Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Kazaları

Allah korumuş.Çok acayip şeyler olabilirdi.Çok geçmiş olsun.Sinop takımından bir kadın sürücüde
istanbul da Samsun plakalı bir aracın çarpması sonucu vefat etmiş.Allah rahmet eylesin.
(link)
yalova bisiklet takımı antrenörünün kız kardeşi. ayrıca antrenörün bisiklet durağı adında bisikletçisi de var yalovada

Scudo
Başımdan iki kaza geçti... Biri gerçekten çok kötü sonuçlanabilecekken (bu kazayı arka jantımın sağlamlığına yoruyorum, katlansa aracın altına girebilirdim) şans eseri sıyrıklarla kurtuldum. İkisinde de yolun en sağından, tüm kurallara uyarak seyir halindeydim. İki kazanın ardından da kazaya sebep olan arkadaşlar tutanak tutulurken polislere şu cümleyi kurdular "yolun sağında ne işi varmış arkadaşın" dediler... Bu cümleden de anlaşılacağı üzere ne kadar dikkatli olursanız olun bir yerlerden bazıları zavadanak diye çıkabiliyor.

Merhabalar yeni başlık açma iznim olmadığı için buraya yazmak durumunda kaldım. Üsküdar-Kısıklı civarlarında hafif bir kaza geçirdim. Sağa dönüş alırken yol üzerinde su birikintisi olduğunu kör noktada olması sebebiyle fark edemedim ve hafif sağa eğilmem ile birlikte düşmem kaçınılmaz oldu. Birkaç metre yol üstünde sürüklendim. O esnada civarda araba olmaması benim için büyük şans oldu aksi halde aracın altında da kalabilirdim. Muhtemelen bölge esnafının bilinçsiz yol sulaması ya da belediye araçlarının oluşturduğu bir su birikintisiydi. Yol üstünde ekstra dikkatli olmak lazım artık ne olacağı belli olmuyor çünkü.
0193F7AC-DB44-46DD-B9CE-31E60DF389A6.jpeg
8BC0E131-D6F6-4C0C-813F-D5D2502848CE.jpeg
F08F2EFB-C813-4775-8721-E0341A6D24FA.jpeg

@emirogan9 çok geçmiş olsun. Ufak sıyrıklarla atlatmış olmanız iyi yanı.

Yonca dedikleri karşı tarafa geçmek için kullanılan dönemeclerde de sulama kaynaklı ıslaklık olabiliyor. Aman dikkat arkadaşlar...

Bende Downhill yaparken omuzumun üzerine düştüm. Köprücük kemiğim kırıldı.Küçük bi ameliyatla platin koydular. 3 ay dağ bisikleti yok.

Yol bisikletime belki 1,1.5 ay sonra döneceğim

65a6382e204e2b59150fc19cc085e00.jpg
c40af03339f63db9d56b51d20529c57.jpg

Son düzenleme:
geçmiş olsun, hızlı iyileşmenizi diliyorum. "downhill yapmak" yokuş aşağı hızlı gitmek mi demek?

Dağdan aşağı bi şekilde inmek demek. Zaten hazır parkurdu. Fakat kaza saniyelik oldu. Havada takla atıp yere düştüm.

Merhabalar yeni başlık açma iznim olmadığı için buraya yazmak durumunda kaldım. Üsküdar-Kısıklı civarlarında hafif bir kaza geçirdim. Sağa dönüş alırken yol üzerinde su birikintisi olduğunu kör noktada olması sebebiyle fark edemedim ve hafif sağa eğilmem ile birlikte düşmem kaçınılmaz oldu. Birkaç metre yol üstünde sürüklendim. O esnada civarda araba olmaması benim için büyük şans oldu aksi halde aracın altında da kalabilirdim. Muhtemelen bölge esnafının bilinçsiz yol sulaması ya da belediye araçlarının oluşturduğu bir su birikintisiydi. Yol üstünde ekstra dikkatli olmak lazım artık ne olacağı belli olmuyor çünkü.273070 dosyayı görüntüle273071 dosyayı görüntüle273072 dosyayı görüntüle
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yaklaşık %2 eğimli gidiş geliş dar bir caddede yolu sulayan amcayı görünce yolu sulamamasını söyledim. O da kapısının önünü(yolu yani) temizlemesi gerektiğini söyledi. Ben de araçların ve bisikletlilerin kayabileceğini bu yüzden de ıslatmaması gerektiğini söyledim ama nafile. Bildiğini okudu. Ben yokuş yukar gidiyordum ama iniş kısmında saatte 40 km hızlara çıkılabilen bir bölge. Çok tehlikeli yani. Bunun sonu nereye gider inanın bilemiyorum.

