Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Kazaları

Allah rahmet eylesin, ailesine ,dostlarına ve sevdiklerine sabırlar versin. Çok üzücü bir haber.:kötü:

Scudo
Allah rahmet eylesin, yine çok üzücü bir hadise. Geride kalan ailesine sabırlar dilerim.:(

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Facebokta bir sayfada gördüm,11 haziran cuma günü Uçmakdere'den iniş yaptığı sırada düşerek hayatını kaybeden bir bisiklet sevdalısnın haberini gördüm çok üzüldüm,paylaşılan yazıyı aktarıyorum...

11 Haziran cuma günü 20.00 sıralarında Tekirdağ Uçmakdere'de İsmail Taş isimli bisikletçi geçirdiği kaza sonucu vefat etti. Dün akşam haberi aldık lakin teyit etmeden paylaşmak istemedik. Tekirdağ TePe bisiklet grubundan birisi kendiini şans eseri bulmuş ve aşağıdaki şekilde yorumlamıştır durumu. Solo antrenman sırasında olan bir kaza. Bilinç kaybı, araç çarpması yada başka bi durum mu var net olarak bilmiyoruz o kısmını.
Muhtemelen kazadan hemen önce attığı hikayeyi de ekledik. Artık ne kendisi ne hikayesi yok.. Lütfen biraz daha dikkat ve oto kontrol..!
Antrenmanlarınız da canlı konum yahut garmin gibi cihazlardan kaza algılama modlarını açmanızı tavsiye ederim. Bulan arkadaşın yorumu aşağıdaki gibidir..
"Dostlar dün akşam saat 20:00 civarı 35yaşlarında üniversite öğretim görevlisi ismail taş isimli arkadaşımız virajı alamayarak hendeye düşmüş kimsede yarım saat farketmemiş oradan geçerken arkadaşımla farkettik durumu çok ağırdı ilk yardım yaptık ambulans gelene kadar fakat maalesef elimizde can verdi Allah mekanını cennet eylesin çok acı bi duruma şahitlik ettik sizden ricam bu yolda bisiklet kullanmayın çok tehlikeli bir yol ve araç trafiği çok yoğun arkadaşın ailesine ulaştık haber vermek için çok zor bir durum Allah geride kalanlara sabırlar versin
🙏
"

199882137_4383717888319540_8872926685297413688_n.jpg
Allah rahmet eylesin.

Ben, Garmin Varia RTL 515 Radar kullanıyorum.
Evet biraz pahalı ama konu olan hayatım olunca Türkiye şartlarına riskleri en aza indirmek adına aldım ve gerçekten çok memnunum, arkamda da bir gözüm var gibi trafiğe hakim olabiliyor ona göre kendimi ayarlayabiliyorum.

geçmiş olsun, paylaştığınız için teşekkürler, bisiklette yeni başlamış yeni deneyim kazanan biriyim ve bu türden örnekler çok iyi ders oluyor bana.
Videoda izleyeceğiniz üzere, evden işe gitmek üzere yola çıkmıştım. Tam iş yerine vardım diyecekken iki şeritli yol, bir sevkiyat kamyonunun enteresan park etmesi sonucu tek şeride düşüyor ve o esnada benim göremediğim beyaz renkli araç geri gelmeye başlıyor. Park lambalarını görür görmez ıslık çaldım ancak sürücü indikten sonra kulağındaki airpodsları gördüğümde beni neden duymadığını anladım. Allaha şükür kötü bir şey olmadı, daha kötüsü de olabilirdi. Kısa mesafe diye kaskı takmamıştım ama bu bana ders oldu. Bu tür kazaların kısa mesafe de olsa hep “bir anlık” olduğunu aklımızdan çıkarmamak ve kask takmayı ihmal etmemek gerek.
264314 dosyayı görüntüle

geçmiş olsun, paylaştığınız için teşekkürler, bisiklette yeni başlamış yeni deneyim kazanan biriyim ve bu türden örnekler çok iyi ders oluyor bana.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Şu taksiciler konusu büyük sıkıntı biz dürüst seviyeli kaliteli insan olmaya çalıştıkça kavgadan gürültüden uzak durdukça herkes tepemize çıkıyor cadde de taksiciler kasti kac sefer yanımdan silme geçiyor arkadan önden sıkıştırmaya çalışmalar mal dolu hareketler laflar oturmamış karakterlerini egolarını şişirmeler hayır yani niyeti bozsun herkes ava mı çıkalım sokak köpekleri deriz hop derler ee ne yapalım ava mı çıkalım köpekleri..trafikte bisikletleri tanı deriz hade lan derler...

Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin.

Dün bisikletle giderken kaza geçirdim. 2 şeritli yolda sağda giderken ileride kırmızı ışık yanıyordu. Arkamdaki araç peşimden gelirken onun arkasındaki onu sıkıştırıyor, benim arkamdaki de beni sıkıştırıyor ve 40 km civarında giderken çukura giriyorum. Kask kafamda yoktu. Sol bileğimin kalçamın üstüne düştüm, daha sonra alnımı vurdum ve takla attım. Bisiklet yola savruldu ve arkamdan gelen araç bisiklete hızla çarptı. Bisiklet pert oldu. Şükür ki bilek kalça ve ayakta hasarla kurtuldum. Türkiye'de ne yazık ki ne bısıklete ne yayaya saygı var. Yok sayıyorlar resmen. İleride kırmızı ışık yanmış, arkamdaki araca korna çalıp sollamanın ne anlamı var şimdi? Herkesin işi acil, herkes bir yere hızlı gitmek istiyor. Nasıl bir ülke olduk biz.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2021-06-30 at 18.54.04.jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-30 at 18.54.04.jpeg
    30,9 KB · Okunma: 172
  • WhatsApp Image 2021-07-01 at 10.00.17.jpeg
    WhatsApp Image 2021-07-01 at 10.00.17.jpeg
    123 KB · Okunma: 177
  • WhatsApp Image 2021-06-30 at 18.27.39.jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-30 at 18.27.39.jpeg
    51,6 KB · Okunma: 172
Dün bisikletle giderken kaza geçirdim. 2 şeritli yolda sağda giderken ileride kırmızı ışık yanıyordu. Arkamdaki araç peşimden gelirken onun arkasındaki onu sıkıştırıyor, benim arkamdaki de beni sıkıştırıyor ve 40 km civarında giderken çukura giriyorum. Kask kafamda yoktu. Sol bileğimin kalçamın üstüne düştüm, daha sonra alnımı vurdum ve takla attım. Bisiklet yola savruldu ve arkamdan gelen araç bisiklete hızla çarptı. Bisiklet pert oldu. Şükür ki bilek kalça ve ayakta hasarla kurtuldum. Türkiye'de ne yazık ki ne bısıklete ne yayaya saygı var. Yok sayıyorlar resmen. İleride kırmızı ışık yanmış, arkamdaki araca korna çalıp sollamanın ne anlamı var şimdi? Herkesin işi acil, herkes bir yere hızlı gitmek istiyor. Nasıl bir ülke olduk biz.
Çok geçmiş olsun. :( Keşke elimizde zaman dondurma silahı olsa da bisiklet farı gibi gidona takılsa. :(

geçmiş olsun. kask yokken ucuz kurtulmuşsunuz. Allah korusun

geçmiş olsun. kask yokken ucuz kurtulmuşsunuz. Allah korusun

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Yere düşerken tüm ağırlığımı ilk sol bileğim ve ikinci sol kalçam aldı. Üçüncü yere çarpan bölgem alnım olması sebebiyle hafif atlattık, çatlak kırık yok şükür. Kasksız asla binilmemesi gerektiğini bir kez daha öğrenmiş oldum. Herkese kazasız pedallamalar dilerim.

Çok geçmiş olsun..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Maalesef ülkemizde bir bisikletli yolda giderken, sanki olmaması gereken bir yerdeymiş bakış açısına sahip olan varlık oranımız gayet fazla.
Tabii karşılaştığımız güzel insanlarında azımsanmayacak kadar var :)

Geri