Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@BugAdam

mosso cavalier 700 tourney ile claris arasında kaldım aradaki fiyat farkı değer mi ?

ve ikinci el btwin triban 500 buldum 1300 liraya çok uygun ama faturası falan yokmuş. İlk kez yol-yarş bisikleti almayı düşünorum. Bütçe max 2.200 - sizce ne alayım şu günlerde mosso mantıklı geliyor ama fiyatlar çok uçuk. Gönül ister 1500 e alalım ama şu dolar euro ... ah ah.

Scudo
@Yusuf Bilal Tekin eğer bütçede daha yukarı çıkamayacaksanız Mosso legarda 1821 mdm veya msm 2. El bakın derim. Bulabilirseniz sedona 410 2.el de olabilir.
Ama sıfır bisiklet bu fiyatlara maalesef demir yığını gibi oluyor.

@Emre07E

Tourney yeterince tatminkar çalışmıyor. Geçişleri yavaş, gürültülü, 14 vites de cabası bence yetersiz. Tamam Claris de mükemmel değil ama yol bisikleti ruhunu bir nebze de olsa daha fazla hissedebilmek için şart olduğunu düşünüyorum. O fiyat aralığında ve donanımda bulunabilecek en doğru bisikletleri yazmaya çalıştım, içinize sinen ve hoşunuza gideninde karar kılabilirsiniz. Triban 500 de uygun gibi görünüyor, düşünülebilir. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Bi kaza oldu elhamdülillah ben bisikletin üstünde değildim ve park halindeyken bir araç çıkarken benim bisikletimin arka tekerlekğinin üstünden geçti ve kaçtı bisikletim ng650 ve kadrom yamuldu düzelmeye çalıdtık çatladı benim şu anda bisikletlete dair bir tek kadrom yok diğer bütün setler sağlam aynı kategoride ve aynı kadro nasıl bulabilirim?(alüminyum kadro bisiklet NG 650 vfren 26 jant)

Selamlar uzun zamandır bisiklet sürüyorum mtb'm var. Ancak yanında yol /yarış almayı düşünüyorum iniş çıkışı fazla olan bir yerde kullanacağım 170 boyda ve 90 kiloyum bisikletten teknik olarak anlamıyorum en fazla 3000 verebilirim öneriniz ne olurdu. Şimdiden teşekkürler

@Ahmed42Carraro CR Race 052 veya ikiz kardeşi Bianchi SLR 600, Peugeot GTR 940, Lapierre Audacio 300 (Aralarında en iddialisi bu fakat fiyatı 3500 TL), b'Twin Triban 520, Kron RC3000, Salcano XRS 030-035, Sedona 640, Giant Contend 2 - SLR 2 (Şahsen ben olsam sırf kadro için bu kadar vermezdim, üzerinde Claris grupset var), Scott Speedster 50 (Bu da aynı şekilde hatta ve hatta tourney -en düşük seviye grupset-) ve Corelli KR300. Eğer ikinci elde temizini bulabilirseniz Fuji, Cube, Cannondale, Specialized ve yazdığım modellerin bir üst seviye olanlarina göz atmanızı tavsiye ederim.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1000 tl civarlarına cikabilirim bisikletpro bayisine gittiğimde bana bu bisikletleri tavsiye ettiler.biri 985(amortisörlü) öbürü 955 tl.dusuncelerinizi paylasirmisiniz?

Dosyalar

• IMG_20180801_120755_HDR.jpg
    IMG_20180801_120755_HDR.jpg
    136,5 KB · Okunma: 29
  • IMG_20180801_120808_HDR.jpg
    IMG_20180801_120808_HDR.jpg
    51 KB · Okunma: 25
  • IMG_20180801_120819_HDR.jpg
    IMG_20180801_120819_HDR.jpg
    85,7 KB · Okunma: 25
  • IMG_20180801_120826_HDR.jpg
    IMG_20180801_120826_HDR.jpg
    53,1 KB · Okunma: 24
  • IMG_20180801_120815_HDR.jpg
    IMG_20180801_120815_HDR.jpg
    148,8 KB · Okunma: 24
  • IMG_20180801_120803_HDR.jpg
    IMG_20180801_120803_HDR.jpg
    53 KB · Okunma: 23
@Emre07E corelli kr 300 öneririm en azından sora setli claris ten iyi

:D

mosso legarda 1821 olabilir fakat attigim resimdekilerle farki nedir?
sedona 410 bulabilecegimi zannetmiyorum

Öncelikle Hepinize merhaba...

