Scudo Sports

Bisiklet önerileri

@BugAdam dostum oncelikle tavsiyen icin tesekkur ederim su ana kadar sadece dag bisikleti kullandim o yuzden net bir sekilde evet bu iyi diyemiyorum bahsettigin bisiklet turu arazide cok guven vermedi sen daha tecrubelisin tabiki o yuzden sorum su sence bu bisikletle ani bir dusus yasam ornegin bir sorun yasar miyim?

Scudo
@Onatugantas
Hızına bağlı olarak her bisiklette düşme sonucu yaralanma riski var. Oraları çok iyi bilmiyorum ama eğer patika diye bahsettiğin yol toprak yoldan biraz daha bozuksa bu bisikletlerle biraz daha dikkatli olmak gerekebilir. Bir de hibrit-cross bisiklet kategorisini incele istersen. Tavsiyem V-Fren bak, disk değil. Nedeni de parçası daha ucuz, bakımı kolay ve diske göre hafifliği.

Selamlar.
Yukarıdaki uzun yazıyı düzenleyemediğim için kısa halini buraya yazıyorum.
1300 tl ye mosso düz maşa v fren veya sedona 410 mu almak mı ,3 senelik, 1 senedir kardeşimin kullandığı ümit city's ile idare edip bütçemi artırmak mı?

@Lestat mtb den ziyade hybrid bir bisiklet almanizi tavsiye ederim. Merida nin crossway serisi gibi mesela. Sehir icinde kullanabileceginiz gibi turlara da cikabilirsiniz yormaz üzmez.

@Onatugantas ghost square cross serisini tavsiye edebilirim. İzmirdeyseniz sundu bisikletten bakabilirsiniz modellere. Pazarlik ederseniz indirim alırsınız. Gayet saglam ve amacıniza yönelik bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Lestat
@Onatugantas

Mosso Monza ve Giant Anyroad serisi (ben 2'sini gördüm). Bütçenize uygun olarak Cyclocross segmentinde bunları bulabildim. Ülkemizde ne yazık ki pek yaygın değil ve halihazırda çok çeşit olan bir segment değil. :rolleyes:

@Onatugantas
Bir de fiyatından dolayı Merida Cyclocross 300'ü elemiştim. 2. el uygun fiyata bulabilirseniz kesinlikle incelemenizi öneririm.

@mertznc bugün sedona'nın bir cyclecross modeli için delta bisikletin mağazasına gidip fiyat aldım. 2500 dediler. Kilitlenebilir maşa ve acera ile birlikte geliyordu. Açıkçası bu paraya değer mi bilemedim.

Carraro sportive 225 ve merida crossway gibi modellerin ikinci elleri için fırsat kollamaya başlayacağım sanırım. Yoksa 2000'e sıfır güzel bir cyclecross bulamayacağım gibi.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu hafta bir bisiklet almayı düşünüyorum. Haftanın 3,4 günü sahilde veya şehir içinde sürüş için istiyorum. Fakat bisiklet konusunda hiç bir bilgim yok. İnternette bisikletlere bakarken ilk olarak karşıma Salcano çıktı. Bende isteklerime cevap verdiğini düşünerek CityWings 30 modelini kendime uygun gördüm. Fakat acele etmeyim biraz daha araştırayım derken Salcano’nun çok tercih edilmediğini gördüm. Alternatif ararken de iyice kafam karıştı ve işin içinden çıkamadım açıkcası. İstediğim bisikletteki temel özellikler Gidondan kilitlenebilir Amortisör Maşalı, disk frenli ve rampalarda beni min. Seviyede zorlayacak dişlilere sahip bir vites yapısı olan şehir bisikleti.30 yaşındayım boy 1.80 75kg. Bütcem max. 2.500₺

Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.

2.700₺ ye Whistle Guipago 1827 mi yoksa Salcano CityWings 30 mu? Ekipman olarak Anladığım kadarıyla Salcano daha iyi fakat kadro olarak tasye edilmiyor sanırım. Bir de 30 vites ile 27 vites arasında çok fark olur mu? Sizce ne yapmalıyım?? Bu fiyatlara bu iki marka model dışında daha iyi bir alternatifiniz var ise de paylaşırsanız sevinirim.

@yokgibi

Sedona 410 bence alinip epey binilecek bisiklet. Birde seneye butce arttiracaksiniz ama dolar euro epey hizli kosuyor. Bence alip binin.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@HmzÖn amortisör ve disk frene ihtiyacınız olduğuna emin misiniz? Bana aradığınız özelliklerin hepsini yazarsanız seçenekleri azaltarak işi kolaylaştırabiliriz

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Hmz

Sedona 340, carraro sportive 227 yada 230 da bakabilirsiniz. Carraro 1kg daha ağır.

Whistle ile ilgili bilgim yok, canlısını gormedim.
salcano firmasi sıkıntılı firma.
1827 nin masasi kotu bir masa, ustunde gelen lastikler kotu.

Sizle benzer tercihlere bakip, sedona 340, salcano city wings 30hd ve carraro 227 arasindan sedona 340 tercih ettim ben. Belirttiginiz kriterlerde ben carraro yada sedona alirdim.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@BugAdam ön amortisörlü istememin sebebi genel olarak sahil ve şehir için kullanmak olsa da amacım, ara ara koru yollarında toprak yollarda da gezmek istediğimde düz maşanın konfor olarak dezavantajını yaşamak istemiyorum. Disk frene gelince de tamamen görsel olarak çok beğendiğim için istiyorum.

@uussff sedona 340 da çok güzel gerçekten fakat fiyat 3.100₺. Ama aklımı çeldi biraz açıkcası. Birde bugün Mosso 770tb3 smd acera yı araştırdım. O da fena değil gibi. İyice karıştı kafam. 27 ile 30 vites arasında çok fark hissedermiyim peki?

@Hmz

Sedona 340tansa arka aktarıcısı 2 üst, diğer vites kısımları ise 1 üst donanım olan ve 3 vites artısı olan Carraro Sportive 230'u tavsiye ederim. İkisi de aynı model maşayı kullanmış. Carraroyu 2500 TL civarı bir fiyata bulmak mümkün ki bayiden satın alırsanız biraz ısrarla, alıcı olduğunuzu belli ederekten 200-300 lira indirim alırsınız. Vites sayısı farkı o kadar hissedilir mi bilemiyorum ama burada önemli olan vites sisteminin 1-2 üst seviye olması. ileride içinizde kalmaz, ''Acaba üst vites sistemi nasıldır?'' diye düşünmezsiniz.

@Hmz vites farkı illaki vardır ama bu vites farkları nerelerde neye göre farkını ortaya koyup gösteriyor bilir kişi varsa aydınlatırsa seviniriz

• Beğen
@BugAdam değerli yardımın için çok teşekkür ederim. Peki 3.000₺ e kadar alternatif olarak sunabileceğin başka model varmı? Carraronun rengin hiç içime sinmedi. Hep siyah giyen birisiyim de:)

@Ned Stark vites farkı rampa tırmanırken fark edermi ben en çok onu merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
@Hmz bende rampa yokuş çıkışlarında fark ediyor mu merak ediyorum birde jant boyutunda ufak jant mı büyük jant mı yokuşlarda iyi tırmanıyor mesela 26 jant mı 28 jant mı daha rahat yokuş tırmanıyor

• Beğen
Bisikleti sahilde sürmek isteyen birisinin 27 vites mi 30 mu falan bunlara takılmaması gerek bence. Yarışa girilmeyecek sonuçta, sahilde turlayacaksın:)

• Beğen
@Mehmet Nejat Karahan Bende bilmediğim için soruyorum zaten fark nedir diye. Eğer performans ise illa 30 olsun demem mantıksız olur sahil vs. için, fakat rampa tırmanırken artısı varsa o zaman düşünürüm, çünkü aynı zamanda şehir içinde de kullanacağım. O yüzden pratikteki farkı nedir 27 ile 30 vitesin onu merak ediyorum.

@Hmz

Olmasa da olur. Ama vites sayısı vites sistemi kalitesiyle doğru orantılıdır. Örn. (düşükten yükseğe) Tourney 21 vites - Altus 24 nadiren 27 vites - Acera 24,27 - Alivio 27 bazen 30, Deore 30, Deore XT 30, XT 30,33 vs. vs. diye gider.
Bu arada model araştırıyorum.

• Beğen
Sonunda karar verip Merida Urban 40 d aldım. Bisikleti bir kaç gündür kullanıyorum gerçekten iyi bir bisiklet. Merak ettiğiniz veya almayı düşündüğünüz bir bisiklet ise her türlü bilgiyi benden alabilirsiniz.

• Beğen
Geri