Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

Scudo
@Dethagorf Giyo'nun göstergeli pompasını kullanıyorum. Oldukça yorucu oluyor bu pompalarla yol bisikletine hava basmak. Özellikle 90 PSI dan sonra. Hele ki yaz aylarında isen ter içinde kalıyor insan.

El pompası ile Mtb veya ehir bisikletlerine 30-40 Psi hava oldukça kolay basılır . Ancak yol bisikleti lastiğine 100 ve üzeri Psi hava basabilmek için , hakikaten çelik gibi bileklerinizin olması gerekiyor. Bu ironi değildir. Bunu el pompası ile denediğinizde , uzun süre bilekleriniz ağrıyacaktır. Aldıktan sonra aldığınıza oldukça pişman olabilirsiniz.

Bontrager pompa kullanıyorum. Hava ile şişebilecek herşeyde kullanabilirsiniz.

(link)

El pompası ile kısa süreli 90PSI civarı hava basar sonra da evde ayaklı pompa ile tekrar lastiği şişirirsiniz. ( Örnek : Ben :) )

Kullandığım ayaklı pompa: XLC Ayaklı Pompa Beta PU-S01

• Beğen
Tepkiler: Fatih Karabas
Eğer bir kaç gün sürecek uzunca bir tur planlamıyorsanız zaten yanınıza almanıza gerek yok.

Bisiklet lastikleri her ne kadar kaliteli olursa olsun siboptan hava kaçırır. Bizlerin düştüğü en yaygın yanılgı da , Lastiğimizi şişirdiğimiz vakit bu hava ayarının uzunca bir süre aynı kalacağını varsaymaktır. Hele hele bu süreç en az 100 Psi hava isteyen yol bisikleti lastiklerinde çok daha hızlı şekilde işleyecektir. Ve 60 Psi civarında , lastiğin yola ilk sert temasında kaçınılmaz son olan "Yılan ısırığı" veya jant deliklerinin iç lastiği kesmesi ile hiç istenmeyen lastik patlaması ile sonuçlanır.

Bu tarz bir pompa alıpta , bisikletinizi her çıkarttığınız da ,ve lastik havası değerine baltığınızda bu lastik basıncı düşümünü sizde gözlemleyebilirsiniz.

Bisikletinizi her çıkarışınızda havasını ölçerek ve eskiğini tamamlayarak , yolda da yolu gözlemleyip , çukur ve taşlardan sakınıp , dikkatli kullanırsanız yanınızda pompa taşımanıza gerek kalmaz.

Bence de ortalama 90psi basabilen uygun fiyatlı bir el pompası ve ev içinde göstergeli uzun ömürlü bir ayaklı pompa almanızda fayda var. Yol bisikleti için gerekli basıncı (120-130psi) el pompası ile elde etmek hem yorucu hem de zorlanırken siboba zarar vermeniz muhtemel.

İç lastik olarak da (link)linkteki mavic marka lastiği öneririm, fiyatına göre oldukça kaliteli. Sitedeki diğer indirimli ürünlere de göz atmakta fayda var beden bulabilirseniz güzel indirimler mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
IMG_5796.JPG @erdalyilmaz_ Tavsiyesiyle (link) ben bunu aldım gayet başarılı şiddetle bende tavsiye ediyorum gelelim ki el pompasıyla bende istenen 125psi basmak mümkün değil turlarda yanımıza aldığımız el pompası lastikte patlama olduğunda sadece idareten basılıcak 60 çok zorlanırsa 70 80psidir IMG_5797.JPG

@Orhan Akarkut Kullanan varsa bizede almak düşer :)

• Beğen
Tepkiler: enn_es
Gostergeli ayakli Giyo uzun zamandir kullaniyorum ve cok memnunum.. hic zorlanmadim 110 psi basiyorum ve cok kisa suruyor.. el pompasi olarak sks.. bunla da cok zorlandigimi soyleyemem.. kaliteli Alman Mali bir pompa.. belki 100 psi civarinda 8 ila 10 defa lastik patlamasinda basip devam etmisimdir..

