uzaktan pompayı tutup yıkanabilir, diye düşünüyorum.
Ya da tur güzergahı üstünde araba yıkama yeri bakmak lazım.:)

• Hahaha
Tepkiler: Alazarhus
Asperox sarı güç bugün ilk kez kullandım.
Hem püskürtme yaptım. Fırçaladım. Hem hazneli zincir temizleme aparatı kullandım.

zincir simsiyah idi. En son iki ay önce temizlemiştim. Temizlik zamanı çoktan gelmişti.

Fazla söze gerek yok. resimler ekte. Sonuç süper.:)

E19DFF0A-C51E-4084-AAA5-30F27F1AADC0.jpeg

Dosyalar

• 49F904C1-6C6F-4720-91B8-6819D0E44E23.jpeg
    49F904C1-6C6F-4720-91B8-6819D0E44E23.jpeg
    121,8 KB · Okunma: 30
Asperox sarı güç bugün ilk kez kullandım.
Hem püskürtme yaptım. Fırçaladım. Hem hazneli zincir temizleme aparatı kullandım.

zincir simsiyah idi. En son iki ay önce temizlemiştim. Temizlik zamanı çoktan gelmişti.

Fazla söze gerek yok. resimler ekte. Sonuç süper.:)

314086 dosyayı görüntüle

Öncelikle elinize sağlık ancak asperox, ruble içi ve göbekler ile arka attırıcı çarklarının göbeklerindeki gresi de alıp götürüyor ... O yüzden dikkatli olmakta fayda var .

Öncelikle elinize sağlık ancak asperox, ruble içi ve göbekler ile arka attırıcı çarklarının göbeklerindeki gresi de alıp götürüyor ... O yüzden dikkatli olmakta fayda var .
Ben hazneli aparatta daha önce mazot ve gazyağı denedim.
Hazneli aparatı kokudan eve sokamıyordum.
Ev benzin istasyonu gibi oluyordu.😄

aktarıcı ve ruble içine ancak sprey olarak oraya direk püskürtürsek girer.
Bunu yapmadım.
hatırlatma için teşekkürler.:)

Edit:
Bu başlık neler yeni ve yeni mesajlar butonlarında yer almayı başaramadı.
saat 17:00 den itibaren üç mesaj oldu. Asperox yapma böyle oyun bozanlık.:)

Son düzenleme:
Ben hazneli aparatta daha önce mazot ve gazyağı denedim.
Hazneli aparatı kokudan eve sokamıyordum.
Ev benzin istasyonu gibi oluyordu.😄

aktarıcı ve ruble içine ancak sprey olarak oraya direk püskürtürsek girer.
Bunu yapmadım.
hatırlatma için teşekkürler.:)

Edit:
Bu başlık neler yeni ve yeni mesajlar butonlarında yer almayı başaramadı.
saat 17:00 den itibaren üç mesaj oldu. Asperox yapma böyle oyun bozanlık.:)
Ben aparatla pril kullanıyorum. Gaz yağı ve türevlerini çocuk nedeniyle eve sokamıyorum. Asperoxa da arabada sıfır ambalajın kapağı açılıp tüm şişe bagajima döküldükten sonra uyuz oldum. Kullanmıyorum.

Asperox ve türevleri yağı çözmede başarılı ancak sonrasında mutlaka iyi bir durulama ve hemen kurutma işlemi yapılmalı. Durulama yapılmazsa yağın tutunma özelliği azalır. Kurutma işlemi yapılmazsa da zincir kısa sürede paslanabilir. O bakımdan yine en sağlıklısı gaz yağı yada mazottur.

Asperox ve türevleri yağı çözmede başarılı ancak sonrasında mutlaka iyi bir durulama ve hemen kurutma işlemi yapılmalı. Durulama yapılmazsa yağın tutunma özelliği azalır. Kurutma işlemi yapılmazsa da zincir kısa sürede paslanabilir. O bakımdan yine en sağlıklısı gaz yağı yada mazottur.

şu ana kadar Asperox nedeniyle pas sorunu yaşayanımız var mı?
Zincir paslanabilir derken, gerekçesi nedir?.:)

şu ana kadar Asperox nedeniyle pas sorunu yaşayanımız var mı?
Zincir paslanabilir derken, gerekçesi nedir?.:)
Solvent içeren bir malzeme olduğu için paslanmayı hızlandırabilir,metal aksamlardaki yağı sökmede başarılı ama yıpratma konusundada öyle o yüzden iyi yıkayıp durulamak lazım,zaten plastik yüzeylerde tahribat ve boyada solma yapabiliyor.

Senelerdir asperox sarı güç kullanıyorum zincir, ruble ve aynakol temizliğinde. Her hangi bir paslanma vs yaşamadım. Paslanmasının sebebi doğru düzgün kurulanmadığı içindir. Bisikleti ilk aldığım sene zincirim kısa süre içerisinde dış katmanında paslanma olmuştu ve suçlusu bendim çünkü kurulamıyordum.

@Can Çelik , @seko35.50

asperox un paketi üzerinde üreticisi tarafından bisiklette kullanıma uygunluk beyanı var.
Bahsettiğiniz bisiklete zarar verme riskleri gazyağı ve mazotta da olabilir. :)
Kirlenen mazot veya gazyağını nasıl bertaraf ediyorsunuz?

ürünü eleştirmek serbest tabii, ama bu yoruma dayalı olmamalı.
İçeriğinde su olduğu için, pas yaparsa, bisikleti su ile yıkamıyor muyuz?
Bu güzeldi.:koptum:
ayrıca gazyağı ve mazot yanıcı ve parlayıcı madde grubuna girdiği için evsel kullanımı açısından iş güvenliği riskleri var.

asperox kanunlar çerçevesinde evde kullanım onayı aldığı için bu riskler gözden geçirilmiştir.:)

Dosyalar

• B94F4496-4D74-468A-8B1A-D9A2EA31E9AF.jpeg
    B94F4496-4D74-468A-8B1A-D9A2EA31E9AF.jpeg
    121,8 KB · Okunma: 14
Son düzenleme:
@Can Çelik , @seko35.50

asperox un paketi üzerinde üreticisi tarafından bisiklette kullanıma uygunluk beyanı var.
...

Ürün üzerindeki yazı net değil. "...bisiklet jant ve motor temizliğinde" yazıyor. Ben buna bakınca bisikletin jant dışında bir yerinde kullanılmaması gerektiğini anlıyorum, Cyclist Türkiye bisikletin Asperox'a bulanabileceğini anlıyor.

...Kirlenen mazot veya gazyağını nasıl bertaraf ediyorsunuz?...

Ben artık gaz yağı kullanmıyorum ama kullandığım zamanlarda artığı yarımlık pet şişeye doldurup üstüne "kirli gaz yağı" yazıp çöpün üstüne bırakıyordum. Eve dönüp pencereden baktığımda yerinde olmuyordu. Bir defa bırakırken karşı komşu atladı "bırakma, bana ver" diye. Belki soba tutuşturmakta falan kullanıyorlardır ya da kirli olsa bile kaba temizlik işlerinde, zift çıkarmada falan.

Ürün üzerindeki yazı net değil. "...bisiklet jant ve motor temizliğinde" yazıyor. Ben buna bakınca bisikletin jant dışında bir yerinde kullanılmaması gerektiğini anlıyorum, Cyclist Türkiye bisikletin Asperox'a bulanabileceğini anlıyor.

Ben artık gaz yağı kullanmıyorum ama kullandığım zamanlarda artığı yarımlık pet şişeye doldurup üstüne "kirli gaz yağı" yazıp çöpün üstüne bırakıyordum. Eve dönüp pencereden baktığımda yerinde olmuyordu. Bir defa bırakırken karşı komşu atladı "bırakma, bana ver" diye. Belki soba tutuşturmakta falan kullanıyorlardır ya da kirli olsa bile kaba temizlik işlerinde, zift çıkarmada falan.
Hocam çok kaçacak yer yok. Araçlarda otomobil, motosiklet temizliği diye başlayan cümle var.:)
Motosikleti paslandırmıyor da, bisiklet mi yani?

Bisikletim paslanırsa asperox a dava bile açabilirim.

Hocam çok kaçacak yer yok. Araçlarda otomobil, motosiklet temizliği diye başkayan cümle var.:)
...

Bahsettiğiniz cümle bu değil mi?
1706469253198.png

Neden canımızın istediği yerde kesip "Otomobil, motosiklet ve bisiklet" diye görüp onlarda kullanılabileceğini düşünüyoruz da yazıldığı gibi "Otomobil, motosiklet ve bisiklet jant ve motor temizliğinde" diye tam olarak anlamına bakmıyoruz?

...Motosikleti paslandırmıyor da, bisiklet mi yani?

Bisikletim paslanırsa asperox a dava bile açabilirim.

Ben pas konusuna yorum yapmadım, ama zaten mesela sadece pas değil. Pas en basit sorunlardan biri. Boyada da kullanılmaz. Burada "jant ve motor temizliği" dediğinde zaten sınırlama ayan beyan belli. Diğer maddelerde de belli. Listedeki her elemana bakınca kendinden renkli olmayan malzemelerde kullanılmaması gerektiği izlenimini ediniyorum.

İçeriği aşağıdaki gibiymiş. Forumda kimyager arkadaşlar varsa yorumlayabilir belki.
(link)
  • Su
  • Noniyonik ve Katyonik Yüzey Aktif Madde Karışımı
  • Metilglisindiasetik asit trisodyum tuzu
  • Amfoterik yüzey aktif madde
  • Akrilik Kopolimer
  • Parfüm (D-Limonen)
  • Boya

Bahsettiğiniz cümle bu değil mi?
314217 dosyayı görüntüle

Neden canımızın istediği yerde kesip "Otomobil, motosiklet ve bisiklet" diye görüp onlarda kullanılabileceğini düşünüyoruz da yazıldığı gibi "Otomobil, motosiklet ve bisiklet jant ve motor temizliğinde" diye tam olarak anlamına bakmıyoruz?

Ben pas konusuna yorum yapmadım, ama zaten mesela sadece pas değil. Pas en basit sorunlardan biri. Boyada da kullanılmaz. Burada "jant ve motor temizliği" dediğinde zaten sınırlama ayan beyan belli. Diğer maddelerde de belli. Listedeki her elemana bakınca kendinden renkli olmayan malzemelerde kullanılmaması gerektiği izlenimini ediniyorum.

İçeriği aşağıdaki gibiymiş. Forumda kimyager arkadaşlar varsa yorumlayabilir belki.
(link)
  • Su
  • Noniyonik ve Katyonik Yüzey Aktif Madde Karışımı
  • Metilglisindiasetik asit trisodyum tuzu
  • Amfoterik yüzey aktif madde
  • Akrilik Kopolimer
  • Parfüm (D-Limonen)
  • Boya

biraz önce bir arkadaş solvent içeriyor yazmıştı. O bilgi de çöp yani?
Ben o cümleye göre boyasız tüm jant zincir vb yerlere uygularım.:)

boyalı yüzeyler zaten arabadan hepimiz az çok biliyoruz. Su şampuan harici bişey değmemeli. Ben şahsen arabamı kendim süngerle yıkarım. Boyalı yüzeye bu tür hiçbir kimyasal değmemeli .:)

biraz önce bir arkadaş solvent içeriyor yazmıştı. O bilgi de çöp yani?...

Solvent, sıvı ya da katı halde bulunan maddeleri birbirlerinden ayrıştırmak ya da seyreltmek için kullanılan çözücü kimyasalların genel adı. Ürünün tanımı "yağ çözücü" olduğunda ki Asperox'un tanımı öyle, o zaman solventtir / solvent de içerir.
1706470913577.png
(link)

...Ben o cümleye göre boyasız tüm jant zincir vb yerlere uygularım.:)...

Bence sıkıntı yok. Cyclist Türkiye de, bazı bisiklet servisleri de uyguluyor. Ben yol bisikletiyle merdivenden de inmem mesela, inemeyeceğimden değil, bisikletimi sevdiğimden. Herkesin tercihleri, yaklaşımı farklı.

...
boyalı yüzeyler zaten arabadan hepimiz az çok biliyoruz. Su şampuan harici bişey değmemeli. Ben şahsen arabamı kendim süngerle yıkarım. Boyalı yüzeye bu tür hiçbir kimyasal değmemeli .:)

Sisteme püskürtülürse veya zincir bisiklet üstünde hazneli aparattaki Asperox'un içinden foşur foşur geçirildiğinde yakın civardaki kadro, attırıcı, aşağı akanlardan dolayı jant v.b. nasibini alır tabii.

Solvent, sıvı ya da katı halde bulunan maddeleri birbirlerinden ayrıştırmak ya da seyreltmek için kullanılan çözücü kimyasalların genel adı. Ürünün tanımı "yağ çözücü" olduğunda ki Asperox'un tanımı öyle, o zaman solventtir / solvent de içerir.
314218 dosyayı görüntüle
(link)

Bence sıkıntı yok. Cyclist Türkiye de, bazı bisiklet servisleri de uyguluyor. Ben yol bisikletiyle merdivenden de inmem mesela, inemeyeceğimden değil, bisikletimi sevdiğimden. Herkesin tercihleri, yaklaşımı farklı.

Sisteme püskürtülürse veya zincir bisiklet üstünde hazneli aparattaki Asperox'un içinden foşur foşur geçirildiğinde yakın civardaki kadro, attırıcı, aşağı akanlardan dolayı jant v.b. nasibini alır tabii.
Solvent : tanımlar genel tabii.
Çözücü madde.:)
ama tekrar:
asperox evde kullanımı onaylı bir ürün. Mazotu çoğu benzin istasyonu bidona bile doldurmuyor. Gazyağı artık bulması zor.

Mazot gazyağı mı = asperox veya muadili eve uygun ürün mü?
Ayrıca bende her ikisi mazot ve gazyağı alerjik cilt reaksiyonu yapıyor. Eldiven ile kullanmama rağmen her yerim kaşınıyor.
Asperox ile sorunum yok.

Geri