Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Merhaba kocaeli başiskeleye taşındım. Buralarda düzgün yolları görünce bir bisiklet almak istedim ancak dağ bisikletinin hantallığını istemiyorum. Maksimum 25bin tl bütçeye kadar tavsiye verebilir misiniz ? Yol bisikletine ilgim var ama tavsiyelerinizi bekliyorum
İkinci el düşünmüyorsan o bütçede en iyisi budur ama kadro boyuna dikkat et alacağın bisikletin. Mesela bu 53 kadro genelde 1.75- 1.80 civarı için uygun.
Tüm bütçene bisiklet almaya da çalışmazsan iyi olur.

En azından kask, ön ve arka ışık için de belli bir miktar ayır.

(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
Selamlar
Çoğunlukla İstanbul içinde ve haftasonları hafif arazi koşullarında kullanabileceğim bisiklet arayışındayım.

Carraro Cr-t world 50.900 tl
Carraro 330 27.400 tl
Trek Ds3 44.300 tl
Trek Ds2 36.900 tl

Bu modellerden hangisini önerirsiniz.

Selamlar
Çoğunlukla İstanbul içinde ve haftasonları hafif arazi koşullarında kullanabileceğim bisiklet arayışındayım.

Carraro Cr-t world 50.900 tl
Carraro 330 27.400 tl
Trek Ds3 44.300 tl
Trek Ds2 36.900 tl

Bu modellerden hangisini önerirsiniz.
crt world elendi direk tur bisikleti size uygun değil.
Carraro 330 eğer çok eğim ile işiniz yoksa 30 vitese gerek var mı bilemedim ayrıca düz maşa.
Trekler için bilgim yok ancak ben olsam bu durumda 330 +schwalbe marathon plus alır işi bitirirdim.

• Beğen
Tepkiler: by0ne
Herkese iyi forumlar. 20000 TL bütçe ile dağ bisikleti almak istiyorum. Elektrikli de olabilir RKS W6 modeline baktım ancak kötü müdür iyi midir bilemiyorum anlamadığım için bisikletten.
2. el düşünürseniz elimde dağ bisikleti var 20000 tl ve baya uyguna bırakıyorum. havalı amörtisör ve slx set cube

15K civarı bisiklet dağ bisikleti önerir misiniz? Şuan aklımda corelli opilio 2.2 var ama corelliden memnun olmayan çok kişi var. 27.5 jant olursa iyi olur. Önerilerinizi bekliyorum.

Herkese selam, özellikle de sabırla herkese çok detaylı bilgiler veren arkadaşlara.
90ların ortalarından sonlarına kadar bisiklet maceram olmuştu. Şu an İstanbul'da yaşamaktayım, bahar aylarının da gelmesiyle bisiklete bi yönelim başlıyor haliyle. Genellikle asfalt üzerinde, güzergah belirtmek gerekirse acıbadem'den sahile ordan da küçükyalı taraflarına gidilebilir, onun dışında vapurla karşıya geçip adalar tarafında da kullanılabilen bir bisiklet almak istiyorum. Bir arkadaşın yazdığı üzerinden alıntılamak gerekirse

1 - Sadece asfaltta mı sürülecek? Yoksa bozuk/toprak yollara da girecek mi?
Genellikle asfalt, adalarda çok nadir bozuk yola çıkılabilir. Trekking/Hybrid model uygun gibi görünüyor
2 - Yokuş çıkacak mı?
Çıkacak
3 - Boyun kaç? Bacak boyun kaç?
Boy: 183 Bacakboyu:80
4 - Kilon kaç?
82 - Fit biriyimdir
5 - Bütçe
20-35 arası

1- Carraro Sportive X 28'' 20-V HD
2- Scott Sub Cross 40 Men
3- CARRARO SPORTIVE 350 28'' 22-V HD 52 Cm

Bu 3lüye yükselmekteyim, bilmiyorum bu yazdıklarım sonrası saçma tercihler mi olur. Bu 3lü arasındaki farklar neler, kesinlikle bu diyebileceğiniz var mı, veya bu 3lü haricinde şunu tercih etmelisin daha iyi olabilir de diyebilirsiniz. Önerilerinize şiddetle açığım.

Son düzenleme:
Herkese selam, özellikle de sabırla herkese çok detaylı bilgiler veren arkadaşlara.
90ların ortalarından sonlarına kadar bisiklet maceram olmuştu. Şu an İstanbul'da yaşamaktayım, bahar aylarının da gelmesiyle bisiklete bi yönelim başlıyor haliyle. Genellikle asfalt üzerinde, güzergah belirtmek gerekirse acıbadem'den sahile ordan da küçükyalı taraflarına gidilebilir, onun dışında vapurla karşıya geçip adalar tarafında da kullanılabilen bir bisiklet almak istiyorum. Bir arkadaşın yazdığı üzerinden alıntılamak gerekirse

