@serchester hocam adam paltosunun altında ya da spor omuz askılı çantada gezdiriyor bu keskiyi ve ana cadde, avm otoparkı, apartmanlardan, ya da bağlandıkları herhangi yerden vs. çalıyor insafsızlar.
Hırsıza dayanacak kilit yoktur emin olun. kilit hangi metalden yapılırsa , aynı metalden ya da ondan daha sert bir maddeden (elmas gibi) onu kesecek bir keski illa vardır diye düşünüyorum
30 dakikadır arıyorum videoyu bulamadım. İstanbul'da sanıyorum Zeytinburnu'nda ana caddede yüzlerce insan gelip geçerken, spor çantasından videolardaki gibi kocaman zincir makasını çıkarıp kilidi kesip scott speedster'i çalmıştı birisi. 3 gün sonra satmaya kalkınca suç üstü yakalandı. Ama hırsızlar bu kadar salak olmuyor normalde 6 ay bekleyip öyle satıyorlarmış.
Emin olun kilit alarm teknolojisi ne kadar ilerlerse ilerlesin, hırsızlar da öyle ilerliyorlar.
En garantisi ev, olmuyorsa da kapalı kapısında kilit olan bir yer, depo / sığınak / kömürlük gibi.
Tabi önlemler bir yere kadar yavaşlatıyor ya da caydırıyor yoksa hırsız hedefini belirlemişse her türlü keşif, plan yaparak gene amacına ulaşıyor.
Tanrı hepimizi bu uğursuzlardan uzak tutsun.