Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Şehir bisikletinden yol bisikletine geçtim. Sizin gibi daha uzun ve daha hızlı sürebilmeyi amaçlamıştım. Yol bisikletine geçince aradığımı buldum, sizin de bulacağınıza inanıyorum. Geometrisi ve lastik inceliği sayesinde, daha uzun yolu, daha hızlı ve daha az enerji harcayarak gidiyorum. Bisiklet hafiflediği için yokuşları da daha rahat tırmanıyorum. Şehir bisikletim de duruyor. Onun da ayrı bir konforu ve rahatlığı var. Uzun yol yapacaksam ve/veya performans istiyorsam yol bisikletini kullanıyorum. Bagaja eşya koyacaksam, kısa mesafe ise veya etrafa bakınarak günlük kıyafetle sürüp keyfime bakacaksam şehir bisikletini kullanıyorum. Bence verdiğiniz paraya değecek, aradığınızı bulacaksınız. Bunlar benim tecrübelerim, yine de son kararı kendiniz verin, selametle.
Hangi bisiklete geçtiniz bende carraro 330 un yerine bir tane yola geçeyim akayım gideyim diyorum çünkü a noktasından b noktasına hızlı gitmeyi seviyorum.

Scudo
Herkese merhaba,

Benim sorum daha önce şehir bisikleti kullanıp yol bisikletine geçenlere.

Ben Giant Fastroad şehir bisikleti kullanıyorum. Genel olarak çok memnunum ve ilk defa bu bisiklet sayesinde 50 km sürüşler yapabildim.(Daha önce dağ bisikleti kullanıyordum ve onlarla bu mesafe mümkün değildi).
Ancak şimdi daha uzun sürüşler yapmak istiyorum, özellikle bayırlardan daha az korkarak rotalar oluşturmak istiyorum ve bu nedenle ful karbon endurance bi yol bisikleti almayı planlıyorum.
Bu noktada ben gibi şehir bisikletinden yol bisikletine geçmiş kişilere sormak istiyorum, bu geçiş sonrası gerçekten çok büyük bi değişiklik fark ettiniz mi? Yoksa verilen paraya değmez mi? Bunu birilerine sormam gerekiyor çünkü malum 45k'lık bi harcama olacak benim için bu değişim. Yol bisikleti ile de amacım daha uzun kilometreler yapabilmek ve bayırları daha rahat tırmanabilmek.
Teşekkürler.
bende giant defy vardı hocam. full carbon 105 setli. oncesinde de başlangıç düzeyinde bir yol bisikletim vardı( triban 520) eski bisikletimle 3 saat üzeri sürüşlerde ağrılar oluyordu. giant alınca resmen yıllarca kendime eziyet ettiğimi farkettim. +4 saat sürüşler için orta üst düzey de bir tayt alırsınız o zaman 150-200 km bile çok keyifli gelir emin olun. bayırlar konusuna gelince kadansınızı arttırmaya bakın. kadans ne kadar artarsa bayırlar o kadar kolay çıkılıyor. giant'la çok sık +150km lik sürüşler yaptım ve emin olun enduranca bisikletlerin farkı uzun sürüşlerde daha çok ortaya çıkıyor.

Merhabalar. İkinci el olarak bisiklet almayı düşünüyorum. Letgo üzerinden bu ilanı buldum. Carraro force 920 yazmış ama Google yazıp aradığımda kalın tekerler çıkıyor. Yorumlarına bakmak istedim. İlk bisikletim olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kişi 5500 TL olur en son diyor. Alınır mı sizce yoksa farklı bir bisiklet mi almaliyim o fiyatlara. Bu konuda hiçbir bilgi ve tecrübem yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.313539 dosyayı görüntüle313540 dosyayı görüntüle313541 dosyayı görüntüle313542 dosyayı görüntüle313543 dosyayı görüntüle313544 dosyayı görüntüle313545 dosyayı görüntüle313546 dosyayı görüntüle313547 dosyayı görüntüle

Şehirde kullanmak için bisiklet arayanların yanlış yönlendirmeyle MTB almalarından sonra lastikleri inceltmeleri sık karşılaşılan bir durum.
Güncel Carraro Force 920 bu: (link)
Genel durumuna bakmak lazım, resimlerden anlaşılamıyor. Durumu iyiyse; eksiği, bozuğu, çatlağı v.b. yoksa fiyatı ortalamanın altında: (link)