80 li yıllarda ve 90 yılların başında tüm çocuklar gibi benimde bir bisikletim vardı. Bizler inanılması güç olsa da sokakta oynayabiliyorduk... Büyük olanlar küçük olanlara bisiklet sürmeyi öğretirdi bende bu öğretimden geçen biri olarak ilk bisikletim olan BMX ( o yıllarda çok karizması olan bi'şeydi ) ile baya yol kat ettiğimi düşünüyorum çünkü 2-3 defa dış lastiklerin dişleri eridiği için yeni dış lastik almıştık :)

sonra bianchi aspid ler girdi hayatımıza siyah üzerine yeşil örümcek ağı çağrışımı yapan boyası ile bir sürede 26 jant bisiklet kullandım. Hatta o zaman mahalleden 4 arkadaş yanımıza çadır da alıp İzmir Bornova dan Çeşme ılıcalara gidip 2 gün kalmışlığımız bile var...
muhtemelen 16 yaşındaydım ayağımızda terlikler çantanın içinde karpuz :) çeşmeye gittik...

Aradan yıllar geçti okul hayatı çalışma hayatı derken bırakı vermişim bu güzel hobiyi... ta ki büyük kızım ( 12 yaşında ) bisiklet sürmeyi öğrenmek istediğini söyleyinceye kadar...

sahibinden de bir tane kron marka bir bisiklet vardı... çocukluğumdan hatırladığım shimano iyi bir vites ve göbek markasıydı :) birde ön tarafı disk frenliydi gittim onu aldım. çocukken bize öğrettikleri gibi eğimli bir yerden iktirdim bir iki düşme bir kaç acı ve minik diz dirsek kanamasından sonra öğrendi bisiklet sürmeyi bisikletini de seviyor. Daha seri kullanması sağa sola yatıra bilmesi, bakım yapmayı öğrenmesi vs. gibi şeylerle uğraşıyoruz bu aralar...

eşim bisiklet sürmeyi bilmiyormuş hiç konusu bile geçmemiş aramızda :) yine internetten ucuz bir bianchi scorpion buldum ( cocukluğumun son dönemlerinde görmüştüm çift amortisörlüler ozaman çok havalı oluyordu :) şimdi eşimi iktiriyorum aynı yokuştan aşşağı :) bir kaç düşüş sonra o da öğrenecek :)

Çocukken bizim yarış bisikleti dediğimiz bisikletler vardı incecik ve çok büyük lastikler kıvrık bir gidon hem alttan hem üst kısımdan fren yapmaya yarayan kollar :) bizim dönemimizde bu bisikleti rüyasında görmemiş çocuk yoktur herhalde :) yanlış biliyor olabilirim ama sanırım markası fuji ve sprick oluyordu

çocuk ve eşim için bisikletlerle bu kadar hasbihal olunca o bisikletler geldi aklıma hazır eşim ve kızım da bisiklet sürmeye başlamışken kendime de bir tane alayım aksamları güzelyalı sahilde süreriz ara sıra inciraltına gideriz o arada küçük kızımında boyu biraz uzar oda sürmeye başlar küçük turlar planlarız gibi şeyler düşünürken bir tane kendime almaya karar verdim biraz araştırma ( araştırma derken mahalle bisikletçileri, ve bit pazarı ) bir bisiklet buldum. tam istediğim gibi alsam mı almasam mı üzerinde nasıl iyileştirmeler yapabilirim derken internet te araştırmaya başladım....

öncelikle bisiklet yedek parça fiyatlarını görünce bi yutkundum :) araba fiyatına bisiklet toplamak içten bile değil :))) sonra bir sürü teknik terim onlarca/ yüzlerce çeşit ve modelde yedek parça....

bizim zamanımızda sadece pedalı geriye bastığımızda fren yapan arka göbekler ( kontra ) şimdi elektrik üreten hale gelmiş hem de 70 TL ye de üretiyor, 600 TL ye de üretiyor :)

birde eskiden okul harçlıklarımızdan arta kalan paramız bisiklet tamirine yeterdi... şimdi büyük ve her hobi gibi pahalı bir uğraş haline gelmiş....

benim derdim bisikletle gezmek dolayısı ile bir yarışa girmeyeceğim... tüketim çılgınlığına kendimi kaptırmaya da hiç niyetim yok su eski tip 80 li yıllarda kullanılan yarış bisikletlerinden alıp (sanki diğerleri havada gidiyormuş gibi bunlara artık yol bisikleti deniyormuş ) belki disk fren takmak, ayna kol yenilemesi, vites dişlilerini yenileyip belki kelebek gidon vs ekleyip aksamları esim ve çocuklarımla gezmek gibi bir düşünce oluştu bende....

gelelim esas konumuza...

ben bu almak istediğim bisikleti alsam buraya da fotoğraflarını yüklesem (boyum 1.83 / kilom 83) 28 jant ve büyük bir bisiklet bana uyacağını düşünüyorum....

komple söksem ( çocukken söküp takardık) toplama ve almam gereken malzemeler konusunda bana yardımcı olur musunuz ? evimde kendim hatta aile bireylerini de katarak toplamak istiyorum...

