Scudo Sports

Bisiklet giyimi nasıl olmalıdır?

Bugüne kadar kask alıp pek kullanmadan ona buna hediye ediyordum ama şimdi yeni kask aldım ve sanırım bu sefer alışkanlık haline getiririm.
Kim nasıl rahat ediyorsa öyle giyinmeli diye düşünüyorum ben. Elleriniz acımıyorsa eldiven kullanmazsınız..
Profesyonel bisikletçiler haricinde erkeklerde tayt bana da itici geliyor ama kısa şort yada çamaşır şeklinde pedli tayt giyilebilir zira benim böyle birşey kullanmam gerekiyor.
Bunun dışında forma al diyenlerde oldu forma giymek güzel ama tayt gibi o da itici geliyor bana, en azından kendimde :)
Birde bazı kişiler var tam takım giyinip geziyorlar.. işte onlar kendileri gibi olmayanları bisikletçi görmüyorlar işte bu bu EGO!
Ben salaş ve rahat giyiniyorum.

Gözlük bence de gerekli çoğu zaman sinek vs. çarpıyor gözüme

Scudo
@Gökhan Toros

Eldivenin gerekliliğini yaşayacak bir kaza geçirmedim (gerçi eldiven kullanıyorum) ama gözlük takmadığımdan dolayı, üstelikte fazla hızlı gitmiyor olmama rağmen gözüme sinek kaçması dolayısıyla neredeyse kaza yapıyordum. Henüz bisiklet gözlüğüm yok ama güneş gözlüğüyle idare ediyorum. 1 musibet 1000 nasitten iyidir diyenler boşa dememiş.

Loading %61..

• Beğen
Tepkiler: Antares
Tayt ile ilgili deneyim istenmiş. Hemen verelim:

Bisikleti Giant'ın Göztepedeki kendi yerinden aldım. Kotla gittim, bisikletin üstüne kotla binemedim bile. Neyse ki böyle olacağını tahmin edip yanıma normal bir spor şort getirmiştim. Bu şort üstümde olduğu halde Kozyatağına yaklaşık 2km bisiklet sürdüm. Sonuç: Akşam ağrıyan kasıklar ve acıyan bir bacak arası.

Hemen akşamında yakınlarda bulunan Kozzy'ye gidip intersport'tan pedli tayt aldım. Çok yüksek kaliteli olduğunu sanmıyorum ama 90 tl'lik, coolmax pedli, çabuk koruyan orta seviye bir tayt.

Ertesi gün taytı giyip Kozyatağından Caddebostan'a gidip turu izledim, tüm gün boyunca bir kaç mola hariç bisiklet tepesinden inmedim, Gün içerisinde sanırım git gellerle 20-25 km kadar kullanmışımdır. Sonuç: Sabah hissettiğim ve önceki günden kalan ağrılarımdan akşamüstü eser kalmamıştı. Pazartesi sabahı da işe gelip yerime oturduğumda hiç bir yerimde ağrı, sızı yoktu.

Paha biçilemeyen: Kafanızda kask, elinizde eldiven, kıçınızda şort varken, sahile inerkenki sokak aralarında çoğu insanın bırakın yadırgamayı; "aaa ne güzel bisikletliler geziyor", "bak abi'ye nasıl güzel giyinmiş", "püfür püfür en güzelini yapıyor" demeleri. Başka bir bisikletli de durup taytımı (ve bisikleti) nerden kaça aldığımı sordu.

Güvenlik: Uygun şekilde giyindiğiniz zaman trafikte çok daha fazla saygı görüyorsunuz, bu çok net. Elbette trafikte yaşanan klasik hanzoluklar olmuyor değil, ama araç içinden selam edenlerle ve yol verenlerle çok karşılaştım. Yine de hızlandıkça ve ana yollarda daha çok vakit geçirdikçe, araçlarla daha haşır neşir olmaya başladıkça daha çok badire atlatmak da olası.

Mert ben aynı dertten yakınıyorum sele için silikon kılıf aldım onunda faydasını görmediğim için pedli tayt konusunda soru işaretleri var. Pedli tayt giysem kılıf kullanımını kaldırır mı?