Sanırım letgo'da bulduğunuz bu: (link)

Şehirde kullanmak için bisiklet arayanların yanlış yönlendirmeyle MTB almalarından sonra lastikleri inceltmeleri sık karşılaşılan bir durum.
Güncel Carraro Force 920 bu: FORCE 920 29
Genel durumuna bakmak lazım, resimlerden anlaşılamıyor. Durumu iyiyse; eksiği, bozuğu, çatlağı v.b. yoksa fiyatı ortalamanın altında:

Sanırım letgo'da bulduğunuz bu:
Evet ürün bu. Anlamıyorum ve anlayan bir tanıdığım da yok. Yıpranma ve sorunu yok ise gözle görülür ve sürdüğümde hissetmeyecegim şey olursa almalı mıyım sizce?

Evet ürün bu. Anlamıyorum ve anlayan bir tanıdığım da yok. Yıpranma ve sorunu yok ise gözle görülür ve sürdüğümde hissetmeyecegim şey olursa almalı mıyım sizce?

Anlayan biri ile gidemiyorsanız satıcıyla beraber bir bisikletçiye gösterebilirsiniz.
İnce lastikle şehir/trekking bisikletine dönüştürülmüş bir MTB yerine doğasında o lastikleri kullanan bir şehir/trekking bisikleti olsaydı daha iyiydi ama bu şekilde dönüşümle kullanıp memnun olanlar da var. Aynakolu da bir trekking bisikletine göre küçük ama özellikle yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız bu avantaja dönüşür.
Onun dışında fiyat iyi, ikinci el ortalamasının altında. "almalı mıyım" kısmını en iyi siz bilirsiniz. Danışma ortamlarında olumlu olumsuz yönler yazılabilir ama "almalısın/almamalısın" cevabı gelmez. Birden çok seçenek olup "hangisini almalıyım" sorusu olduğunda "ben olsam şunu alırdım" diye cevap gelir ama doğrudan "evet, almalısın" çok kolay verilebilecek bir cevap değil.

bisikletli kurye olarak başlicam boy 175 kilo 65 kron tx 300 ve spx 300 arasında kaldım bütçe max 13k arası teşekkürler

bisikletli kurye olarak başlicam boy 175 kilo 65 kron tx 300 ve spx 300 arasında kaldım bütçe max 13k arası teşekkürler

(link) ile (link) arasındaki temel fark, TX'in süspansiyonlu, SPX'in düz maşalı olması. SPX'in lastiği de TX300'den az daha ince.
Detaylara girince, dikkat edilmesi gereken kısımlar var:
Her iki bisiklet 3x9 vitesli.
TX300'deki (link) ön attırıcı eski Altus modellerinden (artık üretilmediği için Shimano'nun sitesinde sadece discontinued products listesinde geçiyor, o nedenle satıcıya link verdim), 3x7-3x8 destekli bir model. SPX300'deki (link) da 3x8 destekli, Claris serisinden bir model. Her ikisi de 3x9 vitesli bisiklette kullanılmamalı.
TX300'de kullanılan (link) aynakol da 3x7-3x8 uyumlu. 3x9 vitesli bisiklette kullanılmamalı. SPX300'deki (link)'de aynı sorun yok, o 3x9 uyumlu.
Kron'un birçok modelinde benzer şekilde kullanılmaması gereken bileşenlere rastlamak mümkün. Örneğin 3x8'lilerde ön attırıcı 3x7 uyumlu, 3x7'lerde arka attırıcı 6 vites uyumlu v.b. Bu seçimler, küçük bir maliyet tasarrufu adına müşterinin vites sorunlarıyla boğuşmasına yol açıyor.
Mutlaka bu iki modelden birini istiyorsanız daha sonra uyumsuz bileşenlerini doğru modellerle değiştirmeniz gerekebilir. Alternatif olarak Carraro, Mosso, Bisan gibi bileşen seçimlerini doğru yapan markalara yönelebilirsiniz.

Detaylara girince, dikkat edilmesi gereken kısımlar var
benim de anlamadığım nokta burası, piyasaya yüzbinlerce bisiklet süren firma bu hatayı nasıl yapıyor?

parçaların zincir mesafesi, genişliği vs tamamen farklı. arka aktarıcının da belirli bir hareket mesafesi var, o sınırı zorlayınca ayar tutmuyor. Kron bisiklet nasıl böyle bir hata yapıyor anlamıyorum.

benim de anlamadığım nokta burası, piyasaya yüzbinlerce bisiklet süren firma bu hatayı nasıl yapıyor?

parçaların zincir mesafesi, genişliği vs tamamen farklı. arka aktarıcının da belirli bir hareket mesafesi var, o sınırı zorlayınca ayar tutmuyor. Kron bisiklet nasıl böyle bir hata yapıyor anlamıyorum.

Başka firmalarda da var ufak tefek (Peugeot 3x8'lerde ön attırıcı hatalı) ama Kron'un çoğu modelinde var. Muhtemelen satış anında bisikletin çalışıyor görünmesi yeterli, sonrası önemli değil. Başka türlü açıklayamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Screenshot_20240130_231211_Chrome.png
Corelli Felix2.3
Kron xc75
Bisan mts 4600
Bisan mtx 7200 (+1000tl)
Hobi olarak bineceğim. 7200 için artı 1000 tl farka değer mi? Sizin öneriniz nedir? Teşekkürler

Selamün Aleyküm, Bisan Mtx 7400 29 (srsuntour maşa) - Bisan Rx9200 bisikletler(biri mtb diğeri yol, biliyorum:)) nasıldır ikisinden birini almayı düşünüyorum, Alanya da oturuyorum şehir ve dağ iç içe, yollar hafif bozuk, bu ikisi arasından öneriniz tavsiyeniz nedir

• Beğen
Tepkiler: Sinyor ve Awacs7n
Mtx 7400 (mozo maşa) 7500₺ (srsuntour maşa) 8000₺ ve kargo durumu var fiyat a değer mi kargo da hasar oluşur mu acil yardım eder misiniz ?

Merhaba! On yıl aradan sonra yeniden bisikletli olmaya karar verdim. Yaşım olsa da, 1-2 sene içinde ilerleyip yarış ve turlara katılmayı hedefliyorum. Aynı zamanda biraz yağmur çamur demeden farklı arazi koşullarını da içerecek şekilde günlük geziler için de kullanacağım. Bu yüzden bisiklet satın almak için araştırırken 2 seçenek arasında kaldım. özellikleri şöyle;

1. Bianchi Touring 713 510H 28 jant 24V HD fren, Shimano Tourney TX800 (arka) - Shimano Tourney TY510 (ön), 15kg ağırlık

KADROALÜMİNYUM 1-1/8¨ YARI ENTEGRE
MAŞASUNTOUR NEX 1-1/8¨ HLO 63mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY TX800
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY510
KRANK TAKIMISHIMANO TY301 48X38X28T
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG20 12-32T KASET
VİTES KOLUSHIMANO STEF505 3X8
FRENSHIMANO MT200 HİDROLİK DİSK
LASTİKCST 700X35C REFLEKTÖRLÜ
JANTBİANCHİ ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELESELLE ROYAL
ÖLÇÜ46, 51, 54
RENKMAT SİYAH KOYU KIRMIZI KROM
EK ÖZELLİKLERXLC GİDON/AYARLI GİDON BOĞAZI

2. Giant Liv Rove 3 Yol Bisikleti 24V HD Fren
  • SR Suntour NEX süspansiyon Maşa kilitli
  • Shimano Acera 24vites aktarım sistemi
  • Alaşım linear pull frenler
  • Giant GX02 jant seti
  • Kadro: ALUXX-Grade Aluminum
  • Çatal: SR Suntour NEX 4610 HLO suspension fork w/ lockout
  • Gidon: Giant Connect, low-rise
  • Gidon Boğazı: Giant Sport, ±6-degree rise
  • Sele Borusu: Giant Sport
  • Sele: Liv Connect, Upright
  • Pedallar: One-piece, black
  • Vites Kolları: Shimano EF51, 3x8 speed
  • Ön Aktarıcı: Shimano M-191, 8-speed
  • Arka Aktarıcı: Shimano Acera M360, 8-speed
  • Frenler: TX-122 linear pull
  • Fren Kolları: Shimano EF51
  • Arka Dişli: Shimano HG31 11-34, 8s
  • Zincir: KMC Z8
  • Krank Takımı: SR Suntour XCT, 28/38/48
  • Orta Göbek: SR BB10 kartuş
  • Jantlar: Giant GX02 Aluminum, çift kat
  • Göbek: Formula
  • Jant Telleri: Paslanmaz çelik silver 14g
  • Lastikler: Giant S-RX4 X-Road, 700 x 40
Bu seçenekler dışında, aynı fiyat skalasında uzman tavsiyelerine de açığım. Trekking ve gravel bisikletleri de araştırdım ancak gravel tipindekiler bütçemi aşıyor. Bianchi touring alıp zaman içinde parçaları yükseltmeyi düşündüm ancak yine de ağır bir bisiklet. Kısacası kararsızım :) tavsiye ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var.
yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

...
1. Bianchi Touring 713 510H 28 jant 24V HD fren, Shimano Tourney TX800 (arka) - Shimano Tourney TY510 (ön), 15kg ağırlık
...
2. Giant Liv Rove 3 Yol Bisikleti 24V HD Fren
...

Her iki bisiklet şehir tipi süspansiyonlu maşalarıyla özellikle yüklü uzun turlara pek uygun değil, hafif arazi, şehir içi ve günlük gezilere uygun.

Liv Rove 3 için verdiğiniz özellik listesiyle internet aramasında bulduğum özellikler arasında önemli bir fark var. Sizin verdiğiniz listede yazan "(link)", bisikletin V fren olduğunu gösteriyor. Bu özelliklerde internette bulduklarımın resimlerine göre de V frenli, örneğin: (link). Sizin baktığınız model başlığında yazdığı gibi HD frenliyse o modelin gerçek özellik listesi lazım.

Fren dışındakileri değerlendirince Bianchi'de birkaç küçük parça çok az daha iyi, örneğin fren+vites kolları Bianchi'de Altus, Liv'de Tourney. Bunların dışında genel olarak Liv'in bileşenleri Bianchi'den daha iyi ama bisikletin gerçek özelliklerini temin edip yeniden değerlendirmek lazım.

Liv 3'ün (link) ise oldukça iyi.

...1-2 sene içinde ilerleyip yarış ve turlara katılmayı ...

Sanırım bu kısım "kendimi hazırladıktan sonra başka bir bisikletle" anlamında, çünkü her iki bisiklet de herhangi bir yarış türüne uygun değil.

... ancak yine de ağır bir bisiklet....

Bu donanım için çok ağır sayılmaz, benzer özelliklerdeki diğer bisikletler de yaklaşık aynı ağırlıkta.

....Bianchi touring alıp zaman içinde parçaları yükseltmeyi düşündüm...

Sonradan parça yükseltmek baştan o parçalarla almaya kıyasla daha maliyetli. Ancak istediğiniz özelliklerde bir bisiklet bulamıyorsanız son çare olarak bunu düşünün.

...Bianchi Touring 713 510H 28 jant 24V HD fren, ...

Model ismindeki "510H" ifadesi "51 kadro" anlamında. İnternetten sipariş vermeyi planlıyorsanız boyunuza uygunluğundan emin olun.

...Bu seçenekler dışında, aynı fiyat skalasında uzman tavsiyelerine de açığım...

Kıyaslamaya yardımcı olması için her iki ürünün bulabildiğiniz fiyatlarını ve başka tavsiyeler için bütçenizi belirtmenizda fayda var.

Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
Giant liv birebir sizin yolladığınız link, freni ben yanlış yazmışım. Yolladığım Bianchi ise 11000 tl. Bianchi Touring hem antrenman hem de gezme amacıma uygun değil anladığım kadarıyla ama bütçem bu civarda olduğundan bir yarış bisikleti veya gravel almam mümkün değil gibi görünüyor. Bu yüzden 1-2 senede parçaları yavaş yavaş yükseltmeyi düşünmüştüm. Bagaj vs gerektirecek uzun turlar yapmayı düşünmüyorum ancak tepe, asfalt, orman vs gezmeyi planlıyorum. Yarışlara katılmak ise 2. Bir bisiklet gerektireceğinden sonraki aşama olacak bu durumda. 2. El bir yol/yarış bisikleti bulabilsem de bununla dağ tepe gezilir mi, veya trekking bisikletler amacıma uygun mu, yeni önerileriniz de olursa çok sevinirim.

Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
Giant liv birebir sizin yolladığınız link, freni ben yanlış yazmışım. Yolladığım Bianchi ise 11000 tl. Bianchi Touring hem antrenman hem de gezme amacıma uygun değil anladığım kadarıyla ama bütçem bu civarda olduğundan bir yarış bisikleti veya gravel almam mümkün değil gibi görünüyor. Bu yüzden 1-2 senede parçaları yavaş yavaş yükseltmeyi düşünmüştüm. Bagaj vs gerektirecek uzun turlar yapmayı düşünmüyorum ancak tepe, asfalt, orman vs gezmeyi planlıyorum. Yarışlara katılmak ise 2. Bir bisiklet gerektireceğinden sonraki aşama olacak bu durumda. 2. El bir yol/yarış bisikleti bulabilsem de bununla dağ tepe gezilir mi, veya trekking bisikletler amacıma uygun mu, yeni önerileriniz de olursa çok sevinirim.

21 vitesli giriş seviyesi modeller 10 bine yaklaşmışken Bianchi Touring 713 için 11 bin TL iyi fiyat. Liv'in fiyatı markası için normal, özellikleri için biraz yüksek.

Hem tur hem antreman hem gezinti için mümkün olduğunca hafif, düz maşalı trekking modellerine bakmanız daha iyi bir seçim olabilir. Yol bisikletlerine oldukça yaklaşan trekking modelleri var (örneğin (link) sayfasındaki ilk 3 model - ilki hariç diğerleri tura da uygun) ama bileşen seviyesi yükseldikçe fiyat da hızla yükseliyor. Genel olarak rublesi 8 ve üstü dişliye sahip * tüm trekking modelleri yarış hariç tüm amaçlarınıza tastamam olmasa da uyan en yakın orta nokta olur.

Endurance kadrolu ve kalınca lastik takılabilen 2. el yol bisikleti alırsanız da dağ tepe gezebilir, yükü (link)tarzında taşıyarak tura da çıkabilirsiniz. Tabii ki tur bisikletleri kadar konforlu ve dayanıklı olmaz ama daha hızlı ve sportif olur. Aklıma ilk gelen, ikinci elde bol ve iyi fiyata bulunabilen B'twin Triban modelleri ((link)). İkinci elde çok fazla model var, sabırla taramak lazım.

* Geliştirmeye/özelleştirmeye uygunluk ve daha iyi dişli oranları elde edebilmek için 3x7 vites setli modeller dışındakiler. Ne kadar çok dişli ruble o kadar iyi ama toplam vites sayısının çokluğuna bakmadan (3x8, 2x11'den iyi değil)

Hocam maalesft konu açamıyorum konunuzu kireleteceğim ama 14 Kadro 26 jant bisiklet 168 boyum olan bana yeterli olurmu ürünü sipariş ettim içim rahat etmiyor.

yolladığınız ikinci el listesinde bunu buldum: (link paylaşamıyorum maalesef metin olarak görünüyor)
sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-btwin-triban-rc-120-shimano-set-temiz-1133870775/detay
ayrıca mosso legarda msm‘ler iyi görünüyor:
bikestore.com.tr/mosso-legarda-2321-msm-h-46cm-s-m-kadro-sehir-bisikleti-siyah-antrasit-st13557
bu bisikletin inceleme videosunu izledim, çoğu özelliği uygun ancak son yazdığınız fren ruble verisine ulaşamadım.
bianchi touring 713 ve bu ikisi arasındayım. sizin öneriniz ne olur bunlarla ilgili? Hız ve dayanıklılık açısından görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

yolladığınız ikinci el listesinde bunu buldum: (link paylaşamıyorum maalesef metin olarak görünüyor)
sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-btwin-triban-rc-120-shimano-set-temiz-1133870775/detay
ayrıca mosso legarda msm‘ler iyi görünüyor:
bikestore.com.tr/mosso-legarda-2321-msm-h-46cm-s-m-kadro-sehir-bisikleti-siyah-antrasit-st13557
bu bisikletin inceleme videosunu izledim, çoğu özelliği uygun ancak son yazdığınız fren ruble verisine ulaşamadım.
bianchi touring 713 ve bu ikisi arasındayım. sizin öneriniz ne olur bunlarla ilgili? Hız ve dayanıklılık açısından görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Hocam banada yardımcı olurmusunuz.

Hocam maalesft konu açamıyorum konunuzu kireleteceğim ama 14 Kadro 26 jant bisiklet 168 boyum olan bana yeterli olurmu ürünü sipariş ettim içim rahat etmiyor.
Aldığın modelin yandan fotosunu veya, yılıyla beraber modelini söylersen fikir belirtebilirim.

Geri