Scudo Sports

Bisiklet önerileri

@mazot

Gercekten karar vermemde cok destekleyici yardimlar aldim, bu cevapla aklimda soru isareti kalmadi sayilir cok tesekkur ederim ?

Scudo
@Anonim
Cok tesekkur ederim ? peki drop barda surekli fren sikamama trafikte guvenlik acisindan risk olusturur mu aslinda kafama o takildi :)
Yanlış anlamayın dropbarda da fren sıkılabiliyor, onu demek istemiyorum. Sadece düz gidon, düşük hızlarda, daha geniş tutuşuyla daha rahat oluyor bu açıdan. Dropbar biraz daha dar, düz gidona göre. Sürüş süresi uzayınca rüzgar direnci ve tutuş şekli açısından drop daha avantajlı ve daha zevkli oluyor.

spor araba ve sedan arasındaki fark gibi düşünün. Alışverişe hangisiyle giderdiniz, şehir dışına gezintiye hangisiyle giderdiniz?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bisan rc9800, carraro cr-race 062, merida scultura 300 arasinda kararsiz kaldim.Gunluk ise gelis gidislerde bisiklet kullanan ve haftada 2 3 gun kisa turlar yapan birine oneriniz ne olur.ayrica fx 7.5 de hala aklimin bir kosesinde.

(link)

(link)

(link)

(link)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar siteye daha yeni üye oldum. Yaklaşık 3-4 aydır bisiklet almayı planlıyorum ama yüzlerce seçenek arasında kayboldum resmen. Bu yüzden bu konuda sizden yardım istiyorum.

Yaşım 16, boyum 180, kilom 62 ufak çaplı bir spor geçmişim oldu ama bisiklet alınca yeniden başlayacağım. İstanbul Sancaktepede oturuyorum yollarda ciddi engebeler var haliyle. Aradığım bisiklet gidondan kilitlenir ön amortisörlü minimum 3.9 vitesli, HD frenli, şık ve sağlam, bana yıllar boyunca arkadaşlık edecek bir bisiklet. Açıkcası bisikletler hakkında 3-4 aydır bilgi sahibi olmaya başladım ve merak saldım. Yani benim bu hevesimi kaçırmayacak öyle hemen arıza yapmayacak bir bisiklet istiyorum. Şimdiye kadar bir sürü markadan bisiklet baktım ama aradığım bisiklete en yakın Carraro Sportive 227 ve 230 buldum. Bütçem yaklaşık 4000 gibi ama bu paranın hepsini zorunlu olmadıkça bir bisiklete vermek istemiyorum açıkçası. Günde yaklaşık 15-20 km yol yapacağım başlangıç seviyesinde şehir içinde kullanacağım bisiklet önerileri istiyorum sizden. Lütfen bisikletten iyi anlayan arkadaşlar bana bir yol göstersin.

Son düzenleme:
Adana'da ev ve iş arasında yaklaşık 6-7 km arası mesafe için ilk ve sonbahar aylarında sürekli, kış aylarında ara ara kullanacağım ve yaz aylarında hiç kullanmayacağım bir şehir bisikleti bakıyorum.
Kafamda olan modellerde frenin V yada HD olması tercih sebebi ve büyük ihtimalle bakımının uygun olması sebebiyle V fren tercih edeceğim.
Aklımda olan modeller şunlar, kullanan ve bilenlerin fikirlerini paylaşmasını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
V frenliler
(link)

(link)

HD frenliler

(link)

(link)

(link)
İlgili bisikletler için internette bugün ve yarın 12'ye kadar olan kampanyalarla almak istediğim bisikletlerden Carraro 706 ile Bianchi 506 arasında kaldım, görüntü olarak Carraro 706 da karar kıldım fakat ürünü satan mağazalara sorduğum kargonun taşıması sırasında yaşanacak sorunlar için tarafımı ikna edecek cevaplar alamadım.

Carraro 706 2.141 TL katalog fiyatından 1.920 TL bandında fiyat ile Bianchi 506 2.137 TL katalog fiyatından 1.900 TL fiyat olarak satıştalar. Bunun üzerine sitenin %11 indirim kodu ve banka kampanyası ile hayli uyguna gelecek fakat kampanyadaki (link) i görünce kararsızlığım daha da arttı.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sedona 300 Sport 1100 liraya 2. el buldum sizce fiyatı nasıl?

