Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Kazaları

Kameralarada yakalanmış , oradaki adalet ülkemizdeki gibi değil. Ağır bir ceza alacağı kesin.
O kadar emin olamıyorum, ABD araba hastası bir toplum. Bisikletçileri sevmeyeni de çok. Geçtiğimiz aylarda bir tane Teksaslı ergen altı bisikletçiyi biçmesine rağmen tutuklanmadan bırakılmıştı, yargılaması devam ediyor.

(link)

Scudo
O kadar emin olamıyorum, ABD araba hastası bir toplum. Bisikletçileri sevmeyeni de çok. Geçtiğimiz aylarda bir tane Teksaslı ergen altı bisikletçiyi biçmesine rağmen tutuklanmadan bırakılmıştı, yargılaması devam ediyor.

(link)
7
Eminim 6 yaşından beri GTA oynamaktan beyni sulanmış bir velettir.
Bu tur oyunlar ve filmlerin 18+ olmasi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve ag249
Hepiniz çok sağolun. Hiç yaşamak istemeyeceğimiz bir olay ama oluyor inşallah tekrar etmez kimsenin başına böyle şeyler gelmez ben çok hafif atlattım. Kırık yok, en büyük darbeyi sol kaval kemiğime almışım yumuşak doku hasarı var çeşitli yerlerimde sırıklar ellerimde deri kalkmaları yüzümde sıyrık vs...
3 gün istirahat verdi doktor.. yani ciddi bir sıkıntım yok.

Sağlık her şeyden önemli tabi.
Ben olayı anlatayım sabahın 5 i uyandım uyku tutmuyor.

Olayın kamera kaydı da var ama şuan onunla uğraşmak istemiyorum kısaca anlatayım.

Mehmet abilerle gittiğimiz İncesu ilçesinde çorbalarımızı içtikten sonra müsaade isteyip çıktım benim hemen Kayseri'ye dönmem gerekiyordu çok detaya girmeyelim. Ortalama 30 hedefleyip düştüm yola 32 ortalama ile Kayseri girişindeki Boğazköprü bölgesine geldim sağ ön çaprazımdan esen rüzgar karşıma geçti hızım yavaşladı. Trafik açısından Daha sakin olacağını düşündüğüm kanal yoluna girdim. 30 un altına düşmemeye gayret ettim ama rüzgar nedeniyle şehir hastanesine geldiğimde ortalama hızım 30.2 gibi olmuştu (arkadaşlar bunları neden anlatıyorsun diye soracaksınız... kaza hakkında önemli detaylar bence.) biraz daha hızlı daha hızlı derken garmin ile birlikte açtığım kol saatim sürekli yüksek nabız uyarısı veriyordu. Garmin nabız verisi sıkıntılı olduğundan saatimi de açmıştım.
Kaza mahalline yaklaştığında hızımı 30.5 civarına tekrar çıkarmıştım. Eve son 1 km.

Bölünmüş yol ortasından kanal geçiyor. Karşıdan gelen araçların dönüşleri için ara ara kanala köprüler yapılmış bunlardan birinin üstünde karşıya geçmek için bekleyen 2 araç var benim önümden bir araç geçti o aracın geçmesini bekleyen bu araçlar beni beklemeden yola çıktılar. Yol benim hakkım.... hakkım olanı almak için el işareti ile durdurmak istedim bana yakın olan durdu diğeri beklemedi bağırdım ama durmadı artık çok yaklaşmıştık ve ben o araca çarptım. Hızım takriben 28-30 arasıydı.

Kafamı nereye vurdum bilmiyorum ama vurdum bir yere...
Yere düştüğümde kalabalık toplandı hepsinden Allah razı olsun yardımcı olmaya çalıştılar. Şoför inmiş beni görmediğini falan söylemiş çevredekiler görseydin bu kaza olmazdı diye adama yüklenmişler. Bunların hepsini kamera kaydından izledim. Ben yerde iyi olduğumu kırılan bir yerim olabileceğini söylüyorum ama rüya gibi hatırlıyorum olayı polis, ambulans geldi hastaneye götürdüler.

Güzel başlayan gün berbat bir şekilde bitti ama Allah beterinden korusun bugün başka şeylerde konuşuyor olabilirdiniz.

Arkadaş haklı ben hayattayım çünkü kafamda kask vardı gerçi kask olması da yetmiyor bazen.... tüm kaza ile hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.

Bisiklet çok güzel bir spor ama kullanırken dikkat edelim stravadaki ortalama bir yerlere yetişmek için hızlı gitmek hepsi boş önce kendi güvenliğiniz olsun. ben hakkım olan yolu kullanmak istedim ama müsaade etmiyorlar. eğitimsizlik deyin görgüsüzlük deyin dikkatsizlik deyin ne derseniz deyin ama 1000 kere hakkınızı alsanız da bir kere o hakkı size vermezlerse böyle bir kaza ile karşılaşıyorsunuz.

Başka bir Bisikletim var hayat devam ediyor yine süreceğiz ama tarzımda değişiklik olacak tabi... Acı tecrübeler....

herkese Sağlıklı günler diliyorum.

Yaklaşık bir yıl sonra ilk duruşmada karar çıktı
Sanık şoför 3 bin TL idari para cezası, 6 ay ehliyetine el konma ve HAGB aldı. En çok sevindiğim hakimin tarafsız bir şekilde trafik kuralını esnetmeden direk uygulaması oldu dur levhası varsa duracaksın dedi görmedim yok iyi bakacaksın, hatalısın dedi şoföre👊

Sanık şoför 3 bin TL idari para cezası, 6 ay ehliyetine el konma ve HAGB aldı. En çok sevindiğim hakimin tarafsız bir şekilde trafik kuralını esnetmeden direk uygulaması oldu dur levhası varsa duracaksın dedi görmedim yok iyi bakacaksın, hatalısın dedi şoföre👊
Vay be gerçekten emsal bir karar olmuş. Ölümlü kazalara bu kadar ceza vermiyorlardı. Güzel bir gelişme. Senin adına sevindim muhammet. Bu arada görüşmeyeli de bir yıl geçmiş aradan bunu da öğrenmiş olduk.

Tekrar geçmiş olsun, yalnız merak ettiğim bir şey karşı tarafın kaskosu ya da trafik sigortası bisikletin maddi hasarını karşıladı mı ?

Tekrar geçmiş olsun, yalnız merak ettiğim bir şey karşı tarafın kaskosu ya da trafik sigortası bisikletin maddi hasarını karşıladı mı ?
Maddi hasarı 6 ay kadar önce aldım manevi tazminat ve iz bırakan yaralar için hukuk mahmemesine başvurabilirsin dedi hakim
Vay be gerçekten emsal bir karar olmuş. Ölümlü kazalara bu kadar ceza vermiyorlardı. Güzel bir gelişme. Senin adına sevindim muhammet. Bu arada görüşmeyeli de bir yıl geçmiş aradan bunu da öğrenmiş olduk.
Teşekkür ederim görüşelim abi 🤩

Tekrar gelmiş geçmiş olsun Muhammet Bey. Öncelikle ciddi bir sakatlık yaşamamanız sonrasında da hukuk mücadelesini kazanmış olmanız sevindirici. Umarım karşı taraf temyize falan gitmemiştir.

Öncelikle geçmiş olsun. Caydırıcı bir karar çıkmış olması da ayrıca sevindirici. HAGB tam olarak ne anlama geliyor sizin durumunuzda? Öğrenelim ki, malum aynı şehirde yaşıyoruz. Biz de gardımızı ona göre alalım.

Öncelikle geçmiş olsun. Caydırıcı bir karar çıkmış olması da ayrıca sevindirici. HAGB tam olarak ne anlama geliyor sizin durumunuzda? Öğrenelim ki, malum aynı şehirde yaşıyoruz. Biz de gardımızı ona göre alalım.
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması.

HAGB kararı ne demek?

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, sanık hakkında hükmolunan cezanın belli bir denetim süresi içerisinde sonuç doğurmaması, denetim süresi boyunca kasıtlı bir suç işlenmez ve yükümlülüklere uygun davranılırsa ceza kararının ortadan kaldırılması ve davanın düşmesine yol açan bir cezanın bireyselleştirilmesi .
Bu süreçte başka suç işlerse hapis yatmayla karşı karşıya kalabilecek diye biliyorum. Yeni cezası ve eski cezası birleşecek bu durumda.