1 - Sadece asfaltta mı sürülecek? Yoksa bozuk/toprak yollara da girecek mi?
Genellikle asfalt, adalarda çok nadir bozuk yola çıkılabilir. Trekking/Hybrid model uygun gibi görünüyor
2 - Yokuş çıkacak mı?
Çıkacak
3 - Boyun kaç? Bacak boyun kaç?
Boy: 183 Bacakboyu:80
4 - Kilon kaç?
82 - Fit biriyimdir
5 - Bütçe
20-35 arası

1- Carraro Sportive X 28'' 20-V HD
2- Scott Sub Cross 40 Men
3- CARRARO SPORTIVE 350 28'' 22-V HD 52 Cm

Bu 3lüye yükselmekteyim, bilmiyorum bu yazdıklarım sonrası saçma tercihler mi olur. Bu 3lü arasındaki farklar neler, kesinlikle bu diyebileceğiniz var mı, veya bu 3lü haricinde şunu tercih etmelisin daha iyi olabilir de diyebilirsiniz. Önerilerinize şiddetle açığım.
Bütçenizin yettiği ve görünüşü en çok hoşunuza giden hangisiyse onu alın. Bozuk yollara çok girmeyecekseniz çoğunlukla asfaltta sürecekseniz amortisörlü maşalı bir model almayın derim. Her nekadar kilitlenebilir olsa da sonuçta extra ağırlık. Tırmanışta bisiklet ne kadar hafif o kadar iyi. Düz maşa bisikletlerde 56 kadro size uygun olur muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: hailonair
Bianchi R0014 Tiagra Set alınır mı?
Özellikleri:
KADRO SETİ: ALÜMİNYUM 6061 1.1/8”- 1.1/2, TAPERED, DOUBLE BUTTED, SMOOTH WELDING, PRESSFIT.

ÇATAL: ALÜMİNYUM 6061, RİJİT MAŞA, 1.1/8”- 1.1/2

VİTES KOLU: SHIMANO TIAGRA 4700 2x10.

ARKA AKTARICI: SHIMANO TIAGRA 4700.

ÖN AKTARICI: SHIMANO TIAGRA 4700.

KRANK TAKIMI: SHIMANO TIAGRA 4700, 50x34T, 170/172, 5/175 MM.

FREN: SHIMANO TIAGRA 4700 KALİPER FREN.

TEKER SETİ: SHIMANO R501 QUICK RELEASE.

LASTİK: KENDA KRITERIUM K1018 700x25C KSHIELD 60TPI SİYAH.

SELE: SELLE BASSANO REKO NOVA SİYAH.

Bianchi R0014 Tiagra Set alınır mı?
Özellikleri:
KADRO SETİ: ALÜMİNYUM 6061 1.1/8”- 1.1/2, TAPERED, DOUBLE BUTTED, SMOOTH WELDING, PRESSFIT.

ÇATAL: ALÜMİNYUM 6061, RİJİT MAŞA, 1.1/8”- 1.1/2

VİTES KOLU: SHIMANO TIAGRA 4700 2x10.

ARKA AKTARICI: SHIMANO TIAGRA 4700.

ÖN AKTARICI: SHIMANO TIAGRA 4700.

KRANK TAKIMI: SHIMANO TIAGRA 4700, 50x34T, 170/172, 5/175 MM.

FREN: SHIMANO TIAGRA 4700 KALİPER FREN.

TEKER SETİ: SHIMANO R501 QUICK RELEASE.

LASTİK: KENDA KRITERIUM K1018 700x25C KSHIELD 60TPI SİYAH.

SELE: SELLE BASSANO REKO NOVA SİYAH.
Bence sıfır olarak alınır. 22bin'e başka tiagra setli bisiklet yoktur zaten. Kadro boyunu doğru seç ve ekipmana da bütçe ayır yeter.

Selamlar herkese, uzun zamandır bisiklet kullanmıyorum yaklaşık 15 yıl falan oldu sanırım, hem can sıkıntısından hemde biraz hareketlilik olmasi açısından bisiklet almaya niyetlendim ama hem pandemi döneminden sonraki ülkedeki bisiklet piyasasının fiyat saçmalığı hemde modeller açısından kısırlık nedeniyle biraz nokta atışlik bir ürün almak istiyorum.

1) Genellikle asfalt, kaldırım vb. gibi İstanbulun düz yollarinda kullanılacak
1.1) Yakın zaman için kısa sürüşler, ilerleyen zamanlar içinde uzun sürüşlerde de yormamasi gerek.
2) Hem toprak hem de patika gibi park, ormanlık alanlar, mesire alanları, köy içi yolları gibi yerlerde de sıkıntı çıkarmayacak
3) Ekstra ekipman takmada problem çıkarmayacak bir model olmali

Bu konularda siz değerli pedaldaş dostlarım yardımcı olursa sevirinim.

Bence sıfır olarak alınır. 22bin'e başka tiagra setli bisiklet yoktur zaten. Kadro boyunu doğru seç ve ekipmana da bütçe ayır yeter.
1.65 boya 53 kadro büyük gelir demi?