Kask herseyden onemlidir. Kask takmam kask anormaldir diyen arkadaslarimiz lutfen bu resme baksin!

Gecen hafta grup toplantimiza gelen arkadasimiz bisikletten dusup kafasini kaldirima vurdu kask olmasaydi suan yasamiyordu !

https://i.hizliresim.com/LPZPLz.jpg

@Berksan

Üff ya. Geçmiş olsun. Yeni görüyorum haberi. :(

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Antares, bana bu pedli tayt konusunu bisikletle uğraşan bir kaç kişi özellikle söyledi. Jelli, pedli sele falan değil, ergonomisi doğru bir seleyle kaliteli bir pedli tayt hemen hemen hiç rahatsızlık vermez diye.

Herkeste sıfıra iner mi bilmiyorum, ancak ben ilk günden sonra ikinci çok rahat ettim taytla. Çok zorda kalmadıkça taytsız bisiklet tepesinde uzun süre durmam sanıyorum.

En kötü şortun altına falan giyin deniyor.

@Mert E.

Bende öyle düşünüyorum. Denemeden de bilemeyiz tabii. Teşekkürler.

sele üstünde anlayışım kısa mola anlayışı ve tempodur,bu nedenle kask şarttır ,yazın içe kısa yazlık tayt ve üstüne yazlık uzun tayt kesin gerekli benim için ve kafaya bandana teri emer ve eldivenler kesin olur tabi yazlık,spd pedaldan şaşmam bana rampada yüzde 30 karı var,bisiklet forma terletmez ,gözlük şart tabi,

Pedli taytın tek fonksiyonu yumuşak birşey üzerine oturmanızı sağlayıp poponuzu rahat ettirmek değil, vücudun ter atmasına da yardımcı oluyor. Selelerin kaplama malzemesi suya dayanıklı, dolayısıyla ter atmanıza hiç olanak vermeyen türden olmak zorunda. Sele ile cildiniz arasında sadece yarım milimetre kalınlığında şort (veya 1-2 mm kalınlığında eşofman) olursa bütün ter orda hapsolur ve sürekli ıslak kalmaktan hassas yerleriniz pişik olur. Sele kılıfı bu bakımdan daha iyi olabilir ama her kullanımdan sonra yıkamıyorsanız nemli ortamda bakteri veya mantar üreyip daha ciddi sorunlara da yol açabilir. Elbette bu yazdığım bisiklete sportif amaçla binmek için geçerli, ulaşım ya da gezi amacıyla düşük efor harcayarak biniyorsanız pek terlemeyeceğiniz için pedli tayt giymiyor olmak o kadar da elzem değil.

Biliyorsunuzdur, UCI kurallarına göre bisikletin en az 6800 gram ağırlığında olması gerekiyor ve mevcut teknoloji bundan çok daha hafif bisikletleri yapmaya olanak sunuyor. Buna rağmen profesyoneller 100 gram civarı ağırlığı olan, neredeyse hiç pedi bulunmayan seleleri tercih ediyorlar. Hiç kimse "makam koltuğu gibi rahat 300 gramlık sele kullanayım da taytın pedi olmasın, toplam ağırlık azalsın" demiyor.

Numaralı gözlük kullananlar için cam takmali gozluklrr gormustum ama onun dışında numarali gözlük koruma icin yeterli oluyor mu acaba tecrubeli gözlüklü abilerimiz :)

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Optik gözlüğün kaza anında göze girme riski var tabii ki fakat bu tüm gözlüklerde olan bir risk dolayısıyla gözlüğünüz gözünüzü yanlardan cisim girmeyecek gibi kapatıyorsa ve güneşten etkilenmiyorsanız renkli gözlük almak şart degil kanımca.

Bir dönem komşularımız kask takıyorum diye uzaylı gibi bakıyorlardı,ne mutlu bu algıyı değiştirebildim.

Şimdi ise hem tayt giyiyorum,hem de kask takıyorum,kim ne düşünürse düşünsün önce sağlık.

