Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Herkese İyi hafta sonları;

Oğlum için bisiklet alacağım ama hangi marka karar vermek zor,
Boy: 185 cm Kilo: 70 Kg
Kullanım Yeri : %90 Şehir, asfalt yol,%10 toprak yol
Bütçe : 15 bin- max 20 bin

Daha önceden Decatlan Btwin bisikletimiz vardı,decatlaon da Riverside 500-120 modelleri özelliklerine göre pahalı geldi.
Kron,Salcano,Carraro,Corelli,Bianchi hangi marka ve model tavsiye edersiniz.

Teşekkür ederim.

Scudo
Merhaba, ben hem işe gidip gelmek için hem de uzun turlar için bisiklet arayışındayım. Boyum 1.56 bacak boyum ise 71 cm. Şu an için hoşuma giden bisiklet Carraro Sportive 328 oldu fakat bu modelde benim boyuma uygun kadro boyu stoğu bulmakta sıkıntı yaşıyorum. Sportive 328 özelliklerine denk başka modeller var mıdır ne önerebilirsiniz?

"Sportive 328 özelliklerine denk" derken "3x9 vitesli, HD frenli, düz maşalı trekking bisikleti" olarak yorumlasak doğru olur mu?

Bir de 328'in en küçük boyu olan 44 size oluyor ama bulamıyor musunuz, yoksa az daha küçüğünü mü arıyorsunuz?

Az daha küçüğünü arıyorsanız:

Mosso Legarda'ların 41 kadrolarının kadro yapısı uygun olabilir ama denemek lazım: (link) (ürün resminde büyük kadro kullanmışlar, 41 kadro böyle - kötü seçilmiş aksesuarlara ve korkunç seleye bakmayın):
1723397289645.png

Step-thru kadro kullanırsanız seçenek daha çok ama özellik bakımından 328'e kıyasla biraz düşük kalıyorlar. Vidalı rubleli 21 viteslilere düşmeden bulabildiğim modeller:
(link)
(link)
(link)
(link) (Kullandıkları resim yanlış - L olmayan modelin resmi)

Herkese İyi hafta sonları;

Oğlum için bisiklet alacağım ama hangi marka karar vermek zor,
Boy: 185 cm Kilo: 70 Kg
Kullanım Yeri : %90 Şehir, asfalt yol,%10 toprak yol
Bütçe : 15 bin- max 20 bin

Daha önceden Decatlan Btwin bisikletimiz vardı,decatlaon da Riverside 500-120 modelleri özelliklerine göre pahalı geldi.
Kron,Salcano,Carraro,Corelli,Bianchi hangi marka ve model tavsiye edersiniz.

Teşekkür ederim.

(link), (link), (link)grubuyla başlayıp (link)'ı ikinci, diğerlerini üçüncü bir grupta tutabilirsiniz.

(link) bu aralar biraz daha F/P. Trekking serisinin tepe modeli bile bütçenizin üst sınırında. (link) ve (link) kalitesiyle kendini kanıtlamış (Carraro modellerini yeniledi, Mosso yenileme sürecinde); (link)bazı bileşenlerde ucuza kaçma eğiliminde olsa da F/P; (link) da kalitesini kanıtlamış ama sitede verilen/gerçekte olan farkı nedeniyle bazen can sıkan; (link) hatalı bileşen seçimlerine sahip; (link)ve (link)en azından trekking grubunda kalite sorunları olan markalar.

Seçimi daraltmak adına maşa tercihinizi öğrenebilir miyim? %10 toprak yol ifadesinden süspansiyonlu maşa beklentiniz olduğu ön yargısında bulunmayacağım, çünkü "toprak" dendiğinde süspansiyonu zorunlu gören bisikletçilerin aksine hafif şartlarda düz maşalı modeller de gayet rahat kullanılıyor ve doğasında süspansiyon olmayan gravel diye bir tür var. O nedenle tercihi size soruyorum. Bu konuda belli bir kararınız yoksa: Şehir bisikletinde ön amortisörun olması avantaj mı dezavantaj mı? , Şehir içinde sabit maşa ve amortisör farkı ve Düz maşa mı? amortisör mü?

Son düzenleme:
Merhaba, ben hem işe gidip gelmek için hem de uzun turlar için bisiklet arayışındayım. Boyum 1.56 bacak boyum ise 71 cm. Şu an için hoşuma giden bisiklet Carraro Sportive 328 oldu fakat bu modelde benim boyuma uygun kadro boyu stoğu bulmakta sıkıntı yaşıyorum. Sportive 328 özelliklerine denk başka modeller var mıdır ne önerebilirsiniz?

Sizin boyunuza uygun Carraro 328 modelinde 44cm olan kadro boyu İzmir Sundu bisiklette var. Hem yeni Cues hem de eski 27 vitesli kombinasyonu mevcut.
27 vitesli versiyonunun vites oranlari hem daha hizli gitmek hem de daha rahat yokuş çıkmak için Cues e göre daha iyi.

(link)

"Sportive 328 özelliklerine denk" derken "3x9 vitesli, HD frenli, düz maşalı trekking bisikleti" olarak yorumlasak doğru olur mu?

Bir de 328'in en küçük boyu olan 44 size oluyor ama bulamıyor musunuz, yoksa az daha küçüğünü mü arıyorsunuz?
"3x9 vitesli, HD frenli, düz maşalı trekking bisikleti" tam olarak aradığım özellikler evet.

44 veya daha küçüğüne bakıyordum.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim, linktekileri inceleyeceğim.
Sizin boyunuza uygun Carraro 328 modelinde 44cm olan kadro boyu İzmir Sundu bisiklette var. Hem yeni Cues hem de eski 27 vitesli kombinasyonu mevcut.
27 vitesli versiyonunun vites oranlari hem daha hizli gitmek hem de daha rahat yokuş çıkmak için Cues e göre daha iyi.
Çok teşekkür ederim. Sundu bisikleti görmemiştim, bakıyorum hemen.

Barış Bey Selamlar,
Paylaştığınız linklerden yorumladığım kadarıyla düz maşalı model tercihimiz.
Carraro,Mosso,Bianchi markalardan model önerinizi paylaşır mısınız.

İyi akşamlar.

Barış Bey Selamlar,
Paylaştığınız linklerden yorumladığım kadarıyla düz maşalı model tercihimiz.
Carraro,Mosso,Bianchi markalardan model önerinizi paylaşır mısınız.

İyi akşamlar.

(link) <= Bu ürüne denk modeller diğer markalarda epey bütçe üstünde kalıyor. Bianchi Prowheel aynakol ve Promax frenlerle fiyatı makul tutuyor. Geçen yılın modelini bulabilirseniz ki yakın zamanda bulanlar oldu, onlar tam Shimano setli, frenler dahil.

(link)
(link)

(link)
(link) (henüz resmi sitede yok)

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Tufan Deniz
abilerim selamün aleyküm max 8 bin tlye kadar şehir içi binmeye bisiklet almak istiyorum Salcano Hector 26 modeli hoşuma gitti sizde önerilerinizi yazarsanız sevinirim

Merhaba, ben de oğlum için 7-8 bin bütçeye 26 jant bisiklet arıyorum, bisan mtx 7050, salcano lion, kron vortex 4 önerdi gezdiğimiz bayiler. Amacımız raht sürmesi, illa ki dağ bisikleti olacak değil ama bütçe çok düşük olunca bunlar önerildi.

Bana sizin tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum.
Merhaba, ben de oğlum için 7-8 bin bütçeye 26 jant bisiklet arıyorum, bisan mtx 7050, salcano lion, kron vortex 4 önerdi gezdiğimiz bayiler.

Salcano lion 6800 lira, Kron Vortex 4 7300 lira ya 26 jantın Bisan MTX 7050 7500 lira (üstteki 2 taneden üstün olduğunu söyleyerek başka bir bayi önerdi.)
Bir de Kron xc 75 gördüm nette ama burada bulamadım ne fiyat derler bilmiyorum.
Bisan'ı öneren bayi NG 750 ye de en son 9 bin lira , NG 650 10500 nakitse olur dedi. Baktıkça "az daha üste koy" diye diye fiyat uçup gidiyor ama ucuz alınca da 1 yıl sonra pişman olur muyum, aradaki parayı tamircide mi harcarım diye düşünüyorum.

2. el, temiz bulamadım, 1 tane NG 650 , 27.5 jant baktık, binse bile pek istemedi, inerken sorun olur dedi, bisiklet aşırı derecede yıpranmış,tı ve 5 bin lira istedi satıcı. Bulunduğum il küçük, 2. el satanlar da ya çok eski oluyor ya da sıfıra yakın fiyatlı oluyor.

Bana bunlar arasından ya da bu fiyata başka model önerebilir misiniz?
Çok teşekkür ediyorum şimdiden.

abilerim selamün aleyküm max 8 bin tlye kadar şehir içi binmeye bisiklet almak istiyorum Salcano Hector 26 modeli hoşuma gitti sizde önerilerinizi yazarsanız sevinirim

31734792e784e4edf7a01aede4aa0c.png

(link)

Çift süspansiyonlu oluşu, bozuk yol-kaldırım-arazi demeden her yerde gidebilecekmiş gibi görüntüsü yanıltmasın; bu süspansiyon kalitesine sahip bir ön-arka süspansiyonlu bisiklette harcadığınız bütün efor yaylanmaya gider. Şehir kullanımı için olabilecek en kötü model. Narin yapısı, bileşen kalitesi, düşük kalite süspansiyonları, V frenleri v.b. nedenlerle araziye de uygun değil, dolayısıyla hiçbir kullanım türüne uygun değil. Gerçekten şehirde kullanılabilecek bir bisiklet için düz maşalı ya da kilitlenebilir (en azından sertliği ayarlanabilir) ön süspansiyonlu bir modele bakın.

Merhaba, ben de oğlum için 7-8 bin bütçeye 26 jant bisiklet arıyorum, bisan mtx 7050, salcano lion, kron vortex 4 önerdi gezdiğimiz bayiler. Amacımız raht sürmesi, illa ki dağ bisikleti olacak değil ama bütçe çok düşük olunca bunlar önerildi.

Salcano lion 6800 lira, Kron Vortex 4 7300 lira ya 26 jantın Bisan MTX 7050 7500 lira (üstteki 2 taneden üstün olduğunu söyleyerek başka bir bayi önerdi.)
Bir de Kron xc 75 gördüm nette ama burada bulamadım ne fiyat derler bilmiyorum.
Bisan'ı öneren bayi NG 750 ye de en son 9 bin lira , NG 650 10500 nakitse olur dedi. Baktıkça "az daha üste koy" diye diye fiyat uçup gidiyor ama ucuz alınca da 1 yıl sonra pişman olur muyum, aradaki parayı tamircide mi harcarım diye düşünüyorum.

2. el, temiz bulamadım, 1 tane NG 650 , 27.5 jant baktık, binse bile pek istemedi, inerken sorun olur dedi, bisiklet aşırı derecede yıpranmış,tı ve 5 bin lira istedi satıcı. Bulunduğum il küçük, 2. el satanlar da ya çok eski oluyor ya da sıfıra yakın fiyatlı oluyor.

Bana bunlar arasından ya da bu fiyata başka model önerebilir misiniz?
Çok teşekkür ediyorum şimdiden.

Bisan MTX 7050 hangi model? V frenli (link), mekanik disk frenli (link), hidrolik disk frenli (link)
Salcano Lion 26 hangi model? V frenli (link), mekanik disk frenli (link), hidrolik disk frenli (link)
Kron Vortex 4 hangi model? V frenli (link), mekanik disk frenli (link)
Kron XC 75 hangi model? V frenli (link), mekanik disk frenli (link), hidrolik disk frenli (link)
Salcano NG 750 hangi model? V frenli (link), mekanik disk frenli (link), hidrolik disk frenli (link)
Salcano NG 650 hangi model? V frenli (link), hidrolk disk frenli (link)