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
@Cömert Dediğinizde haklısınız da Türkiye şartlatında sağ şerit, koca koca inşaat çivileriyle, cam kırıklarıyla dolu. Bazen trafik müsade etmiyor sollayıp geçemiyoruz.

tamda aradıgım konu acılmıs cevaplar aydınlatıcı oldu hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum :D

BENİM ALMAMADIĞIM DA MADEM EL POMPASI İLE 80 ÜZERİ BASMAK ÇOK ZOR HATTA İMKANSIZ O ZAMAN NEDEN EL POMPASINA 160 PSİ BASAR YAZIYORLAR Kİ.TAMAM DAHA UZUN SÜRMESİNİ ANLARIM AMA DAHA ZOR OLMASINA -DAHA DOĞRUSU BASAMADIĞIMIZ HALDE 160 PSİ BASAR DEMELERİNE AKLIM ERMİYOR.

@soner canlı bahsedilen el pompası 160 psi basar fakat insan kolunun gücü buna yetmez. haa neden 160 a kadar basar diyo üretici acıklayayım. toplam kapasitesi 90 psi olanla 160 psi olan iki farklı pompayla lastik şişirince anlıyorsun farkı 90 likla 5 dakikada şişirdiğin seviyeye 160 likla 2 dakikada varıyorsun. kısacası daha az işlem daha cok hava...

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
@sinobjk Ama neticede insan kullanacak bunu.Yani kol gücü yetmeyecekse ne anlamı var ki.Galiba bu da kapitalist düzenin pazarlama taktikleri.Yani mesela ben kendimce diyordum ki ulan madem el pompası 160 basıyor o zaman ne gerek var bir tane el bir tane ayak pompası almaya.Al bir tane el pompası hem yanında taşırsın hem işini görürsün.Ama işte kazın ayağı öyle değilmiş.Araştırmasak önce bir tane el pompası alacam sonra bakacam ki el pompası basmıyor ya da çok zor oluyor bir de ayak pompası alacam :)

@soner canlı kapitalizm güzel baglamıssın valla helal olsun :D tura cıktın lastigin patladı napacan ayaklı pompaylamı şişirecen. el pompası şart. el pompasının amacı da lastigin patladıgında seni idare edecek psi lara kadar basmak zaten. kapitalizmle alakası yok yani. ayak pompasını yanında tasıyamayacagın için el pompası alıyosun. haa tasınabilir ayak pompaları var ama cok iri ve cirkinler kapitalizme baş kaldıracam diyosan onlara bak :D

AİM marka göstergeli pompa aldım 3-4 kez kullandım sorun yok, fiyat 75 TL

@sinobjk
BENDE 25 liralık dağ bisikletim için kullandığım el pompası var onunla idare ederim yolda.Yani demek istediğim şu aslında elle 120 basamayacaksam el pompasına 160psi basıyor diye çok para vermenin anlamı yok. 60-70 psi basan pompa da işimizi görür yolda kalınca.

@soner canlı anlaşamıcaz senle. sen 160 psi elle basamıcaksan ne diye bunu üretiyolar ne diye bunun reklamını yapıyolar dedin bende 160 lık ne is yapar 90 lıktan farkı nedir ona anlattım. sana kimse git 160 psi lik pompa al demedi. adam bunu üretmiş bi manası var. doganda araba ferrari de araba. 60 -70 basan pompayla 15 dakka ter kan icinde hava basarsın 160 likla 30 sn de havanı yorulmadan basarsın. bana farkmaz ben ugrasırım pompaya para vermem diyosan senin bilecegin iş. ben sana pompalar arasındaki farkı anlattım dostum. ne olur anla beni :D

anladım hocam gerçekten dediğin gibi fark varsa haklısın ama denemek lazım. bence süre olarak ikiside aynı sürede basar neticede içine aldığı hava miktarı aynı olur.Ama belli bir basınçtan sonra rahat basmaya gelince çok aşırı bir rahatlık farkı olmaz gibime geliyor.Tabi denemeden bilemeyiz.Ama benim aklımdan geçen şu yolda lastik patlarsa 30 liralık pompayla da en azından eve gidene kadar yada benzinliğe kadar gidecek havayı zorlanmadan basabiliriz.Neticede geri kalanını ayaklı pompa ile basacaksak 80-100 lie el pompasına vermenin manası bence yok.Tabi ağırlık konusunda takıntılı isek ona sözüm yok.Geçen decathlonda zefal pompa gördüm mesela 55 tl ye acayip hafif ve ufak tefek birşeydi görsel olarak da çok kibar tabi.

Geri