Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet gözlüğü önerisi

Umut Kılınç37

Forum Demirbaşı
Tepki
138
Bisiklet
Salcano
Selamlar pazar günü forma-tayt alacağım decothlondan şimdi ise sıra gözlükte.Pek bi bilgim yok gözlük hakkında ama en az 2 renkli cam istiyorum fiyat olarakta en fazla 60-70 tl verebilirim.

Scudo
bisiklet konusunda pek bir bilgim olmayabilir ancak gözlükle yaptığınız herhangibir kazada camı kırıldığında daha kötü sonuçlar yaşayabilirsiniz gibi geliyor bana.Bir arkadaşım rudy project marka bir gözlükle geçirdiği büyük bir bisiklet kazasında gözlüğün camları sadece çizilmişti.Bizde camlarını çıkarıp gözlüğün çekiçle giriştik ancak nafile camlarını kıramadık.Bu sebepten benım tercihim böyle bir gözlük almak yerine paramı biriktirip rudy project tarzı bir gözlük almak için beklemektir.Saygılarımı sunarım

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
@bülent samsunlu

Bu pazar decathlona gideceğim bulursam onada bakarım.:)

(link)

sizce nasıldır gözlükler hakkında pek bir bilgim yok nelere dikkat etmeliyim yardımcı olursanız cok mutlu olurum

Gözlükler hemen hemen aynı malzemelerden yapılır. Renklendirilmiş ploli karbonat cam her türlü güneşi engeller ve uv den korur. Numaralı şefaf gözlükler bile uv den korur. Numaralı gözlük kullanıyorsanız piyasada numaralı cam taktırabileceğiniz aparatlarla satılan gözlükler mevcut. 45 tl ye bana göre bu gözlük pahalı ama yinede parası kadarda kalitelidir. XCL güneş gözlüğü kullanıyorum memnunum.

Decathlon'da satılan gözlüklerin hiçbirini önermiyorum. Buğu yapıyor, lensleri ter oluyor.

1-2 öneri yapabilirseniz link olarak çok memnun kalırım güzel bişey almak istiyorum almışken 50-60 tl yi gecmesin ama mümkünse böyle bisey tabi :D

Sizce (link) alınır mı?

@Berkay*

yabancı siteden hiç alıveriş yapmadım ve bu kadar ucuz gözlük ne kadar iş görür hiçbir fikrim yok

• Beğen
Tepkiler: Berkay*
@Tolga ibili

Göze zarar verir mi onu merak ediyorum ben yoksa 6-7 liralık gözlük kırılsada sorun değil belki kırılmaz diye alacağım ben. :D Ama göze zarar verirse diye korkuyorum bir bilgim de yok.

camlari degisen bir gözlük almanizi tavsiye ederim.Günessiz bir günde bisiklet kullandiginizda seffaf cami takabilirsiniz.

@Furkan TK bu gözlüğün bir benzeri bende var sezonda yaklaşık aynı paraya aldım, sanıyorum Ocak ayıydı fiyatı 19,99 TL. Bence başka alternatifler arayın Furkan'ın dediği gibi buğu yapıyor.

Merhabalar Bisiklet kullanımı için özel bisiklet gözlüğü satın almak gerekir mi yoksa normal yaşamda kullandığımız güneş gözlüklerini de kullanabilir miyiz ?

@famousol35 Kullanabilirsin ama bisiklet için olan güneş gözlüklerinin bazılarında terin aşağıya inmesini engelleyen plastik mevcut ve gözlük camları gözü tamamen kapatıyor yandan vs. gelebilecek toz vb. şeylere karşı.

@famousol35
+ Spor icin uretilen gozluklerin dusme olasiliklari daha yuksek olduklari icin kirilmaya karsi daha dayanikli oluyorlar ve daha hafif.

Kullanmadım faakt bir göz atabilirsiniz, (link)

Gozluk secimi yaparken polikarbon malzemeden olmasina dikkat etmek gerekli. Kirilma dayanimi yuksek oldugu icin bir kaza ya da bir cisim temasinda kirilip gozunuze zarar gelmesini engeller.
Degisen camli olmasi elbette bir avantaj ancak sok tak yapilan kisimlarin kaliteli oldugundan emin olmamiz gerekli. Bir sure sonra yuvalari bozulursa anlami kalmayabilir.
UV korumasi mutlaka olmali.
Son olarak, fotokromik camli gozlukler var. Bu camlarin renkleri isik durumuna gore kararip, aciliyor. Fiyati tabi daha yuksege cekmis oluyorsunuz her yeni ozellikte.
Son onerim ise gozlugu deneyip almaniz. Internetten ozelliklerini ve fiyatini begenip aldiginiz gozluk yuzunuze tam oturmaz, kucuk veya buyuk gelirse uzulebilirsiniz.

dün aldığım gözlük gibi bir şey almanızı tavsiye ederim :) tabii, bütçenizi aşmayacaksa.

Geri