Bazıları çelik kadrolu, bazıları kilitsiz süspansiyonlu. Bunlara benzer konularda tercihlerinizi netleştirebilirseniz seçimi daraltıp doğru modele ulaşmak kolay olur.
Bulamadığınız XC 75'i boş verin, 3x7 vitesli bisiklette 6 vites uyumlu arka attırıcı var, baştan vites ayar sorunlarıyla gelir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: amasseia ve rewk
31734792e784e4edf7a01aede4aa0c.png

Çift süspansiyonlu oluşu, bozuk yol-kaldırım-arazi demeden her yerde gidebilecekmiş gibi görüntüsü yanıltmasın; bu süspansiyon kalitesine sahip bir ön-arka süspansiyonlu bisiklette harcadığınız bütün efor yaylanmaya gider. Şehir kullanımı için olabilecek en kötü model. Narin yapısı, bileşen kalitesi, düşük kalite süspansiyonları, V frenleri v.b. nedenlerle araziye de uygun değil, dolayısıyla hiçbir kullanım türüne uygun değil. Gerçekten şehirde kullanılabilecek bir bisiklet için düz maşalı ya da kilitlenebilir (en azından sertliği ayarlanabilir) ön süspansiyonlu bir modele bakın.
abim senin önerebileceğin 10 bin tlyi geçmiyecek okula gitmeye sağa sola gitmeye güzel bisiklet varmı ben kron geroni magnum 26 disk fren modelinide beğendim sence nasıl cevaplarsan çok teşekkürler

abim senin önerebileceğin 10 bin tlyi geçmiyecek okula gitmeye sağa sola gitmeye güzel bisiklet varmı ben kron geroni magnum 26 disk fren modelinide beğendim sence nasıl cevaplarsan çok teşekkürler

Geroni daha iyi. Çelik yerine Alüminyum olsaydı, çevirmeli vites kollu olacağına tetikli/mandallı kollu olsaydı, kilitlenebilir süspansiyonlu olsa daha iyiydi. İlginç şekilde üst markası Kron'da olan hatalı malzeme seçimini bu modelde yapmamışlar, doğru arka attırıcı kullanmışlar.

9 bine kadar model soran bir arkadaşa gönderdiğim listeyi ekleyeyim, belki bazı modeller cazip gelir. Arada 26" olmayan modeller var, 26" şart mı bilmiyorum.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link) modellerinin birçoğu

Geroni daha iyi. Çelik yerine Alüminyum olsaydı, çevirmeli vites kollu olacağına tetikli/mandallı kollu olsaydı, kilitlenebilir süspansiyonlu olsa daha iyiydi. İlginç şekilde üst markası Kron'da olan hatalı malzeme seçimini bu modelde yapmamışlar, doğru arka attırıcı kullanmışlar.

9 bine kadar model soran bir arkadaşa gönderdiğim listeyi ekleyeyim, belki bazı modeller cazip gelir. Arada 26" olmayan modeller var, 26" şart mı bilmiyorum.
abi gece gece senide rahatsız ettimde bide bu mekanik disk frenleri herkes kötülüyor geroni magnumu alacaktım mekanik frenden dolayı vazgeçtim v frene daha iyi diyorlar sence hangisi daha rahat masrafsız

abi gece gece senide rahatsız ettimde bide bu mekanik disk frenleri herkes kötülüyor geroni magnumu alacaktım mekanik frenden dolayı vazgeçtim v frene daha iyi diyorlar sence hangisi daha rahat masrafsız

En masrafsız, bakımı en zahmetsiz V fren. Mekanik frenin V frene karşı avantajı hava/yol koşullarından daha az etkilenmesi, bir de epey masraflı olsa da sonradan HD frene dönüştürülebilmesi (ama bu çoğu durumda gereksiz olur, eski bisikleti satıp HD frenli almak her zaman daha mantıklı).

