Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Herkese merhaba, ben Peugeot T11 şehir bisikleti kullanıyorum ama yokuş çıkarken zorlanıyorum, 26 aynakolda çıkıyorum genelde. İçten içe yol bisikletine geçmek istiyorum aslında, Bisan Grand Tour'u takip ediyorum ama 34/50 aynakol beni zorlar mı diye endişe ediyorum? Birde bu durumda iken acaba yol bisikletine geçmekten ziyade Bisan All Trail 30/46 aynakola sahip gravele mi geçsem daha mantıklı olur? Bisiklet kullanımında bagaj+çanta ile işe gidip gelmeyi de planlıyorum yol bisikleti bu iş için dezavantajlı olur mu?

Cevaplar için teşekkürler.
Yokuş nasıl bir yokuş ki 26 aynakol ile zorluyor? Yokuş zaten 26 aynakol ile çıkılır. Muhtemelen rubleniz de 34 falandır en büyük dişli. Şehirdeki her normal yokuş çıkılabilir diye düşünüyorum. Tabi bacaklarda kondüsyon varsa.
 
Scudo
193 cm boyum 112 kg civarı spor yapan biriyim şehir içinde ara ara standart her yerde satılan bisikletleri kullanıyorum 37 yaşındayım , şehirdışı yol yapabileceğim vücut yapıma uygun rahat edebileceğim bir bisiklet arıyorum . Ekipman hariç bisiklet için ayırabilecek bütçem maksimum 6-7 bin TL civarı .Benzer vücut yapısında olan veya tecrübesi olan arkadaşların önerisini bekliyorum hem ölçü hem marka bakımından , şimdiden teşekkürler.
 
193 cm boyum 112 kg civarı spor yapan biriyim şehir içinde ara ara standart her yerde satılan bisikletleri kullanıyorum 37 yaşındayım , şehirdışı yol yapabileceğim vücut yapıma uygun rahat edebileceğim bir bisiklet arıyorum . Ekipman hariç bisiklet için ayırabilecek bütçem maksimum 6-7 bin TL civarı .Benzer vücut yapısında olan veya tecrübesi olan arkadaşların önerisini bekliyorum hem ölçü hem marka bakımından , şimdiden teşekkürler.

Şuradan itibaren şehir/tur bisikleti seçim rehberi konusunda durumunuza uygun paylaşımlar var: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi
Bütçeniz biraz daha yüksek olduğu için "bütçeyi biraz arttırarak" diye verilen örnekler zaten bütçenizin içinde, belki birkaç üst model daha eklenebilir.
İç bacak boyunuz ortalamadan kısa değilse size 54-56 kadro uygun olmalı. İdeal ölçüyü bulmak için mutlaka en az bir modelde denemek lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: FunkyRabbit
Yollardaki engebeli durumlar farklı ara yollara girmem gerektiğinde yol bisikletinin ince tekerleri sorun çıkarıyor. Bu nedenle Gravel düşünüyorum. Yine çok arazide kullanmayacağım ama en azından daha hybrid olur. Lastikleri biraz inceltirim diye düşünüyorum. Acaba yine pişman olur muyum. Carraro Gravel G2 düşünüyorum.

Kron Xc750 ve Bianchi SLR 200 kullanıyordum. Mtb'yi genelde asfalta kullandığım için pişmanlık yaşamıştım. SLR 200 de iyice eskidi vitesleri sürekli problem çıkarıyor.
 
Merhabalar, İstanbul'da oturuyorum. Stres atma ve spor amaçlı bir bisiklet almak istiyorum kendime. Mevcut bisikletimi kardeşime vereceğim. (Carraro katlanır bisiklet) Boyum 183 kg 68, yaş 31. 29 jant ön amortisör kilitlemeli hidrolik disk dağ bisikleti düşüyorum. Tavsiye edebileceğiniz marka model var mı? Mümkünse 4500-5000 TL geçmeyecek şekilde. Yollar bozuk ve biraz sert kullanım tarzım olduğu için MTB düşünüyorum. Daha önce hiç HD MTB kullanmadım içimde bir heves olarak kaldı öyle. MTB yorucu olur mu? Ortalama yaptığım kilometre 40-50 km maksimum. Yoksa trekking bisiklet mi tavsiye edersiniz?
 