Bütçenizin yettiği ve görünüşü en çok hoşunuza giden hangisiyse onu alın. Bozuk yollara çok girmeyecekseniz çoğunlukla asfaltta sürecekseniz amortisörlü maşalı bir model almayın derim. Her nekadar kilitlenebilir olsa da sonuçta extra ağırlık. Tırmanışta bisiklet ne kadar hafif o kadar iyi. Düz maşa bisikletlerde 56 kadro size uygun olur muhtemelen.
teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Amanita
1.65 boya 53 kadro büyük gelir demi?
Evet kesinlikle büyük gelir. 48-50 kadro arası muhtemelen olur ama imkanın varsa bir kaç bisiklet dene bu kadro boylarında bulabilirsen.,

Hatta bu tagbloya göre 50 bile büyük gelebilir. Tabii bu senin esnekliğine yada alacağın bisikletin kadro geometrisine göre de değişebiliyor. O yüzden deneyerek alman münkünse çok daha iyi olur.

(link)

Merhaba dağ aşağı toprak pist engebeli arazide kullanmak için downhill/trail/enduro tarzı bir bisiklet istiyorum fakat pek teknik bilgim yok tek şartım orta amortisörün yere dik bakması ve yaylı olması hoplayıp zıplayacağım için
Boy 175 kilo 60
Bütçe 30 bin tl bu fiyata sıfır yok derseniz kaliteli ve benim kriterlerimi karşılayan bir bisiklet olursa bütçeyi yükseltirim
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle herkese merhaba 13-15 bin bütçem var. Yol bisikleti yada şehir bisikleti ne önerirsiniz.
Boyum 172 Bacak Boyu 80
Kilom 68
Yolda kullanacağım.
Oturduğum semtte bisiklet yolları müsait bozuk yola girmeyecek.
Şimdiden cevap vere herkese teşekkür ederim.

Herkese iyi forumlar dağ bisikleti almak istiyorum boyum 183 Kocaeli/Kartepe bölgesinde yaşıyorum. Bütçem 11500 13500 arası biraz artabilir bisikletler hakkında hiç bir şey bilmiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bir süredir bisiklet sürüyorum ve eşim ben bisiklet sürmeye çıktığımda evde yalnız kalıyordu. Sürekli bensiz bir şeyler yapıyorsun diye hayıflanıyordu ama bisiklet sürmeye de yanaşmıyordu. En sonunda onu da bisiklete başlamaya ikna ettim. Kendisine şehir içinde kullanacağı bir bisiklet almak istiyorum. Çok büyük oranda sahilde sürüş yapacaktır kendisi. Bir kaç model seçtim ama hangisi tercih edilebilir bilemedim 20bin gibi bir rakamı geçmek istemiyorum başlangıç için. Keyif alırsa bu işten daha iyi bir şeye geçeriz diye düşünüyorum.
Aşağıdaki 3 bisiklet arasında kaldım, kendisi 165 boyunda, siz olsanız hangisini seçersiniz yardımcı olabilir misiniz?

1) (link)
Bu bisiklet parça kalitesi olarak en iyisi sanırım 165 boyunda biri için uygun mudur bunu neye bakarak anlayabilirim?

2) (link)

3) (link)

Merhaba,

Bir süredir bisiklet sürüyorum ve eşim ben bisiklet sürmeye çıktığımda evde yalnız kalıyordu. Sürekli bensiz bir şeyler yapıyorsun diye hayıflanıyordu ama bisiklet sürmeye de yanaşmıyordu. En sonunda onu da bisiklete başlamaya ikna ettim. Kendisine şehir içinde kullanacağı bir bisiklet almak istiyorum. Çok büyük oranda sahilde sürüş yapacaktır kendisi. Bir kaç model seçtim ama hangisi tercih edilebilir bilemedim 20bin gibi bir rakamı geçmek istemiyorum başlangıç için. Keyif alırsa bu işten daha iyi bir şeye geçeriz diye düşünüyorum.
Aşağıdaki 3 bisiklet arasında kaldım, kendisi 165 boyunda, siz olsanız hangisini seçersiniz yardımcı olabilir misiniz?

1) (link)
Bu bisiklet parça kalitesi olarak en iyisi sanırım 165 boyunda biri için uygun mudur bunu neye bakarak anlayabilirim?

2) (link)

3) (link)
Eğer özellikle “Kadın bisikleti” tarzında istemiyorsa t11x3 güzel bisiklet. 45 kadro da güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: Jingim
Eğer özellikle “Kadın bisikleti” tarzında istemiyorsa t11x3 güzel bisiklet. 45 kadro da güzel olur.
Kadın bisikleti tarzında olması önemli değil ona göre seçmedim zaten f/p tatmin edecek bir şey bakıyorum başlangıç için
Şu an giant ile T11 arasında kaldım, iki bisikleti de gidip yerinde görerek alabilecek durumdayım markadan dolayı ikinci elde de daha kolay satarım gıbı gelıyor gıantı ama t11 ın de parça kalitesi daha iyi kararsızım şu an

Geri