Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet lisansı nedir ve nasıl çıkartılır?

Scudo
merhabalar,

foruma yeni üye oldum ve başlığı gorunce de yazmak ıstedım..henüz bugün aldığım bisiklet lisansı böyle birşey:)

bakırköy ahmet cömert spor salonundan aldım, orda hayal diye bir abla var cok yardımsever ve güleryüzlü bir ablamız, yanınızda 2 ad vesikalık ve aile hekiminden ücretsiz alınmış bir sağlık raporuyla gittiğinizde cay ikramından sohbete kadar sizi ağarlar ve 10 dk içinde de lisansı size verir.:)

ben uci lisansı almayı planlıyorum, o yüzden aldım... ayrıca kayıtları 1 agustosda başlayacak antalya bisiklet festivali varmıs, ona da katılmayı düşünüyorum..

güvenli sürüşler....






http://imageshack.com/a/img633/3716/kvYfeI.jpg
http://imageshack.com/a/img910/4808/0kWvbJ.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Kazuya ve Uğur S.
@Uğur S. Saglik Ocagindan aldim raporu. Doktor herhangi bir muayene yapmadi. Anladigim kadariyla rapor verme olayi doktorun istegine kalmis. Bir arkadasim farkli bir saglik ocagindan saglik raporu almaya gittiginde veremeyecegini soylemis. Bildigim kadariyla aile hekimini internetten degistirebiliyosun. Degistirip farkli birisinden rapor almayi deneyebilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Salcano Bisiklet festivali (Kısa Tur) katılacağımdan lisansımı Ferdi olarak alalı 3 4 ay geçti. Sağlık Raporu , 2 Fotoğraf , Nüfus cüzdan fotokobisi evraklarını tamamlayarak aldım. Aile Hekimim sağolsun Başka bir zamanda Salcano bisiklet festivali için hazır formatlı sağlık dilekçesini götürdüm bir şey demeden imzaladı.
 
@retrovirus konunun ilk paylaşımına bakarsan zaten nasıl alınacağını anlattıpımı görürsün hayırlı olsun
 
ileride nasip olursa bende alacağım inşallah
 
Bana gereksiz geliyor hatta bisikleti resmileştirdiğini düşünüyorum ve korkuyorum yakında devlet fırsat bilip araba gibi ruhsat isterse şaşırmayın sonra gelsin motorsuz taşıtlar vergisi hatta çevirmelere gireriz araba gibi bisiklet bu ne lisansı allah aşkına.
Elektrikli bisikletler için belli bir watt tan sonra ehliyet isteniyormuş artık sıra motorsuz yakıtsız dünyanın en masum ulaşım aracındaymış gibi geldi bana
 
  • Beğen
Tepkiler: yunuszade
İzmir'de lisans çıkartmayı düşünenler için ben de bugün sonlandırdığım başvurumu anlatayım.

İlk olarak İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sitesinden gerekli evraklar listesini ve başvuru formunu indirdim. ((link)) Lisans Çıkartma Tescil Belgesi isimli dökümanı bilgisayarda doldurup çıktısını aldım.

Daha sonra Karşıyaka/Bostanlı Sağlık Ocağı'na gidip aile hekimime Ferdi Bisiklet Lisansı çıkarmak istediğimi ve bunun için sağlık raporu almam gerektiğini söyledim. Kendisi bu konuda bilgiliydi ve çıktısını aldığım Lisans Çıkartma Tescil Belgesi'ni istedi. Yanımda olmadığı için işlem yapamayacağını söyledi ancak döküman ofiste masamdaydı ve taratıp doktorumun mail adresine gönderip orada çıktı aldık. Doktor kontrolüne giderken mutlaka form yanınızda olsun. Doktorunuz mail veya faks ile alıp yardımcı olmazsa tekrar gitmeniz gerekebilir. Öncelikle kalp ve akciger kontrolleri ve muayenesini yaptı. Ardından EKG için farklı bir odaya yönlendirdi ve bir de sağlık geçmişi ile ilgili doldurmam gereken bir form verdi. EKG sonuçlarını alıp doldurduğum form ile beraber doktorumun odasına tekrar gittim. Hem EKG sonuçlarını hem de dolduruğum formu inceleyip daha sonra raporunu yazdı. Bu arada tüm kontroller ve rapor ücretsiz.