Merhaba almanyadan bisiklet almak istiyorum çevremde gidip gelen kişiler var 2 sorum olacak
1- Arabanın arkasına atıp kendi bisikleti olarak ülkeye soksa vergi vs çıkıyor mu?
2- 1000 euroyu geçmicek şekilde yol bisikleti önerebilir misiniz?
3- türkiyeden almak daha mı mantıklı?

Cevaplarınız şimdiden teşekkürler
 
Arkadaşlar 1.94 e 136 kiloyum bir bisiklet almak istiyorum fakat 110 kilo üzeri için bisiklet sadece Trek marlin olarak yönlendiriyorlar bu da bütçemi aşıyor maalesef öneri yapabilirseniz sevinirim dağ veya şehir farketmez maksat ufak ufak bir yerden başlamak
 
Merhaba dostlar, forumda yeniyim ve düzgün, paramın hakkını verecek bir şey arıyorum. Kusura bakmayın yazı biraz uzun olacak ama okumak istemeyen için özet geçeceğim.

17 yaşındayım. Boyum 185cm ve kilom 55kg. Fazla atletik değilim ve yaşadığım yer biraz yokuşlu. Keyif ve genelde şehir içi git gel amaçlı bazen de macera için hafif ve yormayacak rahat bir hibrit düşündüm. Fiyat aralığım 5K-8K. Bu fiyat aralığında en kaliteli ne varsa söyleyin lütfen. İkinci el almaya da karşı değilim. Bu paraya ne kadar pek mümkün olmasa da şöyle kalitesine güvendiğiniz tanınan bir marka olsa çok güzel olur. Disk frenli, amortisörlü, aluminyum kadrolu, aynakollu, şöyle güzel görünen mavi beni yarı yolda bırakmayacak bir şey. Rahat olması biraz daha önemli ama ne kadar çok amaçlı ve kullanışlı olursa o kadar iyi. Markalar ve boyutlar hakkında bir bilgim yok o yüzden hangi markadan ne beklemem gerektiğini ve hangi boyutlara bakmam gerektiğini söylerseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Ayrıntı isteyenler için:

Ben 17 yaşında bir öğrenciyim ve yazın başlaması ile sınav dönemine girmiş bulunmaktayım. Hem ülkenin durumu hem de okul stresi, üstüne arkadaşlarım hep dışarıdayken evde tıkılı kalmaktan, hiç aktif olmamaktan gına geldi ve tam yazın gelmesi ile arkadaşlarımın bisiklet sürmeye başlamasını fırsat bilerek onlara katılmak için kendime yeni bir bisiklet almaya karar verdim. Hiç bir marka bilgim yok. Ama Mersin'de biraz yokuşlu bir şehirde yaşadığım için ve şehir içiyle birlikte ara sıra yakındaki Toros dağlık kısımlarını ziyaret etmek istediğim için kendime bir Hibrit Trekking modelini uygun gördüm. (Başka bir şeyi daha uygun görürseniz onu önerebilirsiniz ama.)

Benim aslında eskiden kalma bir bisikletim var, uzun zaman önce babamla Decathlon'dan aldığımız bir B.Twin Rockrider 340. Ama son kullanalı baya uzun zaman oldu. Tozlanıp pislenmiş, lastikleri inmiş, yağı kurumuş, frenler eskimiş, zincir dönmüyor. Vitesin de eskimiş olduğunu varsayıyorum. Tabii o zamandan beri boyum da attı. Small kadro modelini almıştık o bile bana zamanında biraz büyük gelmişti. Şimdi 185cm 55kg adam oldum, pek rahat olmasa da yine fazla küçük gelmiyor bakımını yaptırır binerim diyordum.
967C1790-AC81-4719-AF04-9E2E8610F6A2.jpeg

