Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Merhabalar
Ben bisiklet almayı düşünüyorum fakat hangi bisikleti alacağım çok kararsizim.
Boyum1.75
Kilo:60
Yaş:13
Aklımda birkaç bisiklet modeli var
Salcano ng 650hd 27.5 jant
Mosso wildfire "hd" 27.5 jant
Kron xc 100hd 27.5 jant
Bütçem 1000TL arası yardımcı olursanız sevinirim
Saygılar..
 
Scudo
@Anıl Erdoğan
@Anıl Erdoğan



Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Anıl Bey. Bu önerdiklerinizi bulamadım, Yetkili satıcı Merida crossway 300 urban tavsiye etti .İç Bacak boyum 75 cm, bisikletin kadro boyu 48 cm, en düşük kadro boyu oymuş. Seleye oturduğumda parmak uclarım ucu ucuna yere değiyor. Bir de bisiklet gözüme kocaman gözüküyor. Yetkili satıcı bana uygun olduğunu söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
@Tini mini kedi boy ve kadro boyu konuları hakkında çok yorum yapmak istemem çünkü bisikletlerin geoemetlerilerine göre değişir.
(link) linkten size uygun kadro boyunu öğrenebilirsiniz. Ama bu bile ortalama rakamdır.
Söylediği bisikletin en küçük kadro boyu 41cm yalan söylemiş.
linki
(link)

Bence kadro boyunuza emin olduktan sonra internetten de alabilirsiniz
 
@Tini mini kedi

genelde satıcılar en fazla satılan bedenleri getirtirler haliyle 48cm kadronun altını çoğu bisiklet mağazasında bulmanız zordur ama sipariş üzerine getirtilebilir. bir diğer konu pedala basarken aynakola gücü tam olarak verebilmek adına pedal aşağıdayken diziniz kırık olmamalı yani dümdüz olmalı. bu durumda seleye oturuyorken yere ayak ucunuz değmesi normaldir ve doğru olan budur. kadro boyu ise kesinlikle önemlidir ölçümler yapılıp doğru kadro almanızı öneririm, kadro boyu bisikletin üstündeki konforunuzu etkiler ama kabataslak anlatacak olursak bisikleti bacaklarınızın arasına aldıgınızda iki ayak tabanınızda yere tam basıyorken kadronun üst borusuna vücudunuzun baskı yapmaması gerekir 1-2cm boşluk olmalı eğer bu dediğim gibiyse alınabilir lakin dediğim gibi kesinlikle işinin ehli bir bisikletçide ölçüleriniz alınıp doğru kadro boyu seçmeniz daha iyi olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tini mini kedi
@LifeSound carraro flexi 21 veya bianchi 21.çok yokuş çıkmayacağım dersen mosso marine 20" 2d.(kendisi benim kullandığım bisiklettir :D).
 
@danceros

Üst boruya dikkat etmedim ama pedala basarken dizim çok hafif kırık. Bu akşam tekrar bakıp deneyeceğim.
 
  • Beğen
Tepkiler: uslsy
@danceros

Ben de her sporda olduğu gibi ekleme yük bidirmemek, görevi kaslara yaptırmak adına dizin çok hafif kırık olması gerektiğini biliyorum. Dümdüz olduğu zaman her pedal çevirimde diz eklemine yük binecektir. Hatta kısa sürede ağrıya sebep olabilir. Menüsküse kadar uzanabilir.
 
@uslsy

%80 genel sürüşler için söylediğim ayar en ideal sele ayarıdır. dünyada kabul görmüş en uygunu bu dur. yarışçısından amatörüne herkes bu ayarla bisiklet sürer. bacağınız söylediginiz gibi hafif kırık oldugunda ağırlık dengesini bozarsınız, bel,bacak,kollar ve omurgaya ortak bölünen ağırlığı sadece omurga ve bele yüklersiniz.uzun vadede sonuçları daha kötü olur, daha fazla ağrı çekersiniz.
FAKAT
mtb arazi sürüşlerinde dediğiniz doğru hafif kırık olması lazım çünkü arazi sürüşünde ağırlığın çoğunu bacaklar alır.
 
