Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için bluetooth kulaklık

Scudo
daha önce de yazılmış ama ben kendim alıp yaklaşık 4 aydır kullandığım için görüşlerimi yazayım istedim:

Aftershokz titanium

(link)

Teslim aldığım İlk gün ortanın biraz aşağı ses seviyesi ile taksiciyle sohbet etmiştik müzik dinlerken ve müziğin açık olduğunu bile anlamadı.

Bisiklet kullanırken sesi orta seviye açtığımda dış sesleri (korna, size yaklaşan bir araç, kişilerin konuşması, birinin size seslenmesi) rahatlıkla duyuyorum, son ses açarsam şakakları biraz gıdıklar gibi oluyor ama çok büyük rahatsızlık vermiyor ve dış sesleri doğal olarak duymanız zorlaşıyor.

ilk taktığınızda kulağınızın üstünde olduğunu bilmeniz biraz rahatsızlık verebilir ama alıştıktan sonra abartmıyorum kulaklık nerde, nerde çıkardım diye 1-2 kez aradım :)

malzeme gayet dayanıklı ama ben yine de garanti olsun diye çok kıvırmıyorum. Telefonla görüşmeler gayet iyi. İlk önce bisiklet sürerken kullanırım diye almıştım ama alışkanlık yaptı, gözlük gibi sabah işe giderken takıp gece çıkardığım oluyor. Ama son zamanlarda müzik dinlemiyorsam çalışırken masanın üzerinde tutuyorum. Bluetooth wifi.ye göre daha masum diyorlar ama olsun sonuçta sürekli boynunuzda veya sakaklarınızda sinyal alıp veren bir cihaz var.

Fiyatı biraz tuzlu evet ama Samsung level kullanmış biri olarak kıyas kabul etmez diyorum, bisiklet sürerken Samsung level zaten kayıyor, ve 2 sene sonunda çeşitli yerlerinden kablolar çıkmaya, tuşları bozulmaya başladı, bu cihaz daha stabil duruyor.

Türkiye.de N11.de 650TL idi 4 ay önce, ama renk sadece yeşil kalmıştı, amazondan kırmızısını herşey dahil 750TL.ye getirttim. Sadece bisiklette planlayıp tüm gün kullanmaya geçince acısı biraz daha azaldı :)

Tavsiye ederim.

JBL T110BT bluetoothlu kulak ici kullanıyorum günlük performansı tatmin edici, Sennheiser fani olduğum için tam tatmin etmiyor orasi ayrı.

Rüzgarlı havalarda Bluetooth transmitter(alici-verici) kismini iyice formanin içine soktuğum zaman bazen kısa süreli takılmalar veya kesilmeler yaşanıyor cok sallandigi icin forma içine sokuyorum ama böyle sıkıntılar oluyor bilginiz olsun düşünen arkadaşlar varsa.

muhakkak tek kulağı kapalı yol almak riskli olsa da daha riskli şeyler var trafikte, aniden yön değiştirmeyin, ani firenden kaçının, önünüze bakın dalgın yorgun olmayın. Sağ kulaklıkla müzikle yol alıyorum ve çok şükür bir problem yaşamadım. Sol ile dışarıyı dinliyorum. Kulaktan daha önemlisi kafanız dolu olmasın. Dalıp sonra kendinize gelip 5 km yol yapmış olmayın.
(link) bunu kullanıyorum bazen kesinti yaşıyorum :D

kutudan çıkan mavi silikon uçlar yerine daha yumuşak standart parçalardan kullanılırsa ses performansı daha başarılı, eski kablolu jbl kulaklıktakileri buna takmıştım.
3. senesinde şuan ama ilk 24 ayda garantiden 4 defa yenisiyle değiştirdim, tere ve yağmura dayanıklı bir model değil.
rüzgarda karşıdaki duyamıyor mikrofonu çok başarılı değil tek tarafta olduğu için.

image.jpg
JBL T110BT bluetoothlu kulak ici kullanıyorum günlük performansı tatmin edici, Sennheiser fani olduğum için tam tatmin etmiyor orasi ayrı.

Rüzgarlı havalarda Bluetooth transmitter(alici-verici) kismini iyice formanin içine soktuğum zaman bazen kısa süreli takılmalar veya kesilmeler yaşanıyor cok sallandigi icin forma içine sokuyorum ama böyle sıkıntılar oluyor bilginiz olsun düşünen arkadaşlar varsa.

Özellikle bizimkisi gibi ülkelerde kablosuz kulaklık ile spor yaparken güvenlik için şeffaf mod destekleyen kulaklıklara yönelmek gerekli.
markalara göre farklı isimlendirmeleri olsa da şeffaf mod ANC (active noise cancelling) alt yapısına sahip cihazların bazısında ek özellik olarak sunulan bir detay,
arka plandaki sesin içerisinden gürültüye ayıklayarak, korna motor sesi konuşma gibi seslerin detaylarını daha ön plana çıkartarak yarı izole bir kullanım sunar,

(link) gibi yeni bir modelde bu özellikler ufak boyut ve su/ter dayanıklılığı ile ön plana çıksa da gerçek anlamda spora çok uygun olduğunu düşünmüyorum yoksa denedim diğer kullanım için çok beğendim detaylarını.
aynı şeffaf mod olayını Jabra elite 65t ve Sport modellerinde de kullandım ciddi başarılı konumdalar, Sport modeli iç kancası sayesinde koşu sprintlerinde bile oynamıyordu.

gerçekten uzun dönem verim alınabilecekmodeller içerisinde 100 dolar altı bir model bulunmuyor, (link).
(link) modeli de 1.100TL gibi bir fiyatla girdi TR piyasasına ama kulakta nasıl durduğunu test etmediğim için bir yorum yapamayacağım.
Aylık kazancınız 4binin üzerinde sanırım, bunlar çok pahallı ya :D Daha ekonomik bir şeyler yok mu? :)

bunlar çok pahalı değil aslında hepsi bizim dışımızdaki ülkelerde orta ve orta üst sınıf ürünler,
kur karşısında 4-5 kat daha değersiz bir para birimi ile başka ülkelerdekilerin çok daha fazlası ödeniyor burada.
geçen başka bir muhabbette de söyledim,
Türkiye'de 20 liraya yediğimiz fastfood menüsüne başka bir ülkede 8 pound verildiğini nasıl açıklayalım yoksa.

5 dolara da kulaklık var sonuçta ekmek & köfte ilişkisi, beklenti ile alakalı,
vergiler dahil 100bin liraya alınabilmesi gereken bir araca 400bin lira ödenen bir ekonomide alışkın olduğumuz konular.

ucuz kablosuz kulaklıkların çoğunda bağlantı sorunu, pil ömrü ve video oyun gibi içeriklerde geriden gelme/aktarım sorunu olması kaçınılmaz maalesef,
bu açıdan kablolu çok uygun ve başarılı modeller var piyasada.

Aylık kazancınız 4binin üzerinde sanırım, bunlar çok pahallı ya :D Daha ekonomik bir şeyler yok mu? :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
fahrettin akansu
Dediklerinize katılıyorum ama malesef durum bu ve bunlar sonucu değiştirmiyor.
Bahsettiğiniz kablolu ürünler hangileri ve en önemlisi çengelli yapıda olanları var mı?

Kesilikle xiaomi redmi airdots
sony nin mdr xb50ap extra bass kulaklığını kullandım bass performansı aynı ses kalitesi cok iyi kulaktan düşme gibi bi sorunu da yok tam bir fiyat performans ürünü.
Tek sıkıntısı bluetooth ile bağlandığı için wireless bağlantı hızı yavaşlayabiliyor,bluetooth ve wireless ikiside aynı modülü kullanıyor.

(link)

hoparlör tavsiyesi varmı peki? bisiklet için özel üreitlmiş vs
Evet mevcut piyasada satılıyor sitelerde daha ucuzları varhttps://urun.n11.com/hoparlor/photive-bisiklet-icin-led-kablosuz-bluetooth-hoparlor-P355560134

konuyu şöyle bir hortlatıyorum kusura bakmayın, max. 150₺ öğrenci bütçesi için en fp kablolu/bluetooth kulaklık öneriniz nedir? eğer cidden sağlam götürecekse 200'e de çıkabilir bütçem.

@qtayxxx (link) rüzgarda kulaktan çıkmaz, gürültü giderme özelliği, tek kulaklık kullanmanızı tavsiye derim ikisini takınca hiçbirşey duyulmuyor (dışarıdan gelen sesler). Benim için en süper özelliği uzun pil ömrü. 7-8 saatlik turlarım da aman sarjı bitti derdi yok tak kulağa devam et.
Ter-su geçirmeme özelliği de süper.

Ben haylou gt1 kullaniyorum, memnunum

QCY T5 Kullanıyorum işimi görüyor

@qtayxxx (link) rüzgarda kulaktan çıkmaz, gürültü giderme özelliği, tek kulaklık kullanmanızı tavsiye derim ikisini takınca hiçbirşey duyulmuyor (dışarıdan gelen sesler). Benim için en süper özelliği uzun pil ömrü. 7-8 saatlik turlarım da aman sarjı bitti derdi yok tak kulağa devam et.

Ben de buna çok benzer bir ürün kullanıyorum ve oldukça memnunum. Hem ses kalitesi gayet yeterli, hem de kulakta gayet rahat duruyor ve düşecekmiş gibi bile hissettirmiyor. Tabii kulak içi olduğu için dışarıdan gelen sesleri neredeyse tümüyle engelliyor. Bu yüzden kısık seste kullanmak gerekiyor.

Qcy t5 çok iyi. En azından benim için. Sürüş sırasında kullanmıyorum kullanılmasını tavsiye etmem ama normal zamanlar için severek kullanıyorum.

QCY T1pro kullanıyorum. Aliexpressten 1.5 sene önce almıştım. Bataryası çok uzun süre götürüyor. Uzun turlarda tavsiye etmiyorum. Tehlikeli olabilir. Günlük kısa gezilerde telefon çalınca hemen kutusundan çıkarıp tek taraf kullanıyorum. Çok hızlı bağlanıyor. Üst modelleri çıkmış ama bu modeli hiç sıkıntı çıkarmadan işimi gördü.

Xiaomi Airdots alabilirsiniz. ( Diğer adı ile Earbuds )

@qtayxxx rüzgarda kulaktan çıkmaz, gürültü giderme özelliği, tek kulaklık kullanmanızı tavsiye derim ikisini takınca hiçbirşey duyulmuyor (dışarıdan gelen sesler). Benim için en süper özelliği uzun pil ömrü. 7-8 saatlik turlarım da aman sarjı bitti derdi yok tak kulağa devam et.
hocam çok teşekkür ederim, sanırım alacağım bunu.

Geri