Çok uzun süre (orta okul 1 den üniversiteye kadar
) tek bisiklet Bisan Mountain Cat Junior dan sonra 32 yaşımda çevremin de etkisi ile yine bir bisiklet merakına kapıldım.
Sıkıntım şu ki çok fazla araştırmayı seven bir kişiliğim ve maalesef bazen bu kadar çok okuyup inceleyince insanın kafası daha çok karışıyor. Aslında Mosso'da 1824 te baya kararlı idim ama insan o da olsun şu da olsun derken ipin ucu kaçıyor.Aslında bütçem max 1200 TL seviyesinde. Peşinde genelde bir %10 indirim oluyor bayilerde. Kalan kısmı taksit vs bir şekilde halledebilirim.Bu yüzden 1600 TL leri zorlayabilirim sanırım.
Kişisel bilgi olarak yaşım 32 Boy :178cm Kilo 73 Bacak içi uzunluk 80 cm.Kullanacağım yol şehir içi asfalt sahil vs.
*Sanırım 50-51 kadro benim için uygundur ?
*Alacağım bisikleti yine buyuk olasılıkla yine uzun yıllar kullanacağımdan almışken hidrolik fren mi tercih etmeliyim sizce ?
*Düz maşanın avantajları malum ama yinede amortisörlü bir model alsam daha işlevsel olur ? Zira düz maşa bisiklet bulmak bile baya zor.
Aklımda olan bazı modeller aşağıdaki gibi. Aslında viteslerde Altu'un altına pek düşmek istemiyorum bu kadar para vermişken .Sizce buna gerek yok şu senin için yeterli diyeceğini marka model tavsiyelerine açığım. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler.
Görüldüğü gibi kafam çokkkkk karışıkkkkk
Mosso 1821 H
(link)
Mosso 1824 H
(link)
Kron TX300
(link)
Sedona 300
(link)
Salcano City Explorer 10 HD
(link)
Salcano City Wind 30 :islik: