Ben bisiklette erkek/kadın ayrımını yapmamayı tercih ediyorum, bilerek öyle yazıyorum. Daha rahat anlaşılsın diye bazen
şuradaki gibi başkalarına ait ifade olduğunu belirterek ben de yazsam da bu şekilde ayrılması hoşuma gitmiyor ve aslında mantıksız da buluyorum. Bir erkek, gerektiğinde eşiyle birlikte kullanmak için alçak borulu bisiklet tercih edebilir, kadınların çoğu yüksek borulu bisiklet kullanıyor, kullanım rahatlığından özellikle Avrupa'da şehir bisikletlerinin çoğu alçak borulu (hatta tek borulu - step through), erkek/kadın fark etmeden tüm yaşlıların alçak/tek borulu modelleri kullanması daha kolay, paylaşımlı sistemlerde bisikleti herkes kullanabilsin diye alçak/tek borulu vs.
M ve L arasında ölçü farkı olsa o da mantıksız, renk seçimi farkı olsa o da mantıksız (kadınların genelde kendilerine pembe, mor gibi renk atanmasından hoşlanmadıklarını kendi beyanlarından biliyorum).
Yani Man/Lady, Erkek/Kadın ayrımı bence bisiklet konusunda gerçekçi bir ayrım değil. M ve L arasında mantıklı kabul edeceğim tek fark M modellerde erkek anatomisine, L modellerinde kadın anatomisine uygun sele olması ama zaten sele fazla kişisel bir öğe olup bisikleti aldıktan sonra genelde değiştirildiğinden burada da ayrıma gerek yok.