En masrafsız, bakımı en zahmetsiz V fren. Mekanik frenin V frene karşı avantajı hava/yol koşullarından daha az etkilenmesi, bir de epey masraflı olsa da sonradan HD frene dönüştürülebilmesi (ama bu çoğu durumda gereksiz olur, eski bisikleti satıp HD frenli almak her zaman daha mantıklı).
bisan mtx 7050 26 güzele benziyor abi kiltili amortisör aliminyum şase

bisan mtx 7050 26 güzele benziyor abi kiltili amortisör aliminyum şase

Onda kilitsiz süspansiyon, markasız aynakol, Sunrun vites kolu ve ruble gibi eksikler var, hepsi (link)'de tamamlanıyor ama o da daha pahalı ve V frenli.

V frenli olarak bunun diğer özellikleri iyi: (link)
MD frenli olarak bunun diğer özellikleri iyi: (link)

26" olarak her şeyi iyi model pek yok, olan da pahalı: (link), (link) . Gerçi bunlar resmi fiyatlar, internette ya da mağazalarda daha ucuza bulunabilir.

Firmalar bırakıyor artık 26" modelleri, örneğin Mosso'da tek bir 26" MTB kaldı, o da çocuk bisikleti kategorisinde; Bianchi'de hiç yok.

Cevabınız için teşekkür ediyorum.

Bayilerdeki yetkililer sorduğunuz soruların cevaplarını verdmişlerdi ama ben şuanda hepsini karıştırdım.

Acaba hepsinin en ucuz modelleri desem olur mu? Çünkü ellerinde tek çeşit oluyordu. Yetkili bayi de satıyor normal dükkanda da satılıyor ve yetkili bayi bugün " benim kurmadığım her bisiklet garanti dışıdır" dedi, haklı olarak. Fakat yetkili bayi de olsa 26 jant az satılıyor, pek bulundurmuyoruz diyor. Bir yerde 7000 dediğine diğeri 7300 diyor belki de aynı model olsa bile farklı özelliktedir.

Benim 7-8 bin liraya, 26 jant( kadrosu düşük olan 27.5 varsa o da olabilir), bisiklet arayışım var, çok uzun süredir bisikletle işim olmadığı için şuan hiçbir şey bilmiyorum maalesef. Bisikletin türü de önemli değil. Yaz akşamları parkta kullacak, yağmurda çamurda zaten kullanmaz diye düşünüyoruz. Bana denen " her şeyi shimano olsun" Birinde sadece vitesler shimano iken diğerinde vites kolu da shimanoymuş.

Size zahmet olmazsa benim sorduklarımdan ya da size göre daha iyi olanlardan hangi marka, modelin hangi özellikte olanını almalıyım, birkaç örnek verir misiniz? Gerekirse internetten alayım, güvenli bir site bulursam.

@Spartiat

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ediyorum.

Bayilerdeki yetkililer sorduğunuz soruların cevaplarını verdmişlerdi ama ben şuanda hepsini karıştırdım.

Acaba hepsinin en ucuz modelleri desem olur mu? Çünkü ellerinde tek çeşit oluyordu. Yetkili bayi de satıyor normal dükkanda da satılıyor ve yetkili bayi bugün " benim kurmadığım her bisiklet garanti dışıdır" dedi, haklı olarak. Fakat yetkili bayi de olsa 26 jant az satılıyor, pek bulundurmuyoruz diyor. Bir yerde 7000 dediğine diğeri 7300 diyor belki de aynı model olsa bile farklı özelliktedir.

Benim 7-8 bin liraya, 26 jant( kadrosu düşük olan 27.5 varsa o da olabilir), bisiklet arayışım var, çok uzun süredir bisikletle işim olmadığı için şuan hiçbir şey bilmiyorum maalesef. Bisikletin türü de önemli değil. Yaz akşamları parkta kullacak, yağmurda çamurda zaten kullanmaz diye düşünüyoruz. Bana denen " her şeyi shimano olsun" Birinde sadece vitesler shimano iken diğerinde vites kolu da shimanoymuş.

Size zahmet olmazsa benim sorduklarımdan ya da size göre daha iyi olanlardan hangi marka, modelin hangi özellikte olanını almalıyım, birkaç örnek verir misiniz? Gerekirse internetten alayım, güvenli bir site bulursam.

@Spartiat

Oğlunuzun yaşı, boyu, iç bacak boyu kaç?
Herhangi bir yerde küçük kadrolu bir 27.5" bisiklet deneyebilirseniz, kullanabilecek olursa 27.5" modellere bakılır.