Bu arkadaşlarımın bindiği bisikletleri görene kadardı tabii. Hepsi zamanında fiyatlar uçmadan önce biraz paraya kıyıp marka bisikletler almış. Rahat oturaklar, hidrolik frenler, amortisörler, gelişmiş vitesler falan filan... Zamanında yine alınabilir fiyattalardı tabii ama şimdi bunlar en az 15k oldu. Benimki bunların yanında cız kaldı biraz. Hem biraz küçük hem eski hem zamanında bile düşük olan bir model. Hem de bunun bakım ve tamirine gidecek parayı düşününce bu konuda ciddi isem kendime düzgün bir şey bulmam lazım dedim.

Bilirsiniz ailede küçük kardeş hep büyükten kalan artıkları alır. Hoşuma giden bir şey değil ama benim de küçük bir kardeşim ve biriktirdiğim bir miktar para var. Fakir edebiyatı yapmaya çalışmıyorum çok şükür zor durumda olmayan bir ailede büyüdüm ama ekonominin durumu bariz, artık neredeyse kimsenin böyle şeylere ayıracak parası kalmadı. Babamı eski bisikletimi kardeşimin alacağına ikna edip biriktirdiğim parayı bisiklet için tamlamasını sağlarsam öyle böyle 5K-6K fiyat aralığında bir şey alabilirim. Şansımı baya zorlarsam 7K-8K. Haliyle seçeneklerim baya daralıyor. Arkadaşlarımda olanlar kadar iyi olmasına gerek yok ama onlarla sürerken utanmayacağım kaliteli bir şey istiyorum sadece. Bisikletten anlayan birinin görüpte dalga geçmeyeceği bir şey. Aşırı ciddi profesyonel bir şey değil de işimi görecek, kaliteli, rahat, paramın hakkını verecek beni istediğim yere götürüp yarı yolda bırakmayacak çok yönlü hızlı ve kullanışlı bir şey istiyorum. O diğer pahalı modeller arasında yersiz durmayacak disk frenli ve amortisörlü, aluminyum kadrolu, aynakollu falan.

Atletik bakımdan fazla bir geçmişim yok. Ama o kadar kondisyonsuz biri de değilim. Dediğim gibi genelde fazla uzun yol olmayan keyif gezileri ve şehir içi git gel amacıyla kullanacağım, yokuş yukarı gitmem gerekecek baya zaman olacağı ve dağları da ziyaret etmek istediğim için hafif, rahat ve beni fazla yormayacak bir hibrit düşündüm.

Marka bilgim sıfır o yüzden nereden başlayacağımı bilmiyorum. Eğer yeniye kıyasla gerçekten uygun olacaksa ikinci el almaya karşı değilim. Şöyle kaliteli tanınan bir şey olsa iyi olur ama vereceğim para için en iyisi neyse tabii ki onu alırım. Bulunduğum şehrin her yerinde bayiler falan var ama ben isim olarak sadece Decathlon bildiğim için oraya bakıp istediğim gibi bir şey buldum. Riverside 500 diye bir şey.
0DCAE1DB-CDFD-4CA3-9B14-B04C5B86F665.jpeg
Baya hoş duruyor. Özellikleri istediğim gibi. Fiyatı da gayet uygun. Belki bunu alabilirim ama sadece örnek olsun diye gösteriyorum. Bu fiyat aralığında bu özelliklere sahip en iyi, kalitesine en güvendiğiniz ne varsa söyleyin lütfen. Bilginize ve deneyiminize güvenim tam.

Dediğim gibi şimdiden çok teşekkürler. Fazla uzun oldu sanırım biraz içimi döktüm. Zamanınızı ayırdığınız için minnettarım. Nedense bunu gecenin köründe yazmaya karar verdiğim için umarım başka postlar arasında gömülmez. İyi forumlar.
 
