Herkese merhaba, başlık açmayı düşünürken bu başlığı bulmam iyi oldu. Umarım sizleri de yormamış oldum böylece. Şimdiden herkese teşekkür ederim. Bu, forumda ilk mesajım. Kusur ettiysem affınıza sığınıyorum.
Ben özellikle şehir içi, yolda kullanılmak üzere bisiklet tavsiyesi rica edeceğim. Öncelikle faydalı olabilmesi ihtimaline binaen 180 boyunda 100 kilo ağırlığında olduğumu belirteyim. Bacak boyumu ölçmedim, ancak uzun veya kısa bacaklı olduğumu düşünmüyorum. Dolayısıyla muhtemelen ortalama bir bacak boyu için vereceğiniz tavsiyeler benim için de uygun olacaktır. Bu durumda bana bir kadro boyu da önerebilirseniz sevinirim, 56, 51, 48 ne anlama gelir ancak yuvarlak bir fikrim var, özellikle de herhangi birine boyuna dikkat ederek binmediğimden.
Tavsiye istediğim bisiklet, haftada iki üç gün Bakırköy-Eminönü, (vapur) Kadıköy-Maltepe güzergahında kullanılacak. Aynı güzergahta geri de dönecek. Sanıyorum 30+30=60 km civarı bir yol yapacak her seferinde (Parkurun mesafesini tam olarak bilmiyorum. Bilen İstanbullu arkadaşlar lütfen düzeltmekten çekinmesinler). Ancak bana eşlik eden biri olması planlandığı için muhtemelen aralarda molalar verilecektir, yolun tamamını durmadan yapmayı planlamıyoruz. Ayrıca daha kısa solo sürüşler de olabilir.
Bundan 4-5 yıl kadar önce bir arkadaşımla Beşiktaş-Sarıyer-Beşiktaş güzergahında, benzer şekilde bisiklet kullandım. Onun bisikleti Sedona idi, tabii üzerinden çok zaman geçtiği için aynısı hala satılmıyor sanırım. Bir de gerek web sitesinden, gerek hiçbir yerde satışını görememden battığı izlenimini aldım. Ancak başka marka ve model önerilerine açığım zira onun bisikletini beğenmiştim. Ben o sırada bir B-Twin beyaz bisiklet kullanmaktaydım (150 liraya ev arkadaşımdan almıştım, o günler...). İkimizin bisikleti arasında benim için en önemli farklılık onun arka değiştiricisi modelini hatırlamadığım bir Shimano iken, benimkinin sram olmasıydı. Yani onun bisikleti daha iyi akıyor ancak benimkinin vitesleri daha güzel değişiyordu (bana göre). Vites geçişlerinin daha net ve keskin olmasını daha çok beğenmiştim. Benzer vites geçiş karakterine sahip bisikletler önerebilirseniz çok memnun olurum. Eğer aşağı eklediğim bisikletler arasında aradığım vites geçişlerini mevcut haliyle sağlayacak modeller varsa, o da iyi olur
Aşağıda şimdiye kadar aklıma yatan bazı bisikletlerin linkini ekliyorum. Bunlardan bazıları Shimano Tourney arka aktarıcıya sahip ve daha uygun maliyetli modeller. Bunları da düşünmemin sebebi, olur da sen kadro rengine bak, arka aktarıcı uyumlu ve değiştirilebilir bir şeydir derseniz diye... Örneğin bir Specialized bisiklette Microshift marka arka değiştirici görmüştüm, aradığını o da verir derseniz ve maliyet uyarsa, o marka değiştiricili başka bisikletlere de bakılır. Tüm bunların haricinde, anlamlı bir farklılık olmayacaksa maliyeti düşürmek adına v-fren kullanmaktan da şikayetçi olmam. Üstün fren performansı arayacağımı düşünmüyorum, bisikletimi temkinli kullanacağım. Maşa bakımından ise maşanın en azından ayarlı olmasını isterim, zira yumuşak bir maşanın yoldaki bozuklukları takip etmeme ve sürüşün zorlaşmasına/kazaya neden olabileceğini düşünüyorum. Eğer bileklerime binecek yük hiç azalmayacaksa amortisörsüz maşalar da uygun olabilir. Ancak daha önce denediğim Sedona bisikletin ayarlı amortisörü, benim düz maşama kıyasla biraz rahat ettirmişti doğrusu. Ek olarak, sıfır veya ikinci el, yerli veya yabancı takıntım yok. Sana şu ikinci el X marka bisiklet aynı fiyat skalasında çok daha uygun bir alternatif olur derseniz, sizden veya bir arkadaşınızdan satın almak da harika bir alternatif olur, üstüne bir de kahvemi içersiniz
Eklediğim tüm bisikletler düz gidona sahip, eğer alıştıktan sonra çok daha rahat eder ve mutlaka seversin derseniz yol tipi gidonlu modellere de bakabilirim. Yine de uzun sürüşlerde fazla yatık bir pozisyon sırt ağrısına neden olabilir diye düşündüğümden, yol tipi gidonlu modellere bakmakta tereddüt ettim.
