arkadaşlar öncelikle merhaba,
aranıza katılmak için bir seçim yapmam gerekiyor
lütfen yardımcı olabilir misiniz? bisiklet konusunda hiç bilgim yok neredeyse. hangi marka iyidir hangi özellikler olmalı gibi konularda size danışmak istedim. bütçem çok kısıtlı o yüzden şimdilik acemiliğimi atacağım bir bisiklet bakıyorum. daha sonra daha profesyonel modellere geçiş yapmayı düşünüyorum.
bisikleti şehir içinde ulaşım ve tur amaçlı kullanacağım. kullanacağım güzergahta çok fazla engebe tümsek yokuş falan yok. aşağıya baktığım kafama uyan modelleri yazdım ama bunların dışında önerilere de açığım. beni yolda bırakmayacak ve ilerde model yükseltmeye çalıştığımda rahat elden çıkarabileceğim model tavsiyelerine de açığım. çok araştırdım fakat bulunduğum ilde ikinci el piyasası çok kısıtlı
-yakın fiyatta olan sıfır ve daha yüksek ikinci el model arasından hangisi seçilmeli?
-ikinci el bisiklet almak ne kadar mantıklı?
-bir erkek olarak bayan kadro kullanmak çok aşırı sorun yaratır mı?
( genelde kısa mesafe kullanacağım)
-27.5 kalın lastikli bisiklete 28" ince teker takmak mantıklı olur mu?
-ön amortisör kilidi çok gerekli mi?
-önceden dişli lastik varken çıkarıp dişsiz lastik takarsam sorun olur mu?
-corelli ,suzico , vertech, ümit, bisan gibi markalar alınır mı?
>>şehir içi kullanacağım için düz lastikli ve 28 jant aradım bu konuda yanlışsam düzeltin lütfen
boy: 1.80
kilo: 75
BÜTÇE: max 1000 tl (1100 de olabilir)
İKİNCİ EL
Bianchi Speed 8400 HD 26 Jant = 950 tl ( lastikleri değiştirip -yeni-düz lastik takmış)
28 Kron Tx 150 Lady = 950 tl (bayan kadro olmasına rağmen hem ince lastikli hem 28" jant olduğu için seçenekler arasına aldım)
SALCANO MOSTAR 700 LADY = 750 tl ( biraz yıpranmış)
Salcano bisiklet? = 800 tl ye anlaştık (satıcı modelini bilmiyor fotolardan ben de seçemedim ama siz tanırsınız modeli diye umuyorum
( 26" dişsiz lastik takmış) ( sanırım salcano astro 212 hd )
KRON XC 100 = 700 tl ( üstünde 27,5 teker var, 28 le değiştirsem?)
( bunlardan bir sürü var piyasada, alınır mı?)
salcano ng 750 = 1100 tl
SIFIR
KRON nomad 4.0 = 1150 tl
KRON nomad 3.0 = 1000 tl
corelli snoop 3.4= 1000 tl
vertech fırtına 29 jant= 1000 tl
bisan cts 5200 =1000 tl
Suzico Manama 28'700C Jant 21 Vites 18" Kadro V Fren = 1000 tl
Ümit 2890 Quebec V = 1000 tl
hepsine link koymuştum ama hata verdi. bunu okuyan yönetici varsa lütfen link paylaşmam için yardımcı olabilir misiniz?