Merhaba, ben de bisiklet almayı düşünüyorum ve akıl danışmak istiyorum. Öncelikle söylemekte fayda var: Ne tarz bir bisiklet istediğimi biliyorum ama bu bisikletin kendisini bulamıyorum. Ancak eminim forumda bilgili birileri vardır.
Fiziksel Özelliklerim:
Boy: 175 cm
Bacak Boyu: Yaklaşık 75 cm
Kol Boyu (Omuz ve El Hariç): Yaklaşık 69 cm
El Boyu (Orta Parmaktan İtibaren): 9 cm
Aradığım özellikleri özetlemek gerekirse:
1) Şehir İçinde Kullanıma Uygun
- Ancak yokuşu bol, yolları bozuk bir bölgedeyim, nadiren toprağa çıkabilirim, sadece asfalt için olmasa daha iyi olur. Sarsıntıyı azaltan bir ekipmana sahip olursa hayır demem.
2) Dik Oturuş Pozisyonunda Sürmeye Uygun
- Bu benim için olmazsa olmaz. Eğildiğim zaman bütün sürüş keyfim yok oluyor. Hafif eğik olmak bile istemiyorum. Olabildiğince dik ve oturarak bisiklet kullanmak istiyorum. Burada kollarımın çok da uzun olmadığını söylemekte fayda var.
3) P2000 Elektrikli Bisiklet Dönüşüm Kiti Uyumlu
- Bisiklete kit takarak elektrikli bisiklete çevirip özellikle yokuş çıkışlarında kan ter içinde kalmaktan kurtulmayı hedefliyorum. Bu kit her bisiklete uyumlu mu emin olmamakla birlikte bu kiti bisiklet için almak isteyeceğimi biliyorum. Hatalı değilsem bu kiti takmak için kordon bağlantısı üstüne suluk bölümüne benzer iki tane delik olması gerekiyor. Eğer bisikletlere delikler sonradan açılabilir, hiçbir sorun olmaz diyorsanız o zaman benim için bir sorun yok.
4) Kaliteli ve Bulunabilir Malzeme
- Ucuz mal alacak kadar zengin değilim felsefesine inanıyorum. Bir kere alayım sonra bir daha üstüne düşünmeyeyim kafasındayım. Bisikletlerin sık sık bozulan ya da değiştirilmesi gereken parçaları varsa birazcık daha para verip o parçaların bozulmayanını kullanmak bana daha mantıklı geliyor. Olur da bozulma durumda parça bulma derdiyle boğuşmak istemiyorum. Kolay bulunabilirlik benim için önemli. Uzun lafın kısası: Beni uğraştırmasın.
5) Aksesuarlarla Uyumlu
- Garanti söyleyebileceğim şeylerden biri de bisiklette eşyalarımı kesinlikle taşıyacağımdır. Bagaj, sepet ve suluk gibi ekstra aksesuarları takmak istediğim taktirde bisiklet bunu yapmaya uygun olmalı.
6) Günlük 30 km Yol Yapabilmeli
- Yaptığım hesaba göre normal koşullarda günlük 30 km'den uzun bir menzilde gitmeyi planlamıyorum.
Sanırım bu 6 madde istediğim bisikleti özetliyor. Genel olarak bisikleti hor kullanmam. Öyle fantastik tek teker üzerine kalkma gibi arzularım yoktur. Bisiklet kullanmayı seviyorum ama bisiklet benim için bir hobi sayılmaz. Daha çok bir ulaşım aracı gözüyle bakıyorum.
Bisiklet piyasasında ortalama bir bisikletin fiyatı nedir kestiremiyorum. Çok ucuz olanı da var, çok pahalı olanı da. Genel olarak "parasının hakkını veren" bir şey istiyorum. Ortalama üstü bir fiyatı olabilir ama parasının hakkını versin. İyi ki biraz daha verip bunu almışım dedirtsin istiyorum. Gene de bir üst limit koyacak olsam 30.000₺ lira bandının altında kalmayı hedefliyorum diyebilirim. Bu paranın hepsini harcamayı planlamıyorum, ne kadar fazla para cebimde kalırsa o kadar iyi olur. Ana hedefim parasının hakkını vermesi.
Bütün bu anlattığım kriterlerin hepsine uyan bisiklet sayısının zaten bir elin parmağını geçmeyeceğini düşünüyorum. En azından ben bu kriterlerin hepsine uyan bir bisiklet tespit edemedim.
Anlattıklarıma uyan bildiğiniz bisikletler ya da marka modeller varsa yardımcı olmanız çok makbule geçer. Teşekkürler.