Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@Ugurhan merhaba hoş geldiniz. Eksiyetle şehirde, asfaltta surecekseniz şehir-tur bisikleti; daha çok dağda, bayırda, ormanda surecekseniz de dağ bisikleti alacaksaniz. Önce bunun kararina varıniz.
Şunu belirteyim, şehir-tur bisiletleri daha çok şehirde sürülür ama tura çıkılır, hafif ormanlık alanlara, ortalama köy yollarına da gider sıkıntı yok. Onerilen Sedona 410 modeli de fiyatına göre en iyisi denilebilir. Rampa çıkmak için de dişli oranları yeni başlayanlar için biçilmiş kaftan.

Scudo
@Ugurhan
Bence oncelikle forumda bulunan "düz maşamı , amortisormu" isimli konuya gidin ve orada bulunan yorumlara bakip hangisinin sizin kullaniminiza uyacağina karar verin. Daha sonra sonuç eğer düz maşa ise kesinlikle Sedona 410 a bakın. Kullanan çok fazla ve herkesçe beğenilen bir bisiklet sizi pişman edeceğini zannetmiyorum. Bu fiyatta çok fazla bilgim olmamakla birlikte amortisor istersenizde Carraro Sportive , Kron TX , Mosso Legarda serilerine göz atmanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Ugurhan
@amasseia
Teşekkür ederim

@Emir Tuncel
Çok saolun. İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar yakın zamanda bir bisiklet alacağım decathlondan almayı düşünüyorum st 100 modeli ile st 520 modeli arasında kaldım aralarında 500 lira civarı fark var önerilerinizi bekiyorum. Şimdiden teşekkürler

Merhabalar 520 kullanıcısıyım bütçeniz eğer yetiyorsa 520 almanızı öneririm. ST100 V Fren iken 520 Disk Frene sahip. @ugur.bulut

Merhaba. Bende bisiklet almayı düşünüyorum. Sehir içi ve Şehirlerarası kullanacağım. Bütçem 5000 TL. Hızlı olması ve akışının iyi olmasını istiyorum. Teşekkürler

@happy8442
Specialzed sirrius yada scott sub modelleri harikadir hocam. Ve Giant escape air

@happy8442
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhabalar, kadro boyu konusunda ikinci el bakarken genelde tam bana göre olanları bulmakta sıkıntı çekiyorum. Forumda baktığıma göre bana 56-58 arası gerekiyor ama en fazla bulabildiğim 52 kadro boyu. Sizce 50-52 arası alsam sürerken çok sıkıntı olur mu?

Bir de link atmak serbest mi bilmiyorum serbest değilse kaldırırım yorumu ama (link) bu linkteki sedona 410 1000 tl ye koyulmuş sizce almak mantıklı mı? (istanbul içi bulabildiğim en uygun kadro boylu sedonalardan birisi)

@MagicTurtle boy ve bacak boyunuzu söylerseniz hangi kadronun size uygun olacagi konusunda bizler de fikirlerimizi sunabiliriz.
Amacindan sapmadigi sürece link yasak değil diye biliyorum. Sedona 410 güzel bir bisiklet, kendi segmentinde fiyatına göre en iyilerinden. Bisiket temizse bir sıkıntısı yoksa iyidir, alınabilir.

@MagicTurtle
Hocam boyu uygun olmasi gerek cunku 52 kadro en büyük kadrosu 410 un. Sirf disk fren ve V fren uyumlu olmasi bile onu ustun kiliyor yeni modellerine gore valla super. 2010 a kadar dunyada cogu mtb yada şehir bisikletlerinde disk ve v uyumu genelde bulunabiliyordu su an ise bir hayal oldu

@amasseia

Boyum : 1.85 Bacak boyum : 85 cm
evet sedona 410 güzel bisiklet ama genelde fiyatları biraz daha pahalı oluyordu o adamla bir konuşup bisikleti inceleyeyim en iyisi. Teşekkürler :)

@mariokaldato

52 en büyüğüyse o zaman bunu kaçırmasam iyi olacak gibi duruyor. Teşekkürler :)

Merhabalar, bisiklet satın almayı düşünüyorum. Bir kaç gündür araştırma yapıyorum haliyle ve bir tanıdıkta bisiklet al-sat yapıyormuş. Kendisiyle bi görüştüm elimde bana uygun SALCANO ASTRO 26v ve BIANCHI ASPID 29v bisiklet modellerini önerdi. İnternetten biraz araştırınca ''Dağ Bisikleti'' kategorisinde olduklarını gördüm.

Ben, alacağım bisikleti her gün ortalama 5-10 km yol için ve arada bir keyfi 20-30 km yol yapmak için almayı düşünüyorum. Sizce bu yazdığım modeller benim için uygun mudur? Başka bir tavsiyeleriniz var mıdır? Bu ikisi kesinlikle şart değil ama öncelikli düşüncem bunlar o yüzden bu iki bisikletten hangisini tercih etmeliyim?

Boy : 1.90
Kilo : 95

Edit : Her gün işe giderken kullanacağım ve aşağı markete giderken bile kullancağım bi bisiklet istiyorum.

BÜTÇE MAX 1200 ikince el olması sorun değil

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhabalar, neredeyse 16 yaşımdan beri bisiklet kullanmadım. Bu sıralar çevremdeki insanların tekrar bisiklete dönmesi ile benimde kanım depresti :) 2-3 gündür kendime göre bir bisiklet arıyorum ama çoğu bulduğum bisikletin kadro ölçüsünü bulamadım. O yüzden sizlere danışayım dedim.

Öncelik ile kar kış olmadığı sürece artık hayatımın bir parçası olmasını istiyorum. Hem sağlık hem spor hemde kamp ihtiyaçlarımı gidermek için kaliteli bir araç olduğunu biliyorum.

Ancak büyük bir sorun var;

Boy : 206 cm
Kilo : 160 kg

( Dip Not : Spor geçmişim var. )

Dediğim gibi 2-3 gündür araştırıyorum. Kadro boyu 60cm civarı sanırım kurtaracaktır, ancak kadro malzemesi olarak alüminyum imkansız gibi duruyor. Çoğu üretici maksimum ağırlığı 110kg olarak belirtmiş. O yüzden çelik bir kadro bakınıyorum. Sıfır almam biraz zor gibi duruyor. O yüzden ikinci elde 900 TL'ye çıkabilirim gibi..

Bana önerebileceğiniz marka model var mı ? Yoksa ben Ankara - Çankırı caddesinde biraz dolanayım mı ?

@islamka
Size onerilen bisikletler dağ bisikleti yani mtb olarak geçmekte ve şehir içi kullanim için tamamen eziyet. Ayrica boyunuza gore 26jant biraz cocuk işi gibi kalacaktir. Eğer bütçenizi 1500 civarina cekebilirseniz Sedona 410 a bakın. Çekemeyecekseniz Mosso Legarda 1921 mdm modeline bakin. Şehir içinde amortisore gerek yok hamalliktan başka bir şey olmayacaktir.

@DarkEagle
Hocam bu kilolara hangi bisiklet daha iyi gider bilgim yok. Ama benim size onerim normal bisikletcileri degil decathlona gidin ve decathlondaki mtb(dağ) bisikletlerinr bakın. Kilodan kaynakli olarak bozulabilecek parçalara (kadro) ömür boyu garanti veriyorlar. En mantiklisi ordan almak olucaktir.

@Emir Tuncel

onların garantisi standart bedenlere göre :D ben patlarım :D

@DarkEagle
Sıkıntı bir durum :) yinede bana kalirsa zaten alt sinifdayken decathlona bakmaniz . Seri sonu rockrider 340 felan bulabilirsiniz belki ucuza. Forumda arayin belki bulursunuz bu cusseye ne gider diye ?

@Emir Tuncel

konu açamıyorum, konu açabilsem zaten daha fazla dikkat çekeceğim

@DarkEagle
Belli bir kademeye kadar konu açılamıyormuş. Onun yerine yukaridaki arama butonuna yuksek kiloya bisiklet onerisi vb. gibi basliklar aratirsaniz bulabilirsiniz.

@Emir Tuncel

yazdım da en fazla 100-110 var :D

Geri