Herkese merhabalar arkadaşlar.
Yeni bir eve taşındım ve gittiğim spor salonuyla arası biraz mesafeli. Haftada 5 gün toplu taşıma kullanmak yerine bisiklet almak aklıma geldi ama bu işlerden hiç anlamadığım için ne seçeceğimi hangisinde rahat edeceğimi bir türlü anlayamıyorum. 1.90 boy, 85 kiloyum. Uzun yol, dağ bayır turları gibi etkinliklere katılmayacağım sadece salona gidiş-geliş için kullanmayı planlıyorum ve mesafe tek yön 6-7KM. Bütçem 1750 TL'ye kadar. Şart değil ama hidrolik fren olayı gerçekten gözümü boyadı ve alacağım bisiklette olmasını istiyorum keyfi olarak. Bir de arka bagaj deniyor sanırım, spor çantamı taşıyabilmek için arka tarafa demir sonradan ekleniyor mu? Bisiklet seçerken bunun uyumluluğuna bakmamız gerekir mi?
N11'den bakarken önce Mosso Legarda'yı gözüme kestirdim ama 17xx/18xx gibi değişen model numaraları ve ve bazıları aynı fiyat ancak farkları nedir anlamıyorum.
Daha sonra bazı yerlerde Mosso'nun Carraro'ya göre daha az kaliteli olduğunu okudum ve sportive'lere geçtim ancak bunlarda da aynısı söz konusu 2xx/3xx gibi değişiyor.
Son ve en önemli sorunum ise kadro ve jant ölçüleri. Daha önce bir arkadaşımın 26.5 jant dağ bisikletini kullanmıştım ve rahatlığı fena değildi. 28 çok mu büyük gelir? Kadro boyu için kimi yerde 190 boyunuz varsa 58CM, başka yerde 51CM seçin yazıyor.
Biraz uzun oldu ama aydınlatırsanız çok makbule geçer.