"benim kurmadığım her bisiklet garanti dışıdır" cümlesini ne amaçla söylediler? Yanlış anlamadıysam "benden alırsan garantisi var" demek istemiş. Nereden alınırsa alınsın, faturasıyla o markanın yetkili servisine kurdurabilirsiniz. Benim bildiğim bütün markalarda bu işlem ücretsiz ve garanti sürecini başlatan adım. Kurulumdan sonra markanın belirlediği 2-4 hafta gibi bir sürede bir ücretsiz bakım daha oluyor. Yetkili servis (bayi aynı zamanda servis ise o) bana "başka yerden aldığın için kurmam" derse ben önce üreticiye servisi, ondan sonuç alamazsam hakem heyetine hepsini şikayet ederim.

• Beğen
Tepkiler: rewk
Oğlunuzun yaşı, boyu, iç bacak boyu kaç?
Herhangi bir yerde küçük kadrolu bir 27.5" bisiklet deneyebilirseniz, kullanabilecek olursa 27.5" modellere bakılır.

"benim kurmadığım her bisiklet garanti dışıdır" cümlesini ne amaçla söylediler? Yanlış anlamadıysam "benden alırsan garantisi var" demek istemiş. Nereden alınırsa alınsın, faturasıyla o markanın yetkili servisine kurdurabilirsiniz. Benim bildiğim bütün markalarda bu işlem ücretsiz ve garanti sürecini başlatan adım. Kurulumdan sonra markanın belirlediği 2-4 hafta gibi bir sürede bir ücretsiz bakım daha oluyor. Yetkili servis (bayi aynı zamanda servis ise o) bana "başka yerden aldığın için kurmam" derse ben önce üreticiye servisi, ondan sonuç alamazsam hakem heyetine hepsini şikayet ederim.
Oğlumun boyu 150 civarında. Bacak boyunu bilmiyorum.
Bugün ng 650 modelinin 27.5 jant olanını denedi, 2. el bulmuştuk, üzerine oturdu ama "sürebilirim ama zor oluyor inerken, binerken " dedi. Rahat binip inmek istiyor. Salcano lion 26 jant tam , güzel oldu, vortex 4.0 26 olmasına rağmen salcanoya göre biraz alçak kaldı. 27.5 jant Ng 650 yi de sürer aslında ama dediğim gibi 26 jant daha rahat geldi ilk başta. Ben kendisine de dedim nasip olursa seneye 27.5 daha rahat olur diye, ikna edebilirim, sürdükçe alışır.

Bir bayi bugün" yetkisi olmayan yerler de satıyor ve de kuruyor, garanti için benim kurup garanti belgesini imzalamam lazım, geçen biri internetten almış getirdi, 400 lirasını aldım" dedi. Sitelerdeki yorumlarda da birçok yerde bayilerin kurulum için sıkıntı çıkardığını yazmışlar ama sorun değil diye düşünüyorum netten de alsam genel merkez servis ile görüşülür.

Size zahmet olmazsa daha çok çeşit olması açısından sizin açınızdan en iyi olandan başlayıp 7-8 bin bandında birkaç model hem 26 hem de 27.5 jant sırasıyla önerebilir misiniz?

Benim bildiğim bütün markalarda bu işlem ücretsiz ve garanti sürecini başlatan adım.
Bazı firmalar kurulum için ücret alıyor hocam. Mesela A101’den aldığım Camp için Belderia servisi 200₺ ücret talep etti. Ama bu ücreti bayii kafasına göre almadı, gelen bisiklet kutusunun üzerinde yazıyordu kurulum ücreti 200₺ diye. Oğluma internetten aldigim Salcano markası için ise herhangi bir ücret talep etmedi servis hemen kurulumunu yaptı.

Bazı firmalar kurulum için ücret alıyor hocam. Mesela A101’den aldığım Camp için Belderia servisi 200₺ ücret talep etti. Ama bu ücreti bayii kafasına göre almadı, gelen bisiklet kutusunun üzerinde yazıyordu kurulum ücreti 200₺ diye. Oğluma internetten aldigim Salcano markası için ise herhangi bir ücret talep etmedi servis hemen kurulumunu yaptı.