carrarobisiklet. com/sehir-bisikletleri/active-280-28-21-v-hd/
Bu bisiklet fiyatından dolayı cazip geliyor. Ancak diğer modellere göre daha "ince" duruyor. Daha dayanıksız veya kalitesiz bulursanız üstünü çizebilirim. Arka aktarıcı değiştirilerek binilebilir diye düşündüm. Sele ve lastik gibi özelliklerinin farklılığı benim için hissedilebilir düzeyde olacaksa uyarabilirsiniz
carrarobisiklet. com/sehir-bisikletleri/sportive-328-28-27-v-hd/
Bu bisiklet açıkçası harika görünüyor. Kaliteli de duruyor tüm aksamları bakımından, ancak bu konuda sizlere kıyasla daha cahil bir yorumum olabilir. Rengine de bayıldım. Ancak fiyat sınırımın da sonuna geliyor. Dolayısıyla tüm bu özellikleri daha uygun fiyata sunan bir bisiklet önerisine asla hayır demem
Yine de mevcutta baktığım alternatifler arasında ilk tercihim olurdu. Genel olarak anlamlı olması halinde fiyat skalasının üst kısmına da alt kısmına da yaklaşabiliriz. Veya sen şunu al daha da başka bisiklet bakmana gerek kalmaz yıllarca keyifle binersiniz dediğiniz modeller için fiyat konusu bir miktar esneyebilir. Ancak bisiklet piyasası da uçmuş yahu... Beşiktaş'ta bindiğim yıllarda bu fiyata Scott Sub 30 alınıyordu (o zaman füme-kırmızı bir modeldi, 30 olmayabilir, aklımda kaldığı kadarıyla). Fiyat skalasının bu bölümlerinde artık arka aktarıcıyı değiştirmek gibi masraflardan kaçmak isterim.
carrarobisiklet. com/sehir-bisikletleri/sportive-321-28-21-v-vb /
Bu bisikletin de fiyatı uygun ve sırf rengi için bile ilk sırada belirttiğime kıyasla aradaki farkı ödeyebilirim
. Yine arka aktarıcının değiştirilebileceğini düşünerek ekledim.
carrarobisiklet. com/sehir-bisikletleri/sportive-220-28-21-v-vb /
Bu bisikletin hem rengi hoşuma gitti, hem de sanırım ayarlı maşası var, arka aktarıcıyı değiştirmek mümkünse tercih edilebilir.
www. evium. com/bisan-trx-8500-sehir-bisikleti
Bu bisiklet mevcut haliyle binilebilir gibi duran bir alternatif. Ancak fiyatı daha düşük tutmak da isterim. Bisan'la ilgili çok bir fikrim yok, binicisinin de forumda çok fazla olmadığını gözlemledim. Satış sonrası destek veya herhangi bir malzemenin kalitesi konuları tereddütlü ise uzak durabilirim.
www. evium. com /bisan-trx-8400-altus-,-sehir-bisikleti
Bu da bir önceki bisikletin düz maşalısı gibi ancak arka aktarıcısı Acera değil de Altus. Önceki bisiklete dair son yazdığım aynen geçerli.
www. decathlon. com.tr/riverside-500-hibrit-bisiklet-id_8550466.html
Bu bisikleti de yine en çok rengi hoşuma gittiği için ekledim. Ancak arka attırıcısı B-Twin. Ayrıca Forumda sanırım B-Twin bisikletlere çok sıcak bakılmıyor. Orta göbekte tek dişlisi var. Sanıyorum daha uygun alternatifleri olabilir. Yine de ayarlı maşa ve disk fren gibi özellikleri olduğundan bakmak isteyebilirsiniz, veya üstünü çizebiliriz.