Son düzenleme:
Merhaba dostlar, forumda yeniyim ve düzgün, paramın hakkını verecek bir şey arıyorum. Kusura bakmayın yazı biraz uzun olacak ama okumak istemeyen için özet geçeceğim.

17 yaşındayım. Boyum 185cm ve kilom 55kg. Fazla atletik değilim ve yaşadığım yer biraz yokuşlu. Keyif ve genelde şehir içi git gel amaçlı bazen de macera için hafif ve yormayacak rahat bir hibrit düşündüm. Fiyat aralığım 5K-8K. Bu fiyat aralığında en kaliteli ne varsa söyleyin lütfen. İkinci el almaya da karşı değilim. Bu paraya ne kadar pek mümkün olmasa da şöyle kalitesine güvendiğiniz tanınan bir marka olsa çok güzel olur. Disk frenli, amortisörlü, aluminyum kadrolu, şöyle güzel görünen mavi beni yarı yolda bırakmayacak bir şey. Markalar ve boyutlar hakkında bir bilgim yok o yüzden hangi markadan ne beklemem gerektiğini ve hangi boyutlara bakmam gerektiğini söylerseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Ayrıntı isteyenler için:

Ben 17 yaşında bir öğrenciyim ve yazın başlaması ile sınav dönemine girmiş bulunmaktayım. Hem ülkenin durumu hem de okul stresi, üstüne arkadaşlarım hep dışarıdayken evde tıkılı kalmaktan, hiç aktif olmamaktan gına geldi ve tam yazın gelmesi ile arkadaşlarımın bisiklet sürmeye başlamasını fırsat bilerek onlara katılmak için kendime yeni bir bisiklet almaya karar verdim. Hiç bir marka bilgim yok. Ama Mersin'de biraz yokuşlu bir şehirde yaşadığım için ve şehir içiyle birlikte ara sıra yakındaki Toros dağlık kısımlarını ziyaret etmek istediğim için kendime bir Hibrit Trekking modelini uygun gördüm. (Başka bir şeyi daha uygun görürseniz onu önerebilirsiniz ama.)

Benim aslında eskiden kalma bir bisikletim var, uzun zaman önce babamla Decathlon'dan aldığımız bir B.Twin Rockrider 340. Ama son kullanalı baya uzun zaman oldu. Tozlanıp pislenmiş, lastikleri inmiş, yağı kurumuş, frenler eskimiş, zincir dönmüyor. Vitesin de eskimiş olduğunu varsayıyorum. Tabii o zamandan beri boyum da attı. Small kadro modelini almıştık o bile bana zamanında biraz büyük gelmişti. Şimdi 185cm 55kg adam oldum, pek rahat olmasa da yine fazla küçük gelmiyor bakımını yaptırır binerim diyordum.
289318 dosyayı görüntüle

Bu arkadaşlarımın bindiği bisikletleri görene kadardı tabii. Hepsi zamanında fiyatlar uçmadan önce biraz paraya kıyıp marka bisikletler almış. Rahat oturaklar, hidrolik frenler, amortisörler, gelişmiş vitesler falan filan... Zamanında yine alınabilir fiyattalardı tabii ama şimdi bunlar en az 15k oldu. Benimki bunların yanında cız kaldı biraz. Hem biraz küçük hem eski hem zamanında bile düşük olan bir model. Hem de bunun bakım ve tamirine gidecek parayı düşününce bu konuda ciddi isem kendime düzgün bir şey bulmam lazım dedim.

Bilirsiniz ailede küçük kardeş hep büyükten kalan artıkları alır. Hoşuma giden bir şey değil ama benim de küçük bir kardeşim ve biriktirdiğim bir miktar para var. Fakir edebiyatı yapmaya çalışmıyorum çok şükür zor durumda olmayan bir ailede büyüdüm ama ekonominin durumu bariz, artık neredeyse kimsenin böyle şeylere ayıracak parası kalmadı. Babamı eski bisikletimi kardeşimin alacağına ikna edip biriktirdiğim parayı bisiklet için tamlamasını sağlarsam öyle böyle 5K-6K fiyat aralığında bir şey alabilirim. Şansımı baya zorlarsam 7K-8K. Haliyle seçeneklerim baya daralıyor. Arkadaşlarımda olanlar kadar iyi olmasına gerek yok ama onlarla sürerken utanmayacağım kaliteli bir şey istiyorum sadece. Bisikletten anlayan birinin görüpte dalga geçmeyeceği bir şey. Aşırı ciddi profesyonel bir şey değil de işimi görecek, kaliteli, rahat, paramın hakkını verecek beni istediğim yere götürüp yarı yolda bırakmayacak çok yönlü hızlı bir şey istiyorum. O diğer pahalı modeller arasında yersiz durmayacak disk frenli ve amortisörlü, aluminyum kadrolu falan.

Atletik bakımdan fazla bir geçmişim yok. Ama o kadar kondisyonsuz biri de değilim. Dediğim gibi genelde fazla uzun yol olmayan keyif gezileri ve şehir içi git gel amacıyla kullanacağım, yokuş yukarı gitmem gerekecek baya zaman olacağı ve dağları da ziyaret etmek istediğim için hafif, rahat ve beni fazla yormayacak bir hibrit düşündüm.

Marka bilgim sıfır o yüzden nereden başlayacağımı bilmiyorum. Eğer yeniye kıyasla gerçekten uygun olacaksa ikinci el almaya karşı değilim. Şöyle kaliteli tanınan bir şey olsa iyi olur ama vereceğim para için en iyisi neyse tabii ki onu alırım. Bulunduğum şehrin her yerinde bayiler falan var ama ben isim olarak sadece Decathlon bildiğim için oraya bakıp istediğim gibi bir şey buldum. Riverside 500 diye bir şey.
289323 dosyayı görüntüle
Baya hoş duruyor. Özellikleri istediğim gibi. Fiyatı da gayet uygun. Belki bunu alabilirim ama sadece örnek olsun diye gösteriyorum. Bu fiyat aralığında bu özelliklere sahip en iyi, kalitesine en güvendiğiniz ne varsa söyleyin lütfen. Bilginize ve deneyiminize güvenim tam.

Dediğim gibi şimdiden çok teşekkürler. Fazla uzun oldu sanırım biraz içimi döktüm. Zamanınızı ayırdığınız için minnettarım. Nedense bunu gecenin köründe yazmaya karar verdiğim için umarım başka postlar arasında gömülmez. İyi forumlar.

Hoş geldiniz.
Hibrit/şehir/trekking bisikletleri konusunda Şehir/tur bisikleti seçim rehberi konusu daha aktif. Sezon başından (yaklaşık buralardan) bu yana o konuda ve bu konuda (yaklaşık buralardan) yazılanlara, en azından son birkaç sayfalarına göz gezdirebilirseniz bu bütçeye uygun çoğu model ve seçim kriterleri oralarda tartışılıyor, Riverside 500 de yakın zamanda tartışıldı ve başka modellerle karşılaştırıldı.

Dacathlon ürünleri dışında yaygın marka ve modeller için şu sitelere bakabilirsiniz:
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • Peugeot (link) | (link)
  • (link)
Mosso, Carraro, Kron, Peugeot, Ümit sitelerinde referans fiyatlar olduğundan hangi modellerin bütçenize uyduğunu görebilirsiniz. Kriterler belli olduğunda ya da aralarından seçim yapılabilecek az sayıda model kaldığında aralarındaki tüm farkları karşılaştırabiliriz.
 
Merhaba, foruma yeni katıldım. Başka bir konuya yazmıştım ancak cevap alamadığım için bu konuya da yazma gereği duydum.
Şehir içinde, sahilde, orman yollarında süreceğim, gezmelik, spor amaçlı bisiklet almak istiyorum. Genelde asfalt yolda süreceğim.
Kadro boyunu nasıl seçmeliyim? Boyum 1.75, iç bacak boyum 80 cm, kilom 72, yaşım 17. Fren konusunda V Fren mi, Hidrolik Fren mi daha iyi olur? Bütçem 5.000 TL civarında, önerilerinizi bekliyorum.
İyi forumlar. :)
 
Merhaba, foruma yeni katıldım. Başka bir konuya yazmıştım ancak cevap alamadığım için bu konuya da yazma gereği duydum.
Şehir içinde, sahilde, orman yollarında süreceğim, gezmelik, spor amaçlı bisiklet almak istiyorum. Genelde asfalt yolda süreceğim.
Kadro boyunu nasıl seçmeliyim? Boyum 1.75, iç bacak boyum 80 cm, kilom 72, yaşım 17. Fren konusunda V Fren mi, Hidrolik Fren mi daha iyi olur? Bütçem 5.000 TL civarında, önerilerinizi bekliyorum.
İyi forumlar. :)

Diğer konudaki mesajınızı görmüş ama sorularınızın tamamı son iki sayfada tartışılmış olduğundan o mesajları göreceğinizi düşünerek cevap vermemiştim. Şimdi diğer konuda ilgili linkleri de vererek yanıtladım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ensarrr
Diğer konudaki mesajınızı görmüş ama sorularınızın tamamı son iki sayfada tartışılmış olduğundan o mesajları göreceğinizi düşünerek cevap vermemiştim. Şimdi diğer konuda ilgili linkleri de vererek yanıtladım.
Merhaba fikir danışmak istiyorum, Salcano city life 24s V fren sistemli bir bisiklet var., Elbette bende Mosso Legarda 2224 istiyordum ama bayi O seriler artık üretimi durdu dedi, Bende Mosso firmasını aradım Tedarik Süreci Aksamaya girmiş 4 ay sonra oda belki üretilir dedi. MOSSO Markasını hali ile eledik, Carraro baktım onlarda 8 bin TL dedi fiyat için maalesef alamam onu şimdilik, Kaldı tek seçenek Salcano city life 24s V . Bisiklet olmadan da Olmuyor, Mecbur onu alıcam Ama tabi konulara baktığımda. Baya bir bilgin var bende sana danışmak istedim. Sence çok kötü bir bisiklet mi?
 

Dosyalar

  • 2bbf46995858a74b24aa5557b6c9f4.jpg
    2bbf46995858a74b24aa5557b6c9f4.jpg
    108,1 KB · Okunma: 11
Merhaba fikir danışmak istiyorum, Salcano city life 24s V fren sistemli bir bisiklet var., Elbette bende Mosso Legarda 2224 istiyordum ama bayi O seriler artık üretimi durdu dedi, Bende Mosso firmasını aradım Tedarik Süreci Aksamaya girmiş 4 ay sonra oda belki üretilir dedi. MOSSO Markasını hali ile eledik, Carraro baktım onlarda 8 bin TL dedi fiyat için maalesef alamam onu şimdilik, Kaldı tek seçenek Salcano city life 24s V . Bisiklet olmadan da Olmuyor, Mecbur onu alıcam Ama tabi konulara baktığımda. Baya bir bilgin var bende sana danışmak istedim. Sence çok kötü bir bisiklet mi?