Ayrıca btwin 100 triban 1000liraya satan bir çok kişi var. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Kron rf100 26 jant hakkında bilgi edinmek istiyorum. Ağırlığı, sağlamlığı vs hakkında. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

İnşallah burda doğru yerde yazıyorum dur arkadaşlar bisiklet alacağım şehir tür bisikleti ama hangi marka secmeleyim bütçe 4 bin ve biraz üzeri olabilir

@fbyekta07 merhaba kron rc1000 garantili 2.el modelini 1450ye aldım ben bütçeniz el veriyorsa rc1000 düşünebilirsiniz

@Erdinç Canpolat kadro boyu, amortisör olsun/olmasın, sıfır/2.el olabilir gibi bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım

İnşallah burda doğru yerde yazıyorum dur arkadaşlar bisiklet alacağım şehir tür bisikleti ama hangi marka secmeleyim bütçe 4 bin ve biraz üzeri olabilir
Carraro sportıce 330 güzel denıyor. 4 bın uzerıne cıkma malzemelerıyle ztn cıkacaksın :)

iki bisiklet kıyaslama olarak +/- yönleriyle yorumlayabilecek var mı ?

(link)
(link)

@osmancan71 Carraro'nun vites sistemi mükemmel. Tur serisi Deore ve XT koymuş olmaları çok güzel. Gözüme çarpan tek eksisi başlangıç seviyesi frenleri. Merida dünya markası ve ömür boyu kadro garantisi avantajı var. Sanırım serisinin en alt modeli olduğundan üstündeki parçalar Carraro'ya oranla çok zayıf. Bir de (link) var Carraro'nun rakibi olarak. Onu da düşünebilirsiniz. Yani sonuç olarak kadro ve maşada Merida öndeyken, yürüyen aksamda Carraro açık şekilde önde. Önceliğiniz hangisi bilemediğim için tavsiye veremiyorum.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
@Aybek Cihan bende tam olarak bilmiyorum rahat olsun hafif ve sağlam olsun tabikide şekil olsun malzeme konusunda bilgim olmadığı için bişey yazamıyorum o yüzden siz olsanız hangisini tercih ederdiniz

@osmancan71 Carraro'nun vites sistemi mükemmel. Tur serisi Deore ve XT koymuş olmaları çok güzel. Gözüme çarpan tek eksisi başlangıç seviyesi frenleri. Merida dünya markası ve ömür boyu kadro garantisi avantajı var. Sanırım serisinin en alt modeli olduğundan üstündeki parçalar Carraro'ya oranla çok zayıf. Bir de (link) var Carraro'nun rakibi olarak. Onu da düşünebilirsiniz. Yani sonuç olarak kadro ve maşada Merida öndeyken, yürüyen aksamda Carraro açık şekilde önde. Önceliğiniz hangisi bilemediğim için tavsiye veremiyorum.
Kadro masa daha önemlı olur birdaha değiştirecek olursam bısıkletımı. Dedıgınız bısıkletede bakayım ama ağırlığı fazla galıba onun

@osmancan71 Carraro 330 da çok hafif değil, 12 kg civarı sanırım, Mosso gibi. Merida 1.5 kg daha hafif ikisinden. Çok performans kaygınız yoksa Merida tercih edebilirsiniz. İleride donanımı yeterli gelmezse daha iyi parçalar takabilirsiniz. Yalnız Kırıkkale'de servisi yokmuş Merida'nın. Ankara'ya götürmeniz gerekecek. Bunu da hesaba katın.

@Erdinç Canpolat Bisikletten çok anlamıyorsanız, hele ki performans kaygınız yoksa Merida gibi markalara yönelin. Biraz pahalı ama sağlam bisikletler üretiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
@osmancan71 Carraro 330 da çok hafif değil, 12 kg civarı sanırım, Mosso gibi. Merida 1.5 kg daha hafif ikisinden. Çok performans kaygınız yoksa Merida tercih edebilirsiniz. İleride donanımı yeterli gelmezse daha iyi parçalar takabilirsiniz. Yalnız Kırıkkale'de servisi yokmuş Merida'nın. Ankara'ya götürmeniz gerekecek. Bunu da hesaba katın.

@Erdinç Canpolat Bisikletten çok anlamıyorsanız, hele ki performans kaygınız yoksa Merida gibi markalara yönelin. Biraz pahalı ama sağlam bisikletler üretiyorlar.
Sıfır pek düşünmüyorum yazın belki ikinci el alabilirim carraro 224 u satıp. Alırsamda hafif olsun kadrosu. Hıbrıt bisikletler geometrı olarak ihtiyaç isteklerimi karşılıyor o yuzden bırdaha alırsam degıstırmemem lazım :D

@Erdinç Canpolat

n11.com'dan 2019 Scott Sub Sport 30 Bisiklet (48cm) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)
Hafiflik önemli, çamurluk, bagaj, dinamo vs.istemiyorum derseniz şayet Merida Speeder serisi ihtiyacınızı karşılayacaktır

(link)
Bunu da değerlendirin derim. Sorunuz olursa alabilirim

Geri