Başvuru formu, sağlık raporu, kimlik fotokopisi ve 2 adet fotograf ile İzmir Lisans Tescil Birimi'ne gittim. Yeri Halkapınar - ATATÜRK Stadı, basın/VIP/protokol girişinde. Evraklarımı bugün (Salı) teslim ettim ve lisansımın Cuma gününe kadar çıkacağını söylediler. 30 Kuruş bir evrak ücreti varmış. Teslimde vereceğim :)

Diğer illerdeki kısa teslim süreleriyle kıyaslarsak biraz geç teslim ediyorlar :) Sağlık olsun..
 
O nasıl bir sağlık ocağıymış @alfisti :) Tam teşekküllü devlet hastanesi resmen...
Bizim buradaki sağlık ocağı gecekondu gibi bir yer resmen. İstanbul'da yaşıyoruz güya... :(
 
  • Beğen
Tepkiler: alfisti
Dün lisansımı çok şükür aldım ama merak ettiğim bir konu var lisansın geçerlilik süresinin 31.12.2016 olduğunu söylüyor bu da 2 ay sonra lisansı yenilemem anlamına mı geliyor ??? 1 Yıl geçerli olduğunu söylüyordu sitede ?Tekrar eko ve ekg mi çekicez yani ? birde yol bisikleti genç grubu yarışlarını nereden takip edebilirim ?
 
@Lotusan Lisanslar her sene yenilenir. yarış programını buradan takip edebilirsin. Bu seneki yarışlar 20.09.2016 da sonra erdi.

(link)
 
Bu takvim her yıl değişiyor değil mi ? Yetenek Avı - Kondisyon - Hazırlık diye başlıyor ama bu sene yarışları kaçırmışım artık 2017 de inşallah peki 2017'nin birinci ayında yine lisansımı yenilemem gerekicek mi yoksa 2017 nin 10.ayından sonra mı yani bugünden itibaren bir sene sonra mı yenileyeceğim?
 
merhaba,

konuyu hortlatayım :)

lisans alma prosedüründe bir değişiklik var mı yoksa bu konunun ilk mesajındaki prosedür hala geçerli mi? bir de @Lotusan ın sorduğu soru cevapsız kalmış. hangi tarihte alınırsa alınsın lisansın süresi yıl sonu doluyor mu? eğer öyleyse ocakta alayım ben :)
 
@makaram Lisansınızı 31 Aralık'ta da alsanız 1 gün sonra yeniden vize ettirmek zorunda kalırsınız. Sistem üzerinden yapıldığı için sisteme müdahale edilemiyor.
 
Artık ilcellerden verilmiyor lisans illerden cıkartabiliyorsunuz
 
Trafik kanunlarındaki "bisiklet yolu bulunan yerlerde bisiklet taşıt yoluna giremez" maddesinin bisiklet lisansına sahip olanlar için geçerli olmadığı bahsi geçti. Doğru olabilir mi?
 

BİSİKLET LİSANSI CIKARMAK İZLEYENLER İZLEYEBİLİR :)

VİDEOLARIMI SEVERSENIZ BEĞENİP ABONE OLABİLİRSİNİZ ,DİĞER VLOGLAR İÇİN KANALIMI ZİYARET ETMEYİ UNUTMAYIN,İYİ SEYİRLER :)
 
Dostum peki MİLLİ SPORCU BELGESİ BAŞVURU FORMU İçerigi kagıt üzerinde nasıl dolduruluyor arkadaşlarla orada takıldık onun hakkındada bilgi verebilirsen like atıp paylaşacagım.
 
Sağlık raporunu ekg li mi istiyorlar artık?
 
  • Beğen
Tepkiler: trattataa
Geri