Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Kazaları

Scudo
Allah rahmet eylesin genç kardeşimize.😒

(link)
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun hocanın. Çok üzücü. Geçen hafta 2 tane çok ciddi kaza atlattım,3.sü olmaz inşallah.Bazen diyorum ki çok akıllıca bir hareket değil bisikletle trafiğe çıkmak,akıl karı değil ülkemizde

Allah rahmet eylesin.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Az önce gelen bir bilgi, narcity yeni yol, fiyonk'tan sahile iniş kısmında, yolda çok büyük çukurlar oluşmuş...
foto ve tam konumunu paylaşıyorum...

Bisikeltçiler açısından çok kullanılan ve hızın max. seviyede olduğu bir konum. Kaza yaşanmaması için dikkatli olalım...
284873 dosyayı görüntüle

tam konum : (link)
Geçen hafta belediye onardı oradaki çukurları, sorun yok şimdilik.

(link)

Gene Antalya gene bir bisikletli cinayeti insan sanki kendi sonunu izliyormuş gibi oluyor.

Allah şuursuzlara akıl fikir versin.

@Atasoy Gözlerim dolu dolu bu haberleri görmekten yoruldum.. Çok çok üzücü, ailesine sabırlar dilerim. Gece sürüşüne çıkmadan önce şimdi okudum, gerçekten kendi sonumuzu izliyormuşuz gibi...

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslında aynen dediğiniz gibi oluyor. Sanki kendi haberimizi okuyor gibi hissediyorum. Gün gelecek sanki bizi okuyacaklar :(
Her geçen gün, her gelen yeni kötü haberle, biraz daha korkar oluyorum. Yol bisikletinin tadı yolda çıkar. Ne yapacağız, nasıl süreceğiz bu kadar korku ve tehlikeyle!

Bugün bisiklete çıkayım dedim, mis gibi Antalya havası.. Bir anda yağmur başladı, bir yere sığındım dinmesini bekledim yaklaşık 1 saat.. Yağmur durunca sürüşe geçtim tekrar, Antalya Varyantlardan aşağı inerken önümde bir bisikletli amca vardı. Bisiklet kaydı ve kafasını yere vurdu. Ambulans çağırdım, geldi, yerden kaldırmadan konuşarak bilinci açık tutmaya çalıştım. Kafası kanıyordu, ilk müdahele yapıldı. Gözleri dolu dolu allah razı olsun kızım sen olmasan kim ilgilenecekti benimle dedi. Kendisini eve gönderdik. Şimdi durumu iyi. 76 yaşında, allah onlardan razı olsun. Bugün biz de düşsek birileri yardımımıza illa ki koşar. Geldiğimiz dünya o kadar kötü ki yaptığım hiçbir şey yokken hayır duası aldım. Ağlayarak teşekkür etti, ağlayarak rica ettim.. Yağmurdan sonraki sürüşler o kadar tehlikeli ki dikkat etmekte fayda var. Kasksızdı, kaskın önemine de değinip hayat tecrübesi olarak buraya not bırakayım..

Bugün bisiklete çıkayım dedim, mis gibi Antalya havası.. Bir anda yağmur başladı, bir yere sığındım dinmesini bekledim yaklaşık 1 saat.. Yağmur durunca sürüşe geçtim tekrar, Antalya Varyantlardan aşağı inerken önümde bir bisikletli amca vardı. Bisiklet kaydı ve kafasını yere vurdu. Ambulans çağırdım, geldi, yerden kaldırmadan konuşarak bilinci açık tutmaya çalıştım. Kafası kanıyordu, ilk müdahele yapıldı. Gözleri dolu dolu allah razı olsun kızım sen olmasan kim ilgilenecekti benimle dedi. Kendisini eve gönderdik. Şimdi durumu iyi. 76 yaşında, allah onlardan razı olsun. Bugün biz de düşsek birileri yardımımıza illa ki koşar. Geldiğimiz dünya o kadar kötü ki yaptığım hiçbir şey yokken hayır duası aldım. Ağlayarak teşekkür etti, ağlayarak rica ettim.. Yağmurdan sonraki sürüşler o kadar tehlikeli ki dikkat etmekte fayda var. Kasksızdı, kaskın önemine de değinip hayat tecrübesi olarak buraya not bırakayım..

elinize sağlık 🙏🏻

Allah c.c sizden razı olsun.Bisiklet severlerin hepsi kask takmak zorundadır hiç bir şey candan önemli değildir.Amcamızı rabbim korumuş ani darbe ile pıhtı atabilir beyin travması geçirebilirdi.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Gözlerim doldu vallahi. :(
Ömrünüz uzun ve dolu dolu olsun...

Kesinlikle koşarım ve koşuyoruz da. Hemen tazesinde başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
09.04.2022 gece 00:30 sularında bursa zafer meydanı civarında ufakta olsa bir kaza yaşadım. Dolmuş taksinin yanımdan hızlı ve yakın geçmesi sebebiyle kendimi sağa atıp bariyerlere çarptım ve düştüm. Tabi ki dolmuştu durmadı. Dizlerim ve dirseğim biraz hasar alıp kanadı. Kendimi toparladım tekrar sürüşe geçerken telefondan abim nerede kaldığımı sormak için aradı. Konuşurken düştüğümü belirttiğim esnada yanımdan bisikletli bir arkadaş geçiyordu. Duymuş ola ki hemen durdu ve indi. İyi olup olmadığımı sordu ve ısrar etti. Gerçekten ikna olduğunda beni bırakıp yoluna devam etti. Çok memnun oldum. O arkadaş buralarda ise yine çok teşekkür ediyorum.

Bugün kendi şeritim olan bisiklet yolundan giderken, önümden hızlıca zig zag çizerek gelen bir genç geldi bana çarptı ve yere düştü, sığır önüne bile bakmıyordu aklı bir karış havada, doğal olarak bende tepki verdim. Artık yeter böyle sürücülerden gına geldi, nereden baksan on tane kaza atlattım fakat on birinciden kaçamadım.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Hem motorlulara hem de bisikletlilere karşı bilinç artsa da hala yeteri kadar olmaması üzüyor. Her bisiklet sürüşümde sürekli kıl payı kazalar atlatıp ölümün ucundan dönüyorum. Bazen beni bisikletten gerçekten soğutacak olaylar oluyor. Hatta bir seferinde bırakıp bisikletimi satacak dereceye gelmiştim. Ters şeritten kör noktadan üzerime gelen arabayı kıl payı refleksle atlatıyorum. Sonra bağırınca adam inip beni kovalıyor... Bir diğerine el ile sinyal veriyorsun. Önüne kırıp ben Özel harekatım diyip ağza alınmayacak tehditler yağdırıyor. Akmayan trafikte arkadan korna tacizleri, sıfır geçmeler...

Bu olaylar sonrasında trafik akışının çok olduğu durumlarda mümkün olduğunca, sadece kaldırımdan gitmeye karar verdim. Bu seferde yasalar çerçevesinde kaldırımdan giderek hata yapmış oluyorum. En azından canımdan olmuyorum diye avutuyorum.

Acaba ortaçağ zırhı giyerek mi sürsek? Ama omuzda kılıç ta olsun. Ya da zırhlı günümüz motorcu giysileri var ya, ondan mı alsam? Yok yok, bir pompalı alıp, sırtıma asıp, göstere göstere bisiklet mi sürsem acaba? Ya da birinin namlusu öne bakan, diğerinin arkaya bakan iki makinalı tüfek falan mı bağlasam gidona ve seleye. Ya da bir tane sinirleri yatıştıran, etkili bir hap içip mi çıksam sürüşlere? Ülke insanı kafayı yedi, yiyecek...

1650011817926.png

Hem motorlulara hem de bisikletlilere karşı bilinç artsa da hala yeteri kadar olmaması üzüyor. Her bisiklet sürüşümde sürekli kıl payı kazalar atlatıp ölümün ucundan dönüyorum. Bazen beni bisikletten gerçekten soğutacak olaylar oluyor. Hatta bir seferinde bırakıp bisikletimi satacak dereceye gelmiştim. Ters şeritten kör noktadan üzerime gelen arabayı kıl payı refleksle atlatıyorum. Sonra bağırınca adam inip beni kovalıyor... Bir diğerine el ile sinyal veriyorsun. Önüne kırıp ben Özel harekatım diyip ağza alınmayacak tehditler yağdırıyor. Akmayan trafikte arkadan korna tacizleri, sıfır geçmeler...

Bu olaylar sonrasında trafik akışının çok olduğu durumlarda mümkün olduğunca, sadece kaldırımdan gitmeye karar verdim. Bu seferde yasalar çerçevesinde kaldırımdan giderek hata yapmış oluyorum. En azından canımdan olmuyorum diye avutuyorum.

Bende yaklaşık 6 aydır işe bisiklet ile gelip gidiyorum. Ev iş rotasının sadece orta kısmında bisiklet yolu mevcut. Diğer kalan kısımlarda mecbur kaldırımı kullanmak zorunda kalıyorum. Bir kaç sefer asfaltta(trafik te) sürmeyi denedim ama bazı araç sürücüleri o kadar yakınımdan geçiyorlar ki, asfalttan sürmeye cesaret edemiyorum. Ki bazen yolun sağında o kadar dengesiz logar kapağı vs.. olduğu için, o kısımları geçerken sağ şeridi biraz ortalamak gerekiyor. Ana yol olmasa bile akıcı trafikte bunu yapmak çok zor. Bu yüzden mtb ile başladığım bisiklet sevdasında, şehir bisikletine yada yol bisikletine geçmek istesem de asfalttan(trafikten) işe gitmek tehlikeli geldiği için geçemiyorum. Hatta eve dönüş istikametinin belirli bir bölümünde gidişte kaldırım olmadığı için geliş yönünün kaldırımını bir süre kullanmak zorunda kalıyorum.

• Üzgün
  • Beğen
Tepkiler: ugurus ve semo
@suyunsesi Ben bu ekipmanlarımla süreyim diye çok düşünüyorum, akıma öncülük etsen arkandan gelirim abi:snzdglsn: Bunları giysek de bir şey değişmez gerçi de..
286247 dosyayı görüntüle

Abarttığım kadar olmasa da ufak bir çılgınlık yaptım. Birer takım dizlik ve dirseklik (şunlardan 👇 ) sipariş verdim :D. Üstelik bunlarla bisiklet sürülür mü bilmiyorum da :hımm: Hem güneş koruması görevi de görür diyorum :ssrtcbya: , umarım bana tam uyarlar 🤔.

1650012901488.png
1650012928978.png

• İnanılmaz
Tepkiler: Tolga Özdemir
Suçlunun "mağdur edebiyatı" yapması...
(link)

Geri