Bisikleti bu hafta sonu almaya gideceğim.... ve iyileştirme konusunda desteğe ihtiyacım var...

her parça her kadroya uyuyor mu?

28 jant için göbek alırken neye dikkat etmem gerek ayna kol takımı vs alırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir gibi aklımda yığınla soru var.... en doğru olanı sanırım bisikleti alıp üzerinde konuşmak olacak ama sanırım ben uzun zamandır bu işlerle pek uğraşmadığım için terimlerden çooook uzak kalmışım :)

• Beğen
Tepkiler: alper2508
Peugeot hakkında internette hiç inceleme bulamadım. 105 setli, Fulcrum super sport jantlı ve karbon maşalı piyasadaki bisikletlere göre fiyatı çok güzel. Kullanan arkadaşlar varsa buraya yorumlarını bırakabilir

beyler günde ortalama 15 km başlarda kendimi zorlamak istiyorum ve spora gitmek için kullanacağım bisiklet önerirmisiniz 2 gün sonra bozulmasın fiyat 1600'e kadar çıkabilir

Selamlar. Aranıza yeni katıldım. Yakın zamanda bisiklet sporuna başlama kadarı aldım. Ufak çaplı da bir araştırmam oldu. Her şeyden önce belirtmem gereken bir iki husus var. Başlangıç seviyesinde fıtık ve bel-sırt kaslarından kaynaklı bel düzleşmesi var. Bunu öncelikli dikkate alarak bana tavsiyede bulunmanızı rica edeceğim. Kullanma amacı olarak da spor amaçlı almak istiyorum. Yolları kazılardan dolayı berbat ve toz dolu küçük bir ilçede yaşıyorum. Kendim belirlediğim ve sağlık problemimden dolayı bisiklette tecrübeli bir kişinin tavsiyesi olmak üzere iki seçenek belirledim. Mosso Legarda 1824 MSM V ve Carraro Sportive 224. Bisiklet hakkında bilgim yok ama kısa araştırma sonucunda elde ettiğim bilgilere göre bu modeller ince lastik olduğu için sanırım ilçemin bozuk yollarında kullanamayacağım. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Küçük bir yerde yaşadığım için muhtemelen bu ilçe kesinlikle yeterli olmayacak pedallamak için :) Sadece oturduğum yerdeki yol şartları da kötü diye mtb tarzı bisiklet almak istemiyorum. Anlayacağınız kafam karışık ve ben artık bisiklet sürmek istiyorum. Kadro boyu konusunda da yardımcı olursanız sevinirim. Boyum 1.85, kilom 73. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim. Bütçem 1500 TL.

@Mehmet Metin Levent Doktorum, bisiklet sürmemde bir sakınca olmadığını söyledi hocam.

@ASB sadece şekli hakkında fikriniz olsun diye
(link)

Bu tür bir bisiklet keyif verir. Lastikleri ne çok kalın ne de çok ince. Önde bir amortisör ve nerdeyse kambur olmadan binebileceğiniz bir bisiklet. Offroad veya onroad trekking tarzı bir şey bakabilirsiniz.

Mosso ve carraro piyasada verdiğiniz paraya değecek en uygun bisikletlerle mevcut.

@Mehmet Metin Levent Şekil olarak gayet hoş duruyor verdiğiniz örnek. Belirttiğim iki model hakkında ne düşünüyorsunuz peki ? Özellikle Legarda çok hoşuma gitti. İlçemdeki alt yapı çalışmalarından dolayı yolların bozuk olması üzüyor beni açıkçası.

@ASB

Yollar bozuk kazi var demissiniz ama kazi omur boyu surmeyecegeni goz onune alip duz masa sedona 410 almanizi tavsiye ederim.

Bütçeniz daha yukarı el veriyor ise duz masa olarak merida speeder 20v de olabilir amortisorlu olarakta carraro 225.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uussff Carraro Sportive 225 te gidonun ayarlanabilir açıları olması biraz daha hoşuma gitti açıkçası, mossoda o mevcut değil sanırım, en azından benim belirlediğim modelinde yok. Mossoda aklımın kalmasının tek sebebi ön ve arka attırıcının da Altus olması. Bu büyük fark ettiren bir şey mi acaba ? Ayrıca disk fren olması daha mı faydalı olur ? Bakımı ya da arızasında parça temini zor olur mu disk frenin ?

@ASBBakımı sıkıntılı oluyor disk frenin. Acemi birisinin yapabileceği bir şey değil. Ben V fren tercih ettim. Geçen bisikletin sağını solunu kurcalarken freni bozdum. Ufak alyan setim vardı Youtube'den bir video izledim hemencicik yapıverdim eskisinden de iyi oldu frenler.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri