Trek fx2 2022 disc modelini mart ayından beri kullanıyorum. Bu bisikleti alırken hemen hemen her türlü yolda gidebilmek için almıştım. Hibrit bisiklet olduğu için bir yol bisikleti kadrosuna sahip olup düz gidon kullanılıyor. 11kg civarı bir bisiklet.
Ben bu bisikleti daha çok performans odaklı kullanıyorum tabi ki bir yol bisikleti ile kıyaslanamaz. Yazın her türlü uzun yol kat ettim bu bisiklet ile, her hafta sonu 90km lik uzun sürüşler yapardım, uzun yolda bisiklet beni hiç bir zaman yormadı. Hafta içi ise ortalama 4-5 sürüş yapıyorum performans odaklı toplamda 140-160km civarı. Hız konusuna gelirsek bu olay kişiden kişiye değişir. Güçlü kaslara sahip olduğum söylenemez, yazın gündelik yaptığım performans sürüşlerinden ortalama hızlarım genelde 25km/h - 26km/h arası dı, şimdi havalar soğuduğu için ortalama hızım 23,7km/h - 24km/h ye düştü rüzgar soğuk vb. Eğer arka bagaj eklemek istersen buna uygun bir bisiklet ayrıca park ayağını monte etmen için özel yapılmış bir bölme mevcut. Frenleri tektro, internette araştırma yaparken çoğu kişinin tektro fren markasını kötülediğini gördüm fakat benim edindiğim tecrübeye göre oldukça iş yapan bir fren, şuana kadar hiç bir sorun ile karşılaşmadım.
Gelelim eski yönlerine. Bisikletin dış lastikleri çok dayanıksız en ufak şeyde patlıyor, trek kendi sitesinde her ne kadar övse de lastikler kolay patlıyor. Bisikleti ilk aldığım gün ön teker patladı sonra ise arka teker sürekli patlayıp durdu hatta ortadan belli bir miktar yarıldı hale yarılmış yamalı bir şekilde kullanıyorum, eğer patlak ile uğraşmak istemiyorsan lastikleri bir an önce kaliteli zırhlı lastik ile değiştirmeni öneririm eğer performans odaklı sürmeyeceksen. Bisikletin boyası çok narin, en ufak bir şeyde bisiklette gözle görülen çizikler oluşabiliyor, bisikleti her ne kadar dikkatli ve özenle kullansam bile hiç anlamadığım bir şekilde çizikler oluşuyor. Bir hibrit bisiklette mtb jant kullanılması normal mi değil mi bilemem ama jantları bana ağır geldi. Toplamda 6150km yaptım bu bisiklet ile.