Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@epixmerix@epixmerix
Ustam iyi mi kötğ mü anlamadım eski. Bisiklet zaten.Alınır mı sizce hiçbir bilgim yok ondan sordum

Scudo
Selamlar, iyi forumlar
2014 yılında Salcano XRS 040 Yol bisikleti sürüyordum belli bi sıkıntılar sebebiyle satmak zorunda kaldım bu sene tekrardan başlamak istiyorum fakat bu sefer cyclocross bisiklet almayı düşünüyorum. Bütçem 2200₺ civarı bu civarlarda bisiklet önerileriniz nelerdir? Teşekkürler..

@enis3922
Hiç bilginiz yoksa tanımadığınız birinden eski ve piyasada az bulunan bisiklet almayın. Standart mümkünse yeni bir bisikletle başlayın. Sonra satmak için bile yurtdışından parça beklersiniz. Bu bisikletler neyin nesidir iyi bilen kişiler için. Benden söylemesi.

Merhabalar, yardımınıza ihtiyacım var :)

Annem, ben, erkek kardeşim, kız kardeşim olmak üzere 4 kişilik bir aileyiz, yeri geldimi ben yerdi geldimi kardeşim abim annem vs hepimizin kullanabileceği ortak bir bisiklete olsun istiyoruz.

Yol olarak asfalt, beton ve parke taşı yani şehir içi Trabzon'dayız ve arada bayır yollar olmuyor değil. Uzun yol içinde uygun olma imkanı olursa tadından yenmez :)

Hepimizin için ilk bisiklet olacak, tabi ki öncesinde bisiklet kullanmışlığımız var ama sürekli olarak değil ve kendimize ait değil.
İlk olacağından dolayı çok sıkıntı, bozukluk vs yaratmayacak bir model daha uygun olur bizim için.

Bütçemizde 1000-1200 tl arası.

Büyük ihtimal bu bütçeye göre çok fazla istekte bulundum ama şansımız denemek istedim, 2006'dan beri böyle bir forumun olması ve aktif kalması beni şaşırttı o yüzden aramızda tecrübeli, yeni ve eski modelleri yakından takip eden arkadaş muhtemelen yardımcı olacaklarını düşündüm :)

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

Nakitte + %10 ındirim. Bayanların da binmesi rahat olur . Yine de bir araştır .20190622_231223.jpg20190622_231223.jpg

14/28 dişlileri sayesinde yokuşları da rahat çıkarsınız

Iyi günler. Bisiklet çantasının çalınma riskini nasıl önluyorsunuz? Onlenmiyorsa çanta alıp öyle devam edecegim

Herkese selamlar , epey araştırdım konuyu da okudum ama soruma net bir yanıt alamadım.

2018 yılında benzer bütçelere yapılan öneriler artık zamlardan ötürü geçersiz kalıyor bu sebeple benzer btçeler dahi olsa başlangıç seviyesi bir bisiklete ihtiyacım var.

Kullanım amacı: Şehir içi kısa ve orta çaplı mesafelere erişim ve spor. Boy 192 kilo 101 . Bu sebeple 28/29 inç 18/19 inç kadro boyu bakıyorum.

Corelli trivor 1.0 : 950 TL aliminyum 13 kg ağırlık 2019 model olanının fiyatı aşağı yukarı buraya geliyor.
Corelli trivor 4.0 : 1050 TL yukardakilere ek olarak ön amortisör mevcut fiyatına göre fena gelmedi bana .
Kron xt 100/150: 1150/1400 Aralarında benim gözüme çarpan 2 fark var birincisi kilitlenebilir ön amortisör 2.si fiyat
Carraro 220 : 1500 TL Aslına bütçemin epey üstünde olmasına rağmen kilitlenebilir maşa ve dizayn olarak epey hoşuma gitti . Fakat bunu almak beni gerçekten çok zorlayacak.

Yardımlarınızı rica eder iyi forumlar dilerim.

@fyuksel92 şehirde surecekseniz amartisorlu maşayı es geçin, zaten kullanmayacaksiniz. Kilitlenir alsanizda hep kilitli kalacak, onceliginiz suspansiyonlu maşa olmasin bu soylediklerimi unutmayin.
İstediğiniz modelde rijit(sabit) maşa varsa rijit; eğer yoksa zaruri olarak süspansiyonlu maşa olsun.

Oneri olarak Corelli Trivor 6 ya da 7 olabilir.
Ya da Mosso 1821, 1921 MDM. Amartisorlu ise 1824 ve 1924 MSM.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@amasseia hocam esasen 1000 tl civarında bütçem var , carraro çok tavsiye edildi diye onu da ekledim corelli 4.0 piyasaya göre uygun görünüyor ama 1.0 yaşadığım yerde satılıyor satış sonrası için daha rahat olurum ,aralarında çok dark var mıdır, diğer modeller bütçemi çok aşıyor.

@fyuksel92 en azindan 1300-1500 TL'niz olsun. Vites sistemlerini de Altus almaya bakın. Tourney de elbette güzel ama bir muddet sonra yukseltsem mi acaba diyen çok kişi oluyor. Trivor 1.0 almayin.

Valla gönül isterdi @amasseia hocam lakin durum bu, genel olarak baktığımda da bu bütçede altus ek yok , benim de çok profesyonel bir beklentim yok, iletde bütçe olursa değiştiririz elbet ama bana yeteceğini düşünüyorum. Çünkü çok uzun kilometrelerden ziyade 15 20 kilometre kadar spor maksatlı bineceğim , pek ulaşım amacım da olmayacak. Ayrıca bu bütçede kalan arkadaşlara da yardımcı olması açısından 1000 TL bandında öneriniz ne olurdu diye tekrar sormuş olayım.