(link)
Kötü değil, diğer markalardaki denkleriyle aynı. Salcano markasıyla listeledikleri lastik gibi bileşenleri gerçek markalarıyla listeleselermiş daha iyiymiş. Fiyatı makulse onun da fiyatı yükselmeden alınabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan-tetova
Merhaba fikir danışmak istiyorum, Salcano city life 24s V fren sistemli bir bisiklet var., Elbette bende Mosso Legarda 2224 istiyordum ama bayi O seriler artık üretimi durdu dedi, Bende Mosso firmasını aradım Tedarik Süreci Aksamaya girmiş 4 ay sonra oda belki üretilir dedi. MOSSO Markasını hali ile eledik, Carraro baktım onlarda 8 bin TL dedi fiyat için maalesef alamam onu şimdilik, Kaldı tek seçenek Salcano city life 24s V . Bisiklet olmadan da Olmuyor, Mecbur onu alıcam Ama tabi konulara baktığımda. Baya bir bilgin var bende sana danışmak istedim. Sence çok kötü bir bisiklet mi?
Aynısının hidrolik frenli modelini 1 sene kullandım. Yerinde olsa daha uygun fiyata kron tx150 alırım. Hatta 5.300 e hidrolik frenli aldik arkadaşa geçen hafta. Arka Altus aktarici, ayarlı gidon boğazı da ekstra olarak salcanodan daha üst.
 
Merhaba arkadaşlar Tern Link D8 katlanır bisikletimi nakit ihtiyacım sebebiyle satıyorum temiz durumdadır. Herhangi bir arıza çalışmayan aksamı yoktur. Fiyat olarak IMG_20220619_175850.jpgIMG_20220619_175900.jpgIMG_20220619_175904.jpgIMG_20220619_175855.jpg 9200 TL istiyorum. İlgilenen arkadaşa özelden mesaj atarsa resim yollayabilirim. İstanbul'da yaşıyorum dileyene Beylikdüzünde bisikleti gösterebilirim.
 
Merhaba arkadaşlar Tern Link D8 katlanır bisikletimi nakit ihtiyacım sebebiyle satıyorum temiz durumdadır. Herhangi bir arıza çalışmayan aksamı yoktur. Fiyat olarak 290194 dosyayı görüntüle290195 dosyayı görüntüle290196 dosyayı görüntüle290197 dosyayı görüntüle 9200 TL istiyorum. İlgilenen arkadaşa özelden mesaj atarsa resim yollayabilirim. İstanbul'da yaşıyorum dileyene Beylikdüzünde bisikleti gösterebilirim.
İlan güncellendi fiyat 8.900 TL ihtiyacı olan kaçırmasın.
 
Trail gator arıyorum. Elinde olan var mı acaba?
Çok çok zor. Son 2 adet seneler önce decathlonda vardı ben aldım ikisini sonra kullanamadım sattım. Eline geçiren kolay kolay satmıyor. Decathlonda getirmiyor artık.
 
Merhaba,

Hibrid kategorisindeki bisikletlerden birininn gidonunu drop barla değiştirip süspansiyonu kilitlesem, çok uzun olmayan mesafelerde yol/yarış ya da tur bisikleti gibi kullanabilir miyim diye düşünüyordum. Fark ettim ki, farklı kategorilerdeki bisikletlerin oturuş açıları, sele-gidon mesafeleri gibi detayları aynı görsel içinde hatta aynı kişi/model tarafından kıyaslanarak belirtildiği bir çizim, foto vs bir şeye hiç denk gelmedim. Böyle bir karşılaştırma görseli ya da videosu bilen var mı? Yani "aha mtb'de böyle oturulur, şehir bisikletinde böyle, yol bisikletinde de böyle. Sebebi şudur, avantajı budur, dezavantajı budur" gibi, burada parça parça bulunabilecek verileri detaya girmeden toplu halde veren bir infografik ya da videodan bahsediyorum.
 
...gidonunu drop barla değiştirip...

Bu işe kalkışmayı düşünenler konuyu gidon değişimiyle sınırlı görerek işi hafife alıyor ama asıl maliyet fren-vites sisteminde. Sadece drop bar için fren kolu kullanıp vitesi kadro üstünden ya da drop uçlarından atarım derseniz maliyet daha düşük ama fren ve vitesi içeren STI kollar, uyumlu attırıcılar, fren için dönüştürücü v.b. derken maliyet çok yükseliyor. Çoğu durumda bu dönüşümün maliyetine az daha ekleyip bir yol bisikleti alınabiliyor ve para amaca uygun bir ürüne gitmiş oluyor.
 
Geri