  • Beğen
Tepkiler: uslsy
@danceros

Bilgi için tesekkurler.. Biraz daha araştırayım konuyu.. :harika:

---

Edit: Evet tam da tahmin ettiğim gibi ekleme yük bindirmemek açısından her sporda olduğu gibi bisiklette de eklemin çok hafif kırık olması doğru.

Altını çiziyorum, tüm sporlarda hiçbir zaman eklemi düzleyerek ekleme tam yük bindirilmemelidir.

İnceleme ve araştırma yapabilmeniz için aşağıya birkaç kaynak ekliyorum.

(link)

(link)

(link)

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: danceros
@danceros @uslsy

Sele boyunu yükseltince bacak -pedal mesafem dümdüz oluyor ama bu seferde bisiklete binmek için uzun atlama yapmak zorunda kalıyorum.
 
@Tini mini kedi seleyi boşverin,sele ayarlanır. seleye oturmadan ayak tabanlarınız yere düz basarken kadro üst borusu sizi rahatsız etmiyorsa, sorun yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: uslsy
@Akupunto

Öyle basit bir hesap değil kadro boyu. Doğru seçimi yapmak için bu videoyu izleyebilirisin.

 
  • Beğen
Tepkiler: istemidemirayak
Arkadaşlar bu bisiklet Carraro big 2922 için yorum yapabilir misiniz. Bir öğrencim bu bisiklet hakkında bilgi istedi. Ben de bilmiyorum dedim ama merak ettim. Daha çık şehir içinde bozuk yollarda kullanilacakmis. Ara sıra şehir dışına çıkacağını söyledi.
 
@uslsy doğruluğundan emin oldugum ve bütün bisikletçilerin kullandığı yöntem budur. pedal aşağıda seleye oturursun, topuğunla pedala basarken bacak düz olur. ayarlama bu şekildedir.çocuklugumdan beri bildiğim yöntem budur. şimdi bike fitting vs. filan bunlar detay işler. kaç kişi bisiklet alırken bike fitting yaptırıyor?.
 
@danceros

Çocukluğumdan beri benim de BMX te öğrendiğim neler var. Lakin sporlarda ekleme yük bindirmeme sporun keşfinden beri vardır.

Uzun yıllardır gerek lisanslı gerek ise amatör olarak birçok spor dalı ile uğraşmış ve uğraşmakta olan biri olarak size son tavsiyem hiçbir ekleminize yük bindirmeyin.

Evet o şekilde çok daha hızlı gidilebilir. Steroid kullananlar da çok hızlı kas geliştirir gibi gibi... Bu böyle uzar.
 
@uslsy resimleri inceleyince ve kendi bisikletime binip konuştuklarımızı uygulayınca aslında farklı şeylerden bahsetmediğimizi anladım :) ikimizinde bahsettiği şeyler doğru. ayarlarken bacak düz olacak şekilde topukla ayarlıyoruz ama neticede ayağımızın uç kısmı ile pedala bastığımızdan haliyle hafiften diz kırılıyor. boşuna konuyu uzatmışız gibi geldi bana
 
@danceros

Hahaha.. Olabilir.. En azından bilmeyenlere faydalı oldu.. Ankaradasın anladığım kadarı ile.. Ne taraftasın?
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba iyi günler
Uzun zamandır yeni bir bisiklet istiyordum bütçe ayıramamıştım , tabiri caizse beyaz eşyacılarda satılan bir bisikletim var yaklaşık 5-6 yıldır sürüyorum günde en az 10km yol yaparım fakat sürmesi hiç keyifli değil ve güven vermiyor . Şehir içinde kullanabiliceğim tümsek , kaldırım vb. rahat çıkabilen asfalta uygun bir bisiklet tavsiyesi istiyorum sizlerden bütçem 1000-1200tl eğer bu fiyata iyi bir bisiklet yok ise 1500tl lere kadar çıkabilirim tavisyelerinizi bekliyorum.
 
@uslsy batıkentteyim. ama ikametin çok önemi yok ankaranın heryerine pedallıyorum karşılaşırız belki birgün eymirde filan. :)
 
Geri