.

Son düzenleme:

Arkadaşlar Herkese merhabalar.
Bütçem max: 1000tl 1 kuruş üste çıkamam belirteyim :)

Arkadaşlar bisikleti kullanacağım alan kimi zaman stabilize kimi zaman kaymak gibi yol olacaktır. Türkiye'nin yolları ve engebeli arazileri malumunuz. Bu yüzden yol bisikleti almaya ilk etapta çekiniyorum. Bu nedenle biraz yol bisikletinin biraz dağ bisikletinin özelliklerinin olduğu bir bisiklet düşünüyorum. En doğru tavsiyeyi sizler vereeksiniz.

İkinci el düşünmemin sebebi Türkiye'deki pek çok ürün dolar endeksli olduğu için bugün fiyatını hak etmeyen şeyler bile çok pahalı malumunuz. Aklımda marka olarak Carraro var.

Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler. :D

• Beğen
Falcon Ricardo öneririm 800 TL civarı bir ücreti var ama sık sık 300-450 arası bir fiyata düşüyor.

• Beğen
Merhaba aranıza bugün katıldım iş-ev arası kullanmak için bir bisiklet araştırdım ve kafama yatan bir model buldum daha önce araştırmadan aldığım bir bisikleti satmak zorunda kaldım o yüzden size sorma ihtiyacı hissettim mosso LEGARDA 1927
KADRO
MAŞA
AYNAKOL
RUBLE
VİTES KOLU
ARKA ATTIRICI
ÖN ATTIRICI
ZİNCİR
FREN
ORTA GÖBEK
PEDAL
HAZNE
JANT
LASTİK

AĞIRLIK

6061 ALLOY
MODE MD-689-M/LO
SHIMANO ACERA FC-T3010-48/36/26T
SHIMANO CS-HG200-9 - 11/34T
SHIMANO ALTUS SL-M2000 9X3
SHIMANO ALTUS RD-M370-L
SHIMANO ALTUS FD-M371
KMC-Z99
SHIMANO BL-MT200 (HİDROLİK)
SHIMANO ALIVIO BB-UN26
HF893 ALLOY
SHIMANO ACERA HB-M3050 FH-M3050
STARRIMS J19SZ
FLASH V66 37X622
LONG WAY (REFLEKTÖRLÜ))
13,80 kg

2600 tl
Bu fiyata önerebileceğiniz farklı bir bisiklet varmı ? Fiyatına göre bu bisiklet nasıl ? Ev ve iş arası yaklaşık 8 9 km ve asfalt bazı kısa dik yokuşlarda var

@fyuksel92
Ikinci el al kardes. Hata edersin bu pahalilikta sifir almakla

@Havadahayal
Burada danisacaginiza hem buranin ikinci el market ilanlarina, hem sahibindene hemde facebook un ikinci el sayfalarina baksaydiniz coktan bulmustunuz. Sayfalarca öneri var burada onlari okumaniz faydali olur

@mariokaldato

Hocam haklısın zaten baktım aklımda bir kaç model var. Sıfır almayı da düşünmüyor değilim açıkçası. Şehrimde kaliteli 2. el ilan bulamadım. Şimdi şehir dışından getirtsen kargo parasıydı, bisikletin sorunlu çıkmasıydı hiç uğraşamam. Kron TX 100 modeli var aklımda sıfır olarak. Bu hobide usta değilim sadece yeni başlayacağım için işimi görür diye düşünüyorum. Sizin kron tx 100 hakkında bir fikriniz var mı ? Bu modele baktım fakat pek bir şey bulamadım. Beni tatmin edebilecek bir yorum yoktu yani.

@Havadahayal

Sayfalari incelersen yuzlerce kisinin tx 100 ü sordugunu , bazilarinin aldigini goreceksin.
Her bisiklet guzeldir, kafani çok bulandirma. Al gitsin.
Neredesin bilmiyorum ama Bursa da duzgun bir makina bulursan yardimci oluruz

@Havadahayal
Ayrica bin liraya nasil bir tatmin istiyorsun anlamiş degilim. Ben aç olunca tavuk döner alip yiyorum. Niye ?açım çünkü, en önemlisi ucuz birde, bu eylemi yaparken dusunmuyorum ki " lan bi sorayim saga sola tavuk doner onerisi versinler bana " diye.
Kisacasi açlik ile tatminiyet beklentisi farkli seylerdir. Bu parayla ilgilidir . Siz pedallamaya bakin. Ilerde paraniz olunca isin tatminiyet kismina gecersiniz

@mariokaldato
Hocam bisiklet ile döner bir değil. Bisiklet 1500 TL, döner 3.5, 5 TL. Pahalı bir eşya alırken aldığının en iyisi olsun istersin. Kron RF 100 modelinin sıfırını uzun araştırmalarla sahibinden sitesinde satan 900 TL'ye İstanbul Sarıyer'de bir bisikletçiyi buldum. Tekirdağ'da oturduğum için havale ile ilk parayı ödeme riskine girip bisikleti aldım ve kullanıyorum.
@fyuksel92 @Havadahayal Eğer isterseniz bu bisikletin linkini atabilirim. TX 100 de aynı fiyatta.

• Beğen
@Piscosour
Hayirli ugurlu olsun kavusmaniza sevindim

Geri