Çok sevdiğim kardeşim, canım, iş arkadaşım Kubilay Sitrava bugün eskişehir yolunda emniyet şeridinde seyrederken kendisine çarpan dolmuş yüzünden şuan Ankara Şehir Hastanesi’nin beyin cerrahisi bölümünde yoğun bakım altındadır. Gordion avm den çıkıp mustafa kemal mahallesine gitmek üzere eskişehir yolunda seyir halindeydi. Alabildiğim bilgi şimdilik durumunun iyi olduğu, kırık vs olmadığı ama kanamalarının olduğu yönünde. Kubilay her zaman çok dikkatli seyir eden, araçları el hareketiyle durdurup önlem almaya çalışan, kaskını ekipmanını hiçbir şekilde eksik etmeyen bir kardeşim. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
Sizce bu kaza ile ilgili izlememiz gereken adli yol nedir? Kazaya sebep olan dolmuş şöförünün cezalandırılması için izlemememiz gereken yol ne olmalı? Aile şuan bunlarla uğraşacak durumda değil tabi ama biran önce atılması gereken bazı adımlar var ise biz yardımcı olmak adına neler yapabiliriz?

Son düzenleme:
Çok sevdiğim kardeşim, canım, iş arkadaşım Kubilay Sitrava bugün eskişehir yolunda emniyet şeridinde seyrederken kendisine çarpan dolmuş yüzünden şuan Ankara Şehir Hastanesi’nin beyin cerrahisi bölümünde yoğun bakım altındadır. Gordion avm den çıkıp mustafa kemal mahallesine gitmek üzere eskişehir yolunda seyir halindeydi. Alabildiğim bilgi şimdilik durumunun iyi olduğu, kırık vs olmadığı ama kanamalarının olduğu yönünde. Kubilay her zaman çok dikkatli seyir eden, araçları el hareketiyle durdurup önlem almaya çalışan, kaskını ekipmanını hiçbir şekilde eksik etmeyen bir kardeşim. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
Sizce bu kaza ile ilgili izlememiz gereken adli yol nedir? Kazaya sebep olan dolmuş şöförünün cezalandırılması için izlemememiz gereken yol ne olmalı? Aile şuan bunlarla uğraşacak durumda değil tabi ama biran önce atılması gereken bazı adımlar var ise biz yardımcı olmak adına neler yapabiliriz?
Çok geçmiş olsun arkadaşınıza inşallah kısa sürede atlatır,dolmuş taksi gibi ticari araçlar en çok dikkat etmemiz gereken ve daha çok maalesef belirli eğitim seviyesindeki arkadaşların sürdüğü araçlardır,çok nadirdir nazik,anlayışlı,karşısındakine saygı duyan bir taksi veya dolmuş şoförüne denk gelebilelim!
Kazayla ilgili en sağlam ve gerçekçi delil bir kamera kaydı veya görgü tanığı olsa gerek,emniyet şeridinde olması zaten karşı tarafı direk suçlu olduğu anlamına gelir,acil veya mecburi bir durum yoksa emniyet şeridine girmesi veya durması yasak,muhtemelen yolcu indirmek için şeride girdi ve arkadaşınızı göremediği için direk çarptı.Tek savunmasıda görmedim olacaktır,sonuna kadar olayın üzerine gidilir umarım.Tekrar geçmiş olsun acil şifalar.

Türkiye Bisiklet federasyonu ile iletişime geçin , Belki onlar daha önce bu tarz durumlarla karşılaşmışlardı.

• Beğen
Tepkiler: Dolmoyan
Çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum arkadaşınıza. Hemen hemen her gün kullandığım güzergahlardan Eskişehir yolu... Sürekli tehlike altındayız maalesef.

Çok geçmiş olsun arkadaşınıza.Allah önce ailesine,size ve sevdiklerine sabır versin.Umarım bir an önce sağlığına kavuşur.

Acil şifalar diliyorum. Eskişehir yolu gibi otobanlara yoldan yüksek bisiklet yolları lazım artık. Ama kent estetiği sebebi ile yapmazlar. Kent ne kadar estetikse artık? 28 yılda eskişehir yolu otobanlaştı maalesef.

Çok geçmiş olsun, umarım kısa sürede sağlıgına kavuşur, dualarımız onunla. Maalesef şehir içinde akan trafikte bisiklet kullanmak ciddi anlamda riskli, bir de buna dolmuş terörü eklenince risk katlanarak artıyor, şehir içinde yoldan, akan trafikten ayrı bisiklet yolu yapımı şart ama bize hayal edilemeyecek kadar uzak maalesef...

Sakarya’da bisikleti ile okula giden 9’uncu sınıf öğrencisine polis aracı çarptı. Kazada yaralanan 14 yaşındaki Furkan Murat Göktürk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

(link)

Sakarya’da bisikleti ile okula giden 9’uncu sınıf öğrencisine polis aracı çarptı. Kazada yaralanan 14 yaşındaki Furkan Murat Göktürk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

(link)
Mekanı cennet olsun. Haberi okuduysanız çarpanın hiç suçu yokmuş gibi birgün önce babası bisiklet ile dikkatli olması konusunda uyardıda bulundu yazmışlar. Bu haberciler çok ilginç insanlar gerçekten.

Geri