Ben bisikleti alalı çok olmadı. İlk gün sadece aydınlatma ekipmanımı alıp arkadaşla yola koyulduk. Gideceğimiz yeri kabaca biliyorduk ama mesafeyi bilmiyorduk. Telefondan program açtım. Vardığımızda 20 km'yi geçirmiştik. Orada biraz oturduk sonra başladık dönüş yoluna. Zaten inişli çıkışlı bir yol olduğundan hem ilk gün olması hem de kendi kilom yüzümden aşırı yoruldum. Terin üzerimde kalması ve kuruması sonucu yolda pişik oldum. Ağrıdan dolayı seleye oturamaz durumdaydım. Güneş gözlüğüm vardı ama o da yüzümü ağrıtmıştı asıl. Ve maalesef kaskım da yoktu. Ellerim terden kayıyor ve artık acıyordu. Dönüş yolu o kadar zor geçti ki inanın o köylerde bir tane boş traktör görsek beni merkeze bırakması için 100 TL bile vermeyi göz önüne almıştım. Allahtan çıkmadı karşımıza öyle biri. 2 Kişi başka hiç bir ekipman vs. olmadan bu zorlu günü bitirdik. Sonrasında ne mi oldu? 3 gün boyunca koltuğa bile adam akıllı oturamadım. Pişikten dolayı yürüyemedim. Dönüş yolunda üzerimde kuruyan terin rüzgarla birleşmesi sonucu hafiften hastalandım.

Ne yaptım peki? Öncelikle kilolu olmamdan dolayı kolay kıyafet bulamadığım için decathlondan bir tayt iki bisiklet forması bir de gözlük sipariş verdim. Açıkcası tayt ile çok rahat ettim diyemem ama eskiye göre kesinlikle iyiydi. Seleyi de değiştirmeyi düşünüyorum. Bisiklet forması hem ter bakımından hem de cepleri bakımından aşırı derece de rahatlattı. Geçen gün de kask aldım. 50-60 TL'ye kasklar varken ben 60$verdim kaska . Bisikletim salcano city fun 60 yani en düşük model. Ancak kafam o kadar düşük model değil değerli o nedenle kaskta en iyisi olsun istedim. Şu an tek eksiğim eldiven. Onu da bugün yarın sipariş vereceğim. Hatta elcikleri de değiştirmeyi düşünüyorum. İşe giderken dahi tayt, forma, kask ve gözlük kullanıyorum. Gidiş yolum 6 km dönüşte dolanarak geliyorum 10 km. İşe varınca üstümü değiştiriyorum gayet memmunum. Ayrıca kilolu olmamdan ötürü taytın üzerine şort giyiyorum.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Kıvanç AYDIN

Müthiş anlatmışsınız, tebrikler :D

anlatıyorum herkes dinlesin :D
bisiklet giyimi

1 kask
2 eldiven
3 gözlük ( ilk ikisi kadar önem teşkil etmesede önemlidir )

gerisi teferruattır.

taytıydı falanıydı bence çok ta zorunlu bişe değil
sonuçta taytsız binince belli bi süre sonra alışıyo.

bunlar benim nacizane fikrim... ( bunuda yazayımda tartışma çıkmasın :D )

• Beğen
Tepkiler: TolgahanBozkrt
@chn krmz

peki ben birşey sorabilirmiyim. ben genelde normal kot şortla yada kot pantolonla sürüyorum bisikleti tayt filan giyemem açıkçası daha doğrusu bisikletle turlara çıkacak vaktim yok sadece şehir içinde ulaşım aracı olarak kullanıyorum yada akşamları geziyorum tek başıma ama pantolon ve şortların ağ kısımları deforme oluyor bu sene aldığım 2 kot şortuda atıcam bugün ağları delindi bisiklet yüzünden :D masrafa giriyorum bunun bir çözümü varmı acaba ? yoksa şortlara yama yaptırıp bisiklete binerkemi kullanayım?

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Kask ve eldivenin dışında ne istenirse, nasıl rahat ediliyor ise öyle giyinilmelidir.

Geri