Dönemeçlerde veya keskin virajlarda yolun yüzeyini mutlak olarak kontrol ediniz. (Kum, az veya çok çamur, ince taş birikintisi, çukur, yola akmış bi miktar suyun donması.)

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması.

HAGB kararı ne demek?

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, sanık hakkında hükmolunan cezanın belli bir denetim süresi içerisinde sonuç doğurmaması, denetim süresi boyunca kasıtlı bir suç işlenmez ve yükümlülüklere uygun davranılırsa ceza kararının ortadan kaldırılması ve davanın düşmesine yol açan bir cezanın bireyselleştirilmesi .
Bu süreçte başka suç işlerse hapis yatmayla karşı karşıya kalabilecek diye biliyorum. Yeni cezası ve eski cezası birleşecek bu durumda.
Sabah ayaküstü yazmıştım güzel açıklamışsınız denetim süresinin 5 yıl olduğunu ilave edeyim sadece

Yaklaşık 2 ay önce ben de ufak bir kaza geçirdim. Araç aniden sağa dönünce sağ ön kapısına çarparak yere düştüm. Burnumda ufak bir doku kaybı oluştu. Neyse ki kırık çıkık yok. Araç sahibi oldukça ilgilendi sağ olsun. Şikayetçi olmadım.

Son düzenleme:
Adaletin yerini bulması güzel olmuş. Tekrar geçmiş olsun.
Yaklaşık 2 ay önce ben de ufak bir kaza geçirdim. Araç aniden sağa dönünce sağ ön kapısına çarparak yere düştüm. Burnumda ufak bir doku kaybı oluştu. Neyse ki kırık çıkık yok. Araç sahibi oldukça ilgilendi sağ olsun. Şikayetçi olmadım.
Çok geçmiş olsun.

@Adem Tırpancı
Size de çok geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız. Umarım bisikletinizde de hasar yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Adem Tırpancı
Çok teşekkürler arkadaşlar, bisikletimde herhangi bir sorun yok. Ama aracın sağ ön kapısı biraz kötü durumdaydı.
Aklıma espri amaçlı paylaşılan Alman malı bisiklete çarpan Çin malı otomobil fotosu geldi (bisiklet tampona girmiş, tampon ezilmiş, bisiklet sağlam)
Çok geçmiş olsun, candan önce mala gelsin.

Bu haber başlığını atan şahıs eğer cahil değilse kesinlikle dalkavuk. Çukuru görse zaten dikkat ederdi ve bu bisikletin sahibi muhtemelen çocuk, göremeyebilir.

(eşşşek gibi kapatacaklar çukurları)

Screenshot_20220221-184309_Chrome.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bugun şöyle bir olay başıma geldi;

Dağ bisikletime çamurluk takmıştım. Arka çamurluk bisiklete 3 yerden bağlanıyor. bunun 2sinin cırt kelepçe dediğimiz plastik kelepçeler ile bağlamıştım. Yolda giderken ( hızım 17-18 km filandı) bu kelepçelerden biri koptu. Diğeride yükü taşımayadı sanırsam o da koptu. Çamurluk biranda tekerin altına girdi ve bisiklet kaymaya başladı. En sonunda haliyle düştüm bisikletten. çok şükür bir sıkıntı olmadı ama, kıssadan hisse cırt kelepçelere güvenilmezmiş. Çamurluğu takarken hiç aklıma gelmemişti. Tecrübemi paylaşayım dedim. Seyir halindeyken aniden kopup sizi kazaya sürükleyebilir.

Çok geçmiş olsun. Benim de aynı şey aklıma gelmişti ön çamurluk çok sabit durmuyordu. Kullanmadan söktüm.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve s0n3r
Az önce gelen bir bilgi, narcity yeni yol, fiyonk'tan sahile iniş kısmında, yolda çok büyük çukurlar oluşmuş...
foto ve tam konumunu paylaşıyorum...

Bisikeltçiler açısından çok kullanılan ve hızın max. seviyede olduğu bir konum. Kaza yaşanmaması için dikkatli olalım...
1647936184798.png

tam konum : (link)

Geri