Zincir market üzerinden çok düşük kâr marjıyla sattıkları için o şekilde anlaşmış olabilirler. Kutunun üstünde yazması iyi bir şey ama ilanlarda da yazmalıydı. Yazmadıklarında gizli ücret sayılır. En azından servis "benden almadın, garanti yok" demiyor.

Oğlumun boyu 150 civarında. Bacak boyunu bilmiyorum.
Bugün ng 650 modelinin 27.5 jant olanını denedi, 2. el bulmuştuk, üzerine oturdu ama "sürebilirim ama zor oluyor inerken, binerken " dedi. ...

O bisikletin kadro boyu büyük olduğu için olabilir. O yüzden küçük kadro boylu bir 27.5" deneyin diyorum.

Birkaç önceki başka bir mesajda şöyle bir şey yazmıştım:
...Firmalar bırakıyor artık 26" modelleri, örneğin Mosso'da tek bir 26" MTB kaldı, o da çocuk bisikleti kategorisinde; Bianchi'de hiç yok.

Bunun dışında, hızlı uzama döneminde 26" bisiklet hızla küçük kalabilir, 27.5" bisiklet bir süre daha idare edebilir. Küçük geldiğinde satarken de 26" başka, 27.5" başka. Tabii bu "illa kendini 27.5 kullanmaya zorlasın" demek değil, finalde neyle rahat ediyorsa o ama önce küçük bir 27.5 deneyip olmuyorsa bile olmayacağından emin olsun. Bunlardan dolayı önce mutlaka 26" gerekip gerekmediği belli olsun, diğer bütün seçimler sonra.

...
Bir bayi bugün" yetkisi olmayan yerler de satıyor ve de kuruyor, garanti için benim kurup garanti belgesini imzalamam lazım, geçen biri internetten almış getirdi, 400 lirasını aldım" dedi. Sitelerdeki yorumlarda da birçok yerde bayilerin kurulum için sıkıntı çıkardığını yazmışlar ama sorun değil diye düşünüyorum netten de alsam genel merkez servis ile görüşülür.
...

Onun için alırken görüşülür, ücret varsa da baştan belli olur. Örneğin Mosso'da kutuya ücretsiz kurulum kuponu konuyor, o kuponla gidildiğinde (link) adresinde listelenen servislerden birine gidildiğinde ücret ödenmez. Marka kesinleştiğinde o markayı kullananlara sorarız ücret alınıp alınmadığını.

...Size zahmet olmazsa daha çok çeşit olması açısından sizin açınızdan en iyi olandan başlayıp 7-8 bin bandında birkaç model hem 26 hem de 27.5 jant sırasıyla önerebilir misiniz?

Hızlı bir kontrol yaptım, 8 binin biraz üzerine genelde çelik kadrolu, V frenli MTB'ler var. 10 bini biraz geçince epey daha iyi modeller ekleniyor ama piyasa fiyatarı resmi sitelerdeki fiyatlardan oldukça düşük olabiliyor, gerçek fiyatlar için bayi ve satış sitelerine bakmak lazım. Sadecec resmi sitelere bakıp bütçe üstü diye geçilen bir model aslında bütçe içine alınabilir. Bir de resmi sitesiz ürünler var, Geroni gibi. Bu sebeplerle tüm olasılıkları gerçek fiyatlarıyla birlikte toparlamak oldukça karışık iş. Platformlarda belli kriterlere göre listeleme yapılıp alternatiflere ulaşmak denenebilir, örneğin: (link) . Buna marka, kadro malzemesi, kilitli amortisör gibi ek kriterler de eklenebilir. Örneğin ünlü markalar, alüminyum kadro ve kilitli süspansiyonla daraltılmış liste böyle: (link) . Mutlaka özelliklerini tekrar dikkatle incelemek lazım, çünkü bazı hatalar yapan da, çelik kadroyu alüminyum olarak işaretleyen de var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: rewk
Geri