Bende ilk kazamı bu gün gerçekleştirdim ve kulübe dahil oldum.
Sabah işe giderken (işe bisikletle gidenler vol 4
) (birazda geç kalmıştım) Cemal Gürsel (Ankarayı bilenler için) caddesi üzerinde sağ taraftaki yol kenarında park yerinden çıkan sürücü beni görmedi burnunu çıkarttı bağırdım falan ama gene de kar etmedi çamurluk tampon karışık benim bisiklete arkaya yakın bir yerden (kadrodan) vurdu önce toparlar gibi olsam da ön freninde azizliğiyle takla atıp birkaç metre sürüklendim. Hava sabahları serin olduğu için üzerimde softshell mont vardı, sırtımda iş kıyafetleri ve yedek kıyafetleri ve suyun olduğu 20 lt çanta ve kafamda kask tabiki,
Düşmenin etkisiyle mont eldiven ve çantanın fosforlu sarı yağmurluğu biraz sıyrıldı fakat bende hasar yok. Kaskın sırt çantası eldiven ve uzun kollu giymemin faydasını gördüm.
Sürücü ve yanındakiler çıkıp yardım etti ambulans çağırmak istediler gerek olmadığını söyledim ve bisikletime baktım hemen 🧐 zincirin arasında kalan arka çatala giren kısımda çizik ve drop barın sol kısmında sürtünme izi var. Sonra bisiklete binip işe gittim. Bu arada kaza evime 700 800 m. uzakta oldu
Çıkarımlar;
1 Kask seni ölümsüz yapmaz ama kaskın takılıysa zarar görmeden kurtulacağın bir kazada kask yoksa yaralanabilirsin.
2 Eller yere ilk temas eden noktadır eldiven senin yaralanmanı engelleyebilir yada yara alma seviyeni düşürebilir.
3 Çantam sırtımı koruyan yegane bir parçadır ve artık asla çantasız bisiklet sürmem
4 Uykusuz yada dikkatin dağınıkken bisiklete binme normal şartlarda kurtulabileceğin tehlikelerden kurtulamaya bilirsin
5 Trafik tehlikelerle dol her zaman uyanık hazır ve temkinli ol evden yakın mesafede bile.